29 Nisan 2016, Cuma 09:45:15

İşte dünyanın en pahalı havalimanları

Yapım maliyeti açısından inşaatı devam eden İstanbul 3. havalimanı dünyanın en pahalı 4. havalimanı. Yolcu başına maliyet hesabına göre ise 8. sırada.
  • kansai airport diye yazın bir google'a bakın adamlar nereye nasıl havalimanı yapmış. sonra karşılaştırın.
  • Bu haber altindaki yorumlarin doyuruculuguna, espri anlayisina, hitap tarzlarina ve zekaya bayildim. Keske bu ekip böylece her haberin yorum bölümünde olsa :-) Mordor esprisine de çok gülüyorum. Komple nu ekibi diger haber yorumlarina da bekliyorum. Bileni bilmeyeni, bütün ekip ama :-D
  • Şimdi bu adamlar ya işi bilmiyor yada biz yine rezil bir Havalimani göreceğiz. Adam 17.6 harcamış 23 milyon kapasite. Biz 10 harcamışiz 150 milyon yolcu diyoruz. Burdan ya rezillik çıkar ya vezirlik hadi hayırlısı.
  • kayseri de yaşayıp istanbul daki marmaray a sevinen tiplere dokunmayacak rakamlar adam zaten şehirden çıkmamış dünya nedir bilmiyor yaşadığı şehir de şehir olsa tabi(mordor)... bu rakamlar yine sana bana girecek aldığın bilet 1000 değil 1500 olucak a dan z ye herşey zamlanacak ulaşım desen öyle,banane dünyanın en büyük havalimanından pahalı,zaman harcayan biyer olduktan sonra, vatandaşa sormadan diğer havalimanlarını da kapatıyorlar bide direk özgürlük ve serbest piyasaya müdahale, hayır sen buradan uçağa binemezsin şirketlere sana sormadan taahhüt verdik burayı kullanmasanda vergi olarak senden alacaz !!bu nasıl bir kafa yapısıdır anlamak çözmek mümkün değil...
  • Havuz müteahhitleri zengin olacak, halk ödeyecek. Ancak bu istatistik büyük tesisleri kapsıyor. Örneğin Or-Gi'nin yolcu başı maliyeti bunun çok üstünde olup, giren kazık devlet sırrıdır.
  • Kansaiyi yapan müteahit kör olmus
  • http://aerostaffer.com/tr/services/pilot-interview-preparation/
  • Recep Tayyip Erdoğan International Airport
  • Umarim yabanci trafik artar ve artan volume sayesinde yer hizmetleri artan maliyetlerini cok fazla havayollarina yansitmak zorunda kalmazlar. Yoksa havalimani kullanici odemeleri ile artan diger maliyetlerle ugrasmak havayollarini zorlayacaktir. Cok ilginc bir doneme giriyoruz. Havayollarinin onemini unutmayiniz. Havayollarinin her biri bir renktir. Tek renk uzun vadede mutsuzluk getirir. Bunu en iyi terminallerin hat gelistirme sorumlulari bilir!
  • neden inşa maliyetinde 4. yolcu başına maliyet hesabında da 8. sırada? oralarda da 1.olmamız lazımdı...yoksa hans'ın bize bir oyunu mu bu?

Yapım maliyeti açısından inşaatı devam eden İstanbul 3. havalimanı dünyanın en pahalı 4. havalimanı. Yolcu başına maliyet hesabına göre ise 8. sırada.

Dünyanın en pahalı havalimanları sıralamasında yapımı süren İstanbul 3. havalimanı en pahalı 10 havalimanı sıralamasında toplam 10,2 milyar Euro maliyeti ile 4. sırada yer aldı. 

