11 Ocak 2018, Perşembe 18:41:36

Sabancı'dan yerli uçak için teknoloji transferi hamlesi

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Kordsa’nın ABD’de imza attığı kompozit yatırımına ilişkin, “Türkiye’de yerli ve milli uçak için şu anda projeler var. Onun teknolojisini Türkiye’ye transfer edebilirsek, bu Türkiye için de bir rekabet avantajı olacak” ifadelerini kullandı. Göçmen, Sabancı Holding olarak 2018 yılında 5 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi.
  • Hala samani,ve sigiri ithal ederken? Ucakimi yapacaksiniz.Siz once sabanci, fabrikalarinda calisan iscilere emeklerinin karsiligini verin aclik siniri 1900 lira,asgari ucret 1603 lira,o zaman vicdaniniz rahat olur,ve 100%yerli bisikletle baslarsiniz.
  • Bu 200 tonluk motoru kim yapacak sevgili ceo
  • haftanın milli yerli uçak haberiylede buluştuk tesekkurler eyırpırt hibir =)))
  • tai fos çıktı yaparsa sabancı yapar dediler
  • Uçaklar 2023 de hazır olacak. Teknoloji transferi yapılmış olması gerekiyor zaten. Alayınız yalancısınız
  • Yerli otobüsümüz %kaç oranında yerli. Motorunun markası Temsa mı? ABD deki yatırımlar tüm yumurtaları aynı sepete koymama çabası mı?

Holding çatısı altındaki Temsa markası ile Türkiye'nin ilk yerli otobüsünü üreten Sabancı Grubu, bu kez yerli uçak projesi için önemli mesajlar verdi.

Hacı Ömer Sabancı Holding (SA) üst yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, Bloomberg HT'de açıklamalarda bulundu, Sabancı Holding’in gelecek hedefleri ve yatırım planlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin 2017’de ekonomik olarak olumlu bir yıl geçirdiğini ifade eden Mehmet Göçmen, “Üçüncü çeyrekte yüzde 11 büyüme, yıl sonu beklentisi olarak yüzde 7’lere yaklaşan bir büyüme Türkiye için çok olumlu. Ve biz de 2017’deki finansal performansımızdan çok memnunuz. 2018’de de Türkiye’nin yüksek büyümeye devam edeceği bir yıl olacak. Biz kendi varsayımlarımızla bunu yüzde 5 civarı olarak aldık ama tabi sektörden sektöre değişiyor” dedi.

Sabancı Holding’in 2017 yılında yaptığı yatırımlara da değinen Mehmet Göçmen, Kordsa’nın geçtiğimiz haftalarda ABD’de imza attığı yatırımla ilgili olarak da şunları söyledi: “Uzay ve havacılık sektörlerine parça yapan bir fabrika olduğu için ABD’de iki fabrikası olan bir şirketi satın aldık. Onunla ilgili kapanış faaliyetleri devam ediyor. Her şey olumlu giderse ilk çeyreğin sonuna kadar fabrika tamamen bize geçmiş olacak. Bu yatırım buradan devam edecek. ABD’de attığımız adım teknoloji transferi açısından çok önemli. Çünkü biliyorsunuz yeni düzende araştırma ve geliştirmeye hâkim olamayan firmalar çok fazla ayakta kalamayacak. Her şeyin 3- 5 senede değiştiği bir ortama girdiğimiz için ancak teknolojisini geliştirebilenler ayakta durabilecekler. Sabancı Holding’in de en büyük şansı bu. Bir de bugüne kadar çok bahsedilmeyen bir de üniversitemiz var. Üniversitemizle birlikte bir mükemmeliyet merkezi kurmuştuk, Amerika’daki yatırımlarla birleşince bu çok daha anlamlı hale geldi. Bu tür mükemmeliyet merkezlerine de devam edeceğiz. Bu bize büyük bir rekabet avantajı sağlayacak. Bu Amerika’daki yatırımın başka bir iyi tarafı da Türkiye’de yerli ve milli uçak için şu anda projeler var. Onun teknolojisini Türkiye’ye transfer edebilirsek, Türkiye için de bir rekabet avantajıdır bu”

Sabancı'dan yerli uçak için teknoloji transferi hamlesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

TC ~ 6 yıl önce
Hala samani,ve sigiri ithal ederken? Ucakimi yapacaksiniz.Siz once sabanci, fabrikalarinda calisan iscilere emeklerinin karsiligini verin aclik siniri 1900 lira,asgari ucret 1603 lira,o zaman vicdaniniz rahat olur,ve 100%yerli bisikletle baslarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 6 yıl önce
O dönem bitti. Saman sığır buğday ekin biz size istediğinizi veriririz diyenlere inanma devri bittiiiiii
~ 6 yıl önce
Saman ve sığır ithalatıyla Sabancının ne gibi alakası olabilir? Veya asgari ücretin açlık sınırının altında olmasıyla. Bunlar için hükümeti eleştirmek gerekir, Türkiyedeki işini düzgün yapan üç beş firmadan birisini değil.
200 tonluk motora noldu ~ 6 yıl önce
Bu 200 tonluk motoru kim yapacak sevgili ceo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli milli haber ~ 6 yıl önce
haftanın milli yerli uçak haberiylede buluştuk tesekkurler eyırpırt hibir =)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baktılar ~ 6 yıl önce
tai fos çıktı yaparsa sabancı yapar dediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3-5 sene mi? ~ 6 yıl önce
Uçaklar 2023 de hazır olacak. Teknoloji transferi yapılmış olması gerekiyor zaten. Alayınız yalancısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşündürücü ~ 6 yıl önce
Yerli otobüsümüz %kaç oranında yerli. Motorunun markası Temsa mı? ABD deki yatırımlar tüm yumurtaları aynı sepete koymama çabası mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 6 yıl önce
Kordsa karbon fiberi yurtiçinde başka kaynaktan alınca bağımsız olabilip istediği üründe kullanamıyor. Yurtdışındaki karbon fiber üreticisi kaynağa sahip olunca bu sorunda çözülmüş oluyor. Olay bu. ;)
Soru ~ 6 yıl önce
Temsa bangır bangır bağırıp yüzde yüz milli imkanlarla tamamı bizim tesisislerimizde üretilen otobüs diye reklam yaptı mı? Duydun mu böyle bir şey düşündürücü bey? Temsa vergilerden hortumlanan parayla yapılmış olabilir mi? Mümkün değil. Temsa'da emekli artizler sürü sepet gidip oraya "biz geldik, biz iş bilmeyiz ama hepimiz Atatürkçüyüz" diyerek o iş yerinde müdür olabilir mi? O zaten hiç mümkün değil. Madem temsa ile karşılaştırdın önce bu sorulara cevap bul bence.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000