27 Ağustos 2016, Cumartesi 10:03:40

TALPA'dan otopark açıklaması

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), üyelerine ve üye olmayanlara yönelik yeni geçeceği otopark uygulaması hakkında açıklama yaptı.
  • Siz kime posta koyuyosunuz!!! Hiç birinizin yatacak yeri yok.. Düşün artık uçucuların yakasından, çekin ellerinizi uçucuların cebinden. Fazladan aldığınız paralar haram olsun..danışıklı dövüşle bu tezgahın başını aldınız, yazıklar olsun.. Utanmadan bi de cevap veriyorsunuz hadsizler..
  • Otopark yetkilileri ile konustum, kartla 1 arac giris yaptiginda ayni plaka o kartla cikis yapmadan, kart baska bir arac icin kullanilamiyor. Yani 1 aractan fazlasi otoparki ayni kart ile isgal edemiyor. TAV 1 karta 3 plakaya kadar izin veriyoruz, TAV ile ilgili bir sikinti yok diyor. TALPA nin tek plaka israrini anlamak mumkun degil. Hicbir pilotun kartini bir baskasina oyle veya boyle vermesi mumkun degil cunku bu durumda kendi ucusa giderken kullanamaz. 8 bosta otoparkin kullanilmasindan bahsedilmis, kardesim insanlar para oduyor aylik abonelik icin, ister bosta isterse gorevde istedigi kadar kullanir otoparki. TALPA 10,000 kisiden para toplayip TAV a 1500 kisilik para oderse adamlarda normal olarak TALPA dolu der. Sonra da yazin zarar ediyoruz manuel kartlardan diye agliyorlar. Astari yuzunden pahaliya gelmeye basladi tabi, kardan zarari da gecti manuel giris maliyetleri. Adabina ve kuralina uygun olmayan kullanimlari TAV ile birlikte tespit edersiniz geregini yaparsiniz. Otoparkin teknolojik donanimi ile bunu yapmak cok da kolay biraz arastirirsaniz. Beceriksizliginizi insanlari karaliyarak ve dogru kullanan uyeleri magdur ederek kapatmaya calismak en kolay yol tabi. Yakisir TALPA ya...
  • Talpa nin otopark vermek disinda ne ise yaradığını bilen var mı?
  • Bu pilotlar neden böyle? Derneklerinde bile problem! Anlamsız tartışmalar, anlamsız kendini kaf dağında görmeler...garip...
  • Bir birlik olsak da herkes istifa etse su dernekten. Belki o zaman biz ne yaptik derler. Cok cirkin aciklamalar mahalle dedikoduculari gibi yok korsan taksi yapan pilot, yok kartini satan pilot. Resmen kendi meslekdaslarini utanmadan ahlaksizlikla sucluyorsun. Kabin ekibi, DOCO, ya da yabanci pilotlar da kullaniyor bu karti ama sen direk bahane bulmak icin biz Turk pilotlarini ahlaksiz isler yapmakla sucluyorsun. Keske daha inandirici bir bahane bulsaydiniz. Yazik TALPA... Kendi meslekdaslarini karalayan bir yonetim. Tebrikler Ayhan... Bu yazilanlarin hepsini okudugunu da biliyorum. Belki bir defa daha dusunursunuz yaptiginiz terbiyesizligi...
  • Gençler istersen bir karta 10 arac kayıtlı ettir sonuç olarak o kart ile sadece 1 araçlık yer meşgul ediyorsun bu kavga niye BİR KART İLE SADECE BİR ARAÇLIK YER MEŞGULİYETİ YAPILABİLİR neyin kafası anlamadım isterse 100 araba olsun cahil cahil yorum yazmayın birde bilen duyan varsa değnekci Talpa nin icraatini yazsin
  • TALPA'daki harflerin yerini değiştirin bakın ne çıkıyor.
  • once sunu sormak lazim thy kadar buyuk olcekli bir kurumun calisanlarinin otopark konusu neden bir dernek tarafindan isletiliyor.Bu anlasmayi THY nin kendisinin yapmasi daha dogru degil mi?
  • Bu açıklama gerçekten çok ayıp. Madem korsan taksici üyeniz vardı ihraç ettiniz mi? İnsan bu açıklamayı yapmaya utanır. Yarın ilk işim TAV'dan kaç paraysa otopark üyeliği almak ve bu TALPA denen yerle ilişiğimi sonlandırmak olacak, tüm meslektaşlarıma da aynısını tavsiye ederim, bir kez olsun birlik olalım. TALPA da anlasın neyin ne olduğunu, bizim sayemizde var olduğunu.
  • Talp sen bir derneksin havayolu pilotlarını temsil ediyorsun,sana ne otoparktan ondan bundan, sen pilot kazanmaya çalış, Ayhan sana bunun için mi destek olduk. Saçmalamayı kesin asıl işinize odaklanın, şirketler pilotlarına otopark bulur,sen çık aradan. Bunu ben mi söyleyeyim size !

