18 Ağustos 2017, Cuma 09:10:26

Hava İş’te seçim tarihi belli oldu

Hava İş Sendikası’nda genel kurul tarihleri belli oldu. 300 delegenin oy kullanacağı sendika genel kurulu, çoğunluk sağlanırsa 11-12 Kasım’da yapılacak.
  • Ülke klasiğidir , belediye seçimleri öncesi yollar yapılır bahçeler çiçekler açar , ta ki seçim sonuçları alınana kadar. Şimdi yapılanlara (sözde) ve söylemlere bakıyorum da AYNI TAS AYNI HAMAM.
  • Ekiplerin hakkını yemekten adam kilo almış hem de bayaa yeter artık yeter gözün doysun yeme artik:)))
  • Thy Anadolu istasyon temsilcileri olarak sendikamızın sonuna kadar arkasindayiz.Biz yapılanları goruyoruz.Birde önceki sendika yönetimini gördük Ali Kemal Adam gibi ADAM. Çamur at izi kalmasın bırakın boş laflari.Bu yönetim önümüzdeki dönemde burda olacak insallah.
  • Bayyyyyyyyyy
  • Hıyar
  • Airporthaber, sendika hakkindaki olumsuz yorumlari yayinlamiyorrsunuz!
  • Sirketin kolesi olan sendikaya oy yok! Mahvettiiniz hakllarimizi. Boyle sendiika olmaz olsun!
  • "Geçen seçimlerde bize rakip olanların, muhalif görünüp THY genel müdürlüğünde odalarda kimlerle neler konuştuklarını da biliyoruz. Onlar yönetimden güç alsalar da seçimi üyelerimizin desteğiyle biz kazandık. "
  • Alana bekleriz bir gun sizi tum sorularimiz ve sorunlarimiz icin ! Sendika temsilcileriniz alanda limit ustu ucuslarda ucusa gitmeyin arkadaslar diyor! Aksaklik ve kesintinin iade tarihi ise belli bile degil! Bir yil sonra iade alirsiniz diyen sendika temsilcisini bile gordu bu gozler! Ya da 5 dakikadan ne olacak diyenleri! Sendikanin arkasinda durun diyorsunuz da sizler calisanin arkasinda misiniz? Haftalik er'siz 30 saat yalan oldu! Er donusu 48 saat yalan oldu! Zam-fark yalan oldu! Ne yapalim oteli! Ne yapalim kooperatifi!
  • Sizce sonuc neolur ?

Hava İş Sendikası’nda genel kurul tarihleri belli oldu.  300 delegenin oy kullanacağı sendika genel kurulu, çoğunluk sağlanırsa 11-12 Kasım’da yapılacak.

Hava İş Sendikası’nda 4 yıllık aranın ardından bir kez daha seçim hazırlıkları başladı. Seçim takvimini açıklayan sendika, genel kurul tarihini 11-12 Kasım, çoğunluk sağlanamazsa 18-19 Kasım tarihlerinde yapacağını duyurdu.
Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, seçim sürecini, çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Görevde bulundukları yaklaşık 4 yıl boyunca üyeleri için birçok olumlu kazanım elde ettiklerini kaydeden Tatlıbal, “ 4 yılda hiç boş durmadık. Üyelerimizin bize karşı yaklaşımlarında olumlu değişimler oldu. Bizlere karşı önyargısı olanların bile değiştiklerini gördük” dedi.

- Hava İş Sendikası olarak 4 yıllık süreçte neler yaptınız?

