12 Mart 2018, Pazartesi 09:17:58

Putin; Pegasus uçağının düşürülmesi talimatını verdim'

Rus lider, kendi adını taşıyan yeni bir belgeseldeki açıklamalarında 2014'te Ukrayna'dan Türkiye'ye giden uçağın kaçırıldığı haberleri üzerine, güvenlik yetkililerine 'Uçağı düşürün' emri verdiğini söyledi.
  • Bu durumun Türkiye veya başka bir ülke ile alakası yok. Rusya'da hava korsanlarına karşı alınan sert tedbirler var. "Duruma göre" dediği de o zaten. Alarm durumuna bakılır önceden belirlenen senaryo oynanır. Mesela; Hava korsanı yerdeyken fark edilmiş ve uçak kalkmamışsa anında operasyon yapılır ve korsan öldürülene kadar içeride kimin olduğuna bakılmaksızın operasyon sürdürülür. Bu durum, havaalanı bombalamaları uçak kaçırmaları ve bunun gibi birçok durum karşısında kalkışmacı kişinin önceden başına gelecekleri bilmesi ve caydırıcılık için tasarlanmıştır.
  • putine zeki insan ama guven olmaz. bi bakiyosun,Turk dostu bir bakiyosun Turk dusmani. bizim dostumuz yok dunyada tekiz. sevilmiyoruz
  • Airline ucak dusurmede tecrubeleri sabittir arkadaslarin zira.
  • Sen dünyada tek olarak pkk'ya resmi ofis açma izni verdin biz de sana ihalesiz enerji işi verdik, turist ve ticaret ambargosunu kaldır diye de ayağına kaç kere geldik ne imtiyazlar verdik bize ne yapsan azdır.
  • putine guven olmaz. rusya osmanliya karsi savasi unutmayin.
  • ne kadar kolay aliminyum vurun.. düşürün.. uçaktaki 150-200 kişi ne olacak??
  • Allllahın hö....
  • Bir olimpiyat alaninin hedef almis yolcu ucagini dusurmekmi mantikli yoksa ucagin dusmesini bekleyip yerdekilerin olmesinede goz yummakmi mantikli ? Yada gercekten boyle bir duruda ne yapilabilir? Ikiz kulelerde ucaklari vuracak vakitleri olmadigi icin hicbiri dusurmediler. Bence sureleri olsa onlari carmadan once dusururlerdi. Konu Turkiye Rusya konusu degil adam Rus ucagida olsa aynisini soylerdi bence.
  • Putin tatlı tatlı bazen Türkiye ye gider laflar ediyor,
  • Eyyy putin sen kordon ya

Rus lider, kendi adını taşıyan yeni bir belgeseldeki açıklamalarında 2014'te Ukrayna'dan Türkiye'ye giden uçağın kaçırıldığı haberleri üzerine, güvenlik yetkililerine 'Uçağı düşürün' emri verdiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi adını taşıyan yeni bir belgesel filmde, 2014 yılında içinde bomba bulunduğu ve Soçi Olimpiyatları'nın açılış törenini hedef aldığı bildirilen Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının düşürülmesi emrini verdiğini söyledi.

Rusya'da sosyal medyada yayınlanan iki saatlik belgesel filmde Putin, Soçi Kış Olimpiyatları açılışından kısa bir süre önce kendisine, Ukrayna'dan Türkiye'ye giden bir yolcu uçağının kaçırıldığının söylendiğini, bu ihbarın daha sonra yanlış alarm olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Reuters'ın haberine göre belgeselde Putin, gazeteci Andrey Kondraşov'a açıklamasında 7 Şubat 2014'te Soçi Olimpiyatları'nın güvenliğinden sorumlu yetkililerden telefon geldiğini belirtip "Bana, Ukrayna'dan İstanbul'a gitmekte olan bir uçağın kaçırıldığı, hava korsanının Soçi'ye inmek istediği söylendi" dedi.