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), üyelerine ve üye olmayanlara yönelik yeni geçeceği otopark uygulaması hakkında açıklama yaptı.

Kartına iki araç tanımlı olan üyelerinin bir aracını iptal ettirmesi gerektiği ve üye olmayanların da otopark kartının iptal edileceğini duyuran TALPA, bu uygulamaya gelen tepkilere yanıt verdi.

Özellikle bir pilotun gönderdiği e-posta'nın ses getirmesi sonrasında açıklama yapan TALPA, bazı pilotların başka araçları kartına kaydettirdiğini ve buna benzer davranışların ahlahi olmadığını açıkladı.

İşte TALPA'nın o açıklaması:

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyan, sivil havacılığımızın gelişmesine katkı sunan bir Sivil Toplum kuruluşu olarak 58 yıldan bu yana hizmet vermektedir. Dernek faaliyetlerinin dışında, gerek üyelerine ve gerekse THY’de çalışan diğer uçucu personele ekonomik koşullarda otopark hizmeti de sunmakta olan TALPA  sözkonusu hizmete etkinlik, verimlilik ve şeffaflık kazandırmak, kalitesini artırmak, objektif  standartlara kavuşturmak, farklı yorum ve değerlendirmelerin önüne geçebilmek amaçları ile hazırlanan Otopark Talimatını 08.08.2016 tarihi itibarı ile uygulamaya başlamıştır.

Talimatın yayımından sonra bazı abonelerimizden gelen şikayet ve eleştirilerin yanısıra Derneğimiz üyesi olmayan bir pilotun bir internet sitesinde yayınlanan mail mesajı üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür.

Sözkonusu Pilotun mesajı Derneğimize de gönderilmiş ancak yapılan incelemede aynı mesajın idari görevde birlikte çalıştıkları bir Kabin Amiri tarafından da gönderilmiş olduğu tespit edilmiştir. Ancak Kabin Amiri olan abonemizin gönderdiği mesajın içinde de “Dernek eleştirilerinin yapıldığı, bir pilot gibi kaleme alındığı ve derneğe üye olmak istemediğine ilişkin cümleler bulunduğu” dikkate alındığında sözkonusu mailin anılan pilot tarafından yazıldığı, Kabin Amiri abonemiz tarafından da baş ve son tarafındaki cümleler çıkartılarak Derneğimiz mail adresine iletildiği kanaatine varılmıştır.

1- Dernekler, üyelerinin hak ve çıkarları için çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. İşlem, eylem ve söylemleri bakımından üyeleri tarafından eleştirilmeleri son derece doğaldır. Dernek yönetimlerinin hesap verecekleri tek organ Genel Kurullar yani üyelerdir.  Bunun dışında bir dernek üyesinin uygun bulmadığı bir eylem veya söylemle ilgili olarak dilediği zaman Derneğe başvurarak bilgi alma, hesap sorma, eleştirme hakkı üyelik ilişkisinin doğal sonucudur.

