06 Aralık 2017, Çarşamba 08:45:21

Japan Airlines'tan flaş hamle

Japan Airlines bir dönem çok popüler olduktan sonra Concorde modellerinin yaşadığı kazalar nedeniyle gözden düşen ve ardından durdurulan sesten hızlı ticari uçuşları yeniden havacılık dünyasının gündemine alıyor.
  • Ve Japon anladı
  • Böyle şeylerin ucundan tutulması, 3-5 para verip ortak olunması şart. Sivil havacılık şirketleri ve TAI; boom, Virgin Galactic, SpaceX benzeri projelere bir yerlerinden sürünmeliler...
  • Sbk borajet tazminat haklarımızı ödeyin artık mağdur olduk airport haber sesimiz olun
  • 10 milyon mu?? 40-50 milyonlarin havalarda ucustugu bir zamanda 10 milyonun laifimi olur?
  • Hayal ürünü yinede hayallerle yaşamak güzel
  • Cok guzel...
  • Bende 30-40 yıl bandında maliyetleri düşürebilirlerse eğer, ses üstü yolcu taşıyan uçakların ciddi bir pazar payının olacağını düşünüyorum.Özellikle okyanus aşırı yapılan uçuşlarda 8-14 saat süren uçuş süreleri ile birlikte ciddi bir zaman kaybı yaşanıyor.İnsanoğlu elindeki cep telefonunun açılma süresine bile tahammül edemezken buna bir çözüm bulunacaktır mutlaka.
  • Işte havacılığın yakın geleceği bu süpersonik uçaklar olacak!

Japan Airlines bir dönem çok popüler olduktan sonra Concorde modellerinin yaşadığı kazalar nedeniyle gözden düşen ve ardından durdurulan sesten hızlı ticari uçuşları yeniden havacılık dünyasının gündemine alıyor.

Japonya Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada Boom Supersonic ismindeki girişime en az 10 milyon dolar yatırım yapıldığı belirtildi. Şirket, Denver merkezli girişimden uçuş süresini yarıya düşürecek bir uçak geliştirmesini bekliyor.

Boom Supersonic sefer halinde 2.2 Mach yani saatte 2300 kilometrenin üzerine çıkacak bir uçak üzerinde çalışıyor. Proje gerçekleşirse aktarmasız 10 saati aşan Tokyo - San Francisco seferleri 5 saat civarına düşecek.

Boom kurucusu Blake Scholl, Japon havayolu şirketinin 20 uçak opsiyonu bulunduğunu belirtti. Virgin Group sahibi Richard Branson da geçen yıl Boom ile 10 jetlik bir anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Uzun rotalı ve deniz aşırı seferleri olan havacılık şirketleri bir süredir first class bölümlerinde alım gücü yüksek olan yolcular için lüks seçenek sunma yarışında girmişti fakat Japan Airlines zamana oynarak yolcu kapmaya çalışacağa benziyor. 

CONCORDE BAŞARAMAMIŞTI

Boeing ve Airbus gibi multi milyar dolarlık dev üreticiler 2017 yılında artan talep karşısında rekor sayıda uçak siparişi alırken yeni nesil modellerde önceliklerini yakıt tasarrufuna vererek havayolu şirketlerinin maliyet stratejilerini desteklemeye çalışıyordu.

Boom, tamamı business class olacağını belirttiği süpersonik jetlerinin fiyatlarının 15 yıl önce uçuşlarına son verilen Concorde'a göre daha ucuz olacağı iddiasında.

Hatırlanacağı üzere Concorde uçuşları,  25 Temmuz 2000 tarihinde Paris'in Charles de Gaulle Havaalanı'ndan kalkışından 1.5 dk sonra geçirdiği kaza nedeniyle durdurulmuş ve sonrasında güvenilirliğinin az, yüksek maliyeti ve sınırlı yolcu kapasitesi olduğu için üretimden kaldırılmıştı.

Concorde uçaklarının son ticari seferi, 24 Ekim 2003'te Londra-NewYork arasında yapılmıştı. Boom ile 1/3 ölçekli prototipin ilk testini 2018 sonunda tamamlamayı ve siparişleri 2020 ortasında teslim etmeyi planlıyor. 

Japan Airlines'tan flaş hamle

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Nihonjin ~ 6 yıl önce
Ve Japon anladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucundan tut ~ 6 yıl önce
Böyle şeylerin ucundan tutulması, 3-5 para verip ortak olunması şart. Sivil havacılık şirketleri ve TAI; boom, Virgin Galactic, SpaceX benzeri projelere bir yerlerinden sürünmeliler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SBK BORAJET TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK ~ 6 yıl önce
Sbk borajet tazminat haklarımızı ödeyin artık mağdur olduk airport haber sesimiz olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
10 milyon mu?? 40-50 milyonlarin havalarda ucustugu bir zamanda 10 milyonun laifimi olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 6 yıl önce
Hayal ürünü yinede hayallerle yaşamak güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 6 yıl önce
Cok guzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 6 yıl önce
Bende 30-40 yıl bandında maliyetleri düşürebilirlerse eğer, ses üstü yolcu taşıyan uçakların ciddi bir pazar payının olacağını düşünüyorum.Özellikle okyanus aşırı yapılan uçuşlarda 8-14 saat süren uçuş süreleri ile birlikte ciddi bir zaman kaybı yaşanıyor.İnsanoğlu elindeki cep telefonunun açılma süresine bile tahammül edemezken buna bir çözüm bulunacaktır mutlaka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışıklı Havacı ~ 6 yıl önce
Işte havacılığın yakın geleceği bu süpersonik uçaklar olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000