01 Aralık 2016, Perşembe 16:10:29

LSG Ankara'daki faaliyetlerini durdurdu

Lufthansa'ya bağlı ikram şirketi LSG Sky Chefs'in Ankara'daki iş yerini kapattığı ve buradaki faaliyetlerini durdurduğu öğrenildi.
  • degerli arkadaslar ikramcilik isi cok farkli bir is tepeden gelme adamlar bu isi yapamaz. adam cekirdekten yetisecekki neyin ne oldugunu bilsin ki ona gore tedbir alsin. bu ise kimse duzen getiremez. duzen getirmen icin once ucaklar saatinde gelip gitmesi lazim. temizlikden giripde asci olani ve sofor olarak girip de genel muduru olanlari da gorduk bu sektorde. hayirli aksamlar
  • Ben lsg'de de Strfood'da da Sancak'ta da Simit Sarayinda'da calistim.Kimsenin yaptığı ikram kötü değil. Üretim aşamasından müşteriye hizmete kadar herturlu kontrol ediliyor. Müşteriye sunulan hizmet de önemli. ıkramda sorun çıksa bile sıcak bir tebessüm ,yeri geli, müşteri bile görmezden gelir.(bu ufak sorunların firmalara ne kadar büyük zararı olduğunu hepimiz iyi biliyoruz) Sancak başa geldi geleli bir çok kuruluşu batırdı yada batırma aşamasına getirdi. Ürün satabiliyorsa ve iscilerinin hakkını verebiliyorsa bence Türkiye koşullarında iyi bir firma diye görüyor herkes (olabilir). Lsg ve Simit sarayı ortak iş birliği ile üretim yapan Starfood firmasınin da maaşlarını zamanında yatiramadigi duyumlarini da alıyoruz.Lsg nin demirbaş emektarlarini son sendika grevinden dolayı gönderdiğini de. Simit sarayinin starfood gibi bir firmayi ucaklara girmek icin aldigini sonrada elini etegini cektiginide biliyoruz. Sancak gibi bir firmanin elemanlarinin neden isyan ettigini de. Serbest rekabet piyasası sonuçta herkes istediği ikram firması ile çalışabilir.(bu tur seyler her firmada yasanabilecek Turkiye kosullarinda normal seyler artik) Bazı şeylerden ödün vermek gerekebiliyor. Kaliteyi hesaplı vermek var.Ama kaliteden ödün verip piyasa fiyatının bir tık üstüne verip sonra da aglamak var. Herseyi gectim. Herkes kendi işini yapsa işler daha yolunda gider. Görevi neyse onu yapmalı insan. Misal tutup uçaklara yemek yukleyeni, bu eleman iyi yüklüyor diye satın alma müdürü yaparsan, firmaya da iyi yükler bilmem anlatabildim mi? . Bu yüzden de ağlaya, batan, iscilerinin hakkını veremeyen ,batma aşamasına gelen ,bir çok firma var. Bu elemanı gözüm tuttu diye ayak işlerini yaptırıp sonra da koltuğunu devreden patronlar var.Eleman ayrımcılığı yapan yoneciler, yalakalık yapan personeller. Yonetilerin acima duygusu ile bir yerlere gelmiş personeller vs. Bırakın önceliği bu işi bilen,masterini yapan , ustalığıni yapan, okulunu okuyan vs. personeller yapsın.( Sadece bununla da yetinilmesin. Direk seçilmesin,torpille biryere gelinmesin.Bilir kisi tarafından sınava tabi tutulsun) Sonra Türkiye şartlarınin altından kalktıktan sonra kim hangi firma daha kaliteli gorecelendirelim değerlendirelim. Bayrağı da kim taşır görelim. İyi olan değil,firmanın hakkını verenler kazansın. Saygılarımla
  • Hic birsey olmaz. En azindan sancak gibi calisanlarin ve kalitesiz yemeklerin oldugu bir sirket olmadik olmayizda. LSG Kalitesi belli ve ne olursa olsun yok yere kalitesiz sekilde ikram vermeyiz hicbir kurulusa. Yapacak birsey yok haksiz rekabet haksiz kazanc. Hayirlisi olsun diyelim. Fesatlik sonucu hic birsey olmaz ucak kazasi olur kamyon ucaga carpar vs. Tekrar soyluyoruz LSG kalitesi bellidir calisanlari olsun hizmeti olsun en iyi sekilde yapilir. Kalitesiz insanlar ordusu yok en azindan. Hayirli isler.
  • hukuk yoksa ne yabancı ne yerli kalır adam hiç yoktan insanların haklarını ödeyecem demiş bizimkiler olsa eline çek verir yollar!!! bu uçak vurulduğunda meydan da show yapanlar nerde!!!!!!!!!!!!!!!
  • Keşke şu DO & CO yerine heryerde LSG ikram verse. Hiç olmazsa adam gibi bir şirket ve kimsenin yalakası değil.
  • hsbc senelerdir turkiyeden cikmak istiyor,alan yok.. bu arkadaslar tumden dukkani kapatmislar.. baska derdimiz yok,sadece baskanlik.. 15 senedir cunku baskanlik yapamadi arkadas.. herneyse luft. on sene sonra ortam duzelince 10 kisi gonderir, bir ofis kiralayip yeniden acarlar..
  • Mustafa bayrak bey akıllı adam %100 Türk sermaye. İnşallah sancak ı da satmaz başkalarına
  • Az ekmeğini yemedik, Taşören'inde ve kendi bünyesinde çalıştık fakat yönetim berbat handling servisini genel müdür yaparsan ikram şirketine olacağı bu kapatırsınız. Başkana selam , yabancı sermayeyi gönder Türkiye'den
  • Sonuçta rakip şirketimiz fakat çalışan bir sürü insan var, hayırlısı olsun herkes için. Sancak Ops.
  • İşte Sendikaların memleketimizi getirdiği durum. Dünyanın heryerinde aynı problem. Sendikaları, grevleri destekleyen zeka fakirleri....