Alman Die Welt gazetesinin yapımı yılan hikayesine dönen Berlin Havalimanı’nın (BER) maliyetini gündeme getirdiği haberde yer verdiği İnternet portalı billiger.de’de verilen rakamlarla İstanbul Havalimanının maliyeti  kıyaslandığında, en pahalı 10 havalimanı şöyle:

1.      Kansai İnternational Airport (Japonya), maliyeti 17,6 milyar Euro, yolcu kapasitesi 23 milyon

2.      Hong Kong İnternational Airport, maliyeti 17,6 milyar Euro, yolcu kapasitesi 68 milyon

3.      Al Maktoum İnternational (BAE), maliyeti 10,6 milyar Euro, yolcu kapasitesi 160 milyon

4.      İstanbul 3. Havalimanı, maliyeti 10,2 milyar Euro, yolcu kapasitesi 150 milyon

5.      London Heathrow Airport, maliyeti 9,3 milyar Euro, yolcu kapasitesi 74 milyon

6.      Pekin İnternational Airport, maliyeti 5,5 milyar Euro, yolcu kapasitesi 90 milyon

7.      Flughafen Berlin Brandenburg, maliyeti 5,4 milyar Euro, yolcu kapasitesi 27 milyon

8.      Dubai İnternational Airport, maliyeti 5,3 milyar Euro, yolcu kapasitesi 78 milyon

9.      Denver İnternational Airport, maliyeti 4,2 milyar Euro, yolcu kapasitesi 53 milyon

10.    Kuala Lumpur İnternational, maliyeti 3,1 milyar Euro, yolcu Kapasitesi 49 milyon    

YOLCU BAŞINA MALİYET HESABINDA 8. SIRADA

Söz konusu havalimanları yolcu kapasiteleri ve senesi göz önünde bulundurularak maliyet hesabı yapıldığında ise İstanbul 3. Havalimanı  dünyanın en pahalı havalimanları sıralamasında 8.sırada yer alıyor. Bu hesaba göre en pahalı 10 havalimanı sıralaması şöyle:
1.      Kansai                          770 Euro

2.      Hong Kong                  260 Euro

3.      Berlin                            177 Euro

4.      Londra                         124 Euro

5.      Denver                           91 Euro

6.      Dubai                             80 Euro

7.      Pekin                              69 Euro

8.      İstanbul                          68 Euro

9.      Al Maktoum                   66 Euro

10.   Kuala Lumpur                63 Euro

(Hürriyet)

