11 Şubat 2016, Perşembe 10:34:14

Körfez’den Türk havayolu şirketlerine göz kırptı

Avrupa Birliği dışında EASA onaylı ilk uçuş eğitim kuruluşu olan Gulf Aviation Academy (GAA), gözünü Türk şirketlerine dikti. GAA CEO’su Dhaffer Al Abbasi, Türk şirketler ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.
  • Bahreyn Krali Putinle kol kola pozlar vermistir. Bu ulkeyle tum iliskiler asgari duzeye cekilmelidir.
  • Borajet zaten gaa da veriyor tip eğitimini diye biliyorum vesselam
  • Konu arap olunca kimse gitmez ve ilgilenmez.

Avrupa Birliği dışında EASA onaylı ilk uçuş eğitim kuruluşu olan Gulf Aviation Academy (GAA), gözünü Türk şirketlerine dikti. GAA CEO’su Dhaffer Al Abbasi, Türk şirketler ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Bahreyn Krallığınin yatirim kanadı olan Mumtalakat Holding bünyesindeki Gulf Air, Bahrain Airport ile birlikte Gulf Aviation Academy, Ortadoğu’nun EASA lisansı veren ilk kuruluşu olarak Türk şirketlerine göz kırptı.

Avrupa dışında EASA onaylı eğitim verebilen GAA, uçak bakımı için EASA Part-147 onaylı eğitimleriyle de dikkat çekiyor. Tesislerinde iki adet Airbus 320, bir  adet Airbus 330 , bir adet330/ 340 ve  Amsterdam’da konuşlandırılmış Embraer 170/190 simulatörüne sahip olan GAA,  Airbus Competence Traning (ACT) Sınıfları,  Airbus MFTD ve APT’leri,  A320, A330/A340, EMB, B737 CEET,  Havuz (ekip eğitimleri icin ), Yangın ve Duman simülatörü, Kabin servis Mock-up,  ATC 220 Derece Tower Simulatoru ve ATC Approach and Area Simülatörüne sahip.  39 eğitim sınıfının bulunduğu tesislerde  Ab-Initio Egitim  (EASA Onayli), pilot, kabin ve ATC eğitimi ile birlikte IATA kursları ve güvenlik eğitimleri de veriliyor.

2009 yılında kurulan ve ilk olarak 100’er pilot ve teknisyen ile 200 mühendise eğitim veren tesislerde  Airporthaber’i ağırlayan Gulf Aviation Academy CEO’su Capt. Dhaffer Al Abbasi, eğitimleri hakkında Airporthaber Haber Koordinatörü Murat Herdem’e şu bilgileri verdi:

“GAA 2009’da kurulduktan sonra pilot, kabin, uçak bakım mühendisliği ile birlikte en son olarak Hava Kontrolörlüğü Eğitimini de (ATC) portföyümüze kattık. CPL eğitimi için İngiltere’ye gönderdiğimiz 100 genç pilot arkadaşımızın tip eğitimlerini verdikten sonra tamamına yakini su anda körfez bölgesindeki hava yollarında uçuyorlar. Yine mezun ettiğimiz 200 uçak bakım mühendisleri ise EASA lisanslarını aldıktan sonra yine körfez bölgesi havayollarında işe girdiler. 50’den fazla eğitimiz programımız var .ATC’nin 220 derecelik simülatörünü kurduktan sonra mezunlarımız 1.5 yıl evvel vermeye başladık. Bu meyanda yine bos durmadık. ICAO bizi uluslar arası havacılık güvenlik merkezi olarak tanımladı. Denetimlerden geçtik. Dünyada ICAO’nun güvenlik şirketi olarak 28. sırada yerimizi aldık.”

Eğitimlerinde kaliteye önem verdiklerinin altını çizen Dhaffer Al Abbasi, “Diğerlerinden pahalı olabilir ama biz devamlı kaliteyi ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

Bir havayolunun ihtiyacı olan pilot, kabin, teknisyen ve mühendislerin tek bir fatura ile eğitim tesislerinde yetiştirilebildiğine vurgu yapan Abbasi, “ Havayolları pilot kabin yer ve mühendis ihtiyacını bizim tesislerimizde tek faturayla karşılayabilir. Amacımız havayoluna bütün eğitim imkanlarını sunmak. Vizeyi, bileti, konaklamasını ve ulaşımını sağlıyoruz. Havaalanından alıyoruz havaalanına teslim ediyoruz. Kursiyerim Easa onaylı sertifikasıyla ülkesine dönüyor.   Hindistan, Afrika ve Türkiye’den bile bize geliyorlar. Easa bize güzel bir etiket oldu. Eğitimcilerimiz sertifikalarımız her şey Easa onaylı. Önümüzü açtı, uluslar arası olduk” dedi.

Ada üzerine kurulu ülkenin hava sahasının küçük olmasından dolayı uçuş eğitim merkezi kurma fikrini hayata geçiremediklerini kaydeden Abbasi, bunun yerine yurtdışından partnerler bularak eğitim için öğrencileri bu ülkelere gönderdiklerini söyledi. İlk etapta İngiltere ve İspanya’ya pilotaj öğrencisi gönderen okul, EASA lisansı verilemediği için Türkiye’deki uçuş okullarını tercih etmedi.

Abbasi, Türkiye’deki havayolları ile de sürekli irtibat halinde olduklarını vurguladı. Abbasi, “Türk havayolu şirketleriyle ticari işbirlikleri ve ortaklık umuyoruz.  Türkiye’den faydalanabiliriz. Türkiye’de havacılık inanılmaz büyüyor ve biz de bunun bir parçası olabiliriz. Embraer’de büyümesine yardım ettik çünkü onları biz eğittik. Eğitimlerde Türkiye’de ki havayollarının bir çoğu  kendi kendilerini yetiyor ama biz buradayız. İşbirliğimizi arttırmak için önümüzde ki günler de Türkiye piyasasında etkinliğimizi ve varlığımızı arttıracağız.”







Körfez’den Türk havayolu şirketlerine göz kırptı

Yorumlar

.. ~ 8 yıl önce
Bahreyn Krali Putinle kol kola pozlar vermistir. Bu ulkeyle tum iliskiler asgari duzeye cekilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet ~ 8 yıl önce
Borajet zaten gaa da veriyor tip eğitimini diye biliyorum vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asf ~ 8 yıl önce
Doğru bir bilgidir.
Konu ~ 8 yıl önce
Konu arap olunca kimse gitmez ve ilgilenmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000