30 Nisan 2016, Cumartesi 18:02:02

PİLVAK'ın yarışmasında kazananlar belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Hava Yolu Pilotları Vakfı’nın liselerde düzenlediği “havacılıkta gelecek sizinle gelecek” adlı şiir, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film yarışması ödül töreni Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığında yapıldı.
  • keşke katılmasaydım diye sordum kendime ama ne yapalım keşkeler olmuyor :yarışmayı kazananlardan biriyim ama ödülüm verilmedi ve vermiyolar
  • 2016 Pilvak Resim yarışmasında 1.ve 3. olan öğrenciler malesef ödüllerini alamadılar. Tüm çabalarımıza rağmen,( organizasyondan sorumlu yetkililerin gerekli evraklar konusunda okul veya velilere yeterli bilgi vermemesinden kaynaklanan) yurt dışı gezisi istanbul da hava limanından geri çevrilerek sonuçlandı.3. Olan öğrenciye vaad edilen üç günlük istanbul gezisini ise hiç yapılmadı, ödül törenine katılmayı 3.lük ödülü olarak kabul etmemiz istendi.Yetkililerle yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı, umarım buradan yaptığım bu paylaşımla bu hatadan 2017 kazanan öğrenciler ile birlike geçen yılın mağdur öğrencilerine geç kalmış ödülleri verilir.Pilvak' ın hakedilmiş bu sevinci yaşatarak büyük bir vakıf olduğunu gösterecek güçte olduğunu biliyorum.Saygılar...
  • orhan birdal efendi bir yerden de eksik ol be kardeşim artık insanlar seni heryerde görmekten yoruldu yeter artık
  • Kravat takmamaya özen gösteren zavalılları da ben kutluyorum.
  • güzel uçak süper uçak, dolaş türkiye'yi bucak bucak, ister pırpır ister jettir, motor çalışır gider uçak. 1-c sınıfından cofri lenistır.
  • Dereceye giren arkadaşların isimleri de olsa haber çok güzel olacakmış.
  • Cansin belpinar kaptan helal olsun sana. Adam gibi adam.
  • Bekleyin hele 1 senem kaldı mezun oluyorum. Teknisyen neymiş görüceksiniz öyle torpil beleşl3 değil çalışma azmiylee
  • üçüncü olsaydım ;)
  • Yaşasın Binali YILDIRIM, Sağolsun Orhan BİRDAL

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Hava Yolu Pilotları Vakfı’nın liselerde düzenlediği “havacılıkta gelecek sizinle gelecek” adlı şiir, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film yarışması ödül töreni Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığında yapıldı.

Törene, Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Orhan Birdal, PİLVAK Başkanı Hüseyin Belpınar, THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ile bazı davetliler katıldı.

Birdal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de havacılık sektörünün çok hızlı bir şekilde geliştiğini söyledi.

Ülkede 2003 yılında havacılık sektörünün toplam cirosunun 2, 2 milyar dolar olduğunu ifade eden Birdal, geçen yıl sonunda bu cironun 26,5 milyar dolara çıktığını, her yıl katlayarak büyüdüğünü kaydetti.



Birdal, 10 yıl önce bu sektörde çalışan sayısının 50 binken bugün 120 bine çıktığını dile getirerek şöyle devam etti:

“Türkiye, Nuri Demirağ’ın Vecihi Hürkuş’un başlatmış olduğu havacılık serüvenini daha da ileriye götürmek için, gerçekten dünya ölçeğinde havacılıkta var olduğunu ispat etmek için yoğun gayret sarf ediyor. THY,  dünyada 10 yıl önce sayısı bile belli değilken, 20. sıranın da altında bir havayolu şirketiyken bugün dünyanın üçüncü, dördüncü havayolu şirketi haline geldi. Atatürk Havalimanı 10 yıl önce Avrupa’da 16. sıradaydı. Bugün Atatürk Havalimanı, Londra Heathrow ve Paris’ten sonra Avrupa’nın 3. havalimanı oldu. İnşallah 2016 verileri çıktığında yani bu yıl sonunda ikinci havalimanı olacak. Bunlar hep büyümenin göstergesidir.”

Orhan Birdal, Türkiye’de 2003 yılı sonu itibariyle toplam Türkiye’de uçan yolcu sayısının 33 milyon olduğuna dikkati çekerek, “Geçen sene bu 186 milyona çıktı. Aktif çalışan havalimanı sayımız yirmi altıydı. Havalimanı sayımız bugün 55’e çıktı. Bu rakamlar gerçekten Türkiye’nin havacılıkta ne kadar büyüdüğünü gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci de bu programa ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını bildirdi.



