23 Mayıs 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • tum ulkeyi havuz yapar artik
  • Benim paramla yaptigini lutuf olarak goren tipleri destekleyen kraldan cok kralci hani gercekten bisey de yapilmis olsa 1e3 katilarak yapilan ihaleler
  • Umarim thk na el atar .ambulans helikopter ekipleri canla basla çalışıyor adamlar maaş ödemiyor. İstasyonlar personelin cebinden dönüyor. Biktirdilar artık bu gidişle personel çok yakında topluca iş bırakacak.yeni sağlık bakanı artık şu ise bir el atsın.
  • Recep Tayyip ERDOĞAN Allah ın Türkiye DEVLETİNE bir lutfudur
  • Sene kaç olmuş, şunları yaptı dedikleriniz yapılmayacak mı? İleriye ve medeniyete yönelik çalışılmıyor mu? Bu adamların görevi değil mi onları yapmak? Bunun için seçilmiyorlar mı? Açıkçası bu kadar övmeniz yersiz olmuş; hem kendisini hem de kendinizi.
  • Gayet basarili bir yazi.
  • İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle. [Buhari]
  • Baştan aşağı "tekrar hoşgeldin ağam, paşam" yazısı olmuş. Tek kelimesinin bile objektif olduğunu düşünmmüyorum. Bir devlet yöneticisinin abi, kardeş veya iyi insan olması değil, iş bilir, vizyon sahibi, lider karakterli, adaletli ve iyi bir yönetici olması gerekir. Son saydıklarım da maalesef kendisinde yok. Oğlunun ve kendisinin mal varlıklarına değinmiyorum bile. Geçiniz efendim, geçiniz.
  • 2002 yılından 2015 yılına trafikteki araç sayısı, 8.6 milyondan 19.5 milyona çıkmıştır. Bölünmüş yol 6 bin km den, 18 bin km'ye çıkmıştır. Bu devasa artışlara rağmen trafik kazalarında ölen insan sayısı senelik olarak AZALMIŞTIR. Havacılıkta iç hat yolcu sayısı 8 milyondan tam 97 milyona çıkmıştır. Daha saymakla bitmez. Bu kadar büyük başarıları görmezden gelip yok efendim yol çalışması oluyor, çok insan ölüyor demek art niyetliliktir. Denizlerdeki olayıda, yanı başımızdaki adaları yunanlılara teslim eden milli şefinize, bilim teknolojide geri kalmamızın sebebini de her 10 senede bir darbe yapıp ülkeyi resetleyenlere ve giyim kuşamı nedeniyle üniversitelerden öğrencileri atmış olan çağ dışı zihniyete sormalısın bence.
  • Ali Kardeşim yazını okudum doğruları yazdığında eminim Bİnali bey sempatik babacan tavrını partili partisiz bir çok insanın takdir ettiğine bende şahidim Lakin genel başkan seçilir seçilmez ilk konuşmasında cumhurbaşkanı na olan ve olacak olan bağlılığını vurguladı buda gösteriyor ki bağımsız hür irade ortaya koyamayacak gerçi cumhurbaşkanı da kendisine mutlak itaat edecek düşük profilli bir sembolik başbakan adayı aradı ve buldu Ben şahsen isterdim ki bu göreve gelmeyip mevcut konumunda kalsaydı. Her şeye rağmen bekleyip göreceğiz inşallah iyi işler yapar nede olsa bu vatan bizim saygılar

Bana göre Binali Yıldırım...

Defalarca yazdım Cumhuriyet tarihinin en başarılı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dır diye. Ve yine söylüyorum Ak Parti döneminin de şüphesiz en başarılı kabine üyesi de Binali Yıldırım’dır.

Sayısını hatırlamadığım kadar Ulaştırma Bakanı ile gazeteci olarak görüştüm, haber yaptım ve takip ettim. Lakin hiç birinde Binali Yıldırım sıcaklığını, abiliğini, dostluğunu görmedim. Bir nebze Enis Öksüz ve bir nebze de Necdet Menzir’den bu sıcaklığı hissetmiştim.

Bu yazıyı okuyan bazı at gözlüklüler elbette beni çeşitli sıfatlar ve yakıştırmalarla topa tutacaklar. Ama olsun zaten alışık değil miyiz?

Ama ondört yıldır tanıdığım Binali Yıldırım ile ilgili düşüncelerimi yazmaktan onur ve gurur duyuyorum.

