15 Temmuz 2017, Cumartesi 13:41:18

Hava araçlarına 15 Temmuz yasağı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlerin yapılacağı yerlerin de içinde olduğu İstanbul ve Ankara'daki büyük bir bölge görerek uçuş (VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlet hava araçlarına kapatıldı.
  • hava araçları tamam da denizden gelmez mi bu tehlike ?
  • Böyle olmuyor herzaman yasak isterük
  • Kendinden korkuyor
  • Korku yine dağları sarmış

15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümünde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerinin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 12.00 itibariyle trafiğe kapatıldı, hazırlıklar devam ediyor. Yapılan hazırlıklar da havadan görüntülendi. "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlerin yapılacağı yerlerin de içinde olduğu İstanbul ve Ankara'daki büyük bir bölge görerek uçuş(VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlet hava araçlarına kapatıldı.

İstanbul ve Ankara'da etkinliklerin yapılacağı bölgelerin de içinde olduğu uçuş sahasına güvenlik için uçuş yasağı getirildi. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün de içinde olduğu 20 deniz mili yarıçapındaki bir bölge üzerinde görerek uçuş(VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlete ait hava araçlarına uçuş yasaklandı. NOTAM'da, uçuş yasağının koordinatları ve bilgi notu paylaşıldı. İstanbul'da saat 15:00'da başlayacak NOTAM 16 Temmuz saat 03:00'a kadar geçerli olacak.

SHGM tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafınca görevlendirilen devlet hava araçları, ambulans, şehit nakli, arama kurtarma, organ nakli ile İstanbul Atatürk-Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş/kalkış yapan ve geçiş müsaadesi olan sivil trafikler hariç, görevli olmayan devlet hava araçlarının VFR trafikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin bölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışına müsaade edilmeyecektir" denildi.

Hava araçlarına 15 Temmuz yasağı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

eee ? ~ 7 yıl önce
hava araçları tamam da denizden gelmez mi bu tehlike ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmuyor ~ 7 yıl önce
Böyle olmuyor herzaman yasak isterük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herif ~ 7 yıl önce
Kendinden korkuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
Korku yine dağları sarmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qwerty ~ 7 yıl önce
Millet 15 Temmuzda korkuyu korkuttu. Senin cesaretin ise klavyen kadar...
Gundem ~ 7 yıl önce
O zaman en korkak batililar?buna onlem denir.devlet korunur. Halk konurunur. Sen o klavyeden rahat yaz diye gecesini gunduzune katiyo insanlar.benzer bir gunde o hep ornek aldigin batida git uc bakalim. Kac parcaya ayririyorlar seni.
Mahmut ~ 7 yıl önce
Smoke weed every day
B777 ~ 7 yıl önce
Korku senin içine kaçmış
Deniz ~ 7 yıl önce
Haha aynen doğru diyorsun :) baya korkmuşlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000