25 Ağustos 2016, Perşembe 16:31:01

TALPA'nın kararı büyük tepki çekti

Türkiye Hvayolu Pilotları Derneği'nin (TALPA) pilotların otopark kartlarına ilişkin olarak açıkladığı yeni uygulama pilotlar tarafından tepkiyle karşılandı.
  • Pilottan 65tl kabinden 90 tl. Paranın miktarına değil ama her iki lafın birinde , brifinglerde kader birliği yapıyoruz diyen Kaptanlarımıza bu 'gol' hiç yakışmadı. Üstelik tüzüğünde sadece bir pilotun üye olabilmesi mümkün bir derneğin 20 yaşında %55 maaşla girmiş bir kader arkadaşından 90 30 bin tl alan pilottan 65tl alması takdirlik. Bu şirkette en alttan en üste tüm çalışanlar saygıyı ve iş hariç eşitliği hakediyor. Eğer pilotsan otopark kartını al kabindensen ne kadar beklersen bekle istersen 20 yıl bu şirkete hizmet et kart yok. Talpa bu sana yakışmadı!
  • Otopark İçerisinde bir araba varken ve o araba çıkış yapmamış iken içeriye ikinci arabayı sokamazsınız. Denemesi bedava. Neye istinaden böyle saçma bir karar aldınız anlamak mümkün değil. Gerekçesi nedir acaba açıklar mısınız lütfen?
  • Bir otopark durumu icin yuzlerce yorum ve herkes karsi tarafi ankamadan yargiliyor. Surda bir ucak kaza kirim gecirmis bir habere bir tane teknik veya teknik olmayan doldurucu tartisma yapmiyoruz. Fakat hicbir degeri olmayan bir konu hakkinda yuzlercesine.. Oncelikle iki tarafi dusunerek, hem pilot olarak kendimize, hemde dernek olarak Talpa ya cuvaldiz batirabiliriz. Talpa ne otopark dernegi, nede dunyanin en iyi pilot orgutudur. Talpa niye otopark kullanarak, uye artirma ihtiyacina gidiyor, cunku ulke ve topluluk olarak dernek uye olma kulturumuz yok. Eger otopark olmasa eminim uye olan yariniz uyelikten cikar, cunku Talpa bize ne yapiyorki diye dusunuyoruz. Bir dernegin guclu olmasi onun nitelikli uye sayisina ve gorev alma bilincinde baglidir. Talpa da kurum olarak, dunya derneklerine gore tabiki cok geridedir. Gelismis ulkelerdeki pilot dernekleri cok daha girdi yapabilen sadece politik guc olarak degil, ayrica meslek egitimi olarak ta cok ust duzeyde is yapan derneklerdir. Talpa buraya ulasmasi cok zaman alacak bir istir. Ozelikle sivil havaciligi son 10 yilda 3 e katlanmis bir sistem icinde. Sonuc olarak herksin iki tarafada bakabilmesi, hemen her yapilanin bize uymadigi icin yalnis oldugunu dusunmek yerine, onerilerimiz neler, nasil olmali yorumlari benim gibi ne oldugundan bi haber arkadaslara daha yararli olacaktir.
  • Yazık bu arkadaşlara vakfın,derneğin ve talpa nın ne olduğunu ne iş yaptığını ve nasıl çalıştığını bilmeden incelemeden öğrenmeden yazıyor çiziyor.
  • Yahu zaten havalimanina giris cikis bir dert, girdin yer bulamadin bir dert, dolu dedi kartla giremedin yukari ciktin islem yaptirdin ayri dert. Bence şöyle yapalım Tassa gitsin talpa demiyorum tassa, wow otelle anlassin wow otelin kapali devasa otoparki var, wow otelden de ring arac kaldirsin 10 dakikada bir, hem havalimani girisi yogunlugu azalmis olur sonucta sayica fazlayiz kabul edelim, hem de tassa wowla cuzi bir miktara anlasir, hatta cani isteyen ring araca binmez metroya biner, ben metroyla geliyorum artik ise ne kapidaki kuyrugu cekecek enerjim var ne de ust kata cikip islem yaptiracak gucum var yoruldum artik, metroya binmeye basladigimdan beri rahatim
  • Keşke hepimiz Talpaya üye olsak , keşke Talpa bir işe yarasa. Uye değilim ve hiç olmayacam. Bu saatten sonra üye olursam " bak 100 tl için üye oldu" derler. 250 tl verir TAVdan alrım. Ayda 150 tl için mi korkutacaksınız bizi ?
  • Biz hala sıra beklerken kaptanın iki araba koyamıyor olması umrumda değil ikinci arabasını biletle soksun umrumda değil bize sıra gelsin boşa her girişte 22 tl veriyoruz şimdi de gelmiş gazel okumayın.
  • TALPA'nın adını Türkiye Havayolları Otopark Değnekçisi pardon Derneği olarak değiştirsek en azından ne iş yaptığı belli olur. Değnekçi TALPA.
  • Bir talpa yoneticisi neden talpa'ya üye olmak gerektiğini açıklayabilir mi? Otopark hariç bir sebep sunabilir mi lütfen?
  • Thy kendi personeli için tav la neden anlaşmıyor? Talpa pilot vakfı, kabin memurlariyla ne alakası var? Thy Tav la anlaşıp otopark ücretini maaştan kessin? Thy gibi kurumsal bir şirketin çalışanlarını neidugu belirsiz dernek vakıfların insafına bırakması cok garip.

