25 Nisan 2018, Çarşamba 13:12:05

"Genç kızlarımız mutlaka havacılığı denesin"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) UZAYTEM'de görev yapan 10 yıllık pilot Göksel Burte Açıkgöz, havacılık sektöründe daha çok kadının olması için çaba gösteriyor.
  • Kravat efso
  • Arkadaki elemanlar nasilda gururlu top gun pozu veriyorlar. Ya duruşundan belli ne kadar içi boş ekipler. Hanım pilotumuza bi sey demiyorum
  • Ozel bir egitim kurumunda egitim alirken 650 saat ucusu olan bir kadin egitmen ile 2. saat ucusumu yaparken inanin ben ondan daha sakin ve rahattim. Agresif tavirlari ve endiseli haline anlam verememistim. Cinsiyet ayrimi yapmam ama yasadigim olay sonrasi bu isin sanki erkek isi gibi oldugu kanisina vardim.
  • tamam anladık, güzeelll. şimdi git de iki sandviç hazırla
  • ARFF personelimiz tam ekipman ve personelle pilot öğrenciler için yardımcı olmaya devam edecektir.
  • hareketler :=)
  • Vay beni kardeşlerinin de "hepsi okumuş çocuklar"..!!
  • Bence olmamali. Kadinlar cok panikliyor en kucuk bir sorunda. Ornek Iran’sa dusen is jeti.
  • iyice herkez tarafindan yapilabilecek bi is oldu kadinlar icin en guzel meslek evhanimligidir net.
  • ingilizcesine güvenen temel seviyede matematik ve fizik bilgisi olanlar katılabilirler

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezinde (UZAYTEM) eğitmen pilot olarak görev yapan Göksel Burte Açıkgöz, havacılık sektöründe daha çok kadının olması için çaba harcıyor.

Her türlü eğitim uçağını kullanabilen Açıkgöz, 19 Mayıs ilçesindeki UZAYTEM'de öğrencilere dünya standartlarında profesyonel uçuş eğitimi veriyor.

Özel sektörde uzun yıllar çalıştıktan sonra uçma merakını bastıramayınca pilotluk eğitimi alan, ardından da eğitmen pilotluk sürecini tamamlayan Açıkgöz, hemcinslerine örnek oluyor.

Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altı kız kardeşin en büyüğü olduğunu, babası hava astsubayı olduğu için uçma merakının çok küçük yaşlarda başladığını söyledi.

Üniversitede sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra pilot olmak istediğini ifade eden Açıkgöz, annesi rahatsızlanınca uzun süre evin yükünün omuzlarında kaldığını anlattı.

Daha sonra kardeşlerinin eğitim masraflarına destek olmak için özel sektörde yaklaşık 10 yıl çalıştıktan sonra yıllardır ertelediği pilotluk hayalini gerçekleştirmek için harekete geçtiğini belirten Açıkgöz, özel bir havacılık okulunda pilotaj eğitimi aldığını, eğitmen pilotluk eğitimini de UZAYTEM'de tamamladığını vurguladı.

Açıkgöz, bir kız kardeşinin de pilot olmasını sağladığını, bir kız kardeşinin ise kendisinden önce pilot olduğunu, kız kardeşlerinin hava yolu şirketlerinde çalıştığını, diğer kardeşlerinden ikisinin doktor, birinin ise mimar olduğunu dile getirdi.

"Kadınlar çalışma hayatının her alanında olmalılar"

Havacılık sektöründe kadınların sayısının az olduğunu ifade eden Açıkgöz, Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'i örnek göstererek genç kızlara çağrıda bulundu. Açıkgöz, şöyle devam etti:

"Önümüzde Sabiha Gökçen gibi güzel bir örnek var. Özellikle genç kızlarımız gelip mutlaka havacılığı denesin. Çocukken başlayan uçma merakım büyüdükçe bir tutkuya dönüştü. Bunda babamın hava astsubayı olmasında etkisi çok büyük. Onun sayesinde uçakların hep içinde oldum. Ancak kız kardeşlerimin eğitimi için farklı mesleklerde uzun yılar çalıştım. Geç de olsa çocukluk hayalim olan pilotluğu yapıyorum. Burada uçuş eğitimi veren tek kadın pilotum. Her ne olursa olsun uçmanın verdiği hazzın önüne geçemiyor insan. İki kız kardeşim de pilot. Sektörde kadın olarak çok azız. Kadınlar her şeyi yapabilir. Kadınlar sadece anne, ya da evde aşçı değildir. Çalışma hayatının her alanında olmalılar."

Açıkgöz, UZAYTEM'de devam eden eğitimlerde bir kız öğrenci olduğuna dikkati çekerek 12 pilot öğretmen ile eğitimleri sürdürdüklerini, hava şartlarının uygun olduğu her gün uçuş eğitimi verdiklerini kaydetti.



"Genç kızlarımız mutlaka havacılığı denesin"

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Hahah ~ 6 yıl önce
Kravat efso

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasilda ~ 6 yıl önce
Arkadaki elemanlar nasilda gururlu top gun pozu veriyorlar. Ya duruşundan belli ne kadar içi boş ekipler. Hanım pilotumuza bi sey demiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATPL Trainer ~ 6 yıl önce
Ozel bir egitim kurumunda egitim alirken 650 saat ucusu olan bir kadin egitmen ile 2. saat ucusumu yaparken inanin ben ondan daha sakin ve rahattim. Agresif tavirlari ve endiseli haline anlam verememistim. Cinsiyet ayrimi yapmam ama yasadigim olay sonrasi bu isin sanki erkek isi gibi oldugu kanisina vardim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 6 yıl önce
tamam anladık, güzeelll. şimdi git de iki sandviç hazırla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chc ~ 6 yıl önce
ARFF personelimiz tam ekipman ve personelle pilot öğrenciler için yardımcı olmaya devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam kokan ~ 6 yıl önce
hareketler :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alidesidero... ~ 6 yıl önce
Vay beni kardeşlerinin de "hepsi okumuş çocuklar"..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 yıl önce
Bence olmamali. Kadinlar cok panikliyor en kucuk bir sorunda. Ornek Iran’sa dusen is jeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlugun prestijligi kalmadi artik ~ 6 yıl önce
iyice herkez tarafindan yapilabilecek bi is oldu kadinlar icin en guzel meslek evhanimligidir net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pirlo ~ 6 yıl önce
ingilizcesine güvenen temel seviyede matematik ve fizik bilgisi olanlar katılabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000