12 Ekim 2017, Perşembe 09:37:24

Külcü'den Çorum Havalimanı açıklaması

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son günlerde Çorum kamuoyunda tartışılan havaalanı konusunda açıklamalarda bulundu.
  • Hayırdır bırak yapsın özel teşebbüsler kırma milletin şevkini haberini bile okumak güzel
  • Hayırdır? Her ile bir üniversite projesinden sonra her ile bir havalimanı projesi mi başladı :) Havalimanı yapıyoruz ayağına yine birilerini zengin etmek niyetindeler anlaşılan (bkz. Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı). Çorum, yozgat, çankırı, tokat vs. bu şehirlerde insan mı kaldı. nüfusu kaç %90'ı ya yurtdışında gurbetçi ya da büyükşehirlerde yaşıyor. otobüsler bile boş gidiyor. üstelik 1 saat mesafede merzifon havalimanı varken buraya havalimanı yapmanın amacı aşikat. Bayburt Havalimanı projesinde harcanan parayı araştırın. Hayır yapıldı diyelim, buraya kimse uçmaz zaten.
  • Bölgesel havacılık projesi son bulmasaydı keşke. Çorum halkının ne hissettiğini ancak bir Yozgatlı anlar. Haklı tepkileri var. 450 milyonluk yol tünel yapılacakmış falan filan da bir otoyol değil sonuçta. Yozgat ve Çorum, adam gibi bir otobüs terminalini, havalimanını, tren garını hakediyor. Bu üçü olmadıktan sonra ulaşımın nesinden bahsedeceğiz? Yozgat havalimanı beraber kullanılacak dendi 2015'te açılacak 2016'da açılacak, 2017 oldu şimdi 2021'de açılacak deniyor bu neyin nesi? İstanbulda 10 kmlik metro hattının 500 milyon dolara yapıldığını görüyoruz.
  • 450 trilyon ile 100 milyon lira ikisi bir arada...
  • İskilip Tosya yolunu, Çankırı Bayat İskilip yolunu,iskilip Çorum yolunu vede güzelim İskilip kalesi ve tüm iştigal ile YİTİK mayası bunlar nimet buralarda İSKİLİP KAZANDIRALIM İnanın Çorumda çok faydası olur iletiniz anlatınız vekillerimiz Çankırı dan Tnani Çoruma iskilipde geçirebiliriz
  • Havaalani yapilmasi önemli degil buraya ucacak hava Yollu lazim, 50 Kisilik Bölgesel ucaklar olmadan , Havaalani yapilmasi bosuna. Bugen Türkiye de faal olan cogu Havaalani trafik bekliyor.? Bu Meydanlara trafik anca Devlet destegi ile ve yöredeki Belediyeler ile olur.
  • Çorum merkez'den Merzifon Havalimanı kapısı 67 km....Paşa deresi göletinin yanından yapılacak 3.5 km. by-pass yoluyla mesafe 60 km. ye düşer.El insaf yani, israf diye bir şey var.Temcid pilavı gibi ısıtıp ısıtıp yedirmeyin,valla midem bulanıyor.
  • Corum a yolcu otobusu bile bos gidio,ucaga kim binecek,olsun da nasil olursa olsun mantigina bir son,durum ortada

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son günlerde Çorum kamuoyunda tartışılan havaalanı konusunda açıklamalarda bulundu.

Buhara Kültür Merkezi’nde Tesisler Müdürlüğü’nün yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Muzaffer Külcü, “havaalanı yapıldı, yapılacak” gibi tartışmalara girmeyi doğru görmediğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretinde havaalanı ile ilgili söylediği sözün hilafına bir sözü basına açık toplantıda söylemeyeceğini ve böyle bir şey de yapmayacağını dile getiren Başkan Külcü, “Zaman zaman gazete, tv’lerde ’yapımına başlanan ancak yarım kalan havaalanı’ cümlesi var. Çorum’da böyle bir havaalanı yok. Kimse kimseyi kandırmasın, kendini de kandırmasın. 30 yıl önce plan bütçeden alınan, özel idareye mazot parası olarak gönderilen parayla, 4 tane greyderle toprak düzleyerek havaalanı yapımına başlanmış olunmaz. Kimse kendini ve toplumu kandırmasın. Bu yanlış bir bilginin düzeltilmesidir. Sayın başbakanımızın söylediklerinin hilafına bir söz söyleyemem. Biz oturur konuşuruz, milletvekillerimizle, siyasilerimizle, işadamları, şehrin dinamikleri, sivil toplum kuruşluşları ile derdimizi tekrar Ankara’ya anlatırız. Bir gün ordan olumlu cevap alacağımıza inanıyorum. İstediğimiz şeyle ilgili aşırı arzumuz başkaca doğruların görünmesini engelliyor. Başbakanımız Kırkdilim için 450 trilyon liralık kaynak ayırdığını, bu yolun tünellerle, viyadüklerle geçileceğini söyledi. Bir havaalanı maliyeti ne kadar? 100 milyon lira civarında. Laçin’deki ölüm yolunu geçmek için 450 trilyon lira kaynak ayıran bir devlet, havaalanı için de 100 milyon lira ayırır. Bugün uygun olmadığı düşünülüyorsa, biz gideceğiz, konuşacağız, ikna edeceğiz. Çorum’a lazım olduğuna Ankara’yı ikna edeceğiz. Bugün olmazsa, yarın. 2023’te inanıyorum Çorum’u havaalanına kavuştururuz” ifadelerini kullandı.