Türkiye Hvayolu Pilotları Derneği'nin (TALPA) pilotların otopark kartlarına ilişkin olarak açıkladığı yeni uygulama pilotlar tarafından tepkiyle karşılandı.

TALPA'nın iki aracı olan pilotların bir aracının yanı sıra TALPA üyesi olmayanların da otopark kartının iptal edileceğini duyurması pilotları kızdırdı.

TALPA üyesi olmayan bir pilotun konuyla ilgili TALPA yönetimine attığı e-posta birçok pilot tarafından paylaşılarak duruma tepki gösterildi.

İşte o pilotun büyük ilgi gören o maili:

Merhabalar,

1. Otopark kartıma tanımlı 2 aracım bulunmakta olup 1’e indirmek istiyorsanız illa ki plakam 34.....’dir.

Tek bir kart ile aynı anda sadece 1 aracı kullanabildiğimiz veri alındığında uygulamanızın mantığı bulunmamaktadır. Bizlerin hakları için mücadele etmek yerine haklarımızın kaybedilmesine vesile olmanız son derece üzücüdür.

2. İnternet sitenizde yayımlamış olduğunuz talimatınıza göre TALPA’ya üyelik zorunlu hale getirilmektedir. 21. yüzyılda bir derneğe üyeliğin zorunlu hale getirilmesinin ne bir mantığı ne de gerekçesi olamaz. Üye olmadığım, yönetimine ilişkin seçimlerine katılmadığım, bir kurum tarafından üyeliğe mecbur tutulmak saçmalıktır. Sadece vize aldığımız (otopark kartı) ve vatandaşı olmadığımız bir ülke tarafından vatandaşlığa mecbur kılınmak gibi izahı ve mantığı olmayan bir durum oluşturmaktasınız. Otopark kartını derneğiniz aracılığıyla kullanıyor olmamız ise yine bir başka mecburiyetten kaynaklanmaktadır. İlgili işletici firmalar (TAV, ISG) bunu havayolu operatörleri (THY, Pegasus vb.) aracılığı ile veya bireyler aracılığı ile yapıyor olsa idi bizler de buna mecbur olmazdık. 10 yıllık fiili uçucu olarak derneğinize hiç üye olmadım ve olmayı da düşünmüyorum. Derneğinizin tamamen işlevsiz olduğu kanaatindeyim. Bunca yıldır faaliyette olan derneğinizin uçuş ekiplerine ilişkin olarak İş Kanunu’nda iş tanımının bile yapılmasını sağlayamamış olması yeterince başarısızlık ve işlevsizlik göstergesi iken, bir de üstüne bu talimatı yayımlayarak imajınızı yerle yeksan etmeniz mesleğimiz adına üzücüdür.

