13 Ocak 2018, Cumartesi 09:57:36

Gündem milli muharip uçak

Çankaya Köşkü’ndeki görüşmede Türkiye ile İngiltere arasındaki en önemli ortak projelerden biri olan, “Milli Muharip Uçak” konusunda gelinen son nokta değerlendirildi. Projede 2023 yılında prototipin hazırlanması hedefleniyor
  • "Milli" askeri uçağımızı da artık İngilizler mi yapıyor, bu nasıl bir "milli"yet?
  • Yanı başında Rusya var çatır çatır sukhoileri migleri basıyor. Halen motor parça vs arıyoruz.
  • Gazla calisan tek cahil millet biziz herhalde ya istanbulda daha asfalt yol yapamıyorsunuz aavas uçagi yapıcaz diyorsunz... köprüyü bile yabancılar ypattırdılar sizde burda birbirinize girin... nasil saf bir millet bu anlamadim.... cocuk oyuncagi mi bu adi üsünde savas zamani kullanilacak... burada birbirine saydiranlar yarin aynı ekmeği paylasacak kendinize gelin objektif ve gercekci olun tek amac elbette ki milli ve yerli olmasi ama gazla havayla değil!!!
  • Airbus mekanik kapıdan elektronik kapıya geçmek için 5 sene ve 1 milyar euro harcamayı planlıyor bunlar da her zamanki gibi masal anlatıyor...
  • Yerli ve Milli Uçağımız da 2006´da Göklerdeydi Ümmet Vertigo Oldu Yapmayın Artık:):):)
  • Ezeli dost İngiltere ile tamamen yerli uçağımız en kısa sürede göklerde inşallah...
  • Herşey yerli ve milliydi. Burada da ingilizler ile ortakmışız. Herşeyiniz palavra.
  • Biz 2023 te kendisini bekliyorduk. Prototipi geliyor. Kendisi 2040 gelir herhalde.
  • Genel müdürlük yaptığı kurumun biletlerini çocuklarına kurdurduğu şirkette sattıran olay ortaya çıkınca ticaret yapmak yasak mı diyen, bakanlığı dönemindeki hiçbir kazada sorumluluk almayıp en son ki tren kazasında da istifa edecek misiniz diye soranlara treni ben mi kullanıyordum sorusunu soran, oğlu Singapur'da kumarda yakalanan, çocukları hollanda'lılar ile gemicik işinde ortak olan başbakan nasıl da kurulmuş koltuğa...Hangi ileri ülkede böyle marifetleri olan başbakan vardır acaba?
  • Malum hafta sonu. Yoksa yopomozsonoz edemezsonuz diyen pelinsu ve kerimcan lar yazardı. Yok bilmem kim yapmış ama üretmemiş, yok motor niye RR olacak, yok bizi kandiriyorlar vs vs vs.

Başbakan Binali Yıldırım, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ve Rolls Royce CEO’su Warren East’i kabul etti. Görüşmede, “Milli Muharip Uçak” konusunda mühendislerin karşılıklı eğitime başlayarak belli bir aşama kaydettiği “TF-X” projesi de ele alındı.

Çankaya Köşkü’nde 40 dakika süren kabulde, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil de yer aldı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada görüşmeye ilişkin “Birleşik Krallık’la stratejik ortaklığımızın son dönemdeki karşılıklı temaslar ve ortak projelerle daha da ilerletilmesinden ve yapılan işbirliğinden duyulan memnuniyet dile getirilmiştir. Bu bağlamda, ekonomik ilişkilerin, ticaret ve yatırımların daha da geliştirilmesi üzerinde durulmuş, savunma sanayi dahil birçok alanda atılabilecek adımlar üzerinde görüş alışverişi yapılmıştır” denildi.

Prototip 2023’te
Edinilen bilgiye göre görüşmede Türkiye ile İngiltere arasındaki en önemli ortak projelerden biri olan, “Milli Muharip uçak” konusunda gelinen nokta da değerlendirildi. “TF-X” projesinde İngiliz mühendisler ile Türk mühendislerin karşılıklı başlayan eğitiminde gelinen durum ile 2018 içerisinde atılacak adımlar değerlendirildi. TAİ ile BAE arasında karşılıklı devam eden eğitimlerin tamamlanması ile Ar-Ge konusunda izlenecek yol haritası belirlenecek. AR-GE çalışmasının ardından uçağın projesi ve ardından da üretimine de resmen geçilecek. Uçağın elektronik yazılımları tamamen Aselsan ve TAİ birlikte geliştirmesi beklenirken motor ile entegresi de Ar-Ge çalışmalarında netleştirilecek. Projenin prototipinin 2023 yılında üretilmesi amaçlanıyor. Proje için ilk etapta 100 milyon sterlinlik bir kaynak da ayrılmıştı. 2018’de ayrılması muhtemel ek kaynağın da görüşmede ele alındığı ifade ediliyor.

