29 Nisan 2016, Cuma 14:56:56

Hayali THY pilotluğu...

Samsun'un Atakum ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Baha Alsoy, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce verilen İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanma lisansına sahip oldu.
  • Pilot degil thy pilotlugu.Cozmus isi 12 yasinda
  • Irkçılığın alasını siz yapıyorsunuz.Biz gerçekleri söylüyoruz.Her şey alenen ortada iken pişkinlikle ırkçılık yaptığımızı söyleyebiliyorsunuz.Siz haberleri izlemiyorsunuz,herhalde.
  • Irkçı mi ırkçı teknisyen diyen yaratik
  • Olayın aslı bence şudur; anlatılan herşeyi babası yapmıştır. Bu kerata da tabi biraz yardım etmiştir; tornavida getir, testereyi tut vs.. :)) çocuk onere olsun diye nabası olayı çocuğa mal etmiş ve başarı hikayesini ona devretmiş. Kullanması zaten çocuk oyuncağı bunları... Yine de tebrikler baba ve oğula.. Ama abartmayınız lütfen...
  • Aile gerçekte çok önemli. Başarılarının devamını diliyorum
  • Evladımızı tebrik ediyorum.Ülkemize böyle evlatlar lazım.Ülke bu insanlarla gelişir, ilerler.Güneydoğu Anadolu da bunun yaşındaki çocuklara sorsan: polise, askere nasıl daha iyi taş atarım, askeri, polisi daha iyi nasıl yaralarım onu düşünür. Bu kardeşimizi tebrik ediyorum.Mutlaka başarılı olacağına inanıyorum.
  • Umarım hayallerine ulaşırsın da ilerde bir gün beraber uçarız güzel kardeşim.
  • tebrikler umarım devamını öğrenme olanağımız olur.
  • Torunumda senin gibi boyle cocukları gorunce kendı kucuklugum gelıyor aklıma
  • Memur maaşıyla o kadar uçak yapılırmı? Yılda bir tanesi zorla yapılabilir ancak

Samsun'un Atakum  ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Baha Alsoy, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce verilen İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanma lisansına sahip oldu.

Evlerinin deposunu atölye haline getirerek radyo kontrollü model uçak üreten Alsoy, uçaklara merakıyla dikkati çekiyor. Alsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce uzaktan kumandalı radyo kontrollü model uçak uçurmaya başladığını söyledi.

O dönem bir parkta model uçak uçuranları görünce ilgisinin arttığını anlatan Alsoy, "Önce babamla model uçak yapmaya başladık. Daha sonra her gün internetten radyo kontrollü uçaklarla ilgili araştırma yaptım. Ardından simülatör alarak çalışmaya başladım. İki ay süren eğitimleri iki haftada tamamladım." dedi.

Radyo frekanslı kumanda kullanmasını öğrendikten sonra da internetten indirdiği model uçak planları ile uçak yapmaya başladığını anlatan Alsoy, "Babamın desteği ile de EPS (Genleştirilmiş Polistren Köpük) malzemesinden ilk uçağımı yaptım. Birkaç kez kaza yaptık. Ancak şimdi profesyonelce uçuşlar yapıyorum.'' diye konuştu.

Evlerinin deposunu tamamen bir atölye haline getirerek uçak yaptığını anlatan Alsoy, her türlü model ve büyüklükte uçak ürettiğini ifade etti.

Uçak yapımında zorlandığı kısımlarda babasından destek aldığını dile getiren Baha Alsoy, şunları söyledi:

''Atölyemde 77'nin üzerinde radyo kontrollü uçağım var. F 16, F5, F 22, Cessna 172, decathlon , predator gibi modeller var. Babamın desteği ile de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen İnsansız Hava Aracı kullanma lisansını aldım. Sanırım Türkiye'deki en küçük İHA pilotuyum. Bu da benim için büyük bir gurur.''

