21 Eylül 2017, Perşembe 08:23:53

Katar 'Elektronik Seyahat İzin Sistemi'ni başlattı

Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, Schengen ülkeleri, Avustralya, Kanada, İngiltere, ABD veya Yeni Zelanda Geçerli Oturma İzni veya Vizesine sahip olan yolcular Elektronik Seyahat İzin sisteminden faydalanabilecekler. Sistem ayrıca tüm ziyaretçilerin Katar'a girişini kolaylaştırıyor
  • Allahın terk ettiği yerler. Buraya gidenler arapları söğüşlemeye gidiyor. Para olmasın kim takar bu bedevileri
  • Yeterli arap goruyoruz zaten burda isim yok oraya gidicem -bilen varmi bu araplar ulkemizi ne zmn terk edicek lutfen cevap veren sesimi duyan varmiii?
  • Nereden baksan arap. Kim ne yapsın sizin ülkenizi. Orada kalın bizim ülkemize gelmeyin de ne yaparsanız yapın
  • Bir Türk turist olarak Katar'a niçin gideyim,bana cazip gelecek yanı nedir?
  • sık sık biraz daha sıkarsan o kocaman göbekleriniz patlayacak:)

Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, Schengen ülkeleri, Avustralya, Kanada, İngiltere, ABD veya Yeni Zelanda Geçerli Oturma İzni veya Vizesine sahip olan yolcular  Elektronik Seyahat İzin sisteminden faydalanabilecekler. Sistem ayrıca tüm ziyaretçilerin Katar'a girişini kolaylaştırıyor

Katar İçişleri Bakanlığı ve Katar Turizm Otoritesi (QTA), Katar'ın Elektronik Seyahat İzin sistemini(ETA) ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere, Schengen veya Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinden geçerli oturma izni veya vizesine sahip ziyaretçiler için mevcut hale getireceğini duyurdu.

27 Eylül 2017'de yürürlüğe girecek olan bu yeni sistem, ziyaretçilerin www.qatarvisaservice.com  adresinden seyahat etmeden önce basit bir çevrimiçi başvuru yaparak ETA belgesi edinmelerine izin verecek.

Başvurunun bir parçası olarak, başvuranların konaklama belgesi (örn. Otel rezervasyonu), uçuş bilgileri, en az altı ay geçerliliği olan pasaport bilgisi ve yukarda belirtilen ülkelere ait oturma izin belgesi veya vize sahibi olmaları gerekiyor.

Başvuru sahibinin talebi onaylandıktan sonra 30 gün içinde kullanılmak üzere bir ETA belgesi alacak. ETA'nın geçerliliği, www.qatarvisaservice.com adresinden 30 gün daha uzatılabilecek.

ETA, gezginlerin Katar'a varışta vize almalarını ve tekli girişte ülkede 30 gün kalmalarına izin veriyor. Vize, aynı ziyarette kullanılmak üzere 30 gün daha çevrimiçi olarak uzatılabiliyor. Ziyaretçi ülkeden ayrılıp geri dönmek isterse, Katar'a gelmeden önce yeni bir ETA başvurusunda bulunması gerekiyor.

Katar İçişleri Bakanlığı Pasaport ve Yabancı Çalışanlar Departmanı Direktörü Tuğgeneral Mohammed Al Ateeq, "Katar'ın vize politikalarını sürekli gözden geçiriyoruz ve Katar'ın ekonomik ve sosyal hedefleri doğrultusunda bunları güncellemeye çalışıyoruz. Vize başvuru sürecini daha da kolaylaştıracak bu sistem sayesinde tüm dünyadan gelen ziyaretçileri ağırlamayı umuyoruz. ETA için uygun olmayan ziyaretçiler aynı e-vize platformu (www.qatarvisaservice.com ) aracılığıyla turist vizesine başvurabilirler" dedi.

Bu gelişme, Katar'ın ülkeye ziyaretçi erişimini kolaylaştırmak için aldığı bir dizi önlemin bir parçası. Katar, geçtiğimiz ay 80 ülke vatandaşı için vize serbestisi getirmişti.

Katar'ın yeni ETA sistemi, Çin'in Chengdu kentinde gerçekleşen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü(UNWTO) Genel Kurulu'nda ilan edildi. QTA Turizm Geliştirme Başkanı Hasan Al İbrahim, "Daha fazla ziyaretçiyi Katar’da ağırlamamızı kolaylaştıracak Elektronik Seyahat İzin sistemini duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Vize politikamızın bu yeni adımı, Katar'ın açıklık konusundaki kararlılığının, tüm insanlar için turizm hakkının savunuculuğunun ve UNWTO Turizm Sektörü Global Etik Kurallarına uyumluluğunun bir kanıtıdır" dedi.

Al İbrahim, vize kolaylaştırılmasının, ulusal turizm sektörü stratejisinin kritik bir bileşeni olduğunu ve QTA'nın kamu ve özel sektör paydaşları ile bu stratejiyi yakın zamanda gözden geçirdiğini de sözlerine ekledi. Ülke ekonomisini çeşitlendirme politikasıyla birlikte yenilenen strateji, Katar'ın resmi UNWTO Dünya Turizm Günü kutlamalarına ev sahipliği yaptığı 27 Eylül'de başlatılacak.

Al İbrahim, "Kamu ve özel sektördeki paydaşlarımızla birlikte, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri cezbedecek, rahat, kolay ve cazip bir deneyim yaratmak için gerekli tüm unsurları inceledik. Açıklığın ve erişim kolaylığının önemli unsurlar olduğunu defalarca keşfettik. Bu nedenle, son birkaç aydır Katar’a erişimi kolaylaştırmak için mümkün olan en fazla adım atmaya çalışıyoruz "dedi.

Katar 'Elektronik Seyahat İzin Sistemi'ni başlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ratak ~ 7 yıl önce
Allahın terk ettiği yerler. Buraya gidenler arapları söğüşlemeye gidiyor. Para olmasın kim takar bu bedevileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulkeyi karinca gibi bastilar ~ 7 yıl önce
Yeterli arap goruyoruz zaten burda isim yok oraya gidicem -bilen varmi bu araplar ulkemizi ne zmn terk edicek lutfen cevap veren sesimi duyan varmiii?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap işte ~ 7 yıl önce
Nereden baksan arap. Kim ne yapsın sizin ülkenizi. Orada kalın bizim ülkemize gelmeyin de ne yaparsanız yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Globetrotter ~ 7 yıl önce
Bir Türk turist olarak Katar'a niçin gideyim,bana cazip gelecek yanı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sık sık ~ 7 yıl önce
sık sık biraz daha sıkarsan o kocaman göbekleriniz patlayacak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000