Gündem milli muharip uçak

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

XYZ ~ 6 yıl önce
"Milli" askeri uçağımızı da artık İngilizler mi yapıyor, bu nasıl bir "milli"yet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wooa ~ 6 yıl önce
Yanı başında Rusya var çatır çatır sukhoileri migleri basıyor. Halen motor parça vs arıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazla ~ 6 yıl önce
Gazla calisan tek cahil millet biziz herhalde ya istanbulda daha asfalt yol yapamıyorsunuz aavas uçagi yapıcaz diyorsunz... köprüyü bile yabancılar ypattırdılar sizde burda birbirinize girin... nasil saf bir millet bu anlamadim.... cocuk oyuncagi mi bu adi üsünde savas zamani kullanilacak... burada birbirine saydiranlar yarin aynı ekmeği paylasacak kendinize gelin objektif ve gercekci olun tek amac elbette ki milli ve yerli olmasi ama gazla havayla değil!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 6 yıl önce
Airbus mekanik kapıdan elektronik kapıya geçmek için 5 sene ve 1 milyar euro harcamayı planlıyor bunlar da her zamanki gibi masal anlatıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MILLI ~ 6 yıl önce
Yerli ve Milli Uçağımız da 2006´da Göklerdeydi Ümmet Vertigo Oldu Yapmayın Artık:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Ezeli dost İngiltere ile tamamen yerli uçağımız en kısa sürede göklerde inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
I . Dünya savaşında kurtuluş savaşında çok yardımları oldu. Dimi ?
Hani ~ 6 yıl önce
Herşey yerli ve milliydi. Burada da ingilizler ile ortakmışız. Herşeyiniz palavra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayalin yetmez ~ 6 yıl önce
5.nesil hava üstünlük uçağı nedir bilirmisin. Dünyada ABD den başka yapan yok hala. Rusya ile çin uğraşıyor üstünde. Başkada yok. Sende vay şöyle böyle diyorsun. Boş kunusuyorsun Türkiye'nin böyle bir işe girişmesi bile bir vizyon demek.
Hayalin yetmez yazana ~ 6 yıl önce
Asıl sen fazla hayal görme olur mu vizyoner? Daha balon yapamıyoruz sen vizyondan bilmem ne den bahsediyorsun.
Ucak ~ 6 yıl önce
Biz 2023 te kendisini bekliyorduk. Prototipi geliyor. Kendisi 2040 gelir herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik ogren ~ 6 yıl önce
ABD f22 yıl kaç senede yaptı, f35 kaç senedir bitmedi, Rusya su-57 neden prototipleme öteye gecemiyor biliyormusun 2023 de o uçak ucarsa Türkiye hepsinden hızlı demektir.
Tarih ögren ~ 6 yıl önce
Bak Burda kesinlikle haklisin(iz) Türkiye hepsinden hizli. siz varken kim tutar bu Türkiyeyi.
Yazık ~ 6 yıl önce
Genel müdürlük yaptığı kurumun biletlerini çocuklarına kurdurduğu şirkette sattıran olay ortaya çıkınca ticaret yapmak yasak mı diyen, bakanlığı dönemindeki hiçbir kazada sorumluluk almayıp en son ki tren kazasında da istifa edecek misiniz diye soranlara treni ben mi kullanıyordum sorusunu soran, oğlu Singapur'da kumarda yakalanan, çocukları hollanda'lılar ile gemicik işinde ortak olan başbakan nasıl da kurulmuş koltuğa...Hangi ileri ülkede böyle marifetleri olan başbakan vardır acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sururi ~ 6 yıl önce
Malum hafta sonu. Yoksa yopomozsonoz edemezsonuz diyen pelinsu ve kerimcan lar yazardı. Yok bilmem kim yapmış ama üretmemiş, yok motor niye RR olacak, yok bizi kandiriyorlar vs vs vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000