27 Mart 2017, Pazartesi 15:30:08

Motor arızası yaşayan Dreamliner böyle yakıt boşalttı

Air Canada'nın Montreal-Şangay seferini yapan Boeing Dreamliner tipi yolcu uçağı motor arızası yaşadı. Montreal'e geri dönen uçak böyle yakıt boşalttı.
  • yine boeing yine arıza yine hata ulan bir rondela (vidalarda kullandığımız pul) yüzünden bilmem kaç milyon dolarlık uçak cayır cayır yandı hala boeing alsın millet
  • Bu havada boşaltılan yakıtın bir zararı yokmu yada düştüğü yerde yanma parlama ihtimali yokmudur ? Kolonya gibi uçup gidiyormu 30-40 ton yakıt ? Teşekkürler
  • İki kere yolculuk yaptım 787 ile.(CMN-GRU ve GRU-CMN) Arıza sadece 787 de olmuyordur herhalde.Ama sessizlik uçak içi özellikleri çok güzel.Bence harika bir uçak..
  • elbette sorunlari olabilir çubku tamamen yenoden uretilen bir model uçaktir..gövdesi ile her şekilde kompozit dediğimiz hafif ve ayno zamanda sağlam maddelerden uretildi..ortaya çikan her sorunun kaynaği neyse tespit edilip olmamasina çalişiliyor..elektrik batarya sorunu ortadan kalkti ureti hatasi giderildi..
  • 787 ciddi anlamda sorunlu bir uçak. Pek çok noktasında binden fazla arıza ve yangına sebep oldu.
  • Bu 787'ler bu aralar hep motor arızası veriyor..
  • demek ki neymiş, thy nin bir bildiği varmış 787 konusunda aceleci davranmamakla

Air Canada'nın Montreal-Şangay seferini gerçekleştiren Boeing B787 Dreamliner tipi uçağında motor arızası yaşandı.

Kanada'nın Québec eyaletine bağlı Montreal Pierre Elliott Trudeau Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir sora sonra motor arızası yaşayan Dreamliner, arızalı motoru kapatarak havada bir süre yakıt boşaltmak için tur attı. 

Uçak sorunsuz bir şekilde Montreal'e iniş yaparken, uçağın yakıt boşaltma işlemi (Fuel Dumping) bir yolcu tarafın kaydedildi. Uçağın havalimanına inişi de CYUL Plane Spotter grubu tarafından kaydedildi.

Air Canada sözcüsü Isabelle Arthur arızanın teknik ekipler tarafından incelendiğini belirtti.

Motor arızası yaşayan Dreamliner böyle yakıt boşalttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

paranoyak ~ 7 yıl önce
yine boeing yine arıza yine hata ulan bir rondela (vidalarda kullandığımız pul) yüzünden bilmem kaç milyon dolarlık uçak cayır cayır yandı hala boeing alsın millet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilenlere Soru ~ 7 yıl önce
Bu havada boşaltılan yakıtın bir zararı yokmu yada düştüğü yerde yanma parlama ihtimali yokmudur ? Kolonya gibi uçup gidiyormu 30-40 ton yakıt ? Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakıt ~ 7 yıl önce
Aynen dediginiz gibi, ucup gidiyor
787-8 ~ 7 yıl önce
İki kere yolculuk yaptım 787 ile.(CMN-GRU ve GRU-CMN) Arıza sadece 787 de olmuyordur herhalde.Ama sessizlik uçak içi özellikleri çok güzel.Bence harika bir uçak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
elbette sorunlari olabilir çubku tamamen yenoden uretilen bir model uçaktir..gövdesi ile her şekilde kompozit dediğimiz hafif ve ayno zamanda sağlam maddelerden uretildi..ortaya çikan her sorunun kaynaği neyse tespit edilip olmamasina çalişiliyor..elektrik batarya sorunu ortadan kalkti ureti hatasi giderildi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
787 ciddi anlamda sorunlu bir uçak. Pek çok noktasında binden fazla arıza ve yangına sebep oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Sen şirketine alma sakın. ;)
Mehmet ~ 7 yıl önce
Bu 787'ler bu aralar hep motor arızası veriyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 fo ~ 7 yıl önce
demek ki neymiş, thy nin bir bildiği varmış 787 konusunda aceleci davranmamakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Gören de sanır ki diğer uçaklar hiç arıza yapmıyor. 777 ler filan mesela hep takır takır çalışıyor. Veya o kadar Qatar,Etihad,ANA bişey bilmiyor bir Thy zeki.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000