02 Aralık 2016, Cuma 10:03:47

Lamia Havayolları'nın ruhsatı iptal edildi

Bolivya, Kolombiya'da düşen uçağın ait olduğu LaMia Charter şirketinin ülkedeki uçuşlarını iptal etti.
  • 1990 yılında meydana gelen Avianca flight 52 kazasının bir kopyasına benziyor.
  • Görünen o ki, kaptan en kötü ihtimalle Medellin'e yakıt kritiğine girdim der acil iniş yaparım diye düşünmüş. Fakat başka bir uçağında zorunlu acil iniş yapma olasılığını (çok küçükte olsa) atlamış. Havacılık böyle birşey işte. En ufak risk almaya gelmiyor maalesef..
  • üvey baba dizisinde de hiç sevmezdim kendisini iyi olmuş

Bolivya, Kolombiya'da düşen uçağın ait olduğu LaMia Charter şirketinin ülkedeki uçuşlarını iptal etti.

Bolivya Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada, LaMia Charter şirketinin uçuş izninin süresiz olarak iptal edildiği belirtildi. Açıklamada, detaylı bilgi verilmedi.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra kentinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı oyuncuları dahil 68 yolcu ile 9 mürettebatın bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazadan 6 kişi sağ kurtulurken 71 kişi hayatını kaybetmişti.

Öte yandan uçağın pilotu ile ilgili yeni bir iddia gündeme getirildi.

BBC'nin Güney Amerika futbolu muhabiri Tim Vickery, konuyla ilgili çarpıcı detaylar açıkladı. Vickery'nin haberine göre, Kolombiyalı otoriteler, soruşturmanın altı aydan uzun sürebileceğini belirtti ama şimdilik görünüşe göre problem uçağın yakıtının bitmesinden kaynaklandı.

Pek çok uzman, böyle bir durumda pilotun Medellin'i yakıtının bitebileceği konusunda bilgilendirmek zorunda olduğunu söylüyor. Ancak tahminlere göre pilot suçlu duruma düşmemek için bu bilgilendirmeyi yapmadı. Daha sonra uçak iniş için Medellin'e yaklaşırken başka bir uçağa öncelik verildi. Çünkü diğer uçağın teknik bir sorunu vardı. Hal böyle olunca Chapecoense takımının uçağı birkaç tur daha atmak zorunda kaldı.

Lamia Havayolları'nın ruhsatı iptal edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Avianca ~ 7 yıl önce
1990 yılında meydana gelen Avianca flight 52 kazasının bir kopyasına benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 7 yıl önce
Orda da JFK e inememişti bir türlü ama eksik yakıt almamıştı havada çok tur atıp Boston'a divert etmediği için düşmüştü.
Risk ~ 7 yıl önce
Görünen o ki, kaptan en kötü ihtimalle Medellin'e yakıt kritiğine girdim der acil iniş yaparım diye düşünmüş. Fakat başka bir uçağında zorunlu acil iniş yapma olasılığını (çok küçükte olsa) atlamış. Havacılık böyle birşey işte. En ufak risk almaya gelmiyor maalesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
üvey baba dizisinde de hiç sevmezdim kendisini iyi olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydaaa ~ 7 yıl önce
Ne Alaka?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000