16 Ağustos 2017, Çarşamba 12:28:19

Şirketlerin belalısı; sorunlu yolcu

Havayolu şirketlerinin en çok uğraştığı sorunların başında gelen sorunlu yolcu, IATA'nın hazırladığı raporla bir kez daha gözler önüne serildi.
  • uçuş korkusunu yenmek için içki içmek nedir ? unutmak için içmek gibi içince uçtugunu hissetmiyor mu ? ne saçma herkesin kendi fikri tabi edebi ile içenlere lafım yok ama bencede kara liste en mantklısı o uçuşları son uçuşları olur herkes huzurlu devam eder.
  • Hani hep dillerde olan bir Blacklist "Karaliste" lafı vardır ya; heh işte o uygulanmıyor, en azından ben bu işin içinde 10 yıldır varım, dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin yer hizmetini veriyoruz ama bu zamana kadar ne bize hakaret eden ne de öyle uçakta, biniş salonunda yada uçakta sıkıntı çıkaran yüzlerce yolcuya bizzat tanık oldum ve hiç biri kara listeye alınmadı. Biz bu işleri sorguladığımız zaman ticari nedenlerle vs. fazla kasmaya gerek yok diye hem havayolu hemde yer hizmetleri yönetiminden çok duyduk ancak bildiğim ve artık emin olduğum şeyi paylaşayım sizinle; diyelim yolcu alkollü yada genetik mirası gereği anasından saldırgan ve öfke kontrolü sıfır, böyle durumlarda şirketler çalışanlarını tek bırakıyor ve sonuçta şöyle oluyor, bireysel olarak sen şikayetçi olup o yolcuyu uçurmayabilirsin, ama işin karakol mahkeme vs top sende artık. Yani çok tuhaf bir durum. Maalesef şirketler böyle işlere girmek istemiyorlar nasıl olsa oraya en çok canını yaktığı benim maaşlı elemanım diye heralde önemsenmiyor. Şimdi hizmet sektöründe çalışan arkadaşlarlarıma benim tavsiyem şudur; icabında mesaiye kalın yada gitmeyin mahkemenize de merak etmeyin sorun olmuyor.. eğer yolcu size küfür eder yada darp ederse aslanlar gibi gidin şikayetçi olun hemen polisi çağırıp. Bırakın uçağınıda kaçırsın.. Çalıştığınız şirket arkanızda durmasa bile vatandaşlık hakkınızı kullanın.. Başka türlü de vicdanının rahat etmez. Havayolu şirketine tamamen ticari bakar olaylara. İnsan olduğumuzu unutmayalım.. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
  • Uçakta alkol verilmesini kısıtlamak bir insan hakları ihlali değildir. İnsan hakları kavramını anlayın önce. İnsan hakları bir insanın istediği her şeyi istediği yerde yapabilmesi değildir. Tıpkı her istediği yerde sigara içermediği gibi her yerde alkol de içememeli. Promil kontrolü uygulaması çok mantıklı bir Öneri. Keşke otoriteler tarafından dikkate alınsa
  • şirketler kara liste uygulamalı ciddi bi şekilde
  • Uçakta verilmesin demek çözüm değil, edebi ile içenlerin,uçuş korkusunu yenmek için içenlerin suçu ne? Paralı olsun o zaman....
  • Ucus güvenliği öncelikli olmalı ayrıca kadın erkek cocuk karışık oturdgu için uzun uçuşlarda maruz kalınan tacizler... Cakır keyif olup tuvalet kuyruğuna aldırmadan partneriyle tuvalete girenler...( moskova hattında özellikle) bu ahlaksızlara müdahale etmek zorunda kaldığımız için utanc duyuyorum o anda...yine baska bir örnek rus kadın( yanında 8 yaşlarında oglu) yanında oturan türk erkekle alkolu fazla kacırınca cocugun önünde opüşmeye başlayınca cocuk annesini ağlayarak ayırmaya calıştıgı halde başaramadı.... Cocuga o kadar cok üzüldüm ki... Yine kibarca ( aslında birer tane yumruk atmak istedim) uyardık :) anlamaları uzun sürdü... Vb.....Yani yasaklansın
  • KIMSE KUSURA BAKMASIN, BEN PARA VERIP BILET ALDIGIM ZAMAN YER HIZMETINDEN PILOTUNA KADAR BEN UCTUGUM SURECE BENIM KOLEMDIR. BEGENMEYEN BU ISI YAPMASIN.
  • Trafik polislerinin ölçtüğü gibi şüpheli yolculara uçuş öncesi alkol testi yapılsın, gayet mantıklı bir çözüm, sınır koyulsun, sınırı geçen binemesin.
  • her yolcuya max 2 adet alkol verilmeli. sınırsız olunca boyunuzmu uzuyor?

