11 Şubat 2016, Perşembe 09:08:29

K.Maraş'a havalimanı için yer tespit çalışmaları başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından uzunca bir zamandır dile getirilen Kahramanmaraş-Gaziantep Büyükşehirleri arasına içerisinde kargo terminali bulunan uluslararası bölgesel havalimanı projesi ile ilgili yer tespit çalışması başladı.
  • isminide değiştirin yakışır maraşa
  • sorun sadece petrol istasyonu değil. rüzgar vs. maraşa gelen uçağın inemeyerek geri döndüğü veya topyekün uçuşların iptal edilidği çok olmuştur standar bir havalimanına kıyasla. anteptekini geliştirmenin maraşa ne faydası var yahu? antep havalimanı maraş merkez arası arabayla bile en az 1.5 saat ki herkesin arabası yok. önce antep merkez sonra antep-maraş dolmuşu derken normal bir yolcunun antep havalimanından maraş merkeze varması tam 3 saati alıyor rezillik yani. yalnız mevcut havalimanına bile belediye doğru dürüst ulaşım hizmeti vermiyor. toplu taşıma olmadığı için bana havalimanından antep yoluna 20 dk yürüyüp şehirlerarası yoldan dolmuşa binin dedikleri çok olmuştur bizzat yetkililerin hem de. velev ki gece geldik bu önerileri direk falso. 3-5 takisci de adam kazıklamak için yer arıyor. yani maraş-antep arasına yeni bir havalimanı yapılsa bile belediye veya başka bir kurum toplu taşıma hizmeti vermeyecekse yine normal vatandaş sürünecek. herkesin arabası yok malum
  • airporthabere teşekkür etmek şstiyorum ve bu konuyu sonununa kadar takip edip bizleri anında bilgilendiriniz.
  • Yapilacaktir, oyle uygun gorulmustur. Simdi dagilabilirsiniz. Kalabalik yapmayalim, evlere gidelim.
  • Memleketim aynı küçük Türkiye maalesef herşey çok geç gerçekleşiyor.Tam kapasiteli ve yeni bir liman 10 yıl Önce yapılmalıydı bu şehire ama işte herşey de olduğu gibi bu konuda da maalesef geç kalınmıştır...:(Türkiye'nin 17.büyük vilayeti ama havaalanımız amiyane tabirle tavuk kümesinden farksız...Aman yazacak çok şey var da işte...Mevlam neyler neylerse güzel eyler:)
  • NARLI bölgesi en uygun yer
  • Mumkunse en verimli tarim arazisinin uzerine yapin nasilsa sanayi toplumuyuz tarim gibi ilkel isler ugrasmayiz.
  • Kahraman Maraş havalimanında sorun çok, Aletli inişe kesinlikle elverişli değil, konumundan dolayı ciddi rüzgarlı havalarda iniş mümkün değildir, sis başli başina ciddi sorun, sanırım Narlı ilçesinde hazine yeri olarak yeni Havalimanı inşası için yer belirlenmiş, ayrıca havalimaninin konumu yanlış şöyle bir bakarsanız, havalimaninin etrafında uçakları için bilhassa alçalacak ve kalkişlarda uçaklar için büyük sıkıntı oluşturuyor, bunu da pilot arkadaşım anlattı, inebiliyorlar mi evet başka şansları yok, hava şartları uygunsa pilot ürünü kullanıp indiriyor ve kaldırıyor uçağı. .Ayrıca uçak park alanı hiç yetersizdir. .Sanayi şehri olan maaşa hiç yeterli olmayan bir Havalimanıdir. Farklı bir yerde daha güzel bir Havalimanı yapılması iyi olur uygun olur.ciddi potansiyeli vardır. .Şehirde çok fazla fabrikalar var işadamları ankaraya istanbula gitmeden sıkıntı çekiyorlar..gece iniş problemli..
  • Kahramanmaraş'ta Havalimanı var ancak etrafı dağlarla kaplı bir coğrafyaya sahip güvenli iniş için yeterli pist uzunluğuna sahip değil. Zonguldaklı edelerim kendi Havalimanlarından bilir. Aynı şekilde pist başında bulunan ve hala çözülemeyen petrol istasyonu sorunu var. Problemleri çözebilecek tek çözüm allah nasip ederse inşallah yeni Havalimanı. Ne saçma diyeceksiniz o zaman ekonmik açıdan söyliyeyim şuan mevcut Hv. Ayrılmış bir havuz var 130 milyon TL modernizasyonu için. Yeni Hv maaliyeti 400-500 milyon TL ve yapımını K.maraş Sanayi ve Ticaret Odası üstlenecek. Hayırlısıyla inşallah. Olmazsada mevcut Hv. modernizasyondan geçecek.
  • Mania olarak görevini yetine getiren pist başindaki petrol istasyonunun mahkemesi noldu? Kaldiramadiniz mi?=D Onun yerine havalimanini mi taşiiicaniz=)

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Ocak ayında Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen Ulaştırma Çalıştayında Kahramanmaraşta bulunan mevcut Havalimanının durumu gündeme gelmiş ve Kahramanmaraşta havayolu kullanımının artırılması için konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştı.

Kahramanmaraşta bulunan mevcut Havalimanının; mania durumu, pist başında bulunan petrol istasyonu, pistin konumu, hakim rüzgar yönü, aletli iniş sistemi kurulumu konularında yaşanan sıkıntılar nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü uzman personeli ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün uzman personelinden oluşan kalabalık bir heyet tarafından, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş'a yapılması planlanan yeni havalimanı için Kahramanmaraş Havalimanı Müdürlüğünün ev sahipliğinde yer tespit çalışmasına başlandı.