Binali Bey ile 2002’de tanıştığımızda ben havacılık danışmanı olacaktım. Ancak bazı engellemeler bakanlıkta birlikte çalışmamızı mümkün kılmayınca ben asli işime gazeteciliğe dönerek yine de havacılık adına birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Bugüne kadar yanlış anlamadan dolayı bir haber nedeniyle bana küsmesine rağmen, doğrusunu anlatınca da hak vererek bu küskünlük oracıkta sona ermişti.

Haberi de şimdi paylaşıyorum.  Best Air ve Tarhan Havayolları’nın ruhsatlarının çıktığını ve imzalanmak üzere İstanbul’a Binali Bey’e götürüldüğünü yazmıştım. Bu haberin amacı geçmişte Ankara’dan öteye gidemeyen devlet işlerinin Binali Yıldırım ile Kars’tan Edirne’ye, Antalya’dan Trabzon’a kadar beklemeksizin hızla yürüdüğünü anlatmaktı. Lakin bazı işgüzarlar bu iki şirkete torpil yapıldığı şeklinde aktarmıştı bakan beye.

Gerçekler ortaya çıkınca Binali Bey, Sivil Havacılık Genel Müdürü’ne dönerek Ali bey ile birlikte çalışın talimatını vermişti.

Ve hiç unutmadığım o meşhur sözünü söylemişti kulağıma. “Beni ikna ettiğiniz her şeyi yaparım. Ama beni ikna edemezseniz siz benim dediğimi yapacaksınız” deyip şakalaşmıştık.

Daha önce de yazmıştım. Ben gökyüzünde uydu ile, karayolunda duble yollarla, havada uçaklar ve havalimanları ile, telekomda devasa gelişmelerle, denizde gemilerle, hızlı feribotla, demiryolunda hızlı trenle ve daha nicelerinde Binali Yıldırım imzası görürüm.

Yanlışlar yok mudur? Elbette vardır. Ama  bizi yaradan Allah günahlarla sevapları teraziye koyacak. İşte bu yüzden Binali Bey’in başarı sevabı o kadar çok ki; Yanlışların esamesi bile olmaz.

Binali Bey, dosttur, kardeştir, abidir. Kibirsizdir, samimidir. Elinizden tutar, size samimiyetini hissettirir. Geçen hafta bir bir şehit cenazesinde şehit oğlunun elini tutarak gösterdiği samimiyet Binali Bey’in iç hissiyatıdır.

Ak Parti tüzüğüne göre 3 dönem şartından dolayı meclis dışında kalacak olmasına ithafen bir yazı kaleme almıştım. Bakanların illaki meclis üyesi olmasına gerek yok, dışarıdan ulaştırma bakanı atanmalı diye yazmıştım. Zamanın DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da bana mesaj çekerek “Aynen katılıyorum” demişti.

Cumhurbaşkanlığına Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinden sonra beklentim başbakan olmasından yana idi. Yaşanacak bir süreç varmış ki bugüne nasip oldu.

Bakanlıktan istifa edip İzmir Belediye Başkan adayı olduğunda yerine atanan Lütfi Elvan’a görevi devrederken havacılık yöneticilerinden kimse yok iken ben kendisini uğurlamaya gitmiş ve gidişin üzüntüsünü yaşamıştım. Bugün Sivas Milletvekili Habip Soluk’un gözyaşları arasında İzmir’e uğurlarken Binali Bey kulağım “Gerçek dostlar burada ve sen o gerçek dostlardan birisisin” demişti.

Ne benim ondan bir beklentim oldu ne onun bana dostane, abi gibi yaklaşımından başka bir talepte bulunmadı. O benim adamlığımı, dosdoğru haberciliğimi ben onun çalışkanlılığını, sektöre getirdiği ivmeyi ve samimiyetini sevdik.

Yukarıda da bahsettim. Benci hiçbir tavrını görmedim. Ordu-Giresun Havalimanı için ne kadar çaba sarf ettiğimi hem kendisi hem DHMİ hem de o zaman ki DLH Genel Müdürü bugünün Kars Milletvekili Ahmet Arslan çok iyi bilir.

Benci değil dedim. Neden biliyor musunuz? Kendisine bir TV programı çekimi esnasında “Ordu Giresun Havalimanı’na kısaca Or-Gi deniliyor. Bu kısaltmanın değişik anlamları olduğunu gelin buraya Yıldırım Airport “diyelim dedim. Yıldırım’ın Karadeniz’in hırçınlığı ile de örtüşeceğini söyledim. Lakin, “yanlış anlaşılır. Bunu kabul edemem” diyerek nazikçe geri çevirmişti. Binali Yıldırım, onca tesise yapılmasına öncülük etmiş bir bakan olarak hatırlamıyorum ki bir viyadüke dahi adını yazdırsın. Bu kadar mütevazı bir kişiliktir Binali Yıldırım.

