14 Aralık 2017, Perşembe 13:18:03

Milli muharip uçak projesinden flaş gelişme

Eurojet, Türkiye’nin en önemli havacılık projesi olan Milli Muharip Uçak (TF-X) için motor ihalesinden çekildi.
  • Birleşik Krallık basını motorun bugün Typhoon uçaklarını, yani Eurofighter’in bugün kullandığı motorun aynısı olacağını açıkladı. Tamamen yerli ve milli olacakmış. 250 uçağın da garantili olarak Türk Hava Kuvvetleri’ne satılacağını açıklamışlar. Seçimlere kadar Türk tasarımı, vs edebiyatı olabilir. Ancak, gerçek bilgi bu. Zaten gerçekçi de. Türkiye’nin motor yapacak birikimi yok. Bu fırsattan istifade belki, motor dahil, bazı parçaların yerli üretimi konusunda daha da ilerleme kaydedebiliriz. Yoksa F-16 üretimine döner bu iş. https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-13/britain-in-dogfight-to-retain-warplane-supremacy
  • geri kalnda kapora alır sonra kaçar!
  • Dile kolay 15-16 yıldır her konuda yalanın en kuyruklusunu hemde zerre surat kızarmadan söylüyorlar ve hala bu ülkede iktidardalar..! Anlayın artık halkımızın seviyesini..!
  • RR a gidecek belli zaten, alaman parçası olan amerikan ortaklığı olan motoru almayacagimiz belliydi ...
  • Motoru yabancıya tasarlatıp, yabancıya ürettirip bir de uçağa milli demeyi mi planlıyorlar. Kim bilir başka neler var. Bu numara Özal dönemindeki bayat numara. ABD'linin tasarladığı ürettiği parçaları Türkiye'de montaj yapıp "F-16 üretiyoruz" diye içi boş reklam yapılmıştı.
  • tasarımı imalatı başkası yapacak milli diye yedireceksiniz. para ile bile uçak yapamıyorsunuz. yıllardır bunu söylüyoruz. önce otomobili halledin siz.
  • hani uçak tepeden tırnağa milliydi ne oldu da motor için ihaleye çıktılar ? demek ki neymiş herşeyleri palavraymış !
  • Sıfırdan motor tasarlamak mı? Bu şartı kim koymuş? Hiç bir firma senin yapacağın uçak için sıfırdan motor tasarlamakla uğraşmaz. Akla mantığa aykırı bir talep. Sanki işi yokuşa sürmek amaçlanmış.
  • Mersoları yakın millet. Bundan sonra Ladacıyız :))
  • Yerli jet motoru üretelim bunlar vermez zaten

Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Programında(TF-X) motoru sağlamak üzere rekabet eden katılımcılardan biri ihaleden çekildi.

C4 Defence'in edindiği bilgiye göre Uçağa motor seçenekleri arasında bulunan ve Eurofighter’a da güç veren EJ200 motorunun imalatçısı Almanya merkezli Eurojet Konsorsiyumu ihaleden çekilme kararı aldı.

Türkiye, Temmuz ayında bir çalıştay düzenleyerek yeni bir motorun sıfırdan T-Fx için tasarlaması şartıyla katılım talep etmişti.

EJ200 motoru Rolls-Royce’un XG-40 motoru baz alınarak geliştirilmişti. Eurojet konsorsiyumu Rolls-Royce, MTU Aero Engines, Avio Aero ve ITP firmalarından oluşuyor. 

Milli muharip uçak projesinden flaş gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

TFX Motor ~ 6 yıl önce
Birleşik Krallık basını motorun bugün Typhoon uçaklarını, yani Eurofighter’in bugün kullandığı motorun aynısı olacağını açıkladı. Tamamen yerli ve milli olacakmış. 250 uçağın da garantili olarak Türk Hava Kuvvetleri’ne satılacağını açıklamışlar. Seçimlere kadar Türk tasarımı, vs edebiyatı olabilir. Ancak, gerçek bilgi bu. Zaten gerçekçi de. Türkiye’nin motor yapacak birikimi yok. Bu fırsattan istifade belki, motor dahil, bazı parçaların yerli üretimi konusunda daha da ilerleme kaydedebiliriz. Yoksa F-16 üretimine döner bu iş. https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-13/britain-in-dogfight-to-retain-warplane-supremacy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç ~ 6 yıl önce
geri kalnda kapora alır sonra kaçar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USTA YALANCI ~ 6 yıl önce
Dile kolay 15-16 yıldır her konuda yalanın en kuyruklusunu hemde zerre surat kızarmadan söylüyorlar ve hala bu ülkede iktidardalar..! Anlayın artık halkımızın seviyesini..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhale ~ 6 yıl önce
RR a gidecek belli zaten, alaman parçası olan amerikan ortaklığı olan motoru almayacagimiz belliydi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hani milli uçaktı? ~ 6 yıl önce
Motoru yabancıya tasarlatıp, yabancıya ürettirip bir de uçağa milli demeyi mi planlıyorlar. Kim bilir başka neler var. Bu numara Özal dönemindeki bayat numara. ABD'linin tasarladığı ürettiği parçaları Türkiye'de montaj yapıp "F-16 üretiyoruz" diye içi boş reklam yapılmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 6 yıl önce
tasarımı imalatı başkası yapacak milli diye yedireceksiniz. para ile bile uçak yapamıyorsunuz. yıllardır bunu söylüyoruz. önce otomobili halledin siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 6 yıl önce
hani uçak tepeden tırnağa milliydi ne oldu da motor için ihaleye çıktılar ? demek ki neymiş herşeyleri palavraymış !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhaf ~ 6 yıl önce
Sıfırdan motor tasarlamak mı? Bu şartı kim koymuş? Hiç bir firma senin yapacağın uçak için sıfırdan motor tasarlamakla uğraşmaz. Akla mantığa aykırı bir talep. Sanki işi yokuşa sürmek amaçlanmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mercedes ~ 6 yıl önce
Mersoları yakın millet. Bundan sonra Ladacıyız :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O zaman ~ 6 yıl önce
Yerli jet motoru üretelim bunlar vermez zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muharip ~ 6 yıl önce
Aklın yolu birdir..
Tamam ~ 6 yıl önce
Kaç cc olsun hacı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000