25 Nisan 2018, Çarşamba 09:24:36

Japon turistleri öyle bir çarptılar ki!

Japonya'dan 21 Nisan’da sabaha karşı 03.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen iki Japon turist, Sultanahmet’e gitmek için havalimanında transfer hizmeti veren bir acenteyle anlaştı.
  • Para için herşeyi yapan bir milletiz maalesef
  • Bu adamlarla ayni havayi soluduguma inanamiyorum . Olmusuz biz gomenimiz yok .
  • euro niye silik tl ile karıştırsınlar diye mi ? böyle fiyat mı olur kimi kandırıyorsunuz
  • Havalimanı'na ne zaman gitsem, Dış Hatlar geliş'te ''acentelerin simsarları'' ortalarda dolaşıp, etrafa bakınan turistlere ''TAKSİ'' diye bağırıyorlar. Bu ilk yem oluyor. Taksiye binmek için simsar - çakalı takip ettiğinde de acentenin standında artık 1500 - 2000 TL Allah ne verdiyse VIP transfer ayağına turist avlıyorlar. Tabii burada onlardan alınan 35 - 40 Bin USD aylık kiranın da payı büyük. Bu çakallar da o parayı masum turistlerden çıkarmaya çalışıyor.
  • Klasik bir Türkiye
  • Bu turizm düşmanlarını odunla aslında dövmek gerekir.Bakanlık olaya müdahale etmeli acentaya gerekli ceza verilmelidir.
  • candır.
  • Çare Uber! Çare Lyft! Bu kasap ve korsan tayfasından kurtulmak şart...
  • Aklıma cem yılmazın gösterisi geldi. Çultanahmet
  • Haram olsun ....

Japonya'dan 21 Nisan’da sabaha karşı 03.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen iki Japon turist, Sultanahmet’e gitmek için havalimanında transfer hizmeti veren bir acenteyle anlaştı. İddiaya göre iki Japon turist Atatürk Havalimanı’ndan Sultanahmet’e 20 dakika süren yolculuk sonunda 1550 TL’lik ödeme yaptı.

TURU 1900 TL’YE SATTIK

Yurtdışından turist getiren MSİ Turizm aracılığıyla Japonya’dan gelen iki turist sabah saatlerinde kendilerini Türkiye’ye getiren acente ile temasa geçerek yaptıkları ödemeyi bildirdi. Bundan sonrasını MSİ Turizm’in sahibi Ertan Demirbaş anlatıyor:

“Tokyo’dan İstanbul gelen iki Japon turist havalimanında bizim asistanımızla buluşamıyor. Bu yüzden söz konusu transfer firması ile anlaşıyor. Ancak ortada çok büyük bir gariplik var. Yaklaşık 20 dakika süren yolculuk için 1550 TL’yi turistlerin kredi kartlarından çekiyorlar. Gelen Japonların biri 1946 diğeri ise 1949 doğumlu iki kadın. Bir gariplik olduğunu anlıyorlar. İmzaladıkları evrakları bize gönderdiler. Biz de transferi yapan firma ile görüştük. Bize ‘35 bin dolar kira ödüyoruz. Kaç liraya transfer yapacağımızı size mi soracağız’ diye cevap verdiler.

Biz de bu cevap üzerine Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) firmayı şikayet ettik. Japon turistlere bu turu uçak dahil, 2 gün Kapadokya gezisi ve rehber hizmetiyle birlikte 380 Euro’ya satmıştık. Yani yaklaşık 1900 TL. Biz bu fiyata böyle bir turu satıyoruz. Ancak tek transferler 1550 TL alıyorlar. Eğer benim anlaşmalı olduğum firma ile bu transfer yapılmış olsaydı ödenecek rakam 120 TL artı KDV’ydi. Zaten Japon turisti zor getiriyoruz. Böyle olaylar olunca işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.”

FİYATI AÇIKÇA SÖYLEDİK

Bu iddialar üzerine transferi yapan Azade Turizm’in yetkilileri ile temasa geçtik. Aldıkları ücreti kabul eden şirket yetkilisi şunları söyledi:

“Biz VIP transfer hizmeti veriyoruz. Araçlarımız çok lüks. Ayrıca şoförlerimiz İngilizce biliyor. Takım elbise ile hizmet veriyor. Biz fiyatı açıkça söyledik. Onlar da kabul etti. Herhangi bir şekilde gizli bir iş yapmadık. Bu konu şöyle değerlendirilebilir: ‘Bakırköy’de bir balık yiyorsunuz. Aynı Balığı Ortaköy’de yediğiniz zaman daha fazla ödeme yapıyorsunuz.  Biz aynı zamanda helikopter ile de transfer imkânı veren bir firmayız.”

Söz konusu yolculuk taksi ile yapılmış olsaydı ödenecek ücret 60 ile 70 TL arasında, lüks araçlarla hizmet veren Careem ve Uber gibi uygulamalar kullanılsaydı eğer ortalama 85-90 TL olacaktı. (Hürriyet)

Japon turistleri öyle bir çarptılar ki!

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Utanç ~ 6 yıl önce
Para için herşeyi yapan bir milletiz maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 6 yıl önce
Bu adamlarla ayni havayi soluduguma inanamiyorum . Olmusuz biz gomenimiz yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pirlo ~ 6 yıl önce
euro niye silik tl ile karıştırsınlar diye mi ? böyle fiyat mı olur kimi kandırıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkı ~ 6 yıl önce
Havalimanı'na ne zaman gitsem, Dış Hatlar geliş'te ''acentelerin simsarları'' ortalarda dolaşıp, etrafa bakınan turistlere ''TAKSİ'' diye bağırıyorlar. Bu ilk yem oluyor. Taksiye binmek için simsar - çakalı takip ettiğinde de acentenin standında artık 1500 - 2000 TL Allah ne verdiyse VIP transfer ayağına turist avlıyorlar. Tabii burada onlardan alınan 35 - 40 Bin USD aylık kiranın da payı büyük. Bu çakallar da o parayı masum turistlerden çıkarmaya çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti chp anti akp ~ 6 yıl önce
Klasik bir Türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslan yürek ~ 6 yıl önce
Bu turizm düşmanlarını odunla aslında dövmek gerekir.Bakanlık olaya müdahale etmeli acentaya gerekli ceza verilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
über ~ 6 yıl önce
candır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 6 yıl önce
Çare Uber! Çare Lyft! Bu kasap ve korsan tayfasından kurtulmak şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan ~ 6 yıl önce
Aklıma cem yılmazın gösterisi geldi. Çultanahmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Haram olsun ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000