2014 yılı Nisan ayından itibaren Atatürk Havalimanı Kapalı Otoparkında, 2015 yılından itibaren ise Açık Otoparkta, arzın sabit kalması ve fakat sivil havacılığımızın büyümesine paralel olarak talebin aşırı biçimde artması sonucu sıkıntılar başlamış, Otopark İşletmecisinin Derneğimize tahsis ettiği kontenjanı ticari kaygılarla artırmaması nedeniyle özellikle bahsi geçen iki otoparkta yeni önlemler alınması zorunluluğu doğmuştur.

2- Bu amaçla, Otopark kartına birden fazla aracı kaydettiren abonelere çağrı yapılarak sadece tek bir aracı tanımlamaları talep edilmiştir. Aldığı otopark kartına korsan taksinin plakasını kaydettirenler, otopark kartı olmayan yakınlarının ve mesai arkadaşlarının araçlarını işletenler, sosyal medya üzerinden otopark kartını devretmeye teşebbüs edenler ve her geçen gün bir yenisi ile karşılaştığımız usülsüzlükler sözkonusu kararın alınmasında etken olmuştur. Bilindiği gibi otopark hizmeti, esas olarak uçuş görevleri ile sınırlı olmak durumundadır. Bir pilot veya THY’de çalışan diğer uçucu personele  ayda 8 boş gün planlanmaktadır. Sözkonusu boş günler diğer çalışanların otoparkı rahat kullanması için değerlendirilmektedir.

3- TALPA’nın öncelikli amacı, üyelerine hizmet etmek ve onlara ayrıcalık tanımaktır. Bir derneğe üye olurken beklenti de esasen budur. Yıllardır derneğimizi ayakta tutmak için emek sarfeden ve aidat ödeyen üyelerimize tanınan bir hakkın, aynı  imkanlardan üye olmaksızın istifade etmek isteyen meslektaşlarımıza da sağlanmasının açık bir haksızlık olduğunu düşünüyor ve bu meslektaşlarımızı empati yapmaya davet ediyoruz. Çalıştığı işyerinden ayrılan bir işçinin, fiilen çalışırken tanınan bütün haklarını ve imkanlarını kaybetmesi ne kadar olağan ise, Dernek üyesi olmayan veya üyelikten ayrılanların derneğin sağladığı imkanlardan mahrum kalması o kadar doğaldır.

4- TALPA, otopark işletmelerinden yüksek sayıda abone taahhüdü ile çok uygun ücretler temin etmekte ve bu ücretlerden başta üyeleri olmak üzere THY uçucu personelini yararlandırmaktadır. Daha çok sayıda abone kaydetmenin bedeli ise, her sene en az 6 ay olmak üzere kota aşımı için ödenen faturalardır. Bu nedenle TALPA sözkonusu faaliyetten dolayı özellikle Atatürk Havalimanı otoparklarında yaz aylarında zarar etmekte, kış aylarındaki gelir fazlası ile dengeyi sağlamaya çalışmaktadır. Olaya, kamu hizmeti açısından değil de sadece ticari yönden bakılsa, abone sayısının düşürülmesi yani birçok meslektaşımız ve uçucu personelin otopark hizmeti alamaması veya ciddi oranlarda fiyat artışları yapılması kaçınılmaz olacaktır..

5- Hizmet verilen otoparklar TALPA’ya ait değildir, Sadece birer bölümü TALPA’ya tahsis edilmiştir. TALPA’nın verdiği hizmetten, ücret politikasından ve daha çok sayıda uçucu personelin yararlanmasını sağlamaya yönelik getirdiği düzenlemelerden şikayetçi olan üyelerimizin veya abonelerimizin İstanbul’daki Havalimanı otoparklarından yaklaşık 3 katı fazla ücret ödeyerek bireysel abonelik yaptırmak suretiyle istifade etmeleri her zaman mümkündür..

