15 Ocak 2018, Pazartesi 15:04:32

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırı soruşturması tamamlandı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucu hazırlanan fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
  • ulan bu olayi da cok klas ortbas ettiler helal olsun, havan topu saldirisi oldugu falan fetoculerin uydurmasi bunlar, o aksam sabiha gokcen havalimaninda cikan sesler dublaj ve montajdir. bu boyle biline.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 1 temizlik görevlisinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin 6 şüpheli hakkında fezleke düzenlendi. Fezlekede, saldırının 4 havan topu ile 10’ar saniye aralıklarla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 1 temizlik görevlisinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

“Saldırı, 4 havan topu ile gerçekleştirilmiş”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki 23 Aralık 2015 tarihinde saat 02.05 sıralarında meydana gelen saldırının 4 havan topu ile gerçekleştirildiği kaydedildi. Saldırıda uçak temizleme görevlilerinden Zehra Yamaç ve Canan Burgucu’nun yaralandığının anlatıldığı fezlekede, yaralılardan Zehra Yamaç’ın hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

“4 patlama,10’ar saniye aralıklarla gerçekleştirildi”

Fezlekede saldırıdan dolayı hava alanındaki hava ve kara araçlarının zarar gördüğü anlatılırken, olayın havan saldırısı olduğu ve toplam 4 adet patlamanın meydana geldiği bilgisine yer verildi. 4 ayrı patlamanın ortalama 10’ar saniye aralıklarla gerçekleştirildiği ve havan toplarının körük altı kobas isimli otobüse, 2 adet otomobile, park pozisyonunda bulunan bir uçağa ve 17 numaralı park pozisyonu uzak alan uçuş yeri boş alana isabet ettiği vurgulandı.

Öte yandan patlamanın etkisiyle havalimanı apron kısmının camları ile körük camlarının kırıldığı kaydedilirken, atış yapıldığı düşünülen yerden 8 adet toprak numunesi ile peçete alındığı ve alınan numunelerde, RDX (kimyasal içerikli patlayıcı madde) ve TNT tespit edilirken, peçete üzerinde ise TNT+RDX bulgularının tespit edildiği kaydedildi.

Fezlekede, Dilovan Şiyar kod adlı C.M. isimli örgüt mensubunun 20 Mart 2017 tarihinde yapılan fotoğraf teşhis tutanağında, Sabiha Gökçen Havalimanına yapılan saldırı olayının failinin Harun Sozdar kod adlı Ş.B. olduğunu beyan ettiği ve adı geçen şüpheli hakkında yakalama kararı talep edildiği belirtildi.

28 Ekim 2017 günü, saat 21.45 sıralarında Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi takım otobüsleri çıkış kapısı önünde yapılan uygulama sırasında içinde Ş.B'nin de bulunduğu araçtan bir şey atıldığını görerek aracın durdurulduğunun anlatıldığı fezlekede, araç içerisinde sağ yolcu koltuğunda oturan şüpheli Ş.B.’nin Mehmet Şafii Karabulut adına tanzim edilmiş kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı ile yakalandığı kaydedildi.

Şüpheli Ş.B'nin cep telefonu içerisinde Fenerbahçe Futbol Kulübünün 4 Kasım 2014, 30 Ekim 2017 ve 19 Kasım 2017 tarihlerinde oynadığı/oynayacağı maçları gösteren ekran görüntüsünün aldığının anlatıldığı fezlekede, şüpheli Ş.B'nin yakalandığı gün Kadıköy'deki Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’ne yönelik olarak bombalı suikast eylemi öncesinde keşif amacıyla o bölgede bulunduğu vurgulandı.

Fezlekede, Sabiha Gökçen Havalimanına yönelik eylemin Harun Sozdar kod adlı Ş.B ve Dijvar A/K isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırıda kullanılan patlayıcı ve silah düzeneklerin Reşit Karker kod adlı örgüt mensubu tarafından Türkiye’ye getirildiği anlatıldı.

Havan toplarının düzenek ile aktif hale getirilerek zaman ayarlı olarak otomatik şekilde ateşlendiğinin kaydedildiği fezlekede, bu düzeneğin yine Harun Sozdar kod adlı şüpheli Ş.B. ve Dijvar A/K isimli şahıs tarafından kurulduğu ve zaman ayarlı gerçekleşen saldırı sonrası şahısların Suriye’ye döndüğü belirtildi. Şüpheli Ş.B'nin Irak'ın kuzeyinde Zap alanında bulunan ve örgüt için silah, mühimmat, bomba vs. temin edildiği, tamir edildiği veya üretimi yapıldığı birim olan Ş.Deniz Teknik biriminde eğitim aldığı ve almış olduğu eğitimler sonrası yine örgüt elemanları tarafından verilen eylem talimatları doğrultusunda sansasyonel eylem yapmak üzere İstanbul’a geldiği vurgulandı.

Şüpheliler Ş.B., E.Z., Ö.D., M.H.O.,Ö.K. ve S.D. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma", "teamüden adam öldürme ve teamüden adam öldürmeye teşebbüs, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından cezalandırılması talep edilen fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dava açılması talebiyle gönderildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırı soruşturması tamamlandı

Yorumlar

ortbas ~ 6 yıl önce
ulan bu olayi da cok klas ortbas ettiler helal olsun, havan topu saldirisi oldugu falan fetoculerin uydurmasi bunlar, o aksam sabiha gokcen havalimaninda cikan sesler dublaj ve montajdir. bu boyle biline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000