İşte dünyanın en pahalı havalimanları

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

çomarlara itafen ~ 8 yıl önce
kansai airport diye yazın bir google'a bakın adamlar nereye nasıl havalimanı yapmış. sonra karşılaştırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORGİ ~ 8 yıl önce
Aynı orgi....
Bayildim ~ 8 yıl önce
Bu haber altindaki yorumlarin doyuruculuguna, espri anlayisina, hitap tarzlarina ve zekaya bayildim. Keske bu ekip böylece her haberin yorum bölümünde olsa :-) Mordor esprisine de çok gülüyorum. Komple nu ekibi diger haber yorumlarina da bekliyorum. Bileni bilmeyeni, bütün ekip ama :-D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...... ~ 8 yıl önce
Şimdi bu adamlar ya işi bilmiyor yada biz yine rezil bir Havalimani göreceğiz. Adam 17.6 harcamış 23 milyon kapasite. Biz 10 harcamışiz 150 milyon yolcu diyoruz. Burdan ya rezillik çıkar ya vezirlik hadi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaman ~ 8 yıl önce
HongKong ve Kansai havalimanları deniz doldurması yöntemiyle yapıldığından o kadar pahalı. Araştırmanızı tavsiye ederim.
Mimar ~ 8 yıl önce
Yaman rumuzlu arkadaş doğru söylüyor aynı zamanda volkanik deprem riski içerdiği için bahse konu havalimanları alt yapı olarak çok maliyet tuttu yoksa yolcu kullanım alanları abartılı bir lükse sahip değil istanbuldaki yeni havalimanı gerçekten çok güzel ve kullanışlı olacak bizzat projeyi gören birisi olarak konuşuyorum iç hatlar dış hatlar geliş gidiş otopark ibadet alanı gibi alanlara zahmetsizce monoraylarla ulaşılabilecek ama tuvaletlere ekstra önem verilmiş göreceksiniz
batı ~ 8 yıl önce
kayseri de yaşayıp istanbul daki marmaray a sevinen tiplere dokunmayacak rakamlar adam zaten şehirden çıkmamış dünya nedir bilmiyor yaşadığı şehir de şehir olsa tabi(mordor)... bu rakamlar yine sana bana girecek aldığın bilet 1000 değil 1500 olucak a dan z ye herşey zamlanacak ulaşım desen öyle,banane dünyanın en büyük havalimanından pahalı,zaman harcayan biyer olduktan sonra, vatandaşa sormadan diğer havalimanlarını da kapatıyorlar bide direk özgürlük ve serbest piyasaya müdahale, hayır sen buradan uçağa binemezsin şirketlere sana sormadan taahhüt verdik burayı kullanmasanda vergi olarak senden alacaz !!bu nasıl bir kafa yapısıdır anlamak çözmek mümkün değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişik ~ 8 yıl önce
Sen kayseriyi gördün mü çok merak ediyorum asıl istanbullu kayseriye bakıp gurur duyuyor kayserinin ürettiğiyle hayatını idame ediyor
erc ~ 8 yıl önce
hayatında acaba hiç Kayseri'ye gittin mi? Turkiye'yi İstanbul'dan dunyayıda kendinden ibaret sanan kişilk. Git Gör Kayseri'yi ve çalışınca daha düşük imkanlarla nasıl bi şehir kuruluyormuş öğren. Sonra Evine dönünce dersin hayatım hep mi Mordor'da gececek diye.
batı ~ 8 yıl önce
kayseri de 2 yıl yaşadım hayatımın en kötü 2 yılıydı ev sahipleri üç kağıtcı,çatkapı gelirler pazar sabahı,komşular cahil meraktan ölen tipler ,aynı kata farklı asansörlerle çıktığımızı bilirim yan komşuyla hakaret gibi tacizciyizya biz dünyadaki son insan olsan bakmam,toplu taşıma felaket s şeklinde otobüs hatları 5 dk lık yok olur sana 30 dk 551 e binen anlar,trafik de sinyal kültürü yok kafayı yersiniz,trafiği berbat eden 4-5 dk uzunluğunda kırmızı ışıklar (merkez ve ipeksarayı tramway bağlantı noktası), ne kadar acayip tip var trafik de ,güzellik kavramının şehirde karşılığı yok aa bu güzelmiş diyebileceğiniz bişey yok kasvetli iğrenç 14 katlı binalar,saat 7 dendimi şehir biter , keko bağnaz sürüyle, dizde etek bile giyse bir kız insanlıktan çıkmış gibi bakarlar hele mini etek giydiysen yandın başına iş alırsın bunu yapanlar da namazında tipler güya,kayserinin bölümüm dolayısıyla sanayisini gezdim halı mobilya kilim fırın işleyerek üreterek kimse sanayimiz gelişmiş diye dolanması
Pahalı ~ 8 yıl önce
Havuz müteahhitleri zengin olacak, halk ödeyecek. Ancak bu istatistik büyük tesisleri kapsıyor. Örneğin Or-Gi'nin yolcu başı maliyeti bunun çok üstünde olup, giren kazık devlet sırrıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 8 yıl önce
Soda iç.
muteahit ~ 8 yıl önce
Kansaiyi yapan müteahit kör olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kör ~ 8 yıl önce
Kör olanlar diyanete imam oluyor. "Görmez"
kansai ~ 8 yıl önce
kansai havalimanı nerede, nasıl yapılmış bir aç bak istersen cahil cahil konuşmak yerine.
aerostaff ~ 8 yıl önce
http://aerostaffer.com/tr/services/pilot-interview-preparation/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı ~ 8 yıl önce
Recep Tayyip Erdoğan International Airport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyetler ~ 8 yıl önce
Umarim yabanci trafik artar ve artan volume sayesinde yer hizmetleri artan maliyetlerini cok fazla havayollarina yansitmak zorunda kalmazlar. Yoksa havalimani kullanici odemeleri ile artan diger maliyetlerle ugrasmak havayollarini zorlayacaktir. Cok ilginc bir doneme giriyoruz. Havayollarinin onemini unutmayiniz. Havayollarinin her biri bir renktir. Tek renk uzun vadede mutsuzluk getirir. Bunu en iyi terminallerin hat gelistirme sorumlulari bilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmadı şimdi ~ 8 yıl önce
neden inşa maliyetinde 4. yolcu başına maliyet hesabında da 8. sırada? oralarda da 1.olmamız lazımdı...yoksa hans'ın bize bir oyunu mu bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oran orantı ~ 8 yıl önce
Yolcu kapasitesi fazla olduğundan yolcu başına düşen oran azalıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000