17 Temmuz 2017, Pazartesi 08:32:39

O kazanın ön rapor detayları belli oldu

Beylikdüzü’nde 7 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili hazırlanan ön raporda helikopterde bir arızanın olmadığı belirtildi.
  • 9 yıldır kullanılmayan kule, yazıklar olsun. Bizim her işimiz böyle. Kule bizim neyimize? Hiç kimse işini adam gibi yapmıyor. Sonra niye gelişemiyoruz diye sorarız. Ölenlere tekrar Allah rahmet eylesin. Çok üzücü,, pisipisine bir ölüm,
  • Aşağıdaki yorumu yapan cahil..... Bu tip, sözüm ona , cehalet kokan kokan yazılara cevap dahi verilmez.
  • İçinde Rus yetkililerin de olduğu bu helikopter kuleye çarpmadı ! Bilerek ve kasıtlı düşürüldü

Beylikdüzü’nde 7 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili hazırlanan ön raporda, hazırlanacak esas raporun uluslararası kurallar gereği ilgili devletlerin (ABD-Fransa-Rusya) akredite temsilcilerinin görüşlerine sunulduktan sonra tamamlanacağı ifade edildi. Ön raporda kaza öncesi helikopterde bir arızanın olmadığının da altı çizildi.

Eczacıbaşı Grubu’na ait Sikorsky S76C tipi helikopter 10 Mart 2017 sabahı Atatürk Havalimanı’ndan havalandıktan 4.5 dakika sonra yoğun sisin olduğu Beylikdüzü’nde 9 yıldır kullanılmayan 220 metrelik televizyon kulesine çarparak düştü. Kazada pilotlar Alaattin Nacar ile Ahmet Bulut ve yolcular Salim Özen, Rus yolcular Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan hayatını kaybetti.

ABD-FRANSA-RUSYA

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu araştırma ve inceleme ön raporunu hazırladı. Ön raporda hava aracının tasarım ve üretici ülkesi olarak ABD NTSB’ye, motor imalatçısı ülke olarak Fransa BEA’ya ve kazada hayatını kaybeden vatandaşları olması nedeniyle Rusya MAK’a kaza bildiriminde bulunulduğu, NTSB ve BEA tarafından akredite temsilci ve MAK tarafından uzman temsilci görevlendirildiği anlatıldı.

DEŞİFRE EDİLDİ

Helikopterdeki “Çok amaçlı uçuş kayıt cihazının” (MPFR) çözümlenmesi yapılmak üzere 3 Nisan 2017 tarihinde Fransa BEA’ya nakledildiği, yapılan çalışmada hafıza kartının çıkartılarak deşifre edildiği, toplam 4 dakika 29 saniye süren uçuş esnasında 6 ses dosyasının kaydedilmiş olduğu, ses kaydı ile uçuş verileri Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin bant kayıtları ile senkronize hale getirildiği, değerlendirme sonucunda uçuş süresinde helikopterde herhangi bir arıza emaresine rastlanmadığı bildirildi. BEA’nın ECU incelemesi sonucunda motorlarda da herhangi bir arıza emaresine rastlanmadığı belirtildi. (Burcu Purtul Uçar-Hürriyet)

O kazanın ön rapor detayları belli oldu

Yorumlar

Vatandaş ~ 7 yıl önce
9 yıldır kullanılmayan kule, yazıklar olsun. Bizim her işimiz böyle. Kule bizim neyimize? Hiç kimse işini adam gibi yapmıyor. Sonra niye gelişemiyoruz diye sorarız. Ölenlere tekrar Allah rahmet eylesin. Çok üzücü,, pisipisine bir ölüm,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 7 yıl önce
Aşağıdaki yorumu yapan cahil..... Bu tip, sözüm ona , cehalet kokan kokan yazılara cevap dahi verilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU HELİKOPTER KULEYE ÇARPMADI ! ~ 7 yıl önce
İçinde Rus yetkililerin de olduğu bu helikopter kuleye çarpmadı ! Bilerek ve kasıtlı düşürüldü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Sayın süper zeki kaza kırım uzmanı efendimiz kıymetlimişş; peki kuledeki pal çarpma izleri neyin alameti? Bilginizin ve zekanızın nuru ile aydınlatın biz zavallı cahilleri...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000