İşte bu yüzden başbakanlık ona o kadar yakışacak ki, umarım hayal ettiğinden fazlasını yapar.

Ve kısa bir uyarı. Bizim gönlümüzdeki gibi bir başbakan olacağınıza eminim. Ancak, etrafınıza kümelenecek kişiler çok önemli. Dinamik bir ekip ve Türkiye ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarından öncelikli gören ekipleri oluşturmak size güç katacaktır.

Başarılarınız daim olsun.

Bana göre Binali Yıldırım...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

ztk ~ 8 yıl önce
tum ulkeyi havuz yapar artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t ~ 8 yıl önce
Benim paramla yaptigini lutuf olarak goren tipleri destekleyen kraldan cok kralci hani gercekten bisey de yapilmis olsa 1e3 katilarak yapilan ihaleler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basbakan ~ 8 yıl önce
Umarim thk na el atar .ambulans helikopter ekipleri canla basla çalışıyor adamlar maaş ödemiyor. İstasyonlar personelin cebinden dönüyor. Biktirdilar artık bu gidişle personel çok yakında topluca iş bırakacak.yeni sağlık bakanı artık şu ise bir el atsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah razı olsun ~ 8 yıl önce
Recep Tayyip ERDOĞAN Allah ın Türkiye DEVLETİNE bir lutfudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Megaloman'a ~ 8 yıl önce
Sene kaç olmuş, şunları yaptı dedikleriniz yapılmayacak mı? İleriye ve medeniyete yönelik çalışılmıyor mu? Bu adamların görevi değil mi onları yapmak? Bunun için seçilmiyorlar mı? Açıkçası bu kadar övmeniz yersiz olmuş; hem kendisini hem de kendinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brown nose ~ 8 yıl önce
Gayet basarili bir yazi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 8 yıl önce
2002 den önce seçilenlerin görevi neydi, onlar o zaman niye yapmadılar bu icraatları, yiğidi öldür ama hakkını yeme... Saygılarımla.
Hadis-i şerif ; ~ 8 yıl önce
İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle. [Buhari]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 8 yıl önce
Baştan aşağı "tekrar hoşgeldin ağam, paşam" yazısı olmuş. Tek kelimesinin bile objektif olduğunu düşünmmüyorum. Bir devlet yöneticisinin abi, kardeş veya iyi insan olması değil, iş bilir, vizyon sahibi, lider karakterli, adaletli ve iyi bir yönetici olması gerekir. Son saydıklarım da maalesef kendisinde yok. Oğlunun ve kendisinin mal varlıklarına değinmiyorum bile. Geçiniz efendim, geçiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarih bilgisi ~ 8 yıl önce
2002 yılından 2015 yılına trafikteki araç sayısı, 8.6 milyondan 19.5 milyona çıkmıştır. Bölünmüş yol 6 bin km den, 18 bin km'ye çıkmıştır. Bu devasa artışlara rağmen trafik kazalarında ölen insan sayısı senelik olarak AZALMIŞTIR. Havacılıkta iç hat yolcu sayısı 8 milyondan tam 97 milyona çıkmıştır. Daha saymakla bitmez. Bu kadar büyük başarıları görmezden gelip yok efendim yol çalışması oluyor, çok insan ölüyor demek art niyetliliktir. Denizlerdeki olayıda, yanı başımızdaki adaları yunanlılara teslim eden milli şefinize, bilim teknolojide geri kalmamızın sebebini de her 10 senede bir darbe yapıp ülkeyi resetleyenlere ve giyim kuşamı nedeniyle üniversitelerden öğrencileri atmış olan çağ dışı zihniyete sormalısın bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevzat kahveci ~ 8 yıl önce
Ali Kardeşim yazını okudum doğruları yazdığında eminim Bİnali bey sempatik babacan tavrını partili partisiz bir çok insanın takdir ettiğine bende şahidim Lakin genel başkan seçilir seçilmez ilk konuşmasında cumhurbaşkanı na olan ve olacak olan bağlılığını vurguladı buda gösteriyor ki bağımsız hür irade ortaya koyamayacak gerçi cumhurbaşkanı da kendisine mutlak itaat edecek düşük profilli bir sembolik başbakan adayı aradı ve buldu Ben şahsen isterdim ki bu göreve gelmeyip mevcut konumunda kalsaydı. Her şeye rağmen bekleyip göreceğiz inşallah iyi işler yapar nede olsa bu vatan bizim saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000