14 Temmuz 2017, Cuma 09:21:53

'Onlar büyükannelere servis yaptırıyor'

Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki krizin vurduğu Katar Havayolları bu kez Yönetim Kurulu Başkanı Ekber el Bekir’in cinsiyetçi açıklamalarıyla gündeme geldi.
  • Demekki Katar butün problemlerini cözüp böyle konulara konusmak zaman bulabiliyor... ;)
  • Tek basarisi petrol ile zengin olmus bir ulkenin hanedanina mensup olmak olan bir CEO nun emegi ile calisan insanlari asaglamasi hosunuza mi gidiyor?! Madem cok biliyordu da o yuzden mi QR in tum profesyonel yonetimi ingilizler ve Hintlilerle dolu? Bedava yakita dayanip tum birim gelirleri asagi cekerek havaciliga en fazla zarar vermis havayolu.
  • Kardeşim dünyanın parasını verip business bilet alıyorum neden herşeyin iyisi güzeli için. Bana servis vericek hostes te servis edilen erik gibi kütür kütür olucak. Aferim Katar aynen devam.
  • geneev sahibi sanki
  • Ayrı Baker ayrı. Tam anlamıyla Karşı Çıkılacak, Terbiyesiz ve AHMAKÇA bir açıklama yapmış. Hiç sevmedim bu adamı. Katar daha iyisini hakediyor
  • Yaşlı teyze görmek istemiyoruz.ayrıca kıllı erkekleri de yok edin
  • Doğru söylemiş.Adamlarda nüfus stratejisi 0 çoğu göçmen nüfusla ayakta Lufthansa,KLM delta hepsi Babaanne gibi .
  • görürüz bu paranın getirdiği şımarıklıklar ne oluyor adamlar bunların parasına göz dikmişler zaten bunlarda bizim paramız var bize bişey olmaz diyorlar Allahtan biz ve İran varda açlıktan ölmüyorlar milyarlarca dolar para ve petrolle açlıktan ölürlerdi etrafı bir kapansaydı
  • NAsıl bir gerici arap zihniyetidir bu. O yaşta kadınlar çalışmayacak mı ? Araplar gibi çarşaf giyip alış veriş mi yapacaklar. Ayıptır ya. Arabın zihniyete bak. İlla 18 yaşında kızlar mı servis yapacak ? Sapıklık değil mi bu ?
  • Çok doğru söylemiş, çok güzel söylemiş ama az söylemiş, gudubet onlar.

Körfez ülkeleriyle Katar arasındaki krizin vurduğu Katar Havayolları bu kez Yönetim Kurulu Başkanı Ekber el Bekir’in cinsiyetçi açıklamalarıyla gündeme geldi.

Katar Havayolları’nın Doha’dan Dublin’e direkt uçuşa başlaması nedeniyle Dublin’de düzenlenen bir etkinliğe katılan Bekir burada bir konuşma yaptı ve ABD’li rakiplerini yerden yere vurdu. Dinleyicilerden biri tarafından kayda alınarak sosyal paylaşım platformu YouTube’da yüklenen bu konuşmanın asıl dikkat çekici tarafıysa kadınlara yönelik ayrımcı ifadelerle dolu olmasıydı.

“Yani bu süprüntü Amerikan havayolu şirketleriyle seyahat etmenize gerek yok” diyen Bekir, kalabalıktan yükselen kahkahaların ardından küçük bir de ek yaptı: “Biliyorsunuz Amerikan havayollarında büyükannelere servis yaptırıyorlar.”

Bununla da kalmayan Bekir, “Benim kabin ekibimin yaş ortalaması sadece 26” ifadelerini kullandı.

‘ULUSLARARASI ÇALIŞMA ÖRGÜTÜ UMURUMDA BİLE DEĞİL’

Uluslararası Çalışma Örgütü’nü (ILO) de eleştiren Bekir, “Uluslararası Çalışma Örgütü umurumda bile değil. Başarılı bir havayolu şirketi yönetmek için buradayım” diye konuştu.

İşe alın sürecinde cinsiyete dayalı ayrımcılık yapan Katar Havayolları, uçuş ekibi için sadece genç kadınları ise alıyor; bu kadınların doğum yapması hatta evlenmesini bile şirketin iznine bağlı tutuyor. Şirket ayrıca, kadın çalışanlarının işe, yakını olmayan erkekler tarafından bırakılmasını da yasaklıyor.

