15 Mayıs 2018, Salı 08:40:37

Hürkuş-C Haziran'da envantere girecek

HÜRKUŞ Projesinde geliştirme bölümü 2016 yılında tamamlandı. Uçakların ilkinin 2018'in Haziran ayında, son uçağın ise Haziran 2019 ayında envantere alınması öngörülüyor.
  • Bunlar eğitim uçağı, silahlı versiyonu reklam amaçlı yapılıyor, terörle mücadele falan hayal kurmaya gerek Yok
  • Hava gücümüz şunlardan oluşmalı: Silahlı ihalar, Hürkuş-C, Hürjet; buraya kadar sorun yok Türkiye bunları yapabilir. Bundan sonra Gripen, Rafale, Tejas, F-16, JF-17, Su-30 gibi orta halli bir uçak geliştirmemiz lazım ama bu adımı atladık direk TFX gibi 5.nesil en son teknolojiler barındıracak bir projeye giriştik. Bu o kadar büyük bir proje ki süre ve maliyet açısından nükleer reaktör, buhar türbini, uçak gemisi, Kanal İstanbul, Marmaray, jet motoru, balistik füze geliştirmekten bile kat kat daha zor. Bir ülkenin girişebileceği en büyük projeye giriştik. Projenin büyüklüğü başarabileceğimize inanmamı zorlaştırıyor o nedenle Hürkuş'tur Hürjet'tir bunları ciddiye alıp 20 sene sonra elimiz boş kalmasın derim.
  • Uçaklarda kara havacılık pilotlarına mı yoksa hava pilotlarına mı görev verilecek bilgisi olan ?
  • tfx dedikleri ucakmibu?
  • Hani bunlar eğitim için kullanılacaktı? Kaç adet A serisi üretildi ve uçtu? Eğer prototipi saymazsak SIFIR! Şimdi seçim geliyor C serisi reklamı başlamış. Gidin torunlarınıza anlatın bu yalanları.
  • Eğitim uçağından muharebe beklenmemeli yakıt tankı kokpit kısmı daha bir çok kritik noktaya zırh lazım en basitinden isabette tutuşan tankları düşünmek bile kötü keşke keşke A-10 muadili bir şey olsaydı elimizde
  • Türkiye'nin ihtiyacı olan bir CAS platformu, terörle mücadeleye çok büyük katkısı olacaktır.
  • allah binlerce kez sukur ki yaptik. artik amerikan f35 ucagina ihtiyac kalmadi. ben bu islerden anlayan biri olarak net soyleyebilirimki artik yurt disi bagimliligimiz bitmistir. bu ucaklar f25ler yerine hizmete girmelidir.bundan sonra ucak alinmamalidir. bakin calistimi nasil oluyor.
  • Kanatları az büyütselerdi daha iyi olabilirdi.

HÜRKUŞ Projesinde geliştirme bölümü 2016 yılında tamamlandı. Uçakların ilkinin 2018'in Haziran ayında, son uçağın ise Haziran 2019 ayında envantere alınması öngörülüyor.

Milli eğitim uçağı  Hürkuş’un silahlandırılmış versiyonu olan Hürkuş-C, genel olarak silahlı keşif ve hafif taarruz görevlerinde kullanılmak üzere geliştirilmektedir. Kamuoyuna lanse edildiği ilk günden bu yana büyük ilgi toplayan Hürkuş-C şimdiden yabancı ülkelerinde dikkatini çekiyor.

Terörle mücadede etkin rol oynayacak

Terörle mücadeleye yakın hava desteği sunması için TAİ tarafından geliştirilen milli eğitim uçağı Hürkuş'un silahlandırma çalışmalarında sona gelindi.

Milli uçak Hürkuş-C'nin silahlı versiyonu terörle mücadelede etkin olarak kullanılacak. TSK’nın özellikle terörle mücadele de çok ihtiyaç duyduğu yakın hava desteğini sağlayacak.

Milli Mühimmatlar Milli Uçak

Hürkuş-C yerli mühimmatlar ile daha güçlü daha bağımsız. 1500 kg’lık faydalı yük taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Taşıyabildiği milli mühimmatlar içerisinde Roketsan üretimi Cirit, Umtas-Lumtas füzeleri ile genel maksat bombaları MK-81 MK-82 ve HGK-82 dahil bir çok yerli mühimmat ile uyumludur.

HÜRKUŞ-C'de yer alacak 3 silah istasyonu

- 24 adet L-UMTAS
- 4 adet TEBER-82
- 6 adet TEBER-81 silah yüzlerini taşıyabilmektedir.