Şekerci, havacılığın Türkiye’de hızla ilerlemesinden dolayı bu süreçte ciddi manada insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Bu insan kaynağını sağlamak için siz gençlerimizin bu sektörü, havacılığı sevmesine, buna gönül vermesine katkıda bulunmak bizim için çok önemli. Bu katkıları da sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

PİLVAK Başkanı Belpınar da THY Genel Müdürü Temel Kotil ile yaptıkları görüşmede gençleri havacılık sektörüne yönlendirme konusunda çalışma yapma kararı aldıklarını belirtti.



Belpınar, Türkiye genelindeki böyle bir organizasyonu Milli Eğitim Bakanlığıyla müşterek olarak planladıklarını dile getirerek,  “Yaklaşık 5 ay süren bir çalışma neticesinde Türkiye’nin 67 ilinde yüzlerce okuldan, yüzlerce yarışmamızın katılımıyla gençlerin hem havacılığımıza hem de Türkiye’nin ihtiyaç duyduğunda, her konuda nasıl canla başla katkı sağladığını görmek bizleri duygulandırdı. Ayrıca eser değerlendirme esnasında gençlerin değil resim, fotoğraf, kısa film; gerçek uçak yapacak istek, yetenek ve kararlılıkta olduğunu görmekten hem pilot hem de emekli asker olarak mutluluk duydum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.












 

PİLVAK'ın yarışmasında kazananlar belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

gizli ~ 6 yıl önce
keşke katılmasaydım diye sordum kendime ama ne yapalım keşkeler olmuyor :yarışmayı kazananlardan biriyim ama ödülüm verilmedi ve vermiyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Eşkil ~ 7 yıl önce
2016 Pilvak Resim yarışmasında 1.ve 3. olan öğrenciler malesef ödüllerini alamadılar. Tüm çabalarımıza rağmen,( organizasyondan sorumlu yetkililerin gerekli evraklar konusunda okul veya velilere yeterli bilgi vermemesinden kaynaklanan) yurt dışı gezisi istanbul da hava limanından geri çevrilerek sonuçlandı.3. Olan öğrenciye vaad edilen üç günlük istanbul gezisini ise hiç yapılmadı, ödül törenine katılmayı 3.lük ödülü olarak kabul etmemiz istendi.Yetkililerle yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı, umarım buradan yaptığım bu paylaşımla bu hatadan 2017 kazanan öğrenciler ile birlike geçen yılın mağdur öğrencilerine geç kalmış ödülleri verilir.Pilvak' ın hakedilmiş bu sevinci yaşatarak büyük bir vakıf olduğunu gösterecek güçte olduğunu biliyorum.Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özbay ~ 8 yıl önce
orhan birdal efendi bir yerden de eksik ol be kardeşim artık insanlar seni heryerde görmekten yoruldu yeter artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kravat ~ 8 yıl önce
Kravat takmamaya özen gösteren zavalılları da ben kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana ne ~ 8 yıl önce
Insanlarin kilik kiyafetinden SA NA NE. Mini giyemez dekolte giyemez dar giyemez takke takamaz cubbe giyemez salvar giyemez kravat takacak papyon takacak basortu takacak kippa takacak vs... Sizene kardesim. Hepsinide giyer hepsinide takar. Insanlari kilik kiyafetiyle yargilamaktan vazgecin. Suursuz herifler ya
Evet sana ne ~ 8 yıl önce
Atatürk ün kurduğu T. C. de Atatürk devrimleri geçerlidir Kılık-Kıyafet devrimide hala devrededir(kabul etmesende). UYACAKSINIZ!
evet sana ne'ye ~ 8 yıl önce
taksana kafana şapkanı kardeşim niye muhalefet ediyosun devrim(!) kanunlarına. Erkek şapkan yoksa kadın şapkası verelim, palyaço şapkası da var kalın kafana küçük gelir ama idare edersin
cofri ~ 8 yıl önce
güzel uçak süper uçak, dolaş türkiye'yi bucak bucak, ister pırpır ister jettir, motor çalışır gider uçak. 1-c sınıfından cofri lenistır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cb ~ 8 yıl önce
Dereceye giren arkadaşların isimleri de olsa haber çok güzel olacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belpinar Kaptan ~ 8 yıl önce
Cansin belpinar kaptan helal olsun sana. Adam gibi adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Bekleyin hele 1 senem kaldı mezun oluyorum. Teknisyen neymiş görüceksiniz öyle torpil beleşl3 değil çalışma azmiylee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fr ~ 8 yıl önce
Haaaaaa
Keşke katılıp ~ 8 yıl önce
üçüncü olsaydım ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BiNDAL ~ 8 yıl önce
Yaşasın Binali YILDIRIM, Sağolsun Orhan BİRDAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radikeler ~ 8 yıl önce
Havacilik Erzincan'a çok sey borçlu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000