6- Otopark arzında yaşanan sıkıntıdan dolayı alınmış olan ve “01.01.2017 tarihi itibariyle sadece üye olan pilotlara hizmet verilmesine” ilişkin karar, Dernek Tüzüğüne de hukuka da aykırılık taşımamaktadır. Kısıtlı olan bir imkan konusunda üyelere öncelik tanınmaktadır.

Otopark sırasında aylardır bekleyen çok sayıda uçucu personel var iken, TALPA’ya üye olduğu için daha kısa sürede otopark aboneliğini elde eden üyelerin “maksat hasıl olduktan” yani otopark kartını aldıktan kısa bir süre sonra TALPA’dan istifa etmelerinin ahlakla, etikle nasıl bağdaştırılabileceğini de tüm meslektaşlarımızın takdirine ve sağduyusuna havale ediyoruz.
TALPA’yı otopark işletmecisi olarak algılayan bazı meslektaşlarımızın, son derece riskli bir mesleği icra ederken karşılaştıkları her türlü olumsuzlukta başvurabilecekleri  tek adresin TALPA olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatmayı görev biliyor, meslektaşlarımızı TALPA çatısı altında birleşmeye, daha güçlü olmak için destek vermeye davet ediyoruz. Ancak, üyelik ve otopark ücretini toplayıp, “üye olmadan otoparktan yaralanırsam yılda kaç lira tasarruf ederim” diye hesap yapanların zaten Derneğimize, mesleğimize, meslektaşlarımıza bir katkılarının olmayacağını da biliyoruz.

Bu düşüncelerle;  sadece pilot meslektaşlarımızı değil tüm havacılık çalışanlarını,  meslekleri ile ilgili Dernek ve Vakıflara sahip çıkmaya, çağdaşlığın gereği olarak Sivil Toplumun güçlendirilmesine katkı vermeye davet ediyoruz.
Saygılarımızla,

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği

TALPA'dan otopark açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (87)

