21 Ekim 2017, Cumartesi 15:42:56

Kahramanmaraş'ta yeni havaalanı inşaatı hızla yükseliyor

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, yapımı devam eden yeni havaalanının apron binası ve pist alanının çalışmasını yerinde inceledi. Dilipak, “Havaalanının önümüzdeki yıl Mayıs ayı başlarında tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
  • Paramız o kadar çok ki nereye saçacağımızı bilmiyoruz. Ufacık şehirlere kocaman havaalanlarına en gerek var? Milyonlarca liralar çöpe gidiyor.
  • Sayın Vekilimiz Mehmet Uğur DİLİPAK arı gibi çalışıyor maşaallah. Ulaştırma ile ilgili projeleri yakinen takip ediyor. Bir sonraki dönemde Ulaştırma Bakanı olursa şaşmamak lazım...
  • Güzel gelişme KCM için hayırlısı olsun ancak çok merak ediyorum Çukurova bölgesel havalimanıda 5 yıldır halen yapılıyor %20 si bitmiş değil...Günde 2 uçak inen Maraş mı daha acilmiş yoksa günde 100 den yerli ve yabancı trafiğe hizmet veren Adana mı ? Her geçen gün potansiyeli artan Adana Havalimanının mevcut yapısı günümüz koşullarına ne kadar uygun ?
  • Sehirler yetmez ilcelere de havalinani isteriz. Bayburt'un bir suru ilcesi havalimani bekliyor devletluuuum.
  • Narlı ilçesi Kahramanmaraş ile Gaziantep’in tam ortasında 2 tarafa da 25 km uzaklıkta ayrıca düziçi Gölbaşı pazarcık Osmaniye buraya çok yakın düz ova buraya Harika bir hava alanı yapılabilirdi
  • Her yer havaalanı oldu yht yapsanız da
  • Tokat ve Siirt havalimanlari ne alemde?
  • İşte beklediğim haberlerden birisi. Şimdilik tek eksik İzmir-Kahramanmaraş seferleri buda gerçekleşirse gelin Dondurma yiyiğin. Beyinler pırıl pırıl diyen edeler mevcut Terminal Binasını görmüş olsanız neden ileriye dönük 5 milyon olarak planlandığını görürdünüz asıl sizlerde beyin pırıl pırıl. Fo pilot musun bilmiyorum ama şuan kapasite eksikliği olduğu için seferler yapılamıyor bir yolcu salonumuz var içine araba soksan sığmaz. Adana 2019/20’de sivil uçuşlara kapanacak. Kahramanmaraş Havalimanı şehir merkezinden 5km yani 10 dk. uzaklıkta neden Gaziantepe gideyim? Kahramanmaraşa yatırımlar artıyor. Bölgeye hitap edecek Kayak Merkezi yapılıyor 1. Etap bitmek üzere. Thermal Turizmi var. Fuarlar düzenleniyor. Tekstil Merkezi.
  • Eylül sonu 2017 yolcu sayısı 220.000 bin...
  • Yapsanıza mbarekler. Neden yeni ve sıfır alanlara körük yapılmaz anlamıyorum. Maraş'da uçaktan çıkınca kavrulunur,

Kahramanmaraş’ ta yapımına başlanılan modern havaalanın inşaatı hızla yükseliyor. Yüzde 65’lik bir bölümünün tamamlandığı inşaatta, yılda 5 milyon yolcu kapasitesiyle ulusal ve uluslararası yolcu taşımada bölgeye hitap edebilecek.

Mevcut havaalanının apron, pist ve yolcu kapasitelerini karşılayamadığı gerekçesiyle yapımına başlanılan yeni havaalanı 79 milyon liraya mal olacak, 30 bin metrekare alanda 250 işçinin çalıştığı havaalanında 5 uçak aynı anda park edebilecek.

Yeni havaalanı apron binası ve pist alanı inşaatını yerinde inceleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, çalışmaların önümüzdeki yıl Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başlarında tamamlanacağı bilgisini verdi.

Dilipak, “Kahramanmaraş’taki yeni havaalanı apron binamızın inşaat sahasındayız şuanda. Burası uzakta olduğu için çoğu insan tarafından bilinmiyor. Görüldüğü üzere şuanda kaba inşaat bitmiş ve ince inşaat zemin iyileştirilmesi ve çerçeve iyileştirilmesine başlanmış durumda. Yüzde 65 oranında tamamlanmış bir apron binası görüyoruz. Buraya aynı anda orta gövdeli 5 uçak park edebilecek ve yolcu indirebilecek kapasitede. Gerçek yolcu kapasitesi 2 milyon ile 3 milyon arasında ama yoğunluk oluştuğu zaman bu durum 5 milyona çıkabilir. 5 uçak park alanının yerine artı 2 uçaklık yer daha istedik bununla ilgili çalışmalarda sürüyor. Ve burası bu bölgenin en modern havaalanlarından bir tanesi olacak. Burada 22 bin 300 metrekare kapalı alanı, ve gümrüğü de olacak ayrıca, 79 milyon lira yatırım yapıldı bu havaalanına. Etrafındaki havaalanı pistine de 9 milyon lira ihalesi oldu o da aşağı yukarı bitti. Şuanda burada 250 işçi 30 bin metrekare alanda çalışıyor. Önümüzdeki yılın Nisan sonu Mayıs ayı başı gibi bu çalışmalarımızı bitirmiş olacağız ve Kahramanmaraşlıların hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.