Alsoy, gelecekte THY'de pilot olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Bir kurumda memur olarak görev yapan baba Cihan Alsoy ise kendisinin de radyo kontrollü model uçaklara ilgisinin bulunduğunu, oğlunu yaptığı çalışmalarda desteklediğini söyledi.






 

Hayali THY pilotluğu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Thy ~ 8 yıl önce
Pilot degil thy pilotlugu.Cozmus isi 12 yasinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 8 yıl önce
Irkçılığın alasını siz yapıyorsunuz.Biz gerçekleri söylüyoruz.Her şey alenen ortada iken pişkinlikle ırkçılık yaptığımızı söyleyebiliyorsunuz.Siz haberleri izlemiyorsunuz,herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 8 yıl önce
Irkçı mi ırkçı teknisyen diyen yaratik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav he he ~ 8 yıl önce
Olayın aslı bence şudur; anlatılan herşeyi babası yapmıştır. Bu kerata da tabi biraz yardım etmiştir; tornavida getir, testereyi tut vs.. :)) çocuk onere olsun diye nabası olayı çocuğa mal etmiş ve başarı hikayesini ona devretmiş. Kullanması zaten çocuk oyuncağı bunları... Yine de tebrikler baba ve oğula.. Ama abartmayınız lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGS ~ 8 yıl önce
Kaç kere uçurmuşluğunuz var inanın merak ettim. Model uçak diyorlar farkında mısınız? Oyuncak değil.
bngarbs61 ~ 8 yıl önce
Aile gerçekte çok önemli. Başarılarının devamını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİSYEN ~ 8 yıl önce
Evladımızı tebrik ediyorum.Ülkemize böyle evlatlar lazım.Ülke bu insanlarla gelişir, ilerler.Güneydoğu Anadolu da bunun yaşındaki çocuklara sorsan: polise, askere nasıl daha iyi taş atarım, askeri, polisi daha iyi nasıl yaralarım onu düşünür. Bu kardeşimizi tebrik ediyorum.Mutlaka başarılı olacağına inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ırkçı ~ 8 yıl önce
yarattığın ırkçılıkla boğulursun umarım.
F/O ~ 8 yıl önce
Umarım hayallerine ulaşırsın da ilerde bir gün beraber uçarız güzel kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modelci ~ 8 yıl önce
Tebrikler Baha. Havacılık uçakları sevmekle başlar. Ben Baha'dan da küçük yaşlarda ilkokula giderken Türk Hava Kurumunun ürettiği balsa kitleri yaparak bu hobiye başlamıştım. Şimdi Türk Hava Yollarında Kaptan pilotum. O zamanlar radyo kontrol cihazları ve motorlar vs. oldukça pahalıydı ancak günümüzde oldukça ucuzladı. Mesela günde bir paket sigara parasını bu hobiye ayırırsanız pekala hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ne mutlu ki Baha'nın onu destekleyen bir babası var. Ayrıca azıcık deneyenler bilir uçurması öyle çocuk oyuncağı falan değildir çok çalışmak gerektirir. Dolayısla Baha'yı bir kez daha tebrik ediyorum.
kadir ~ 8 yıl önce
tebrikler umarım devamını öğrenme olanağımız olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli kaptan ~ 8 yıl önce
Torunumda senin gibi boyle cocukları gorunce kendı kucuklugum gelıyor aklıma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun paşam ~ 8 yıl önce
Helal paşaaaa
MAAŞ ~ 8 yıl önce
Memur maaşıyla o kadar uçak yapılırmı? Yılda bir tanesi zorla yapılabilir ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyali ~ 8 yıl önce
Ne var bende memurum 47 tane de model ucagim var . Resimdekileri toplasan 5.000 tl tutmaz modelciler akillidir. Elekronik ve alici vericiye uygun ucak yaparki birinden söksün birine taksin herkes senmi evlat
DGS ~ 8 yıl önce
Evet yapılır. 15 Uçak, 1-2 motor, 7-8 servo, bir kumanda. Aynı anda sadece birisi uçabilir ama. Bahsettğiniz bütçedeki çoğu kişi bunu uyguluyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000