(TEBER-81 ve TEBER-82, savaş uçaklarının kullandığı MK81/82 Genel Maksat Bombalarının güdümlü hali.)

Hürkuş-C silah sistemleri dışında dijital güvenli haberleşme, ile video ve veri linki sayesinde görüntü aktarımı da yapabilecek.

Taşıma kapasitesi çok yüksek olan Hürkuş-C, 7 farklı yük istasyonuna yerleştirilebilen 1.5 ton mühimmatı taşıyabiliyor.

Sistem Özellikleri

Görüntüleme ve nişangah sistemi
Termal Görüntüleme/Nişangah Sistemi
Harici Yük Entegrasyonu
Genel Maksat Bombaları MK-81 ve MK-82 çeşitleri,
Milli Mühimmatlar:
HGK-3 (82), Tübitak SAGE,
KGK-82, Tübitak SAGE,
Cirit, 2.75 inç Lazer Güdümlü Roket, Roketsan,
UMTAS, (IR/LGB) Güdümlü Roket, Roketsan,
12.7 ve 20 mm Top Sistemleri,
2.75 inç Roket Çeşitleri,
Uluslararası Lazer Güdümlü Mühimmat Çeşitleri,
Eğitim Bombaları, BDU33 ve MK106,
Harici Yakıt Tankları
Haberleşme Sistemleri:
Dijital Güvenli Haberleşme
Video & Veri Linki
Zırhlandırılmış Yapı
Kendini Koruma Sistemleri
Gece Görüş Uyumlu Sayısal Kokpit
Gelişmiş Aviyonik Sistemler

Hürkuş-C Haziran'da envantere girecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Yorumcu ~ 6 yıl önce
Bunlar eğitim uçağı, silahlı versiyonu reklam amaçlı yapılıyor, terörle mücadele falan hayal kurmaya gerek Yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TF-X ~ 6 yıl önce
Hava gücümüz şunlardan oluşmalı: Silahlı ihalar, Hürkuş-C, Hürjet; buraya kadar sorun yok Türkiye bunları yapabilir. Bundan sonra Gripen, Rafale, Tejas, F-16, JF-17, Su-30 gibi orta halli bir uçak geliştirmemiz lazım ama bu adımı atladık direk TFX gibi 5.nesil en son teknolojiler barındıracak bir projeye giriştik. Bu o kadar büyük bir proje ki süre ve maliyet açısından nükleer reaktör, buhar türbini, uçak gemisi, Kanal İstanbul, Marmaray, jet motoru, balistik füze geliştirmekten bile kat kat daha zor. Bir ülkenin girişebileceği en büyük projeye giriştik. Projenin büyüklüğü başarabileceğimize inanmamı zorlaştırıyor o nedenle Hürkuş'tur Hürjet'tir bunları ciddiye alıp 20 sene sonra elimiz boş kalmasın derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen biri ~ 6 yıl önce
Uçaklarda kara havacılık pilotlarına mı yoksa hava pilotlarına mı görev verilecek bilgisi olan ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t fx ~ 6 yıl önce
tfx dedikleri ucakmibu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peynir gemisi ~ 6 yıl önce
Hani bunlar eğitim için kullanılacaktı? Kaç adet A serisi üretildi ve uçtu? Eğer prototipi saymazsak SIFIR! Şimdi seçim geliyor C serisi reklamı başlamış. Gidin torunlarınıza anlatın bu yalanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cacık ~ 6 yıl önce
Eğitim uçağından muharebe beklenmemeli yakıt tankı kokpit kısmı daha bir çok kritik noktaya zırh lazım en basitinden isabette tutuşan tankları düşünmek bile kötü keşke keşke A-10 muadili bir şey olsaydı elimizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaşçı ~ 6 yıl önce
Türkiye'nin ihtiyacı olan bir CAS platformu, terörle mücadeleye çok büyük katkısı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sukur ~ 6 yıl önce
allah binlerce kez sukur ki yaptik. artik amerikan f35 ucagina ihtiyac kalmadi. ben bu islerden anlayan biri olarak net soyleyebilirimki artik yurt disi bagimliligimiz bitmistir. bu ucaklar f25ler yerine hizmete girmelidir.bundan sonra ucak alinmamalidir. bakin calistimi nasil oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gottik ~ 6 yıl önce
Ben bu işlerden anlamam. Sustum. Cahiller her şeyden anlar, anladığını zanneder.
Super Tucano ~ 6 yıl önce
Kanatları az büyütselerdi daha iyi olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hürjet - c ~ 6 yıl önce
bir sonraki versiyona inşallah o da olacaktır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000