Putin, uçağın kaçırıldığı ihbarının yanlış alarm olduğunun anlaşılması üzerine Soçi Olimpiyatları'nın açılışına katıldığını söyledi.
Belgeselde gazeteci Kondraşov da, Pegasus Havayolları'na ait Harkov-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçaktaki bir yolcunun üzerinde bomba olduğu ve istikametini Soçi'ye çevirdiği haberlerinin geldiğini söyledi.

Pegasus'a ait 110 yolcu taşıyan uçak 7 Şubat 2014'te kaçırılma sinyali vermiş, Türk pilot uçağı Soçi yerine Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirmişti. Dönemin Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 'tüm yolcular uçaktan sorunsuz indirildikten sonra hava korsanının etkisiz hale getirildiğini' söylemişti.

'Plana göre hareket edin'

Röportajlardan oluşan 'Putin' adlı belgeselde Rus lider, uçağın kaçırıldığı haberi geldikten sonra acil durum prosedürünün yerine getirilmesi talimatı verdiğini, bunun da uçağın düşürülmesi anlamına geldiğini olduğunu söyledi: "Ben de onlara 'plana göre hareket edin' dedim."

Bu talimattan birkaç dakika sonra ise başka bir telefon geldiğini ve ihbarın yanlış alarm olduğuna dair bilgilendirildiğini ifade etti.

Putin, uçağın kaçırılma haberinin doğru olmadığının anlaşılmasından kısa bir süre sonra da Soçi Olimpiyatları'nın açılış törenine katıldığını belirtti.

Reuters'ın haberine göre Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'da Putin'in belgeseldeki ifadelerini teyit etti. (habertürk)

Putin; Pegasus uçağının düşürülmesi talimatını verdim'

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Alarm ~ 6 yıl önce
Bu durumun Türkiye veya başka bir ülke ile alakası yok. Rusya'da hava korsanlarına karşı alınan sert tedbirler var. "Duruma göre" dediği de o zaten. Alarm durumuna bakılır önceden belirlenen senaryo oynanır. Mesela; Hava korsanı yerdeyken fark edilmiş ve uçak kalkmamışsa anında operasyon yapılır ve korsan öldürülene kadar içeride kimin olduğuna bakılmaksızın operasyon sürdürülür. Bu durum, havaalanı bombalamaları uçak kaçırmaları ve bunun gibi birçok durum karşısında kalkışmacı kişinin önceden başına gelecekleri bilmesi ve caydırıcılık için tasarlanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rd ~ 6 yıl önce
putine zeki insan ama guven olmaz. bi bakiyosun,Turk dostu bir bakiyosun Turk dusmani. bizim dostumuz yok dunyada tekiz. sevilmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruslar soguk savasta g.kore ucagini da vurmustu. ~ 6 yıl önce
Airline ucak dusurmede tecrubeleri sabittir arkadaslarin zira.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Putin ~ 6 yıl önce
Sen dünyada tek olarak pkk'ya resmi ofis açma izni verdin biz de sana ihalesiz enerji işi verdik, turist ve ticaret ambargosunu kaldır diye de ayağına kaç kere geldik ne imtiyazlar verdik bize ne yapsan azdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 6 yıl önce
putine guven olmaz. rusya osmanliya karsi savasi unutmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali abi ne diyo bu??? ~ 6 yıl önce
ne kadar kolay aliminyum vurun.. düşürün.. uçaktaki 150-200 kişi ne olacak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf ~ 6 yıl önce
Allllahın hö....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 6 yıl önce
Bir olimpiyat alaninin hedef almis yolcu ucagini dusurmekmi mantikli yoksa ucagin dusmesini bekleyip yerdekilerin olmesinede goz yummakmi mantikli ? Yada gercekten boyle bir duruda ne yapilabilir? Ikiz kulelerde ucaklari vuracak vakitleri olmadigi icin hicbiri dusurmediler. Bence sureleri olsa onlari carmadan once dusururlerdi. Konu Turkiye Rusya konusu degil adam Rus ucagida olsa aynisini soylerdi bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 6 yıl önce
Putin tatlı tatlı bazen Türkiye ye gider laflar ediyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
R.Tayyip Erdoğan ~ 6 yıl önce
Eyyy putin sen kordon ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000