Lufthansa'ya bağlı ikram şirketi LSG Sky Chefs'in Ankara'daki iş yerini kapattığı ve buradaki faaliyetlerini durdurduğu öğrenildi.

Edinililen bilgiye göre; birçok havayolu şirketine ikram hizmeti veren Lufthansa'ya bağlı ikram şirketi LSG Sky Chefs, ekonomik şartları ve turizmdeki gerilemeyi gerekçe göstererek Ankara'daki faaliyetlerini durdurdu.

Burada görev yapan çalışanları bilgilendiren bir tebligat gönderen şirket, çalışanlar için başka bir pozisyon olmadığı için iş akitlerinin fesh edildiğini duyurdu. Tebligatta ayrıca; 31 Aralık itibaiyle geçerli olacak işten çıkarma sonrasında yasal hakların ödeneceği bilgisi de yer aldı.

Öte yandan LSG'nin kapanmasında Sancak Inflight Service'in etkili olduğu iddia edildi. 

Sancak Inflight'ın ciddi oranda fiyat düşürerek LSG'nin ikram hizmeti verdiği bazı havayolu şirketlerini aldığı ve LSG'nin ekonomik darboğaza girdiği iddia edildi.

©AirportHaber

LSG Ankara'daki faaliyetlerini durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

yorumsuzzzz ~ 7 yıl önce
degerli arkadaslar ikramcilik isi cok farkli bir is tepeden gelme adamlar bu isi yapamaz. adam cekirdekten yetisecekki neyin ne oldugunu bilsin ki ona gore tedbir alsin. bu ise kimse duzen getiremez. duzen getirmen icin once ucaklar saatinde gelip gitmesi lazim. temizlikden giripde asci olani ve sofor olarak girip de genel muduru olanlari da gorduk bu sektorde. hayirli aksamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANONİM ~ 7 yıl önce
Ben lsg'de de Strfood'da da Sancak'ta da Simit Sarayinda'da calistim.Kimsenin yaptığı ikram kötü değil. Üretim aşamasından müşteriye hizmete kadar herturlu kontrol ediliyor. Müşteriye sunulan hizmet de önemli. ıkramda sorun çıksa bile sıcak bir tebessüm ,yeri geli, müşteri bile görmezden gelir.(bu ufak sorunların firmalara ne kadar büyük zararı olduğunu hepimiz iyi biliyoruz) Sancak başa geldi geleli bir çok kuruluşu batırdı yada batırma aşamasına getirdi. Ürün satabiliyorsa ve iscilerinin hakkını verebiliyorsa bence Türkiye koşullarında iyi bir firma diye görüyor herkes (olabilir). Lsg ve Simit sarayı ortak iş birliği ile üretim yapan Starfood firmasınin da maaşlarını zamanında yatiramadigi duyumlarini da alıyoruz.Lsg nin demirbaş emektarlarini son sendika grevinden dolayı gönderdiğini de. Simit sarayinin starfood gibi bir firmayi ucaklara girmek icin aldigini sonrada elini etegini cektiginide biliyoruz. Sancak gibi bir firmanin elemanlarinin neden isyan ettigini de. Serbest rekabet piyasası sonuçta herkes istediği ikram firması ile çalışabilir.