21 Eylül 2017, Perşembe 09:03:56

Ryanair mağduriyetleri giderecek mi?

Mağdur havayolu yolcuları Avrupa’da ucuz uçak seferleriyle bilinen havayolu şirketi Ryanair’den tazminat alabilecek mi ?
  • sbk ne zaman borajetten cıkarılanların tazminatını ödeyecek.
  • Dayanışma bedeli,güvenlik, havaalanı kullanımı,hizmet ücreti gibi vergiler ile yolcular kazıklanıyor bunlar ne olacak? Bir de her bilette farklı vergiler söz konusu gidilen parkur aynı tarihler farklı haliyle ücretler farklı vergiler de farklı nasıl oluyor bilen varsa anlatabilir mi? Mesela thy ile avrupa'ya giderken 80 TL hizmet bedeli alınırken yurtiçine 10 TL. Promosyon biletlerde ücret daha düşüyor. Aynı havaalanı aynı hizmet fiyat farkı niye ? Güvenlik ücreti ne demek ayrıca. Bu zorunlu hizmetin masraflarını yolculara ödetmek niye? Havaalanı kullanım ve havaalanı hizmet bedeli de öyle. Uçağa binmek için mecburen havaalanına geliyorsak bunun için ilave ücret ödemek neyin nesi? Bu konuları bilenler bizi aydınlatabilir mi?
  • Niye borajet reklamı veriyorsunuz. Adamlar bilet bile satmıor!!
  • Devir donuyor gencler..

Mağdur havayolu yolcuları Avrupa’da ucuz uçak seferleriyle bilinen havayolu şirketi Ryanair’den tazminat alabilecek mi ? Ryanair’in müşteri hizmetleri yoğunluktan dolayı kilitlenmiş durumda. İrlandalı şirket geçtiğimiz gündelerde Ekim ayı sonuna kadar planlan uçuşlardan 2 bininin yapılamayacağını açıklamıştı.
Uçuşlarının iptal edildiğini öğrenen yolcular tazminat için şirkete ulaşamadıklarını söyledi:

“Şimdilik herhangi tazminat söz konusu değil. Geri ödeme ve ek masraflar için tazminat ödemesi kapsamında Ryanair’in sitesine girdim ancak site sürekli hata mesajı veriyor. Tazminat için sayfaya hiç bir şekilde girilmiyor. Şu anda beklemedeyim.”

İptallerden dolayı oluşan zararın karşılanacağını söyleyen Ryanair Üst Yöneticisi Michael O’Leary konu ile yakından ilgilenmek amacıyla personel sayısının artırılacağını belirtti. Ayrıca konunun en yakın zamanda açıklığa kavuşturulacağı ifade edildi.

Ryanair iptallerin gerekçesi olarak pilotların tatillerinin ayarlanamadığını gösteriyor.

Avrupa Komisyonu yolcuların haklarının en iyi şekilde korunması konusunda İrlandalı havayolu şirketine çağrıda bulunmuştu.

Ryanair mağduriyetleri giderecek mi?

Yorumlar

ryanair değilde ~ 7 yıl önce
sbk ne zaman borajetten cıkarılanların tazminatını ödeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş kazıklamaya devam ~ 7 yıl önce
Dayanışma bedeli,güvenlik, havaalanı kullanımı,hizmet ücreti gibi vergiler ile yolcular kazıklanıyor bunlar ne olacak? Bir de her bilette farklı vergiler söz konusu gidilen parkur aynı tarihler farklı haliyle ücretler farklı vergiler de farklı nasıl oluyor bilen varsa anlatabilir mi? Mesela thy ile avrupa'ya giderken 80 TL hizmet bedeli alınırken yurtiçine 10 TL. Promosyon biletlerde ücret daha düşüyor. Aynı havaalanı aynı hizmet fiyat farkı niye ? Güvenlik ücreti ne demek ayrıca. Bu zorunlu hizmetin masraflarını yolculara ödetmek niye? Havaalanı kullanım ve havaalanı hizmet bedeli de öyle. Uçağa binmek için mecburen havaalanına geliyorsak bunun için ilave ücret ödemek neyin nesi? Bu konuları bilenler bizi aydınlatabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramazan O. ~ 7 yıl önce
Niye borajet reklamı veriyorsunuz. Adamlar bilet bile satmıor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot sıkıntısı ~ 7 yıl önce
Devir donuyor gencler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000