Havayolu şirketlerinin en çok uğraştığı sorunların başında gelen sorunlu yolcu, IATA'nın hazırladığı raporla bir kez daha gözler önüne serildi.

IATA bir rapor oluşturarak havayollarının yüzde 40'nın son 1 yıl içerisinde en az bir kez divert etmek zorunda kaldığını açıkladı. 2015 yılında 35 milyon uçuşun gerçekleştiğini bildiren IATA, bu uçuşların 11 bininde uçak içinde saldırı olduğunu ve yüzde 11'lik agresif yolcu raporu tutulduğunu duyurdu.

IATA hazırladığı raporda sorunlu yolcuların genelde cezasız kaldığını da açıklayarak, bu konuda ülkelerde yasal boşluk olduğunun altını çizdi. IATA bu konuya çözüm olarak da küresel anlaşmalar imzalanması gerektiğini raporunda açıkladı.

IATA'nın raporuna göre; 2007 ile 2015 arasındaki uçuşlarda 49084'den fazla asi yolcu vakası meydana geldi.

Şirketlerin belalısı; sorunlu yolcu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

bencede kara liste ~ 7 yıl önce
uçuş korkusunu yenmek için içki içmek nedir ? unutmak için içmek gibi içince uçtugunu hissetmiyor mu ? ne saçma herkesin kendi fikri tabi edebi ile içenlere lafım yok ama bencede kara liste en mantklısı o uçuşları son uçuşları olur herkes huzurlu devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alkolik ~ 7 yıl önce
Bak alkolün insanın üzerinde ki etkisini bilmiyorsun bilmeden yorum yapıyorsun bi fikrin yok ama zikrin var.
Suat Kalve ~ 7 yıl önce
Hani hep dillerde olan bir Blacklist "Karaliste" lafı vardır ya; heh işte o uygulanmıyor, en azından ben bu işin içinde 10 yıldır varım, dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin yer hizmetini veriyoruz ama bu zamana kadar ne bize hakaret eden ne de öyle uçakta, biniş salonunda yada uçakta sıkıntı çıkaran yüzlerce yolcuya bizzat tanık oldum ve hiç biri kara listeye alınmadı. Biz bu işleri sorguladığımız zaman ticari nedenlerle vs. fazla kasmaya gerek yok diye hem havayolu hemde yer hizmetleri yönetiminden çok duyduk ancak bildiğim ve artık emin olduğum şeyi paylaşayım sizinle; diyelim yolcu alkollü yada genetik mirası gereği anasından saldırgan ve öfke kontrolü sıfır, böyle durumlarda şirketler çalışanlarını tek bırakıyor ve sonuçta şöyle oluyor, bireysel olarak sen şikayetçi olup o yolcuyu uçurmayabilirsin, ama işin karakol mahkeme vs top sende artık. Yani çok tuhaf bir durum. Maalesef şirketler böyle işlere girmek istemiyorlar nasıl olsa oraya en çok canını yaktığı benim maaşlı elemanım diye heralde önemsenmiyor. Şimdi hizmet sektöründe çalışan arkadaşlarlarıma benim tavsiyem şudur; icabında mesaiye kalın yada gitmeyin mahkemenize de merak etmeyin sorun olmuyor.. eğer yolcu size küfür eder yada darp ederse aslanlar gibi gidin şikayetçi olun hemen polisi çağırıp. Bırakın uçağınıda kaçırsın.. Çalıştığınız şirket arkanızda durmasa bile vatandaşlık hakkınızı kullanın.. Başka türlü de vicdanının rahat etmez. Havayolu şirketine tamamen ticari bakar olaylara. İnsan olduğumuzu unutmayalım.. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alkol ~ 7 yıl önce
Uçakta alkol verilmesini kısıtlamak bir insan hakları ihlali değildir. İnsan hakları kavramını anlayın önce. İnsan hakları bir insanın istediği her şeyi istediği yerde yapabilmesi değildir. Tıpkı her istediği yerde sigara içermediği gibi her yerde alkol de içememeli. Promil kontrolü uygulaması çok mantıklı bir Öneri. Keşke otoriteler tarafından dikkate alınsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara liste ~ 7 yıl önce