Kahramanmaraş'ta yeni havaalanı inşaatı hızla yükseliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

saç saç paraları ~ 6 yıl önce
Paramız o kadar çok ki nereye saçacağımızı bilmiyoruz. Ufacık şehirlere kocaman havaalanlarına en gerek var? Milyonlarca liralar çöpe gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 6 yıl önce
Kahramanmaraşın büyümesine nokta kadar dahi faydası olan katkısı olan insanlara teşekkürler
Aviator- Mehmet ~ 6 yıl önce
Ufacık diye sıfatlandırdığın Şehir 3 yıl önce büyükşehir olmuştur ve T.C'nin üretim ve nüfus bakımından 16.büyük vilayetidir.Evet ben K.Maraşlıyım ama bunlar gerçek bilgilerdir okuduğum ve araştırdığım kadarıyla.Tekstil,kuyumculuk(İstanbul'dan sonra 2.şehirdir TR'de üretim anlamında)mobilya,metal mutfak sanayisi,(dondurmasını) zaten belirtmeme gerek yok ama belki bilmiyorsunuzdur...Çok zengin mutfak,yaşam kültürü,yetiştirdiği edebiyat ve iş adamı kimliği ile TR'nin en kaliteli ve kadim şehirlerindendir. KAHRAMANLIK ünvanı da cabasıdır.Üreten ve ihracat yapan marka şehir için bu hizmetler 15 yıl önce yapılmalıydı...Saygılar.
DİLİPAK ~ 6 yıl önce
Sayın Vekilimiz Mehmet Uğur DİLİPAK arı gibi çalışıyor maşaallah. Ulaştırma ile ilgili projeleri yakinen takip ediyor. Bir sonraki dönemde Ulaştırma Bakanı olursa şaşmamak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çukurova hk. ~ 6 yıl önce
Güzel gelişme KCM için hayırlısı olsun ancak çok merak ediyorum Çukurova bölgesel havalimanıda 5 yıldır halen yapılıyor %20 si bitmiş değil...Günde 2 uçak inen Maraş mı daha acilmiş yoksa günde 100 den yerli ve yabancı trafiğe hizmet veren Adana mı ? Her geçen gün potansiyeli artan Adana Havalimanının mevcut yapısı günümüz koşullarına ne kadar uygun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 6 yıl önce
Suan mevcut durumda günde en fazla 4 Ucak iniyor TK2200, TK2204, TK7130, PC2120 bu kücük Limana suan 4 ucak iniyorsa emin olun talep artarsa günde 8 kadar ucak iner hemde Istanbul/Ankara disinda diger destinasyonlardan.
ilcelere... ~ 6 yıl önce
Sehirler yetmez ilcelere de havalinani isteriz. Bayburt'un bir suru ilcesi havalimani bekliyor devletluuuum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gölbaşılı ~ 6 yıl önce
Narlı ilçesi Kahramanmaraş ile Gaziantep’in tam ortasında 2 tarafa da 25 km uzaklıkta ayrıca düziçi Gölbaşı pazarcık Osmaniye buraya çok yakın düz ova buraya Harika bir hava alanı yapılabilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ho ~ 6 yıl önce
Cok dogru, ama yillardir bir türlü ilerleme yok
Wut ~ 6 yıl önce
Çok haklı! 3milyon Ökkeş büyük bir heyecanla Narlı projeni destekliyoruz dostum!
Xx ~ 6 yıl önce
Her yer havaalanı oldu yht yapsanız da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 6 yıl önce
Tokat ve Siirt havalimanlari ne alemde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.maraşlı ~ 6 yıl önce
İşte beklediğim haberlerden birisi. Şimdilik tek eksik İzmir-Kahramanmaraş seferleri buda gerçekleşirse gelin Dondurma yiyiğin. Beyinler pırıl pırıl diyen edeler mevcut Terminal Binasını görmüş olsanız neden ileriye dönük 5 milyon olarak planlandığını görürdünüz asıl sizlerde beyin pırıl pırıl. Fo pilot musun bilmiyorum ama şuan kapasite eksikliği olduğu için seferler yapılamıyor bir yolcu salonumuz var içine araba soksan sığmaz. Adana 2019/20’de sivil uçuşlara kapanacak. Kahramanmaraş Havalimanı şehir merkezinden 5km yani 10 dk. uzaklıkta neden Gaziantepe gideyim? Kahramanmaraşa yatırımlar artıyor. Bölgeye hitap edecek Kayak Merkezi yapılıyor 1. Etap bitmek üzere. Thermal Turizmi var. Fuarlar düzenleniyor. Tekstil Merkezi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 6 yıl önce
Pilot olmasam neden Fo yazayım yigidim? Ve oraya egitim alıp uçan pilotlardanım. Zor meydan. Emin ol en son inmek isteyeceğim yerlerden biri. İstersen K.Maraş kadar büyük olsun terminali, o pist ile işiniz zor. 2km bir tarafı ve yokuş aşağı. Diğer tarafı 2.3 km. Daha kısa meydan bulmak zor. Maniayı saymıyorum da...
5 milyon ~ 6 yıl önce
Eylül sonu 2017 yolcu sayısı 220.000 bin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÖRÜK ~ 6 yıl önce
Yapsanıza mbarekler. Neden yeni ve sıfır alanlara körük yapılmaz anlamıyorum. Maraş'da uçaktan çıkınca kavrulunur,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000