17 Ocak 2018, Çarşamba 09:30:19

Rize-Artvin son sürat

Rize’nin Pazar ilçesinde, inşası devam eden Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmalar sürüyor.
  • Rizenin batısı Trabzon havalimanına daha yakın iken Rizeye ORGİ den de daha muhteşem bir pist yapılması bütçenin çarçur edilmesidir, Rizenin nüfusu 350 bin, yarısı 150 bini Trabzonu kullansa ne olacak, keşke o para ile Hopa Trabzon hızlı tren raylı sistem yapılsa hem hava alanına gidiş hem o bölgede ekonomik canlılık olurdu, İstanbulun Anadolu yakası nerden nereye nasıl Sabiha Gökçenle ile hizmet ediyor,
  • Ordu giresun hizli be entegre oldu ilkler herzaman iyidir ama en azindan bınunda rizeye yapilmasi şans orgi herzaman türkiyenin prestij havalimani ve seferlerde baya ucus trafigi yogun ilk 16 da giresun ordu gümüşhame bayburt trabzon samsuna kpmsu olmasi dezavantaj yolcu kapasiteside cabasi
  • yahu otobus terminali gibi havalimani insa ediliyor bunun kime ne faydasi var ? bence bosa masraf
  • Deniz kıyısına hava alanı yapmaya doyamadınız ..
  • ORGİ ALTYAPISINDA YAPILAN HATALAR TEKRARLANMAZ İNŞALLAH
  • ya ben tum dunyayi gezdim, deniz uzerine insa edilmis bir havaalani duymadim,gormedim.olmaz oyle sey. yanlis bilgidir.deniz uzeri insami olur. hadi tum dinyayi gormesem tamam derim.
  • Neren egri?
  • Hiç de son sürat falan değil.Oldukça yavaş ilerliyor.nisanda temel atıldı 8 ayda 300 metre mendirek anca yapıldı. 2018 yatırım programı da açıklandı. 66 milyon ödenek ayrılmış. 8 ayda 130 milyon para harcanmış ve toplam bütçesi 1,5 milyar TL olan projeye bu sene için 66 milyon ayrılmışsa bunun bitmesi 2030'u bulur herhalde.

Rize’nin Pazar ilçesinde, inşası devam eden Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmalar sürüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan hava limanı için 266 hektarlık alanda 88.5 milyon ton taş kullanılacak. 4 yılda tamamlanması ve yılda 2 milyon yolcunun kullanması beklenen havalimanının inşaatı, 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak.

ÇED eksiklikleri

Günlük 20 bin ton taşın döküldüğü denizde, yaklaşık 6.5 milyon ton taş dolguda kullanıldı. Havalimanı için dolgu malzemesi olarak kullanılan taşların alındığı ocaklar da farklı tartışmalara neden oldu. Taş ocaklarındaki yetersiz çevre güvenliği sebebiyle konu yargıya taşındı. Bölgede heyelan riski olduğu için olası patlamalarda önlem alınması istendi. bilirkişi raporunda, ÇED dosyasının eksik ve yetersiz olduğu tespit edildi.

Raporda, ÇED raporundaki eksik ve yetersizlikler şöyle sıralandı: “Hafriyat pasa toprağı depolaması için belirlenen alan yetersizdir. Personelin su ihtiyacının nasıl ve ne şekilde temin edileceğine dair değerlendirme yapılmamıştır. Nakliye güzergâhı bilgisine rastlanılmamıştır.”

Rize-Artvin son sürat

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

ipek ~ 6 yıl önce
Rizenin batısı Trabzon havalimanına daha yakın iken Rizeye ORGİ den de daha muhteşem bir pist yapılması bütçenin çarçur edilmesidir, Rizenin nüfusu 350 bin, yarısı 150 bini Trabzonu kullansa ne olacak, keşke o para ile Hopa Trabzon hızlı tren raylı sistem yapılsa hem hava alanına gidiş hem o bölgede ekonomik canlılık olurdu, İstanbulun Anadolu yakası nerden nereye nasıl Sabiha Gökçenle ile hizmet ediyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaan ~ 6 yıl önce
Ordu giresun hizli be entegre oldu ilkler herzaman iyidir ama en azindan bınunda rizeye yapilmasi şans orgi herzaman türkiyenin prestij havalimani ve seferlerde baya ucus trafigi yogun ilk 16 da giresun ordu gümüşhame bayburt trabzon samsuna kpmsu olmasi dezavantaj yolcu kapasiteside cabasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
noluyo ~ 6 yıl önce
yahu otobus terminali gibi havalimani insa ediliyor bunun kime ne faydasi var ? bence bosa masraf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Deniz kıyısına hava alanı yapmaya doyamadınız ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Gerçekten bunlar neden sürekli Deniz kıyısına yapıyor ? Bunu birisi açıklarsa iyi olacak ..
okan boran ~ 6 yıl önce
halı saha gibi hava limanlarımız oluyor ne güzel. her mahalleye havalimanı..:) sonra atıl olarak kalırlar. başka bir olacağı yok..:):)
...'ya cevap ~ 6 yıl önce
ülke betondan boğuluyor. hareketin olduğu tek sektör inşaat ve bunca molozun yığılması gereken bir yer gerekli. haliyle dök molozu deniz nolcak ki
ORGİ ~ 6 yıl önce
ORGİ ALTYAPISINDA YAPILAN HATALAR TEKRARLANMAZ İNŞALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis ~ 6 yıl önce
ya ben tum dunyayi gezdim, deniz uzerine insa edilmis bir havaalani duymadim,gormedim.olmaz oyle sey. yanlis bilgidir.deniz uzeri insami olur. hadi tum dinyayi gormesem tamam derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Off ~ 6 yıl önce
Fransa...Nice havaalani...
Deveye sormuslar ~ 6 yıl önce
Neren egri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğri ~ 6 yıl önce
En başta ORGi eğri...
Lazarov ~ 6 yıl önce
Hiç de son sürat falan değil.Oldukça yavaş ilerliyor.nisanda temel atıldı 8 ayda 300 metre mendirek anca yapıldı. 2018 yatırım programı da açıklandı. 66 milyon ödenek ayrılmış. 8 ayda 130 milyon para harcanmış ve toplam bütçesi 1,5 milyar TL olan projeye bu sene için 66 milyon ayrılmışsa bunun bitmesi 2030'u bulur herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000