10 Ağustos 2017, Perşembe 22:26:58

Pegasus uçakları Sabiha Gökçen'e inemedi!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı pistte fod denilen yabancı madde bulunduğu gerekçesiyle 12 dakika uçaklar iniş ve kalkış yapamadı. Pistteki sorun nedeniyle Pegasus Hava Yolları'nın Trabzon ve KKTC'den gelen iki uçağı Bursa Yenişehir Havalimanı'na yönlendirildi.
  • Sabiha gökçen pisti sürekli sorunlu. Her kalkışta tüm pistteki çukurları hissediyorsunuz. Genel bir düzeltme lazım. Aynı gün bu 15 dakikalık aksamadan dolayı ankara-saw 1735 uçağı 1900 d kalktı sadece pgs avrupa ucuşları dolanmasın diye
  • Pisti sürekli tarayan ve yabancı maddeleri anında tespit eden sistem ne zaman kurulacak bizim pistlere? Funda Hanım ilginiz rica.
  • pgs bu yakıt politikasıyla felakate götürüyor kendini. Birileri dur desin. Köşe yazarlarına buradan dikkat çekmek istiyorum. araştırın. pgs alması kadar mı yakıt alıyor yoksa daha mı az?
  • 12 dakikalık extra yakıtın da mı yoktu
  • yabancı madde hasarı - tamamda resimde de görüldüğü üzere pist bnaşlarında uçakların teker koyduğu yerlerdeki frenlemeden dolayı piste yapışık kalan lastik parçalarından dahamı tehlikeli imiş. dubai gibi alanlarda bu lastıkleri ciddi uğraşlardan sonra temizliyorlar ama bizde lastik kaplama gibi oluyor pist. sonra fod diye uçaklar başka yerlere divert ediliyor. Haa o pistteki lastiklerde fren tutmazmış (bilgi )
  • çeirdeği yiyip kabuğunu atmıştım. ondan pist kapandı herhalde
  • haber enteresan biraz, 12 dakika tur atamamış öı uçaklar? Sıfır reserve ile havalanıyorlar herhalde??
  • Demek ki SAW'ı idare edecek TAV gibi bir şirket lazım.
  • Fod mod hallet şu işleri olmuyo ama
  • pisteki fod ne la?

Sabiha Gökçen Havalimanı pistinde bu akşam saat 17.15 sularında pistteki fod nedeniyle inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Kalkışlara da izin verilmedi.

Bu sırada Pegasus Hava Yolları'nın Ercan-İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunu yapan Boeing 737-800 tipi PC-1919 sefer sayılı uçağı pisti pas geçerek Bursa Yenişehir Havalimanı'na indi. Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlisi de saat 17.17'de kalkış yapacak olan pilotlara, 10-12 dakika pistte çalışma olduğu bilgisini verdi. Yine Pegasus Hava Yolları'nın PC-2817 sefer sayılı Trabzon'dan gelen Boeing 737-800 tipi uçağı da Bursa Yenişehir Havalimanı'na yönlendirildi.

Pistteki çalışmalar tamamlandıktan sonra iki uçak da yakıt ikmali yaptıktan sonra Sabiha Gökçen için yeniden havalandı. Yapılan temizleme çalışmasının ardından uçuşlar normale döndü.

 