(bu tur seyler her firmada yasanabilecek Turkiye kosullarinda normal seyler artik) Bazı şeylerden ödün vermek gerekebiliyor. Kaliteyi hesaplı vermek var.Ama kaliteden ödün verip piyasa fiyatının bir tık üstüne verip sonra da aglamak var. Herseyi gectim. Herkes kendi işini yapsa işler daha yolunda gider. Görevi neyse onu yapmalı insan. Misal tutup uçaklara yemek yukleyeni, bu eleman iyi yüklüyor diye satın alma müdürü yaparsan, firmaya da iyi yükler bilmem anlatabildim mi? . Bu yüzden de ağlaya, batan, iscilerinin hakkını veremeyen ,batma aşamasına gelen ,bir çok firma var. Bu elemanı gözüm tuttu diye ayak işlerini yaptırıp sonra da koltuğunu devreden patronlar var.Eleman ayrımcılığı yapan yoneciler, yalakalık yapan personeller. Yonetilerin acima duygusu ile bir yerlere gelmiş personeller vs. Bırakın önceliği bu işi bilen,masterini yapan , ustalığıni yapan, okulunu okuyan vs. personeller yapsın.( Sadece bununla da yetinilmesin. Direk seçilmesin,torpille biryere gelinmesin.Bilir kisi tarafından sınava tabi tutulsun) Sonra Türkiye şartlarınin altından kalktıktan sonra kim hangi firma daha kaliteli gorecelendirelim değerlendirelim. Bayrağı da kim taşır görelim. İyi olan değil,firmanın hakkını verenler kazansın. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LSG ~ 7 yıl önce
Hic birsey olmaz. En azindan sancak gibi calisanlarin ve kalitesiz yemeklerin oldugu bir sirket olmadik olmayizda. LSG Kalitesi belli ve ne olursa olsun yok yere kalitesiz sekilde ikram vermeyiz hicbir kurulusa. Yapacak birsey yok haksiz rekabet haksiz kazanc. Hayirlisi olsun diyelim. Fesatlik sonucu hic birsey olmaz ucak kazasi olur kamyon ucaga carpar vs. Tekrar soyluyoruz LSG kalitesi bellidir calisanlari olsun hizmeti olsun en iyi sekilde yapilir. Kalitesiz insanlar ordusu yok en azindan. Hayirli isler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sancak Ops. ~ 7 yıl önce
LSG yi Türkiye pazarına getiren Sancak tır. Mustafa Bayrak tır. Kuruluşunda bulunan bir personel olarak şunu söylemeliyim ki ; Bugüne kadar evinize ekmek götürdüyseniz/götürdüysek kendisinin sayesindedir. Yarın işsiz kaldığınızda gideceğiniz ilk adres te Sancak olacaktır.
Sancak İnflght Ser. ~ 7 yıl önce
Sayın LSG; yazmış olduğun yazıyı tamamen ekmek kapının kapanmasının verdiği bir psikolojiyle yazdığının farkındayım ki Sancak Ailesine ve özellikle de yemeklere yazdığın bu çirkin sözler senin kaliteni göstermiş oluyor. Anlamışsındır umarım ama kapasite meselesi ;)
Sancak Uçak İçi ~ 7 yıl önce
Sancak İnflight Servis A.Ş çalışanı olarak; Seviyenize düşmemek konusunda kendimi o kadar zorladım fakat çalışanları ve yemekleri konusunda terbiyesizce savurmuş olduğunuz itamlarınıza ne yazik ki yorumsuz kalamadım."Dilini terbiye etmeden yüreğini terbiye etmeli insan;Çünkü yürekte ne varsa dilden de o çıkar." anlaşılan siz TERBİYE konusunda baya eksiksiniz Sayın LSG. Başkasında olanı kıskanıp,hasetlenmezsen Allah sana da istediğini verir hem de fazlasıyla...İçinizdeki fesatlıktan biran önce kurtulmanız dileğiyle...