Saygınlık talep edilen değil arz edilen bir olgudur. Yani insanları size saygı duymaya zorlayamazsınız, tersine icraatlerinizle saygıyı oluşturursunuz ve saygı o zaman size zaten arzedilir. Zorla saygı talep ediyorsunuz. Zorla üye yapmak istiyorsunuz. Oysa icraatlarınız ile bizi zaten üye yapabilirdiniz ve yapabilirsiniz. TALPA gerçekten birşeyler yapabiliyor olsa bizler koşa koşa gelirdik zaten ve de üye olurduk. O vakit değil 50 TL aidat, isterse 250 TL olsun kimse ses çıkarmazdı zaten ve hatta emek ve mesaimizi de katardık sisteminizin içine.

Kabin ve uçuş ekibi olarak toplamda ülke genelinde yaklaşık 15000 kişinin var olduğu ve bunların minimum 10.000’inin otopark kartına ilişkin mecburiyeti olduğu düşünülürse, 10.000 * 50 TL = 500.000 TL aylık üyelik geliri ile ne yapmayı düşündüğünüzü, proje ve taahütlerinizi açıklamadığınız sürece üye olmayı düşünmüyorum. Gerekir ise TAV işleticisine aylık abonmanlığı bile değerlendirmeyi bu mecburiyete boyun eğmekten evla görüyorum.

Yönetim Kurulunuzu ve aldığı bu kararı protesto ediyorum.

Umarım bu yanlış ve imaj zedeleyici kararınızdan vazgeçer ve üyeliğin talep edilen değil arzedilen bir olgu olduğunu anımsayarak, bizleri utandırır ve kendi ayaklarımız ile kapınıza gelmemizi sağlayabilirsiniz.

İyi günler dilerim.

TALPA'nın kararı büyük tepki çekti

Yorumlar Tüm Yorumlar (124)

