22 Ocak 2017, Pazar 11:08:53

Moskova'dan kara kutu açıklaması

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Uluslararası Manas Havaalanı yakınlarında düşen kargo uçağına ait kara kutuların açıldığı bildirildi.
  • Kk
  • SHGM den sez yok???? Hani bizim büyük uzmanlar??? Arkadas hep ört bas isleri gücleri !!! Uzmanlik garip Pilotlara calisiyor hadde bakalim görelim nerde bu süper department bu konuyu cözücek ??? Moskavaya SHGM den adam gitti mi? Gitmemistir cünkü nedeni benli gidicekte ne yapicaklar dil yok yol bilmez sen pilotlardan level 6 istyorsun ya senin hangi derecede ingilisce bilgin var ki??? Yazik degil mi kocaman Türkiye bir heyet göndermedi Moskavaya cünkü bizim uzmanlar haziri bekliyor. Tek kelime SHGM nin denetle me zamani geldi ve gecti sirf cantaci dolu havacilik ile alakasi yok cogunun!!!!!
  • Kırgızlar neden bu karakutuyu İstanbul'da açtırmaz? Şirket yetkilileri nezaretinde İstanbul'da açılabilirdi.
  • Kaptanlarımızın ailelerine ve sevenlerine baş sağlı diliyorum .

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Uluslararası Manas Havaalanı yakınlarında düşen kargo uçağına ait kara kutuların açıldığı bildirildi.

Merkezi Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Devletlerarası Havacılık Komitesinin (MAK) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Hong Kong-Bişkek seferini yapan ACT Havayollarına ait Boeing 747 tipi kargo uçağının kara kutularının açıldığı ve bellek modüllerine ulaşıldığı belirtildi.

Kara kutuların MAK uzmanlarının yanı sıra Türk, Amerikan ve Kırgız uzmanların gözetiminde açıldığı ifade edilen açıklamada, kutularda yüksek sıcaklıktan kaynaklanan hasar izlerine rastlandığı, bu bağlamda veri taşıyıcı bellekteki ses kaydına doğrudan ulaşılamadığı kaydedildi.

Uzmanların ön analizine göre bellekte uçak kazası hakkındaki bilginin mevcut olduğuna ancak henüz okunamadığına işaret edilen açıklamada, veri taşıyıcı bellekteki pilotların ses kaydına ulaşılması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, uçak kazasıyla ilgili incelemelerini sürdüren MAK uzmanlarına, ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Türkiye'den Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları ile Boeing ile ACT havayolları temsilcilerinin destek olduğu bildirildi.

Bişkek Uluslararası Manas Havaalanı yakınlarında, ACT Havayollarına ait uçak, iniş yaptığı sırada 16 Ocak'ta Türkiye saatiyle 04.20'de Daça Su yerleşim birimine düşmüştü. Kazada, kaptan pilot İbrahim Gürcan Dirancı, ikinci pilot Kazım Öndül, yükleme uzmanı Melih Aslan ve uçuş teknisyeni İhsan Koca'nın yanı sıra 34 Kırgızistan vatandaşı hayatını kaybetmişti. Uçağın kara kutuları analiz için Moskova'ya gönderilmişti.

Moskova'dan kara kutu açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hh ~ 7 yıl önce
Kk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorusturma ~ 7 yıl önce
SHGM den sez yok???? Hani bizim büyük uzmanlar??? Arkadas hep ört bas isleri gücleri !!! Uzmanlik garip Pilotlara calisiyor hadde bakalim görelim nerde bu süper department bu konuyu cözücek ??? Moskavaya SHGM den adam gitti mi? Gitmemistir cünkü nedeni benli gidicekte ne yapicaklar dil yok yol bilmez sen pilotlardan level 6 istyorsun ya senin hangi derecede ingilisce bilgin var ki??? Yazik degil mi kocaman Türkiye bir heyet göndermedi Moskavaya cünkü bizim uzmanlar haziri bekliyor. Tek kelime SHGM nin denetle me zamani geldi ve gecti sirf cantaci dolu havacilik ile alakasi yok cogunun!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moskova ne iş? ~ 7 yıl önce
Kırgızlar neden bu karakutuyu İstanbul'da açtırmaz? Şirket yetkilileri nezaretinde İstanbul'da açılabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soruşturma Ekibi ~ 7 yıl önce
Devletlerarası Havacılık Komitesi'ne üye ülkelerde yaşanan kazalarda inceleme yapmaya yetkili kurum.Kırgızistan Devletlerarası Havacılık Komitesi'ne üye olduğu için.Ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'de uluslararası alanda Havacılık Kazaları için yetkili bir kurum yok.
Bilen var mı acep ~ 7 yıl önce
Ne yapacaklar açıp geri mi kapatacaklar ? İstanbulda
havacılık ~ 7 yıl önce
Kaptanlarımızın ailelerine ve sevenlerine baş sağlı diliyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000