Tatlıbal: Geçen 4 yıllık süreçte  10 bine yakın üyemizi Abant’ta, Antalya’da, Hatay’da, Afyon’da, Sapanca’da, Şile’de bir araya getirdik. Sendikamızı sevdirdik, tanıttık. Sendikaya karşı olanları yanımıza aldık. Çok iyi geri dönüşler aldık. Bizim temel ilkemiz ekmeğin bekasını tesis etmek. Ana çıkış noktamız bu diye yola çıktık ve önceliğimizi buna verdik. Yüz kızartıcı ve terör suçu hariç hiçbir konuda fesih yapılmasına müsaade etmedik. Kabinden atılmaları durdurduk, İngilizcesi yetersiz olanlara ücretsiz kurs verdirdik, 305’i işe geri döndürdük. Anadolujet’in kapanan istasyonlarından atılan 14 üyemizin de dönüşünü sağladık. Atılanları durdurmanın yanı sıra önceden atılanları da işe aldırdık. İcrası yazılan bazı üyelerimizi bile işe döndürmeyi başardık. Şirket bu kış zarardaydı ve personel çıkaracaktı. Rakiplerinle mücadele edip kar etmek varken işçi çıkarma yoluna gidilmesini kabul edemeyiz. Biz işçi çıkarımını çözüm önerileri sunarak durdurduk. Bağırarak, çağırarak değil konuşarak çözdük. Operasyon maliyetlerini düşürmeleri için önerilerde de bulunduk. Şirket sendikanın iyi niyetini suistimal etmemeli.

-FTL konusunu nasıl çözdünüz?

Tatlıbal: Türk Hava Yolları uçucu ekiplerinin FTL konusunda yaşadığı mağduriyetin önüne geçmek için Ocak ayından bu yana ciddi efor sarf ettik. THY ile çok uzun süren görüşmelerimiz oldu. Ocak ayından Temmuz ayına kadar bu konu üzerine yoğunlaştık ve çözüme ulaştırdık. Yaz sezonu olduğu için yine bazı sıkıntılar var ama sendika yöneticilerimiz ve uçuş temsilcilerimiz üyelerimizin sorunları ile yakından ilgileniyor. Temsilcilerimizin telefonları üyelerimizde var ve her an ulaşabiliyorlar. Ben de hiçbir üyeme telefonumu vermekten çekinmiyorum. Mutlaka bana ulaşmaları gerektiği konusunda telkinde bulunuyorum. Uçuşlarımda ekiplerin sıkıntılarını dinliyorum ve sorunlarıyla yakından ilgileniyorum. Ben ulaşılamayan bir sendika başkanı değilim. Her gelene kapımız açık ve başımızın üzerinde yeri var. Bize ulaşan sorunları çözüyoruz. Ne ile karşılaşırlarsa karşılaşsınlar üyelerimizin arkasındayız. Onlar sorunlarını bize ulaştırmazsa bizim haberimiz olmayabilir. Mutlaka bizlere sorunlarını iletmelerini istiyorum” diye konuştu.

- Verilmeyen zam farkları eksiksiz ödenecek mi?

Tatlıbal: Bu konuya ilişkin Bilal Bey ile özel bir görüşme yaptık.  İşlerin iyi gitmesi dolayısıyla biz ilk altı ayın farkını istedik. Madem işler yolunda, karlılık da var. Çift haneli rakamlara da ulaştılar. Hedeflerine ilerleyen THY’nin işçilerin haklarını vermesini ve protokol gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz. Özellikle belirttim ki, gelecekteki zamlar ne üzerinden olacak diye soruluyor. Biz bu paraları hiç vermemişiz gibi aradaki farklar yatacak ve yüzde 4’ün üzerinden hesaplanacak. Orada da üyelerimizin hakkını yedirmeyeceğiz.

Hak kaybı yaşanmayacak.

- Son iki TİS’te üyeler neler kazandı?