Pegasus uçakları Sabiha Gökçen'e inemedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Pistt ~ 7 yıl önce
Sabiha gökçen pisti sürekli sorunlu. Her kalkışta tüm pistteki çukurları hissediyorsunuz. Genel bir düzeltme lazım. Aynı gün bu 15 dakikalık aksamadan dolayı ankara-saw 1735 uçağı 1900 d kalktı sadece pgs avrupa ucuşları dolanmasın diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otomatik ~ 7 yıl önce
Pisti sürekli tarayan ve yabancı maddeleri anında tespit eden sistem ne zaman kurulacak bizim pistlere? Funda Hanım ilginiz rica.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke o sistemi ~ 7 yıl önce
Milli olarak bizim mühendislerimiz yapsa da ucuza tüm meydanlarımızda kullanılsa. İnsanımızın hayatına verilen değerin ne kadar büyük olduğu gösterilebilse. Ama zannedersem burada tespit değil, yüzey bakımı, pist inşaası ve işçilik sorunu var.
PGS felakete gidiyor ~ 7 yıl önce
pgs bu yakıt politikasıyla felakate götürüyor kendini. Birileri dur desin. Köşe yazarlarına buradan dikkat çekmek istiyorum. araştırın. pgs alması kadar mı yakıt alıyor yoksa daha mı az?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakit almiyor ~ 7 yıl önce
Gaz cikartarak ucuyorlar...
Felaket? ~ 7 yıl önce
O destination daha açılmadı sanırsam :)))) Hangi firma önce kaparsa :)
Yakıt ~ 7 yıl önce
12 dakikalık extra yakıtın da mı yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekstra yakıt ~ 7 yıl önce
ekstra yakıt esktra maliyettir. sürekli olarak.. aman pist kapanır. ya kuş konarsa. ya öyle olursa diyerek ekstra yakıt alınmaya kalkılırsa her uçuşta tam dolu yakıt ile kalkmak durumunda kalırsınız. olasılık maliyet hesabı yapılır uygunsa ekstra yakıt alınır. yoksa sürekli her leyi gözönünde bulundararak havacılık yapılamaz. görüldüğü gibi divert edilir en fazla.. bu kadar basit.
2817 ~ 7 yıl önce
Bahsi gecen 2817 sefer sayili ucakta seyahat ediyodum, osmangazi koprusu uzerindeydik kaptan epey alcalmisti
2817 ~ 7 yıl önce
Merhaba, bahsi gecen 2817 sefer sayili ucaktaydim, osmangazi koprusu civarlarinda kaptan inise 10 dk ikazini verdi. Bu ikazdan sonra yaklasik 10-12 dk kadar turladik. Ve kaptan bilgilendirme yapti bursaya inis yapacagimizi soyledi. Yani anlayacaginiz o ucaklar yedek meydanlara inecek yakita sahip dahasi 10-12 dk turladiktan sonra bursaya inildigine gore daha fazlasina da sahip olsa gerek :)
Divert ~ 7 yıl önce
Divert de ekstra maliyetttir. Ekstra iniş kalkış, uçmadığınız limanda pahalı yakıt, yer hizmeti ek mesai, yolcu kaybı vs. İyi hesaplanması gereken bir konudur. Pegasus'un bu hesabı yaptığını düşünüyorum.
FOD ~ 7 yıl önce
yabancı madde hasarı - tamamda resimde de görüldüğü üzere pist bnaşlarında uçakların teker koyduğu yerlerdeki frenlemeden dolayı piste yapışık kalan lastik parçalarından dahamı tehlikeli imiş. dubai gibi alanlarda bu lastıkleri ciddi uğraşlardan sonra temizliyorlar ama bizde lastik kaplama gibi oluyor pist. sonra fod diye uçaklar başka yerlere divert ediliyor. Haa o pistteki lastiklerde fren tutmazmış (bilgi )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FOD ~ 7 yıl önce
çeirdeği yiyip kabuğunu atmıştım. ondan pist kapandı herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12 ~ 7 yıl önce
haber enteresan biraz, 12 dakika tur atamamış öı uçaklar? Sıfır reserve ile havalanıyorlar herhalde??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sence ~ 7 yıl önce
"O" reserve ile bir uçak kalkabilir mi? Bu planı kim onaylayabilir? Sallamayalım lütfen. Kim arabada 80 km benzin kaldı yazarken 200 km boyunca benzin istasyonu olmayan bir yola çıkar? Hem de karada olmasına rağmen.
Lazım ~ 7 yıl önce
Demek ki SAW'ı idare edecek TAV gibi bir şirket lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qwe ~ 7 yıl önce
Saw ı size yedirmezler koçum! Tüm kurumlarına atadığın yöneticilere bakılırsa haksız sayılmazlar . Özellikle havaşın anadolu istasyon yöneticilerinin yetersizlikleri bir yana kavramları diğer yana !
Gurcancığım ~ 7 yıl önce
Fod mod hallet şu işleri olmuyo ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kedi mamasi ~ 7 yıl önce
pisteki fod ne la?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000