Sancak Ops ~ 7 yıl önce
Kimse kimseden üstün değil fakat o kadarda masum değilsiniz, elbet sancakda tanıdığın vardır yada daha önce Lsg sancak zamanı çalıştın, boş ver de neyin ne olduğunu gördük.
haklı ~ 7 yıl önce
hukuk yoksa ne yabancı ne yerli kalır adam hiç yoktan insanların haklarını ödeyecem demiş bizimkiler olsa eline çek verir yollar!!! bu uçak vurulduğunda meydan da show yapanlar nerde!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 7 yıl önce
Keşke şu DO & CO yerine heryerde LSG ikram verse. Hiç olmazsa adam gibi bir şirket ve kimsenin yalakası değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lsg ~ 7 yıl önce
Yedin mi lsg den yemek hic
Lsg ~ 7 yıl önce
Hiç LSG den yemek yedin mi ? yazılır evet diye cevap verilir.
.... ~ 7 yıl önce
Ayt de yemek yapılıyor , ordan araçlar ile istasyonlara transfer ediliyor, 4 ay sonra yemek yeniyor.
ztk ~ 7 yıl önce
hsbc senelerdir turkiyeden cikmak istiyor,alan yok.. bu arkadaslar tumden dukkani kapatmislar.. baska derdimiz yok,sadece baskanlik.. 15 senedir cunku baskanlik yapamadi arkadas.. herneyse luft. on sene sonra ortam duzelince 10 kisi gonderir, bir ofis kiralayip yeniden acarlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sancak ~ 7 yıl önce
Mustafa bayrak bey akıllı adam %100 Türk sermaye. İnşallah sancak ı da satmaz başkalarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet akıllı adam ~ 7 yıl önce
Yıllarca bizi sömürüp ikramcılıktan parayı kazandı sonra çalışanına teşekkür bile etmeden bizi Lsg sattı personeline 3 tane çifte kavrulmuş lokum gönderen bir iş adamı kendisi ....başka ne gördük Allah aşkına..
Başka ne bekliyorsun ki ~ 7 yıl önce
Adam sunmuş demiş para bu çalışacaksan çalışmayacaksanda kapı orda,
3 yıl çalıştım Lsg de ~ 7 yıl önce
Az ekmeğini yemedik, Taşören'inde ve kendi bünyesinde çalıştık fakat yönetim berbat handling servisini genel müdür yaparsan ikram şirketine olacağı bu kapatırsınız. Başkana selam , yabancı sermayeyi gönder Türkiye'den

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışanlarına üzülürüm sadece ~ 7 yıl önce
Sonuçta rakip şirketimiz fakat çalışan bir sürü insan var, hayırlısı olsun herkes için. Sancak Ops.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 7 yıl önce
İşte Sendikaların memleketimizi getirdiği durum. Dünyanın heryerinde aynı problem. Sendikaları, grevleri destekleyen zeka fakirleri....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dd ~ 7 yıl önce
Senin bugün sahip olduğun sosyal ve ekonomik şartlar çalışanların ortak mücadelesi ve sendikal mücadele ile oldu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000