Tatlıbal: Bize  sarı sendika diyerek üyelerimiz için yaptıklarımız göz ardı edilmeye çalışılıyor ve   kasıtlı olarak olumsuz algı yaratılmaya çalışılıyor. Soruyorum onlara, biz hangi hakkı kaybetmişiz? İkramiyeler gitti dediler, mazeretler gitti dediler. Yalan söylediler. İki sözleşmede üyelerimizin cebine 10’ar bin TL fazladan para koymalarını sağladık.  Bunu şirket vermedi, sendika aldı! TİS yapıldı o dönem personele 70 milyon dolar para yatırıldı toplamda. Bu paranın çıkışı sayemizde oldu. Yöneticilere verildi çalışanlar da almalı dedik ve aldık. Kar payı konusunu biz rutin hale getirmek istiyoruz. Şirket düzlüğe çıksın sonra onu da yapacağız. THY’de yönetimler değişebilir ama çalışanlar bakidir. Onlar yolcu üyelerimiz hancıdır. Hepimiz bu şirkete sahip çıkacağız. Hepimiz ekmek yiyoruz. Biz sizi satmadık, hakkınızı hatta fazlasını aldık.  Biz Türk-İş’ten iyi sözleşme yaptık. 7+6 ve 5 bin TL aldık. Türk-İş 7 buçuk+5 aldı. Hesap ortada. Bunu anlamayanlar matematik dersi alsın. Bizimle ilgili olumsuz propaganda yapanlar, sosyal medyada yazıp çizenlerin hepsine verecek cevabım ve genel kurulda onların hepsini rezil edeceğim belgeler var.

- Kamyoncuların ve taksicilerin sendika üyesi yapıldığı iddialarına ne diyorsunuz?  

Tatlıbal: Kamyoncu ve taksici üyelerin alındığını iddia edenlere gelsinler ben anlatayım. Gelsinler baksınlar bir tane taksici üye var mı? Kaldı ki, taksicinin olmasında yasal olarak engel yok. Çünkü taksiciler de taşıma iş kolunda. Bizim iş kolumuz havacılık iş koluydu, sendikalar kanununun değişmesiyle birlikte yaklaşık 4 yıl önce işkolları birleştirildi.  Havacılık iş kolundaki çalışan sayısı 30-40 bin kişi iken taşımacılığa geçince 793 bin çalışan sayısına çıktı. Bizim burada buna karşı yapmamız gereken ilk iş tüzük tadili yapmaktır.

Havacılık iş kolunda taşımacılığın diğer alanlarından üyelerin olmasından biz de rahatsızız. Bizde 300 delege sınırı var ve tüzüğe göre her bir işyerine bir delege zorunlu. Bakanlık ve sendikalar masasının onayladığı, bizden önceki ve bizim yazmadığımız tüzük söylüyor bunu. Bu işin içinden nasıl çıkacağız bu iddiaları ortaya atanlar bunu da düşündüler mi? 

İş kollarını ben birleştirmedim Bakanlık birleştirdi. Tüzük bugünkü koşullara uymuyor. Ama bunun için genel kurulun toplanması lazım. Bu tüzükle seçime hazırlanmam lazım. Yapabileceğim başka bir şey yok. Elimizdeki imkanlarla seçime gireceğiz. 21 bin 500 üyem var ve bunun 19 bin 500’ü THY’de ama temsil adaleti için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

- Delege adaletsizliğini çözmek için nasıl bir formül buldunuz?

Tatlıbal: Kendimizi üyelerimizin yerine koyduk ve ne yapabileceğimiz üzerinde konuştuk. Temsil hakkını THY’ye vermemiz gerekiyordu. Bunun için bölme hakkımız var ve Türkiye’deki bütün şirketleri, şubeleri böldük. 4 şubemiz var. Şubelerimize bölgeleri belirleyerek bağladık. Seçim zamanı bunu anlatacağım. Ege Bölgesindeki  illeri İzmir’e, Akdeniz’deki illeri Antalya’ya, Orta ve Doğu Anadolu’yu Ankara’ya Güney Marmarayı da İstanbul Anadolu Yakası şubesine bağlayarak Genel Merkeze bağlı işyeri sayısını minimuma indirdik. Bunu kafamıza göre yapmadık hukukçularla uzun istişareler sonucu yaptık. Legal ve doğru yol neyse o şekilde yapıyoruz.