‘BEKİR’İN DUDAKLARINDAN DÖKÜLEN SÖZLER BUGÜNE DEK SAVUNDUKLARIMIZI DOĞRULUYOR’

Bu arada Uluslararası Uçuş Görevlileri Birliği (AFA) Başkanı Sara Nelson’dan yanıt geldi. Bekir’in dudaklarından dökülen sözlerin bugüne dek savundukları şeyleri doğruladığını kaydeden Nelson, “Katar sadece Amerikan havacılığının değil aynı zamanda eşitlik ilkesi çerçevesinde yaratılmış 300 bin iyi iş imkanının önünü tıkamanın da yollarını arıyor” dedi.

Nelson açıklamasına, “Katar Havayolları’na arka çıkarsanız cinsiyetçiliği, ırkçılığı ve yaşa dayalı ayrımcılığı da desteklemiş olursunuz” diye ekledi. (Sputnik)

'Onlar büyükannelere servis yaptırıyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Ne güzelll ~ 7 yıl önce
Demekki Katar butün problemlerini cözüp böyle konulara konusmak zaman bulabiliyor... ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emek ~ 7 yıl önce
Tek basarisi petrol ile zengin olmus bir ulkenin hanedanina mensup olmak olan bir CEO nun emegi ile calisan insanlari asaglamasi hosunuza mi gidiyor?! Madem cok biliyordu da o yuzden mi QR in tum profesyonel yonetimi ingilizler ve Hintlilerle dolu? Bedava yakita dayanip tum birim gelirleri asagi cekerek havaciliga en fazla zarar vermis havayolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklı ~ 7 yıl önce
Kardeşim dünyanın parasını verip business bilet alıyorum neden herşeyin iyisi güzeli için. Bana servis vericek hostes te servis edilen erik gibi kütür kütür olucak. Aferim Katar aynen devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kütür ~ 7 yıl önce
Kütür kütür tarak var yen mi?
Noname ~ 7 yıl önce
Sen bunu delikanlıysan eğer adamsan eğer insanların içinde söylersin hepimizin karısı kızı çalışıyo bu işte seni bi kütür kütür öttürürler.
... ~ 7 yıl önce
Sen birsey karistirdin canim. Sen SERVISI Satin aliyorsun.HOSTESSI DEGIL ;)
şirket baskani degil ~ 7 yıl önce
geneev sahibi sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katar ~ 7 yıl önce
Ayrı Baker ayrı. Tam anlamıyla Karşı Çıkılacak, Terbiyesiz ve AHMAKÇA bir açıklama yapmış. Hiç sevmedim bu adamı. Katar daha iyisini hakediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Yaşlı teyze görmek istemiyoruz.ayrıca kıllı erkekleri de yok edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk58 ~ 7 yıl önce
Doğru söylemiş.Adamlarda nüfus stratejisi 0 çoğu göçmen nüfusla ayakta Lufthansa,KLM delta hepsi Babaanne gibi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
araplar katara çökünce ~ 7 yıl önce
görürüz bu paranın getirdiği şımarıklıklar ne oluyor adamlar bunların parasına göz dikmişler zaten bunlarda bizim paramız var bize bişey olmaz diyorlar Allahtan biz ve İran varda açlıktan ölmüyorlar milyarlarca dolar para ve petrolle açlıktan ölürlerdi etrafı bir kapansaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geri ~ 7 yıl önce
NAsıl bir gerici arap zihniyetidir bu. O yaşta kadınlar çalışmayacak mı ? Araplar gibi çarşaf giyip alış veriş mi yapacaklar. Ayıptır ya. Arabın zihniyete bak. İlla 18 yaşında kızlar mı servis yapacak ? Sapıklık değil mi bu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
la'moruk ~ 7 yıl önce
oglum 30000 feette buyuk annene nenene iş kosmak hoşunamı gıdıyor ne işleri var o kadar yüksekte tansiyon problemi var sekeri ulseri var hostes dediğin bir içim seker olur dınamık aktıf olur ulkenin ilk gorununen yüzü olur . butun nineler air france ile luftansada toplanmıstı bu firmalrla surekli ücüyormsunuz sipariş verdiğiniz bir kola birde seyahat sonunda galiden koltugunuza ulasıyor.İnsan bir bardak su bile isteyemiyor zavallı hallerini gorunce
aynen ~ 7 yıl önce
Çok doğru söylemiş, çok güzel söylemiş ama az söylemiş, gudubet onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000