Terbiyesizlik yapmayın!! ~ 8 yıl önce
Siz kime posta koyuyosunuz!!! Hiç birinizin yatacak yeri yok.. Düşün artık uçucuların yakasından, çekin ellerinizi uçucuların cebinden. Fazladan aldığınız paralar haram olsun..danışıklı dövüşle bu tezgahın başını aldınız, yazıklar olsun.. Utanmadan bi de cevap veriyorsunuz hadsizler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kot ~ 8 yıl önce
Otopark yetkilileri ile konustum, kartla 1 arac giris yaptiginda ayni plaka o kartla cikis yapmadan, kart baska bir arac icin kullanilamiyor. Yani 1 aractan fazlasi otoparki ayni kart ile isgal edemiyor. TAV 1 karta 3 plakaya kadar izin veriyoruz, TAV ile ilgili bir sikinti yok diyor. TALPA nin tek plaka israrini anlamak mumkun degil. Hicbir pilotun kartini bir baskasina oyle veya boyle vermesi mumkun degil cunku bu durumda kendi ucusa giderken kullanamaz. 8 bosta otoparkin kullanilmasindan bahsedilmis, kardesim insanlar para oduyor aylik abonelik icin, ister bosta isterse gorevde istedigi kadar kullanir otoparki. TALPA 10,000 kisiden para toplayip TAV a 1500 kisilik para oderse adamlarda normal olarak TALPA dolu der. Sonra da yazin zarar ediyoruz manuel kartlardan diye agliyorlar. Astari yuzunden pahaliya gelmeye basladi tabi, kardan zarari da gecti manuel giris maliyetleri. Adabina ve kuralina uygun olmayan kullanimlari TAV ile birlikte tespit edersiniz geregini yaparsiniz. Otoparkin teknolojik donanimi ile bunu yapmak cok da kolay biraz arastirirsaniz. Beceriksizliginizi insanlari karaliyarak ve dogru kullanan uyeleri magdur ederek kapatmaya calismak en kolay yol tabi. Yakisir TALPA ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.............. ~ 8 yıl önce
Talpa nin otopark vermek disinda ne ise yaradığını bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Bu pilotlar neden böyle? Derneklerinde bile problem! Anlamsız tartışmalar, anlamsız kendini kaf dağında görmeler...garip...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Size de bu yakisirdi ~ 8 yıl önce
Bir birlik olsak da herkes istifa etse su dernekten. Belki o zaman biz ne yaptik derler. Cok cirkin aciklamalar mahalle dedikoduculari gibi yok korsan taksi yapan pilot, yok kartini satan pilot. Resmen kendi meslekdaslarini utanmadan ahlaksizlikla sucluyorsun. Kabin ekibi, DOCO, ya da yabanci pilotlar da kullaniyor bu karti ama sen direk bahane bulmak icin biz Turk pilotlarini ahlaksiz isler yapmakla sucluyorsun. Keske daha inandirici bir bahane bulsaydiniz. Yazik TALPA... Kendi meslekdaslarini karalayan bir yonetim. Tebrikler Ayhan... Bu yazilanlarin hepsini okudugunu da biliyorum. Belki bir defa daha dusunursunuz yaptiginiz terbiyesizligi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 8 yıl önce
Kesinlikle size katılıyorum ve biraz önce gidip TAV'dan üyelik aldım ve TALPA ile ilişkimi sonlandırdım. TAV'dan fazla paraya üyelik alırım ama kendi pilotuna iftira atan bu dernekle işim olmaz, herkese de aynı şeyi yapmasını tavsiye ederim.
km ~ 8 yıl önce
kendilerini aklamak için kabin memurlarını, doco çalışanları ve yabancı meslektaşları ahlaksızlıkla suçlayan kaptanımız. saygılarımızı sunuyoruz sizlere
Neden anlamiyorsunuzzzzzz. ~ 8 yıl önce
Gençler istersen bir karta 10 arac kayıtlı ettir sonuç olarak o kart ile sadece 1 araçlık yer meşgul ediyorsun bu kavga niye BİR KART İLE SADECE BİR ARAÇLIK YER MEŞGULİYETİ YAPILABİLİR neyin kafası anlamadım isterse 100 araba olsun cahil cahil yorum yazmayın birde bilen duyan varsa değnekci Talpa nin icraatini yazsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş Gezenin Boş Kalfası ~ 8 yıl önce
TALPA'daki harflerin yerini değiştirin bakın ne çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aferim ~ 8 yıl önce
iyi bulmuşsun boş zamanlarında boşsun galiba
fo ~ 8 yıl önce
once sunu sormak lazim thy kadar buyuk olcekli bir kurumun calisanlarinin otopark konusu neden bir dernek tarafindan isletiliyor.Bu anlasmayi THY nin kendisinin yapmasi daha dogru degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesabi ~ 8 yıl önce
Yapmaz arkadaşım. Yaparsa ortalama 100 TLden 13.000 personel, yılda 15 milyon TL ekstra yük gelir.
Çok ayıp ~ 8 yıl önce
Bu açıklama gerçekten çok ayıp. Madem korsan taksici üyeniz vardı ihraç ettiniz mi? İnsan bu açıklamayı yapmaya utanır. Yarın ilk işim TAV'dan kaç paraysa otopark üyeliği almak ve bu TALPA denen yerle ilişiğimi sonlandırmak olacak, tüm meslektaşlarıma da aynısını tavsiye ederim, bir kez olsun birlik olalım. TALPA da anlasın neyin ne olduğunu, bizim sayemizde var olduğunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Merak ettim acaba tava kaca uyelik yaptirdiniz yarin uyelik yaptiricam yazmissinizda
Talpa dernek ~ 8 yıl önce
Talp sen bir derneksin havayolu pilotlarını temsil ediyorsun,sana ne otoparktan ondan bundan, sen pilot kazanmaya çalış, Ayhan sana bunun için mi destek olduk. Saçmalamayı kesin asıl işinize odaklanın, şirketler pilotlarına otopark bulur,sen çık aradan. Bunu ben mi söyleyeyim size !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000