- Kamyoncuların üye olması başka birilerinin oyunu mu?

Tatlıbal: Van’dan, Diyarbakır’dan kamyoncular sendikamızı üye olmuş. Artık E-devlet üzerinden sendikaya üye olunabiliyor. Türkiye’nin herhangi bir ilinde çalışan bir arkadaş oturduğu yerden cep telefonuyla sendikaya üye olabiliyor. Ben onaylamasam dahi bakanlık 30 gün içerisinde otomatik olarak onaylıyor. Benim burada kamyoncuyu atma şansım yok. Hiçbirini de tanımıyorum. Belki sendikaya aday olmak isteyenlerin bir planı olabilir. Kamyoncuların üye olması sanki bizim gizli bir planımız gibi yansıtılıyor. O iddiaları yazanların ne amaçla yazdıklarını da biliyorum. Bu iftirayı atanlarla mahkemede hesaplaşacağız.

- Delege dağılımı nasıl olacak?

Tatlıbal: Tüzük ne emrediyorsa o şekilde yapıyoruz. 21 bin 536 üye ile seçime katılacağız. Ankara’da  58, Antalya’da 33, İzmir’de 24 ve Anadolu yakasında  59 işyeri var.  Şu an delege dağılımına göre ortalama uçuş işletmede 90-100 delege çıkarmayı hedefliyoruz. Geçen seçimde 95 delege vardı. En büyük üye sayımız burada olduğu için delege de en çok buradan çıkacak. Eğer Anadolu’yu şubelere bağlamasak uçuş işletme birkaç delege ile temsil edilecekti.

- Sandık sistemi değişecek mi?

Tatlıbal: T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na kayıtlı olan SGK İş yeri kodlarına göre sandıklar 10 ayrı  işyerinde kurulacak.Geçtiğimiz delege seçimlerinde,  B kapısında, Call Certer’da, EBİ binasında ve Eğitim binasında  dört farklı sandık kurulmuştu. E - kamu sistemi üzerinden  Bakanlığın belirlediği SGK işyeri kodlarına göre ayrılan iş yerlerine sandık konulacak. Örneğin B kapısında 4 sandık yerine tek sandık koyacağız. İşyeri  kodları aynı olan üyelerimiz  tek bir yerde oy kullanacak. 300 delegemizi de THY’yi en iyi temsil edecek şekilde bölüştürdük. Bizim kamyonculara taksicilere ihtiyacımız yok çünkü biz yaptığımız hizmetten eminiz.

-  Seçilirseniz neler vaat ediyorsunuz?

Tatlıbal: Biz her noktada seçimi alacağız. Çünkü üyelerimizle gönül köprüsü kurduk. Üç dönem kuralı da getirmeyi hedefliyoruz. Koltuk kimseye baki değil. Verebileceğin ne varsa 12 yılda verirsin. Yeni arkadaşlar gelir onlar devam eder. Seçimi kazanırsak yapacak daha çok işimiz var. Yeni işlerlerinde örgütleneceğiz, beş yıldızlı otel alıp üyelerimize ücretsiz hizmet verme  projemiz var.  Sosyal kompleksler düşünüyoruz. Gayrimenkul satın alma ve satma yetkisi alırsak elimizdeki değersiz yerleri satıp yeni havalimanı bölgesinde yatırım yapmak istiyoruz.

Kooperatif vaadimizi de hayata geçirdik ve yakın zamanda inşaat başlayacak. Seçimden önce ne söz verdiysek hepsini gerçekleştirdik. Şimdi yeni hedeflerimiz var onları gerçekleştireceğiz. Öncelikli işimiz de Pegasus’ta teşkilatlanacağız ve orada da sözleşme imzalayacağız. Birçok noktada bize karşı liste çıkmayacak. Çıksa da hepsini kazanacağız. Ben üyelerimize güveniyorum.

