25 Eylül 2016, Pazar 09:07:42

Havacılar Karain'de bir araya geldi

Türk Hava Kurumu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğiyle THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlik kapsamında gösteri uçuşu gerçekleştirildi.
  • abiler, bu etkinliği yapan ELBA Havacılığın katılanlara gönderdiği teşekkür mailini bir görün. THK ve Bakak mıdır nedir ipliği pazara çıkmış. e adamlar çalıştı, bunlar yemeye kalktı. Herkes bu THK'nın ne olduğunu ya da havacılık adına ne olmadığını biliyor zaten.
  • Baka desteği olmadan model uçak yapmaktan başka bir icraatları yok ki kalmadı artık. Ne hocaları nede lisans hakları kaldı.Ali veli 49-50 ye şov derdindeler. Hele kurum başkanın yakışmayan topsakalı. FETOŞşşcu demekten insan alamıyor kendini
  • Şu kırkı aşkın uçağın ve 70 aşkın pilotun da bir fotoğrafı olsaydı keşke. Malum, herzaman göremiyoruz
  • halan tabana yayılsın diyorlar!!! ya arkadaş gözünüz mü kör sizin, hangi havacılıktan bahsediyorsunuz? Türkiye'de klüp havacılığı öldü bitti! ne uçacak ne inecek yer var! ULMlerin dışında bir uçak sahibi olanların canına okudunuz, adamların burnundan getirdiniz. Sportif ve klüp havacılığının uçabileceği kendini geliştirebileceği kaç meydan var sayıyla yazıyorum toplasan 5! HEzarfen'e uçamazsın uçuş okulları yüzünden plan vermezler, Sivrihisar uzak, Selçuk THknın mırın kırın eder, Karain taaa...bilmem nerde hangi uçakla seyrüsefer yapacaksın oraya!Samsun'daki meydan muallak, Aycalık gibi toprak pistlerde kontrol yok bugün yarın bir sebep olur...eee nerede taban? nerede hava parkı? nerede pist? varmı biz mi görmüyoruz bi tek bunlara mı görünüyor anlamadım ki!
  • Aferin oguzhan
  • Uçak alsak koyacak yer yok Antalya'da.Antalya meydanı burnundan kıl aldırmaz,thk desen meydanının yanına yaklaştırmaz,gelde ülkede havacılık gelişsin.geçin bunları ağalar işiniz gücünüz şov.iş çıkartın biraz işte havacılık gelişsin
  • Haberimiz olaydı gider izlerdik.

THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezinde 6 ülkeden 40'ı aşkın uçak ve 70'e yakın pilotun katılımıyla düzenlenen etkinlik kapsamında yapılan gösteriler sürüyor.

Akrobasi pilotu Oğuzhan Yararcan, Pitts S-2B model uçakla gerçekleştirdiği gösteride, gökyüzünde duman bırakarak tehlikeli hareketler sergiledi. Yararcan, izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösteriyi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın da izledi.

Gösterinin ardından Karaloğlu, pilot Üner Beköz'ün kullandığı Invisible isimli cessna tipi uçakla kısa bir uçuş yaptı.

Uçuşun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaloğlu, THK ve BAKA işbirliğiyle Antalya'da sivil havacılığı geliştirmek, sevdirmek ve tabana yaygınlaştırmak maksadıyla bir etkinlik düzenlendiğini ifade etti.

Etkinliğe yurt içi ve yurt dışından pilotların katıldığını, program kapsamında gösteriler gerçekleştirildiğini ifade eden Karaloğlu, kendisinin de bunlardan birini izleme ve kısa bir uçuş yapma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

"Havacılığın tabana yayılması önemli"

Ulu Önder Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünü hatırlatan Vali Karaloğlu, istikbalin de istiklalin de göklerde olduğunu, bu nedenle gelecek nesillere havacılığın sevdirilmesi gerektiğini anlattı. Gelinen son noktada güvenlik açısından insanlı ya da insansız bütün hava araçlarının ne kadar etkin olduğunun görüldüğüne dikkati çeken Karaloğlu, havacılığın tabana yayılmasının önemine işaret etti.

Etkinliği bu bakımdan da önemsediklerini vurgulayan Karaloğlu, "THK'nin bu pisti dünyada buna benzer etkinliklerin yapıldığı, yapılabileceği çok önemli havaalanlarından biri. Sivil havacılığı, hava sporlarını bu noktada geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda Antalya'da turizmi çeşitlendirmek istediğimiz alanlardan biri de hava sporları olabilir, Karain'deki bu alanı kullanarak."





Havacılar Karain'de bir araya geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

muvazzaf ~ 7 yıl önce
abiler, bu etkinliği yapan ELBA Havacılığın katılanlara gönderdiği teşekkür mailini bir görün. THK ve Bakak mıdır nedir ipliği pazara çıkmış. e adamlar çalıştı, bunlar yemeye kalktı. Herkes bu THK'nın ne olduğunu ya da havacılık adına ne olmadığını biliyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 8 yıl önce
Baka desteği olmadan model uçak yapmaktan başka bir icraatları yok ki kalmadı artık. Ne hocaları nede lisans hakları kaldı.Ali veli 49-50 ye şov derdindeler. Hele kurum başkanın yakışmayan topsakalı. FETOŞşşcu demekten insan alamıyor kendini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç? Kaç? ~ 8 yıl önce
Şu kırkı aşkın uçağın ve 70 aşkın pilotun da bir fotoğrafı olsaydı keşke. Malum, herzaman göremiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RHG ~ 8 yıl önce
halan tabana yayılsın diyorlar!!! ya arkadaş gözünüz mü kör sizin, hangi havacılıktan bahsediyorsunuz? Türkiye'de klüp havacılığı öldü bitti! ne uçacak ne inecek yer var! ULMlerin dışında bir uçak sahibi olanların canına okudunuz, adamların burnundan getirdiniz. Sportif ve klüp havacılığının uçabileceği kendini geliştirebileceği kaç meydan var sayıyla yazıyorum toplasan 5! HEzarfen'e uçamazsın uçuş okulları yüzünden plan vermezler, Sivrihisar uzak, Selçuk THknın mırın kırın eder, Karain taaa...bilmem nerde hangi uçakla seyrüsefer yapacaksın oraya!Samsun'daki meydan muallak, Aycalık gibi toprak pistlerde kontrol yok bugün yarın bir sebep olur...eee nerede taban? nerede hava parkı? nerede pist? varmı biz mi görmüyoruz bi tek bunlara mı görünüyor anlamadım ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kfy ~ 8 yıl önce
Aferin oguzhan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 8 yıl önce
Uçak alsak koyacak yer yok Antalya'da.Antalya meydanı burnundan kıl aldırmaz,thk desen meydanının yanına yaklaştırmaz,gelde ülkede havacılık gelişsin.geçin bunları ağalar işiniz gücünüz şov.iş çıkartın biraz işte havacılık gelişsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 8 yıl önce
Parasi torpili olana havacilik.digerleri izleyici.
Capt. ~ 8 yıl önce
Haberimiz olaydı gider izlerdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000