11 Ekim 2017, Çarşamba 09:18:53

Hürjet'te detaylar belli oluyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI), Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı'nın (HÜRKUŞ) jet versiyonu olarak başlattığı HÜRJET Projesi'nde detaylar netleşiyor.
  • TEMEL BEY 50 UCAK ILE TESLIM ALDIGI THY YI 300 UCAK VE DUNYA CAPINDA BIR SIRKET HALINE GETIRDI.EMINIM TAI DE BU BASARI VE VIZYONU DEVAM EDECEK VE YENI BASARILARA IMZA ATACAK
  • Abd meclisi onaylasada bize bir apçi satsa biye yalvarıyorduk şimdi kendi ürünümüzü görmek güzel isterse kimse almasın atak ve siha lar çok faydalı oldu f 16 lara silah takamıyoruz abd den izinsiz
  • Getir ayranı ver mehteri
  • Niye bu ülke ve insanlara inanmıyorsunuz acaba devrim arabasını istmeyenler neyiniz oluyor
  • Hürkuş da kimler kimler talip olmuştu. Başta Ürdün kralı Abdullah olmak üzere, Azerbaycan, Mısır, Tunus, Cezair, Habeşistan, Karayip adaları liste böyle gider. Yersen.
  • Son duyumlara göre şimdiden TAI'nin kapısında kuyruk oluşturmuş muhtemel alıcılar :-) Temel Kotil geldiği günden beri yandaşını memleketlisini doldurup duruyor TAI'ye.Bu kafalarla hiçbişey yapamaz
  • Bildiğim bir şey var istenirse inat edilirse mutlaka oluyor. Hadi yapın şunu damarlarınızdaki asil kanın hakkını verin.
  • Motor problemini de çözmemiz gerek. Artık güvenilir yerli bir motor da üretmeliyiz.
  • uçakların orjinali koreden.. çinden neden sipariş olsun. kore uçağını kopyalıyoruz.
  • Umarım başarılı olursunuz.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI), Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı'nın (HÜRKUŞ) jet versiyonu olarak başlattığı HÜRJET Projesi'nde detaylar netleşiyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in ağustos ayında duyurduğu, konsept tasarımları ise geçen ay ortaya çıkan HÜRJET Projesi'ne yönelik ön çalışmalar devam ediyor.

Şirket, mevcut ihtiyaçlar ve pazar koşullarını değerlendirerek kendi inisiyatifiyle başlattığı projeyi, Jet Eğitim ve Yakın Hava Destek Uçağı Geliştirme Projesi adı altında yürütecek.

HÜRJET'in, Türk Hava Kuvvetlerinin jet eğitim uçağı olarak T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesi ve geleceğin savaş pilotlarını yetiştirmesi hedefleniyor.

HÜRJET'in 3 bin kilogram faydalı yük kapasitesine sahip hafif taarruz uçağı versiyonlarının Türkiye ve yakın coğrafyada yakın hava destek görevlerinde kullanılmak üzere silahlandırılması öngörülüyor.

Uçak, 1,2 mach hız, 45 bin feet irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak, son teknoloji görev ve uçuş sistemleriyle donatılacak.

Yoğun talep bekleniyor

TUSAŞ yetkilileri, HÜRJET Projesi'ni Türkiye'de havacılık sanayisinin gelişimi açısından oldukça önemli görüyor. Projenin, başarılı sonuçlar alınan ve yeni versiyonlarla sürdürülen HÜRKUŞ ile çalışmaları devam eden Milli Muharip Uçak Projesi arasındaki sanayi geçişini sağlayacağı belirtiliyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulunun onayıyla projeye başlandığını ve 6 aylık ön çalışma dönemi için bütçe tahsis edildiğini açıklamıştı.

Proje için devletten sipariş beklediklerini belirten Kotil, mevcut ihtiyaçlar göz önüne alındığında HÜRJET'e yoğun talep gelmesini öngördüklerini kaydetmişti.

Hürjet'te detaylar belli oluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

TEMEL KOTIL ~ 7 yıl önce
TEMEL BEY 50 UCAK ILE TESLIM ALDIGI THY YI 300 UCAK VE DUNYA CAPINDA BIR SIRKET HALINE GETIRDI.EMINIM TAI DE BU BASARI VE VIZYONU DEVAM EDECEK VE YENI BASARILARA IMZA ATACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 7 yıl önce
Uçak satınalmaya benzemez. Buyrun Halep ordaysa arşın burda. Yapsın da övünelim. Hadi bakalım. Geldiğinden beri zaten başlamıştır
M ~ 7 yıl önce
Abd meclisi onaylasada bize bir apçi satsa biye yalvarıyorduk şimdi kendi ürünümüzü görmek güzel isterse kimse almasın atak ve siha lar çok faydalı oldu f 16 lara silah takamıyoruz abd den izinsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne biliyorsun ~ 7 yıl önce
Silah takamadığını?
cok yasa ~ 7 yıl önce
Getir ayranı ver mehteri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin ~ 7 yıl önce
Niye bu ülke ve insanlara inanmıyorsunuz acaba devrim arabasını istmeyenler neyiniz oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 7 yıl önce
Hürkuş da kimler kimler talip olmuştu. Başta Ürdün kralı Abdullah olmak üzere, Azerbaycan, Mısır, Tunus, Cezair, Habeşistan, Karayip adaları liste böyle gider. Yersen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedava mı ~ 7 yıl önce
Kimin talip olduğu önemli değil satıyorsan problem yok
Enerjix ~ 7 yıl önce
Son duyumlara göre şimdiden TAI'nin kapısında kuyruk oluşturmuş muhtemel alıcılar :-) Temel Kotil geldiği günden beri yandaşını memleketlisini doldurup duruyor TAI'ye.Bu kafalarla hiçbişey yapamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Çok komik
Sözcü ~ 7 yıl önce
Bildiğim bir şey var istenirse inat edilirse mutlaka oluyor. Hadi yapın şunu damarlarınızdaki asil kanın hakkını verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asil mi? ~ 7 yıl önce
Kimden bahsediyon hacı? Asil masil kalmadı. Herkes bişeyci oldu artık.
sözcüye ~ 7 yıl önce
harbiden çok komiksin...sadece güldüm
komik ~ 7 yıl önce
Siz son 15 yıldır hangi ülkede yaşıyorsunuz???
Hadi İnşallah. ~ 7 yıl önce
Motor problemini de çözmemiz gerek. Artık güvenilir yerli bir motor da üretmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 7 yıl önce
Ben notlarıma yazdım. Motor üretilecek
kore ~ 7 yıl önce
uçakların orjinali koreden.. çinden neden sipariş olsun. kore uçağını kopyalıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 7 yıl önce
Kore KT-1, Brezilya Super Tucano, ABD Textron Pilatus, Türkiye Hürkuş bunların hepsi eğitim uçağı ve benzer tasarım. Aynı uçak değil. Hürkuş orijinal bir uçak kopya değil öğrenin artık bunu çok cahilsiniz.
Beyceli ~ 7 yıl önce
Umarım başarılı olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000