27 Mayıs 2013, Pazartesi 11:04:17

KOPENHAG'DAN GAZİPAŞA'YA DİREKT UÇUŞ

Antalya Gazipaşa Havalimanı, Jet Time Havayolları’nın uçuşlarına başlamasıyla Kopenhag’ı da doğrudan uçulabilen destinasyonların arasına ekledi. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan gelen 148 yolcu Gazipaşa’da çiçeklerle karşılandı.
  • thy uçmaz tabi alkol tüketimi yüksek orda laf olur afrikaya ucsu hem sevap kazanıyo zaten hep
  • THY, Gazipaşa'ya uçmamaktaki inadını anlamak mümkün değil. Ülke, ekonomisine hakikaten yazık oluyor. Taraf tutar gibi yapılması, sektörün tüm bileşenleri önünde her şeyin gözardı edilmesini anlamak mümkün değil. Böyle olunca da insan basit ve çirkin dedikodulara acaba doğru mu diye düşünmeden edemiyor.
  • hala thy'nin uçmaması,atatürk havalimanından gazipaşaya uçuş olmaması,özellikle sezon'da hayret verici
  • "Pistin uzatılması gerekir" denmiş. Coğrafi sebeplerden pistin uzatılması mümkün değil.
  • Gazipaşa'nın pistinin uzatılması ve yeni bir terminalin yapılması şart. Potansiyel fazla.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, Jet Time Havayolları’nın Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan başlattığı karşılıklı seferlerin ilkiyle gelen 148 yolcusunu karşıladı. B737-300 tipi uçakla gerçekleşen ilk sefer için Gazipaşa Havalimanı’nda karşılama töreni düzenlendi. Karşılama törenine TAV Gazipaşa Havalimanı yetkilileri ile birlikte TUI  / Tantur Yetkilileri ve basın mensupları katıldı. Yolcular özel gösteri, çiçekler, armağanlar ve ikramlarla karşılandı.  Saat 21:15’te Gazipaşa’ya inen uçak yolcusuz olarak  Gazipaşa Havalimanı’ndan  21:45’te havalandı. Geçtiğimiz günlerde Small Planet Havayolları’nın Litvanya’nın başkenti Vilnius’tan başlattığı seferlerin ilkini de karşılayan Gazipaşa Havalimanı’nda yaz sezonunda yolcu trafiğinin artması bekleniyor.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, “Alanya ve bölgesi için önem taşıyan Gazipaşa Havalimanımızın hak ettiği yere gelmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmaların olumlu sonuçlarını görüyoruz. Bölgemiz için önemli bir turizm potansiyeli oluşturan İskandinav ülkelerinden misafirlerimizi Gazipaşa’ya taşımaya başlayan Jet Time’in ilk seferini karşılamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Gazipaşa, Alanya ve bölgemizin turizmine hizmet sunmak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Jet Time, Gazipaşa’ya haftada iki kez sefer düzenlemeye başlayacak ve sezon içinde sefer sayısı haftada 10’a kadar çıkacak. Jet Time, Small Planet Havayolları, Pegasus, SAS, Corendon Havayolları, Transavia ve Tailwind Havayolları'ndan sonra bölgeye sefer düzenleyen yedinci havayolu şirketi oldu. Gazipaşa Havalimanı’na bugüne kadar B737-300, B737-400, B737-700, B737-800 ve A320 tipi uçaklar iniş-kalkış gerçekleştirdi. Son olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, SAS Havayolları’nın Gazipaşa’ya A320 ve A319 tipi uçaklarla sefer düzenleme izni aldığını açıkladı.

Gazipaşa Havalimanı’ndan Danimarka’nın Kopenhag, Billund ve Aalborg, Hollanda’nın Amsterdam ve Eindhoven, Norveç’in Oslo, İsveç’in Stockholm ve Goteborg, Belçika’nın Brüksel, Polonya’nın Varşova, Çek Cumhuriyeti’nin Pardubice ve Litvanya’nın Vilinus olmak üzere 8 ülkede 12 noktaya doğrudan uçuşlar gerçekleştiriliyor. Pegasus’un her gün gerçekleştirdiği İstanbul bağlantılı uçuşlarla da yolcular yurtiçinde 17,  yurtdışında da 32 noktaya erişebiliyor.

KOPENHAG'DAN GAZİPAŞA'YA DİREKT UÇUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

tabi ya ~ 11 yıl önce
thy uçmaz tabi alkol tüketimi yüksek orda laf olur afrikaya ucsu hem sevap kazanıyo zaten hep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ya ~ 11 yıl önce
alkolle ne alakası var , biraz işleticiler açısından baksanıza olaya.
Thy ayıp ediyor ~ 11 yıl önce
THY, Gazipaşa'ya uçmamaktaki inadını anlamak mümkün değil. Ülke, ekonomisine hakikaten yazık oluyor. Taraf tutar gibi yapılması, sektörün tüm bileşenleri önünde her şeyin gözardı edilmesini anlamak mümkün değil. Böyle olunca da insan basit ve çirkin dedikodulara acaba doğru mu diye düşünmeden edemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
hala thy'nin uçmaması,atatürk havalimanından gazipaşaya uçuş olmaması,özellikle sezon'da hayret verici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mümkün Değil ~ 11 yıl önce
"Pistin uzatılması gerekir" denmiş. Coğrafi sebeplerden pistin uzatılması mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burası Türkiye ~ 11 yıl önce
Burası Türkiye. 1992 yılında oraya bu havalimanının yapımı için nasıl izin çıktı ise 500 metre denize doğru uzaması da mümkündür... Zaten tek seçenekde o. Gazipaşa'da bugüne kadar yapılan uzamalarda denize doğru idi.
Kemal ~ 11 yıl önce
Çok bilgim yok ama şimdi Google'dan baktım. Pistten denize kadar neredeyse bir pist boyu kadar daha mesafe var. Seralar ve yol dışında birşey de görülmüyor.
risk ~ 11 yıl önce
coğrafi olarak gerçekten çok riskli bölge , inişler deniz tarafından olduğunda 2 taraf dağ oluyor ve o dar bölgeden inerken otomatikman türbülans oluyor ve tekerler yere değdiğinde ise max. güçte bir fren gerekiyor. Benim şahsi düşüncem o alan çok hatalı bir konumda ama o bölgede Manavgata kadar kesinlikle uygun yer yok ama orasıda ICF Antalyaya çok yakın , şu anki o gidiyor bu gitmiyorun gerekçesi burada Antalya ICF , Gazipaşa TAV , yani işleticiler farklı THY gazipaşaya gitse ICF devlette ödediği parayı istiyormuş THY de bu kriz oluşmasın diyerek oraya gitmiyormuş. ( Bu yazdıklarım sadece duyum ama mantıksız değil.)
riskli alan. ~ 11 yıl önce
13 mayıs , 06:10 isg den gazipaşaya giderken g.paşa üzerinde 40-45 dak. döndük ve inemedik AYT a indik. 1 sa.bekledikten sonra tekrar G.paşaya kalktık ve 10:00 gazipaşaya inebildik.
Gazipaşa ~ 11 yıl önce
Gazipaşa'nın pistinin uzatılması ve yeni bir terminalin yapılması şart. Potansiyel fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000