13 Mart 2018, Salı 16:02:07

SHGM'den yabani hayvanlara karşı özel genelge

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Yabani Hayvan Kaynaklı Olay ve Kaza Bildirimleri Genelgesi yayımlandı.
  • Asıl kuş şarpmasını siz 3. Habalimanında görün... yapıştırrrrr.
  • Eee bilinen şeyler bunlar,, yenibişey varmı?
  • Başka ne zaman olacak ayol! 35bin feet de olacak değil herhalde çarpma! Ne kadar denyoca bir tespit lol!
  • Sonuc nedir simdi anlayan varsa beri gelsin
  • Komiksiniz, kuslarla mucadele Havaalani otoritelerinin isi ve maalesef AHL ninda boyle bir mucadele yok, sen onlara soyle formu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havaalanları ve havaalanı merkezli 13 kilometre çaplı alanda yabani hayvanlarla mücadeleyi artırmak ve uçuş, can ve mal emniyetini teminen önlemler almak amacıyla Yabani Hayvan Kaynaklı Olay ve Kaza Bildirimleri Genelgesi yayımlandı.

SHGM'den yapılan açıklamada, "Genelgede belirtilen havaalanı sahaları içinde yabani hayvanlar ile alakalı tüm olay ve kaza bildirimleri, 2017 yılından itibaren Yabani Hayvan Bildirim Formu’nun doldurulması suretiyle Genel Müdürlüğümüze sunulacaktır" denildi.

Ayrıca Sivil Havacılk Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Dünya Sivil Havacılık Örgütü verilerine göre, uçaklara kuş çarpmalarının %61'inin yaklaşma ve iniş,  %28'inin tırmanma ve kalkış esnasında meydana geldiği ifade edildi. Çarpmaların %68'i gündüz, %25'i ise gece yaşanırken, yabani hayvan kaynaklı kazalar tüm havacılık kazalarının %3.6'sını oluşturduğu belirtildi.

Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

"Bu kapsamda, havaalanı işletmecileri ve havayolu işletmeleri tarafından yabani hayat koordinatörlerinin belirlenmesi ve bir önceki aya ilişkin bildirimlerin takip eden ayın en geç 20’sine kadar http://web.shgm.gov.tr/tr/preview/5351-yabani-hayvan-bildirim-formu internet adresine yapılması gerekmektedir.

SHGM’de toplanan verilerin, Yabani Hayvanlarla Mücadele Komitesi tarafından gerçekleştirilecek toplantılarında analiz edilmesi ve bu veriler ışığında düzeltici ve önleyici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Uçuş ve yer emniyetinin artması bakımından büyük önem taşıyan bu konuda işletmelerimizin gerekli hassasiyeti göstermesi önem taşımaktadır."

Genelgeye ulaşmak için TIKLAYIN


17 HAVA ARACI HURDAYA AYRILDI!

ICAO, yabani hayvan kaynaklı kayıtlı 33 bin vakanın 17'sinde hava aracının hurdaya ayrıldığını,  600 çarpmada kalıcı hasar, 1.874'ünde ise geçici hasar meydana geldiğini açıkladı. SHGM de, geçen sene yayımladığı genelge ile olay bildirim sistemine geçti.

SHGM'den yabani hayvanlara karşı özel genelge

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Hohhoh hoooo ~ 6 yıl önce
Asıl kuş şarpmasını siz 3. Habalimanında görün... yapıştırrrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vış ~ 6 yıl önce
Eee bilinen şeyler bunlar,, yenibişey varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
Başka ne zaman olacak ayol! 35bin feet de olacak değil herhalde çarpma! Ne kadar denyoca bir tespit lol!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eee ~ 6 yıl önce
Sonuc nedir simdi anlayan varsa beri gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
)) ~ 6 yıl önce
Komiksiniz, kuslarla mucadele Havaalani otoritelerinin isi ve maalesef AHL ninda boyle bir mucadele yok, sen onlara soyle formu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000