19 Ocak 2017, Perşembe 10:36:58

Pegasus kokpitinde ikramiye krizi!

Pegasus Havayolları Uçuş İşletme Direktörü Aydın Yumrutaş'ın istifasının nedeni belli oldu.
  • Adam gibi adam Yumrutaş Kaptan...Tüm pilotlar ve kendi adıma üzgünüm ancak inanıyorum bir gün mutlaka hak ettiği çok daha iyi makamlara gelecektir.Pegasus olmaz THY olur ve de daha iyi olur.
  • Adam gibi adamdır Aydın kaptan. Hemşehrimle gurur duydum.
  • Duy bunları Ali Sabancı duy. TV lerde çıkıp böbürlenerek anlattığın Pegasus ne halde. İnsanlara 3 kuruş fazla teklif ederek istifa etmiş gibi işten çıkarıyorlar.herseyi bulursun ama kaptan bulamazsın aydın kaptan gibi adamı hiç bulamazsın
  • Yeni ücret skalasına göre en düşük seviyedeki kaptanla aranda epey bi fark olacak..Zannediyosun ki benim düzenim bozulmaz...En ufak bir küçülmede ilk sen gidersin..ağlayanın olmaz..nasılsa alttan gelen var 10 bin lira ucuza uçuyor senden..TOPUN UCUNDASIN... O yüzden ekip odasında geniş geniş oturup lak lak yapıcagına küçüklerine örnek ol organize ol 1 GÜN UÇAKLARI YERDE BIRAK ..Bakalım o zaman neler oluyormuş.. Ama işte delikanlılık ister.. O tarz tanıdığım kaptanda toplasan iki elin 10 parmağı eder..
  • Aydin Kaptani tanima sansina erismedim. Ama dik durusundan, koltuk sevdasina dusmeden hak hukuk gozetmesi ve calisaninin yanina olmasi insallah bircok kisiye ornek teskil eder. Kaptanim insallah bir gun tanisiriz ve ayni kokpiti paylasma serefine erisirim. Diger sirketlerdeki yoneticilerin koltuk sevdasindan yaptiklari ortada. Kaptanlari ve first officerlari kapi onune konurken ses cikarmamalari, toplanti adi altinda masa altindan sopa gostermeleri. Birgun gelecek devran donecek. O zaman ne yapacaklar. Merakla bekliyorum, bekliyoruz.
  • Senin Allah'ına kurban Aydın Kaptan. Yokmu başka babayiğit pegasusta iş yavaşlatacak
  • Personelden kesilen ikramiyelerin toplamları yapılan bir kaç uçuş kâarına bile denk gelmiyordur kesin, bu şekide bir tasarrff ne derece mantılı olabilir personellerin verimliliğini ve kaliteyi etkilemekten başka?
  • Burdaki captan haklidir şirketin yonetimine yaşanan huzursuzluğu aktarmiştir hakli olarak..ikramiye konusunda..şirkette buna olumsuz yanit vermiş olabilir neden şu an ulkenin içinde olduğu ekonomik kriz vs vs..
  • Aydın hoca çok kaliteli ve düzgün bir insandır. Onun öyle kendi menfaati vb nedenlerden gittiğini düşünmek saçmalık. Fuel save , short-cut diye bizi de kendini de paralayıp strese sokup 1000-1500ft de Gear down komutumuzu anca kaale alan kaptan abiler esas sizler gururlu olun da 1 hafta uçuşa gitmeme cesaretini gösterip uçakları yerde bırakın . Şovalye ruhluyuzdur biz diye hava civa yapmayı pek bi iyi bilirsiniz , hadi görelim o ruhu birazcık. Bizim yemiyor yalan yok çünkü hala sizin beleşe aldığınız ama bizim bir çuval para verdiğimiz type rating ve uçuş okulu kredi taksitlerini ödüyoruz ben ve benim gibi FO arkadaşlarımız. Herkese emniyetli ve huzurlu uçuşlar.
  • Koskoca pgs pilotun bir ikramiyesine mi kaldı diycem ama o zaman müdürler ikramiye alamaz çünkü şirket zarar ediyordur o zaman.

Pegasus Havayolları Uçuş İşletme Direktörü Aydın Yumrutaş'ın istifasının nedeni belli oldu.

Edinilen bilgiye göre; deneyimli yönetici Yumrutaş'ın istifasının ardında pilotlara uygulanan yeni kararlar öne çıktı. Özellikle 2016 yılında yaşanan gelişmeler sonrasında uçucu ekibe yönelik uyguladığı bazı tedbirleri tepki çeken Pegasus, kokpitte de ciddi huzurluğa neden oldu.