Talpa Golü ~ 8 yıl önce
Pilottan 65tl kabinden 90 tl. Paranın miktarına değil ama her iki lafın birinde , brifinglerde kader birliği yapıyoruz diyen Kaptanlarımıza bu 'gol' hiç yakışmadı. Üstelik tüzüğünde sadece bir pilotun üye olabilmesi mümkün bir derneğin 20 yaşında %55 maaşla girmiş bir kader arkadaşından 90 30 bin tl alan pilottan 65tl alması takdirlik. Bu şirkette en alttan en üste tüm çalışanlar saygıyı ve iş hariç eşitliği hakediyor. Eğer pilotsan otopark kartını al kabindensen ne kadar beklersen bekle istersen 20 yıl bu şirkete hizmet et kart yok. Talpa bu sana yakışmadı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey Talpa Yönetimi ~ 8 yıl önce
Otopark İçerisinde bir araba varken ve o araba çıkış yapmamış iken içeriye ikinci arabayı sokamazsınız. Denemesi bedava. Neye istinaden böyle saçma bir karar aldınız anlamak mümkün değil. Gerekçesi nedir acaba açıklar mısınız lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir otopark icin.. ~ 8 yıl önce
Bir otopark durumu icin yuzlerce yorum ve herkes karsi tarafi ankamadan yargiliyor. Surda bir ucak kaza kirim gecirmis bir habere bir tane teknik veya teknik olmayan doldurucu tartisma yapmiyoruz. Fakat hicbir degeri olmayan bir konu hakkinda yuzlercesine.. Oncelikle iki tarafi dusunerek, hem pilot olarak kendimize, hemde dernek olarak Talpa ya cuvaldiz batirabiliriz. Talpa ne otopark dernegi, nede dunyanin en iyi pilot orgutudur. Talpa niye otopark kullanarak, uye artirma ihtiyacina gidiyor, cunku ulke ve topluluk olarak dernek uye olma kulturumuz yok. Eger otopark olmasa eminim uye olan yariniz uyelikten cikar, cunku Talpa bize ne yapiyorki diye dusunuyoruz. Bir dernegin guclu olmasi onun nitelikli uye sayisina ve gorev alma bilincinde baglidir. Talpa da kurum olarak, dunya derneklerine gore tabiki cok geridedir. Gelismis ulkelerdeki pilot dernekleri cok daha girdi yapabilen sadece politik guc olarak degil, ayrica meslek egitimi olarak ta cok ust duzeyde is yapan derneklerdir. Talpa buraya ulasmasi cok zaman alacak bir istir. Ozelikle sivil havaciligi son 10 yilda 3 e katlanmis bir sistem icinde. Sonuc olarak herksin iki tarafada bakabilmesi, hemen her yapilanin bize uymadigi icin yalnis oldugunu dusunmek yerine, onerilerimiz neler, nasil olmali yorumlari benim gibi ne oldugundan bi haber arkadaslara daha yararli olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli kaptan ~ 8 yıl önce
Yazık bu arkadaşlara vakfın,derneğin ve talpa nın ne olduğunu ne iş yaptığını ve nasıl çalıştığını bilmeden incelemeden öğrenmeden yazıyor çiziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlatin ~ 8 yıl önce
Onyargili olmayin anlatin, biz de öğrenmiş oluruz talpa nın ne yaptiğini, ne yapiyor ki pilotlar üye olsun, otopark konusunda sevimsiz olacaklarina yaptiklarini anlatin da millet üye olsun
Sende ~ 8 yıl önce
Anlamadan emekli olmuşsun. Aidat ödemek anlamak değildir.
Fikrim geldi ~ 8 yıl önce
Yahu zaten havalimanina giris cikis bir dert, girdin yer bulamadin bir dert, dolu dedi kartla giremedin yukari ciktin islem yaptirdin ayri dert. Bence şöyle yapalım Tassa gitsin talpa demiyorum tassa, wow otelle anlassin wow otelin kapali devasa otoparki var, wow otelden de ring arac kaldirsin 10 dakikada bir, hem havalimani girisi yogunlugu azalmis olur sonucta sayica fazlayiz kabul edelim, hem de tassa wowla cuzi bir miktara anlasir, hatta cani isteyen ring araca binmez metroya biner, ben metroyla geliyorum artik ise ne kapidaki kuyrugu cekecek enerjim var ne de ust kata cikip islem yaptiracak gucum var yoruldum artik, metroya binmeye basladigimdan beri rahatim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kokpit ~ 8 yıl önce
Keşke hepimiz Talpaya üye olsak , keşke Talpa bir işe yarasa. Uye değilim ve hiç olmayacam. Bu saatten sonra üye olursam " bak 100 tl için üye oldu" derler. 250 tl verir TAVdan alrım. Ayda 150 tl için mi korkutacaksınız bizi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalancının ~ 8 yıl önce
..........mumu yatsıya kadar
Tek araba koyacaksınız!!!!! ~ 8 yıl önce
Biz hala sıra beklerken kaptanın iki araba koyamıyor olması umrumda değil ikinci arabasını biletle soksun umrumda değil bize sıra gelsin boşa her girişte 22 tl veriyoruz şimdi de gelmiş gazel okumayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadın galiba ~ 8 yıl önce
Adam zaten aynı anda 2 araç sokmaktan bahsetmiyor.2 arabası var iki arabasında da giriş kartı var.Sabah isterse A aracına binip geliyor isterse B aracına binip geliyor.Yeni kural diyor ki bir tanesini seç işe sadece onunla gidip gel diğerine kart tanımlayamazsın artık.
Teklif ~ 8 yıl önce
TALPA'nın adını Türkiye Havayolları Otopark Değnekçisi pardon Derneği olarak değiştirsek en azından ne iş yaptığı belli olur. Değnekçi TALPA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 8 yıl önce
Bir talpa yoneticisi neden talpa'ya üye olmak gerektiğini açıklayabilir mi? Otopark hariç bir sebep sunabilir mi lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
stk ~ 8 yıl önce
stk larla daha güclü daha gür daha iyi hakkını aramak için olabilir mi
Thy ~ 8 yıl önce
Thy kendi personeli için tav la neden anlaşmıyor? Talpa pilot vakfı, kabin memurlariyla ne alakası var? Thy Tav la anlaşıp otopark ücretini maaştan kessin? Thy gibi kurumsal bir şirketin çalışanlarını neidugu belirsiz dernek vakıfların insafına bırakması cok garip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000