17 Nisan 2018, Salı 09:16:09

'Hürkuş: Göklerdeki Kahraman'ın ilk fragmanı yayınlandı

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş’u seyircilerin karşısına çıkaracak olan 'Hürkuş: Göklerdeki Kahraman'ın ilk fragmanı yayınlandı.
  • galaya sörvayvır adasından katılır artık. kih kih kih.
  • İzindeyiz..
  • begendim.
  • E artık gitmek lazım teyyareci filmine
  • Paşaların katlettiği bir değer. Astsubay olması ve mükemmel olması başkalarının zoruna gitmiş. Nato kafa mermer kafa. Sonra gidin Amerikan yardımlarını suçlayın. İngilizleri suçlayın. Vah vah.
  • Yahu bu çok kıymetli vatandaşımız Tayyareci Vecihi Bey’i peynir ekmek gibi harcamışız. İcat ettiği uçakları yok saymış, uçuş izni vermemişiz. Şimdi filmini çekerek kahraman ilan etsek ne olur?
  • Boyle kahramanlar cok zor cikar. Bir daha vecihi hurkus gibi kimse gelmez. Milli ucak sadece hayaldir. Bürokrasilere takilip milleti uyutursunuz sadece.

I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda görev yapan ve düşman uçağı düşüren ilk Türk pilot olan Vecihi Hürkuş’un hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş’u seyircilerin karşısına çıkaracak olan 'Hürkuş: Göklerdeki Kahraman'ın ilk fragmanı yayınlandı.

İstiklal Madalyası ve TBMM’den üç takdirname ile şereflendirilen, yaşamını yerli uçak üretimine ve yeni yeni pilotlar eğitmeye adayan Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatacak olan filmin yönetmen koltuğunda Kudret Sabancı oturuyor. Başrollerini Hilmi Cem İntepe, Gizem Karaca, Bora Akkaş ve Miray Daner’in paylaştığı "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman"ın görüntü yönetmeni ise Tolga Kutluay.

1912 yılında, Vecihi 16 yaşındayken başlayan uçma sevdasına adanmış bu hayat hikayesi, uçak tasarlama hayallerinin peşinden Vecihi’nin izini sürerek giden Mehmet ve Selin’in günümüzde geçen öyküsüyle birlikte ilerliyor. “Hürkuş: Göklerdeki Kahraman” 25 Mayıs’ta vizyona giriyor.

'Hürkuş: Göklerdeki Kahraman'ın ilk fragmanı yayınlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hilmi Cem de ~ 6 yıl önce
galaya sörvayvır adasından katılır artık. kih kih kih.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı Mühendis ~ 6 yıl önce
İzindeyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b ~ 6 yıl önce
begendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTANN ~ 6 yıl önce
E artık gitmek lazım teyyareci filmine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Paşaların katlettiği bir değer. Astsubay olması ve mükemmel olması başkalarının zoruna gitmiş. Nato kafa mermer kafa. Sonra gidin Amerikan yardımlarını suçlayın. İngilizleri suçlayın. Vah vah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki farklımı? ~ 6 yıl önce
Şu an sanki en azından sivil sektörde olan bazı örnekler farklımı? Bazı kemik kafaların yenilere ettikleri ve çektirdikleri. El çektirdikleri dahi burnundan getirttikleri. Kendi kendimizin düşmanıyız vesselam.
Kpt ~ 6 yıl önce
Yahu bu çok kıymetli vatandaşımız Tayyareci Vecihi Bey’i peynir ekmek gibi harcamışız. İcat ettiği uçakları yok saymış, uçuş izni vermemişiz. Şimdi filmini çekerek kahraman ilan etsek ne olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 6 yıl önce
Bir de adına çakma uçak yaptık. Daha hizmete girmedi, gireceği de yok.
Kahraman ~ 6 yıl önce
Boyle kahramanlar cok zor cikar. Bir daha vecihi hurkus gibi kimse gelmez. Milli ucak sadece hayaldir. Bürokrasilere takilip milleti uyutursunuz sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000