Bir süredir pilotlara ücretsiz izin veren Pegasus'un yılda 2 maaş ikramiye uygulamasında da kısıtlamaya gittiği öğrenildi. Buna göre; Nisan ve Ekim ayları olmak üzere pilotlara 2 maaş ikramiye veren şirket, Nisan ayındaki ikramiyeyi iptal ederek sadece Ekim'deki ikramiyeyi ödeme kararı aldı.

Buna benzer bazı tedbirlerin kokpitte huzursuzluğa neden olarak tepki çekmesi üzerine Uçuş İşletme Direktörü Aydın Yumrutaş görevini bıraktı. Şirketle söz konusu olumsuzlukları paylaşarak rahatsızlığını dile getiren Yumrutaş, olumlu bir geri dönüş alamayınca istifa etme kararı aldı.

Yumrutaş, Pegasus'da kaptan pilot olarak görevine devam edecek.

Öte yandan Pegasus'un yılda 2 maaş ikramiye uygulamasını 1'e düşürmesinin sadece 2017 yılı için geçerli olduğu, daha sonraki yıllarda 2 maaş uygulamasına tekrar geçeceği öğrenildi.

©AirportHaber

Pegasus kokpitinde ikramiye krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (95)

Yumrutaş Kaptan ~ 7 yıl önce
Adam gibi adam Yumrutaş Kaptan...Tüm pilotlar ve kendi adıma üzgünüm ancak inanıyorum bir gün mutlaka hak ettiği çok daha iyi makamlara gelecektir.Pegasus olmaz THY olur ve de daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifonlu ~ 7 yıl önce
Adam gibi adamdır Aydın kaptan. Hemşehrimle gurur duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgt ~ 7 yıl önce
Duy bunları Ali Sabancı duy. TV lerde çıkıp böbürlenerek anlattığın Pegasus ne halde. İnsanlara 3 kuruş fazla teklif ederek istifa etmiş gibi işten çıkarıyorlar.herseyi bulursun ama kaptan bulamazsın aydın kaptan gibi adamı hiç bulamazsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
55 ÜSTÜ KAPTANLAR !!!! ~ 7 yıl önce
Yeni ücret skalasına göre en düşük seviyedeki kaptanla aranda epey bi fark olacak..Zannediyosun ki benim düzenim bozulmaz...En ufak bir küçülmede ilk sen gidersin..ağlayanın olmaz..nasılsa alttan gelen var 10 bin lira ucuza uçuyor senden..TOPUN UCUNDASIN... O yüzden ekip odasında geniş geniş oturup lak lak yapıcagına küçüklerine örnek ol organize ol 1 GÜN UÇAKLARI YERDE BIRAK ..Bakalım o zaman neler oluyormuş.. Ama işte delikanlılık ister.. O tarz tanıdığım kaptanda toplasan iki elin 10 parmağı eder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 7 yıl önce
Aydin Kaptani tanima sansina erismedim. Ama dik durusundan, koltuk sevdasina dusmeden hak hukuk gozetmesi ve calisaninin yanina olmasi insallah bircok kisiye ornek teskil eder. Kaptanim insallah bir gun tanisiriz ve ayni kokpiti paylasma serefine erisirim. Diger sirketlerdeki yoneticilerin koltuk sevdasindan yaptiklari ortada. Kaptanlari ve first officerlari kapi onune konurken ses cikarmamalari, toplanti adi altinda masa altindan sopa gostermeleri. Birgun gelecek devran donecek. O zaman ne yapacaklar. Merakla bekliyorum, bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanış bakalım ~ 7 yıl önce
Sivil kökenliysen aydın bey sana ilkokul çocuğu muamelesi yaptığında bir daha konuşalım. İyi birşey yapmış mı? Evet yapmış. Ama şu "iyi adam, harika adam" laflarını geçin! Kokpitte hakkında neler konuşuluyor bilmiyorsunuz. Elbet bir gün o koltuktan inecek ve o zaman ne yüzle aramıza dönecek diyen asker arkadaşları da çok. Gün oldu devran döndü. Zamanında yaptığın devreciliğin hesabını henüz yeni vermeye başlıyorsun yumrucum. Bu daha başlangıç. Allah'ın sopası yok. Şimdi bana pegasusçu, kraldan kralcı demeyin. Pegasus inşallah düzelir ama biz emekçileri bu hale getiren yönetici kırmaları en yakın zamanda çöpte yaşarsınız inşallah. Selametle.
asker kafası ~ 7 yıl önce
