17 Mayıs 2020, Pazar 11:00:29

Mevsimlik işçiler havalimanına akın etti

Ukraynalı işçiler, Covid-19 salgını nedeniyle alınan sıkı önlemlerin gevşetilmesi üzerine mevsimlik çalışmak için Avrupa ülkelerine yöneldi. Ukraynalılar havalimanlarına akın etti.
  • Ukraynada aylık 300 euroya calısanlar kendını Isvıcreye Italyaya Fransaya bahcelerden meyve sebze ozellıkle Cılek gıbı hasadı zamana baglı olan urunlerı toplamaya gıttı. para ıyı . tabıı.Avrupalı Avrupalı işciyı alıyor. Urfadan bizim garıbanlar Adanaya gıdemıyor.

Ukraynalı işçiler, Covid-19 salgını nedeniyle alınan sıkı önlemlerin gevşetilmesi üzerine mevsimlik çalışmak için Avrupa ülkelerine yöneldi. Ülkedeki maaşların çok düşük olduğundan şikayet eden on binlerce işçi "şimdi para kazanma zamanı" diyerek havalimanlarının yolunu tuttu.

Virüsten korunmak için maske taktığı görülen işçilerin havalimanında oluşturdukları kuyruk sırasında sosyal mesafeye dikket etmemeleri dikkat çekti.

İşçiler İngiltere, Finlandiya, Polonya ve Avusturya gibi birçok Avrupa ülkesinde tarım ürünlerini toplamak için yaz mevsimi sonuna kadar çalışacak. Ukrayna'da forklift operatörü olarak çalışan bir işçi, Finlandiya'da marul ya da brokoli toplayarak ülkesindeki maaşının tam üç katını kazanabiliyor.

Avrupa ülkeleri mevsimlik işçi gönderimine izin verilmesi için baskı yaptı

Euronews'te yer alan habere göre; Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba nisan ayında mevsimlik işçi gönderimini "mantık dışı" olarak nitelemiş, Ukraynalıların ülkelerine dönmeye çalıştığı bu süreçte başka işçilerin yurtdışına çıkışına izin verilmeyeceğini kaydetti.

Ancak Avrupa ülkeleri, tarlalardaki ürünlerin çürümeye yüz tutması tehlikesine karşı Ukrayna ve diğer doğu Avrupa ülkelerine mevsimlik işçi gönderimine izin verilmesi için siyasi baskıyı arttırmıştı.

Ukrayna'da Covid-19 salgını

40 milyon nüfuslu Ukrayna'da resmi verilere göre; 17 binden fazla Covid-19 vakası bulunuyor ve 476 kişinin hayatını kaybetti. Ukrayna'da salgınla mücadele amacıya mart ayından bu yana sokağa çıkma kısıtlamamaları uygulanıyor.

Covid-19 salgının Ukrayna'da da özellikle gelir düzeyi düşük kesimi olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Mevsimlik işçiler havalimanına akın etti

Yorumlar

sadi ~ 4 yıl önce
Ukraynada aylık 300 euroya calısanlar kendını Isvıcreye Italyaya Fransaya bahcelerden meyve sebze ozellıkle Cılek gıbı hasadı zamana baglı olan urunlerı toplamaya gıttı. para ıyı . tabıı.Avrupalı Avrupalı işciyı alıyor. Urfadan bizim garıbanlar Adanaya gıdemıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000