Heyet tarafından Kahramanmaraş'ta Havalimanı yapımı için uygun yerlerde yapılacak tespit çalışması sonrasında mevcut havalimanının iyileştirilmesi mi, yeni bir havalimanı mı yoksa bölgesel havalimanı mı yapılmasının daha uygun olacağı ile ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor.

K.Maraş'a havalimanı için yer tespit çalışmaları başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Ökkkeş Havalimanı ~ 8 yıl önce
isminide değiştirin yakışır maraşa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkalti olarak ~ 8 yıl önce
sorun sadece petrol istasyonu değil. rüzgar vs. maraşa gelen uçağın inemeyerek geri döndüğü veya topyekün uçuşların iptal edilidği çok olmuştur standar bir havalimanına kıyasla. anteptekini geliştirmenin maraşa ne faydası var yahu? antep havalimanı maraş merkez arası arabayla bile en az 1.5 saat ki herkesin arabası yok. önce antep merkez sonra antep-maraş dolmuşu derken normal bir yolcunun antep havalimanından maraş merkeze varması tam 3 saati alıyor rezillik yani. yalnız mevcut havalimanına bile belediye doğru dürüst ulaşım hizmeti vermiyor. toplu taşıma olmadığı için bana havalimanından antep yoluna 20 dk yürüyüp şehirlerarası yoldan dolmuşa binin dedikleri çok olmuştur bizzat yetkililerin hem de. velev ki gece geldik bu önerileri direk falso. 3-5 takisci de adam kazıklamak için yer arıyor. yani maraş-antep arasına yeni bir havalimanı yapılsa bile belediye veya başka bir kurum toplu taşıma hizmeti vermeyecekse yine normal vatandaş sürünecek. herkesin arabası yok malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporthaber ~ 8 yıl önce
airporthabere teşekkür etmek şstiyorum ve bu konuyu sonununa kadar takip edip bizleri anında bilgilendiriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yenisi ~ 8 yıl önce
Yapilacaktir, oyle uygun gorulmustur. Simdi dagilabilirsiniz. Kalabalik yapmayalim, evlere gidelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mali ~ 8 yıl önce
Memleketim aynı küçük Türkiye maalesef herşey çok geç gerçekleşiyor.Tam kapasiteli ve yeni bir liman 10 yıl Önce yapılmalıydı bu şehire ama işte herşey de olduğu gibi bu konuda da maalesef geç kalınmıştır...:(Türkiye'nin 17.büyük vilayeti ama havaalanımız amiyane tabirle tavuk kümesinden farksız...Aman yazacak çok şey var da işte...Mevlam neyler neylerse güzel eyler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HO ~ 8 yıl önce
NARLI bölgesi en uygun yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 8 yıl önce
Mumkunse en verimli tarim arazisinin uzerine yapin nasilsa sanayi toplumuyuz tarim gibi ilkel isler ugrasmayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Kahraman Maraş havalimanında sorun çok, Aletli inişe kesinlikle elverişli değil, konumundan dolayı ciddi rüzgarlı havalarda iniş mümkün değildir, sis başli başina ciddi sorun, sanırım Narlı ilçesinde hazine yeri olarak yeni Havalimanı inşası için yer belirlenmiş, ayrıca havalimaninin konumu yanlış şöyle bir bakarsanız, havalimaninin etrafında uçakları için bilhassa alçalacak ve kalkişlarda uçaklar için büyük sıkıntı oluşturuyor, bunu da pilot arkadaşım anlattı, inebiliyorlar mi evet başka şansları yok, hava şartları uygunsa pilot ürünü kullanıp indiriyor ve kaldırıyor uçağı. .Ayrıca uçak park alanı hiç yetersizdir. .Sanayi şehri olan maaşa hiç yeterli olmayan bir Havalimanıdir. Farklı bir yerde daha güzel bir Havalimanı yapılması iyi olur uygun olur.ciddi potansiyeli vardır. .Şehirde çok fazla fabrikalar var işadamları ankaraya istanbula gitmeden sıkıntı çekiyorlar..gece iniş problemli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.maraşlı ~ 8 yıl önce
Kahramanmaraş'ta Havalimanı var ancak etrafı dağlarla kaplı bir coğrafyaya sahip güvenli iniş için yeterli pist uzunluğuna sahip değil. Zonguldaklı edelerim kendi Havalimanlarından bilir. Aynı şekilde pist başında bulunan ve hala çözülemeyen petrol istasyonu sorunu var. Problemleri çözebilecek tek çözüm allah nasip ederse inşallah yeni Havalimanı. Ne saçma diyeceksiniz o zaman ekonmik açıdan söyliyeyim şuan mevcut Hv. Ayrılmış bir havuz var 130 milyon TL modernizasyonu için. Yeni Hv maaliyeti 400-500 milyon TL ve yapımını K.maraş Sanayi ve Ticaret Odası üstlenecek. Hayırlısıyla inşallah. Olmazsada mevcut Hv. modernizasyondan geçecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Mania olarak görevini yetine getiren pist başindaki petrol istasyonunun mahkemesi noldu? Kaldiramadiniz mi?=D Onun yerine havalimanini mi taşiiicaniz=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000