Pegasus'ta sivilden gelenler 35 euro tip parası öder ve ayrıca tip eğitimi boyunca maaş almazlar. Asker kökenliler tip parası ödemez ve ilk girdiği günden itibaren tip eğitiminde olsa bile oldukça iyi bir maaş alır. Bu işin içine asker egosunuda katarsan, sivil kökenli biri üçüncü veya dördüncü sınıf adam konumundadır. Ne Aydın kaptan ne de en kalitelisinden bir başka kaptan hiç bir sivile değer vermez. Aslına bakarsan bunların çoğunluğu da beş para etmez adamlardır. TSK olanaklarını kullanıp sivile geçince şarlatanlık yaparlar. Kişisel düşüncem bu. Bu asker kökenlilerin sadece uçuş görevlerin yer aldığında ve hiç bir yönetim kademesinde bulunmadıklarında ilerlemeye başlayacağız.
birisi ~ 7 yıl önce
Senin Allah'ına kurban Aydın Kaptan. Yokmu başka babayiğit pegasusta iş yavaşlatacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkboy ~ 7 yıl önce
Personelden kesilen ikramiyelerin toplamları yapılan bir kaç uçuş kâarına bile denk gelmiyordur kesin, bu şekide bir tasarrff ne derece mantılı olabilir personellerin verimliliğini ve kaliteyi etkilemekten başka?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
Burdaki captan haklidir şirketin yonetimine yaşanan huzursuzluğu aktarmiştir hakli olarak..ikramiye konusunda..şirkette buna olumsuz yanit vermiş olabilir neden şu an ulkenin içinde olduğu ekonomik kriz vs vs..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus FO ~ 7 yıl önce
Aydın hoca çok kaliteli ve düzgün bir insandır. Onun öyle kendi menfaati vb nedenlerden gittiğini düşünmek saçmalık. Fuel save , short-cut diye bizi de kendini de paralayıp strese sokup 1000-1500ft de Gear down komutumuzu anca kaale alan kaptan abiler esas sizler gururlu olun da 1 hafta uçuşa gitmeme cesaretini gösterip uçakları yerde bırakın . Şovalye ruhluyuzdur biz diye hava civa yapmayı pek bi iyi bilirsiniz , hadi görelim o ruhu birazcık. Bizim yemiyor yalan yok çünkü hala sizin beleşe aldığınız ama bizim bir çuval para verdiğimiz type rating ve uçuş okulu kredi taksitlerini ödüyoruz ben ve benim gibi FO arkadaşlarımız. Herkese emniyetli ve huzurlu uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakikat ~ 7 yıl önce
Doğru söze nedenir...
Helal kardeşim ~ 7 yıl önce
Helal la sana. .. aklımdan geçenleri yazmışsınız.
Pegasus FO ~ 7 yıl önce
Dostum yazdıklarına büyük oranda katılıyorum, ilk cümle hariç. Ne aydın hoca ne de bir başka hoca... Ben pegasusta öyle kaliteli ve düzgün bir adam görmedim. Onların havaları ve karizmaları ancak nero kafe sınırlarında kalır. İçerdeki huzursuzluğa bakınca o bile kalmamıştır. Açık ve net bir şekilde göstere göstere onlarca fo adayını dolandırdılar. o tip ücretleri cin ali kasasına gitti ve sizin o onurlu zannettiğiniz koca koca asker emeklisi kaptanla buna aracılık etti. Değer mi arkadaş buna yaa? bu kadar insanı bankaya borçlu yaptınız. Sektör küçük, yine karşılaşacaz bunlarla veya bunların çocuklarıyla. Kinciyim ve intikam istiyorum. Suratlarına tükürmek istiyorum. Unutulmayacak...
Pegasus FO'ya ~ 7 yıl önce
Ellerin dert görmesin. Ben de kinciyim, intikamcıyım. Kendisi veya çoluğu çocuğu, kimi denk gelirse benden çekecek. Kötüyle kötü olunmaz diye düşünürken üttüler de üttüler. İlahi adalet tecelli etse de etmese de iki elim yedi ceddinizin yakasında olacak zalimler. Bizi sizler yarattınız. Beliniz doğrulmasın e mi...
Pilotx ~ 7 yıl önce
Koskoca pgs pilotun bir ikramiyesine mi kaldı diycem ama o zaman müdürler ikramiye alamaz çünkü şirket zarar ediyordur o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000