Külcü'den Çorum Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

M gayret ~ 7 yıl önce
Hayırdır bırak yapsın özel teşebbüsler kırma milletin şevkini haberini bile okumak güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 7 yıl önce
Hayırdır? Her ile bir üniversite projesinden sonra her ile bir havalimanı projesi mi başladı :) Havalimanı yapıyoruz ayağına yine birilerini zengin etmek niyetindeler anlaşılan (bkz. Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı). Çorum, yozgat, çankırı, tokat vs. bu şehirlerde insan mı kaldı. nüfusu kaç %90'ı ya yurtdışında gurbetçi ya da büyükşehirlerde yaşıyor. otobüsler bile boş gidiyor. üstelik 1 saat mesafede merzifon havalimanı varken buraya havalimanı yapmanın amacı aşikat. Bayburt Havalimanı projesinde harcanan parayı araştırın. Hayır yapıldı diyelim, buraya kimse uçmaz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trj 328 ~ 7 yıl önce
Bölgesel havacılık projesi son bulmasaydı keşke. Çorum halkının ne hissettiğini ancak bir Yozgatlı anlar. Haklı tepkileri var. 450 milyonluk yol tünel yapılacakmış falan filan da bir otoyol değil sonuçta. Yozgat ve Çorum, adam gibi bir otobüs terminalini, havalimanını, tren garını hakediyor. Bu üçü olmadıktan sonra ulaşımın nesinden bahsedeceğiz? Yozgat havalimanı beraber kullanılacak dendi 2015'te açılacak 2016'da açılacak, 2017 oldu şimdi 2021'de açılacak deniyor bu neyin nesi? İstanbulda 10 kmlik metro hattının 500 milyon dolara yapıldığını görüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 7 yıl önce
450 trilyon ile 100 milyon lira ikisi bir arada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İskilip ~ 7 yıl önce
İskilip Tosya yolunu, Çankırı Bayat İskilip yolunu,iskilip Çorum yolunu vede güzelim İskilip kalesi ve tüm iştigal ile YİTİK mayası bunlar nimet buralarda İSKİLİP KAZANDIRALIM İnanın Çorumda çok faydası olur iletiniz anlatınız vekillerimiz Çankırı dan Tnani Çoruma iskilipde geçirebiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İskilip ~ 7 yıl önce
Üvey evlat iskilip. Yazıklar olsun
Bölgesel ~ 7 yıl önce
Havaalani yapilmasi önemli degil buraya ucacak hava Yollu lazim, 50 Kisilik Bölgesel ucaklar olmadan , Havaalani yapilmasi bosuna. Bugen Türkiye de faal olan cogu Havaalani trafik bekliyor.? Bu Meydanlara trafik anca Devlet destegi ile ve yöredeki Belediyeler ile olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşafın Yağı ~ 7 yıl önce
Çorum merkez'den Merzifon Havalimanı kapısı 67 km....Paşa deresi göletinin yanından yapılacak 3.5 km. by-pass yoluyla mesafe 60 km. ye düşer.El insaf yani, israf diye bir şey var.Temcid pilavı gibi ısıtıp ısıtıp yedirmeyin,valla midem bulanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cobretti ~ 7 yıl önce
Corum a yolcu otobusu bile bos gidio,ucaga kim binecek,olsun da nasil olursa olsun mantigina bir son,durum ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000