şirketler kara liste uygulamalı ciddi bi şekilde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ayık biniyorlarda ~ 7 yıl önce
Uçakta verilmesin demek çözüm değil, edebi ile içenlerin,uçuş korkusunu yenmek için içenlerin suçu ne? Paralı olsun o zaman....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alkol verilmesin ~ 7 yıl önce
Ucus güvenliği öncelikli olmalı ayrıca kadın erkek cocuk karışık oturdgu için uzun uçuşlarda maruz kalınan tacizler... Cakır keyif olup tuvalet kuyruğuna aldırmadan partneriyle tuvalete girenler...( moskova hattında özellikle) bu ahlaksızlara müdahale etmek zorunda kaldığımız için utanc duyuyorum o anda...yine baska bir örnek rus kadın( yanında 8 yaşlarında oglu) yanında oturan türk erkekle alkolu fazla kacırınca cocugun önünde opüşmeye başlayınca cocuk annesini ağlayarak ayırmaya calıştıgı halde başaramadı.... Cocuga o kadar cok üzüldüm ki... Yine kibarca ( aslında birer tane yumruk atmak istedim) uyardık :) anlamaları uzun sürdü... Vb.....Yani yasaklansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 7 yıl önce
KIMSE KUSURA BAKMASIN, BEN PARA VERIP BILET ALDIGIM ZAMAN YER HIZMETINDEN PILOTUNA KADAR BEN UCTUGUM SURECE BENIM KOLEMDIR. BEGENMEYEN BU ISI YAPMASIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sol Koridor ~ 7 yıl önce
Her şey bir anlık cinnete bakar, insanların yaşadığı stresi anlayacak kapasitede olmadığın için, şöyle söyliyeyim; o köle dediğin adam bir bakmışsın kafanı kırmış. O zaman dersin işte "hirkis binim kilimdir" diye.
Tira Misu ~ 7 yıl önce
Kardeş sen zaten pilot olmuş çoktan uçmuşsun. Para vermesende biz kölen oluruz. Kafan gerçekten çok güzelmiş ya, güle güle kullan.
Promil?? ~ 7 yıl önce
Trafik polislerinin ölçtüğü gibi şüpheli yolculara uçuş öncesi alkol testi yapılsın, gayet mantıklı bir çözüm, sınır koyulsun, sınırı geçen binemesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sınırsız alkol ~ 7 yıl önce
her yolcuya max 2 adet alkol verilmeli. sınırsız olunca boyunuzmu uzuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hiç alkol ~ 7 yıl önce
yolculukta hiç alkol verilmese daha iyi olmaz mı sizce?
CC ~ 7 yıl önce
Kisitlama getirmek cozum degildir. Insan haklari ihlalidir. Alkol verilmesin demek, kadinlar sort etek giymesin demekle aynidir. Onemli olan zihniyettir. Iki tane kendini bilmez icin insanlari keyfinden mi ediceksiniz.
Ekonomi ~ 7 yıl önce
Y/c sınıfına alkol verilmesin. Gerek yok.
Alkol kisitlamasi insan haklari ihalimi !!!! ne sığ bir yazi CC ~ 7 yıl önce
yahu sen hayatin boyunca ucus yapmadin mi ucakta sinirsiz alkol verilmesi guvenlik riski olusturur ve 1 kisi yuzunden 300 kisinin hayati tehlikeye girebilir ayrica alkol yanici maddedir ve cok rahatliklq basit karisinlwrla infilak edebilir ayrica alkol kisitlamasi yolcunun kendi sagligi icin de elzemdir. Bunu bayanlarin sort giymesiyle bir tutman kel alaka olmus. belliki bilgisiz ama herkonuda fikri olanlardansin !!! Insan haklari ihlali ???? ))))!!!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000