12 Mart 2018, Pazartesi 08:45:38

Paraşüt yasağı içi harekete geçtiler

Ordu'da 500 rakımlı Boztepe'de yamaç paraşütü parkur alanında yamaç paraşütü faaliyetlerinin Türkiye'de deniz üzerine ilk kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki uçak trafiğinde artış ve uçakların alçalma hattında kaldığı gerekçesiyle durdurulması üzerine AK Parti Ordu milletvekilleri yasağın kaldırılması için harekete geçti.
  • Elli kere yazdık kardeşim o tepe ile uçağın ( alçalma mania kriteri ) arasında herhangi bir engel yok diye.Uçak 10 nm (18.00 km ) kapı ve 3.000 feet ( 990 m ) irtifadan Deniz üzeri ( engebesiz alandan ) Alçalmaya başlıyor diye.Tepeyi yandan katederken (2.5 & 3 nm / 9-10 km ) uzaktan ( 2.750-2.500 feet arası yani 850-750 m ) demektir. Sonuç olarak alın elinize metreyi gidin ölçün- biçin bu sonuçtan farklı bir şey çıkmaz alim olmakta gerekmez.Yamaççı 450-500 m atlıyor ve uçağa el sallıyor uçak yandan kat ederkende sahile inip ordan el sallamaya devan ediyor... Hem yeri milli diyeceksin hemde Turistik bir hava sporunu ve turizimi baltalıyaçaksı nerede bu turist diyeceksin PES doğrusu !!! Bu sivil havacılığıda anlamak mümkündeğil kardeşim.Önce izin ver sonra sorun yarat ölçmeye gelmesi için Sayın Ordu Millet Vekilimiz araya girsin...
  • Milletvekili dediğin adamın çarşıdaki kasap manav kadar sözü geçer bu kurumlarda. Vekiller elleri indirip kaldırmaktan başta bir işe yaramadı Türkiye'de. Başarız bir girişim olur. Reis iptal edin derse akşama kadar çözülürdü o ayrı dava. Böy vekille mekille olmaz bizde.
  • Alçalma hattına denk gelmiyo ama malum Türkiye zihniyeti yasaklada yarın öbür gün baöımıza iş gelmesin kafası

Ordu'da 500 rakımlı Boztepe'de yamaç paraşütü parkur alanında yamaç paraşütü faaliyetlerinin Türkiye'de deniz üzerine ilk kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki uçak trafiğinde artış ve uçakların alçalma hattında kaldığı gerekçesiyle durdurulması üzerine AK Parti Ordu milletvekilleri yasağın kaldırılması için harekete geçti.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ile görüştüğünü, Genel Müdür Kesici’nin 2-3 hafta içinde Ordu’ya gelerek konuyu yerinde inceleyeceğini belirtti. Her yıl yerli ve yabancı yüzlerce yamaç paraşütü sporcusunun Boztepe'den uçuş gerçekleştiğini belirten Gündoğdu “Boztepe’den yapılan paraşüt uçuşları Ordu markası ve şehir turizmi için çok önemli. Ortada Ordu için önemli bir katma değer var.

Teleferik ile birkaç dakikada Boztepe’ye çıkan sporcular, sahile iniş yapabiliyorlar. Boztepe yerli ve yabancı sporcular için dünya çapında gözde bir lokasyon. Yasağın kalkması ve uçuşların başlaması konusunu Sivil Havacılık Genel Müdürümüz Bahri Kesici ile görüştük. Kendisi birkaç hafta içinde Ordu’ya gelerek konuyu yerinde inleyecek ve sorunun çözümü hususunda elinden geleni yapacak. Ordu’da uçuş yapan sporcularımızla iletişim halindeyiz. Konuyu Ordumuzun ve hemşehrilerimizin azami faydasını gözeterek takip ediyoruz” dedi. 

Paraşüt yasağı içi harekete geçtiler

Yorumlar

Aeromobil ~ 6 yıl önce
Elli kere yazdık kardeşim o tepe ile uçağın ( alçalma mania kriteri ) arasında herhangi bir engel yok diye.Uçak 10 nm (18.00 km ) kapı ve 3.000 feet ( 990 m ) irtifadan Deniz üzeri ( engebesiz alandan ) Alçalmaya başlıyor diye.Tepeyi yandan katederken (2.5 & 3 nm / 9-10 km ) uzaktan ( 2.750-2.500 feet arası yani 850-750 m ) demektir. Sonuç olarak alın elinize metreyi gidin ölçün- biçin bu sonuçtan farklı bir şey çıkmaz alim olmakta gerekmez.Yamaççı 450-500 m atlıyor ve uçağa el sallıyor uçak yandan kat ederkende sahile inip ordan el sallamaya devan ediyor... Hem yeri milli diyeceksin hemde Turistik bir hava sporunu ve turizimi baltalıyaçaksı nerede bu turist diyeceksin PES doğrusu !!! Bu sivil havacılığıda anlamak mümkündeğil kardeşim.Önce izin ver sonra sorun yarat ölçmeye gelmesi için Sayın Ordu Millet Vekilimiz araya girsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir TC gerçeği ~ 6 yıl önce
Milletvekili dediğin adamın çarşıdaki kasap manav kadar sözü geçer bu kurumlarda. Vekiller elleri indirip kaldırmaktan başta bir işe yaramadı Türkiye'de. Başarız bir girişim olur. Reis iptal edin derse akşama kadar çözülürdü o ayrı dava. Böy vekille mekille olmaz bizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ypci ~ 6 yıl önce
Alçalma hattına denk gelmiyo ama malum Türkiye zihniyeti yasaklada yarın öbür gün baöımıza iş gelmesin kafası

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000