- Genel kurulda rakip çıkar mı?

Tatlıbal: Muhtemelen tek liste olarak genel kurula gireceğiz. Bizi karalayanlara seçim dönemi ortaya çıkan sahte kahramanlara üyelerimiz önceki dönemlerde de prim vermedi vermeyecektir. Hava İş Kanunu çalışmamızı sabote etmeye çalışanlar oldu. Onların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Geçen seçimlerde bize rakip olanların,  muhalif görünüp THY genel müdürlüğünde odalarda kimlerle neler konuştuklarını da biliyoruz. Onlar yönetimden güç alsalar da seçimi üyelerimizin desteğiyle biz kazandık. Şimdi kamyoncuları üye yapanlar nakliyat firmalarına SGK kaydı yaptırıp bize rakip olmak istiyorlar. İşçiyi satanlar ne yüzle ortaya çıkacak merak ediyorum. Kimse niyetlenmesin 12 Kasım akşamı zaferin kutlamasını yapacağız.

Hava İş’te seçim tarihi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (202)

Yav he he ~ 7 yıl önce
Ülke klasiğidir , belediye seçimleri öncesi yollar yapılır bahçeler çiçekler açar , ta ki seçim sonuçları alınana kadar. Şimdi yapılanlara (sözde) ve söylemlere bakıyorum da AYNI TAS AYNI HAMAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kilo ~ 7 yıl önce
Ekiplerin hakkını yemekten adam kilo almış hem de bayaa yeter artık yeter gözün doysun yeme artik:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu temsilci ~ 7 yıl önce
Thy Anadolu istasyon temsilcileri olarak sendikamızın sonuna kadar arkasindayiz.Biz yapılanları goruyoruz.Birde önceki sendika yönetimini gördük Ali Kemal Adam gibi ADAM. Çamur at izi kalmasın bırakın boş laflari.Bu yönetim önümüzdeki dönemde burda olacak insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam ~ 7 yıl önce
Camur at izin kalmasin:) detarjan virali misin nesin?
Oyun bittiiiii ~ 7 yıl önce
Bayyyyyyyyyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 7 yıl önce
Hıyar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yayinla ~ 7 yıl önce
Airporthaber, sendika hakkindaki olumsuz yorumlari yayinlamiyorrsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bisey diyicem ~ 7 yıl önce
Sasürleyecekler. Yorumlarin tamamina yakını sendika alehine yapılmış. Uyur gezer
Oy yok ~ 7 yıl önce
Sirketin kolesi olan sendikaya oy yok! Mahvettiiniz hakllarimizi. Boyle sendiika olmaz olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günün Fıkrası ~ 7 yıl önce
"Geçen seçimlerde bize rakip olanların, muhalif görünüp THY genel müdürlüğünde odalarda kimlerle neler konuştuklarını da biliyoruz. Onlar yönetimden güç alsalar da seçimi üyelerimizin desteğiyle biz kazandık. "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. Tatlibal ~ 7 yıl önce
Alana bekleriz bir gun sizi tum sorularimiz ve sorunlarimiz icin ! Sendika temsilcileriniz alanda limit ustu ucuslarda ucusa gitmeyin arkadaslar diyor! Aksaklik ve kesintinin iade tarihi ise belli bile degil! Bir yil sonra iade alirsiniz diyen sendika temsilcisini bile gordu bu gozler! Ya da 5 dakikadan ne olacak diyenleri! Sendikanin arkasinda durun diyorsunuz da sizler calisanin arkasinda misiniz? Haftalik er'siz 30 saat yalan oldu! Er donusu 48 saat yalan oldu! Zam-fark yalan oldu! Ne yapalim oteli! Ne yapalim kooperatifi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Agzina saglik
Kr ~ 7 yıl önce
Sizce sonuc neolur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000