12 Eylül 2017, Salı 12:36:47

TAV Havalimanları'nda flaş hisse satışı

TAV Havalimanları’nın kurucu ortaklarından Tepe İnşaat ve Sera Yapı hisselerinin bir kısmını yabancı kurumsal yatırımcılara sattı.
  • Köktem batar umarım
  • 1-2 yildir Turk sermayesinin ulkeden cikisi hizlandi. Bilmem tehlikenin farkinda misiniz...
  • Birşeyler oluyor ama hayırlısı olsun.
  • Fransızları çıkarıp, 3. Havalimanını işletmesine doğru gidişat var. ( Akfen+Tepe+Sadi Şener )
  • benim merak ettiğim konu yurt dışı yatırımcı 3. havalimanı açıldıktan sonra kapanacak olan (AHL) ve gelirlerinin en az yarısını kaybedecek olan bir holding e niye yatırım yapar ki.
  • Araplara mi suudileremi BAE mi kime satıldığı yazmıyor ayrıca bu kadar kazanan şirket neden hissesinin bir kısmını verir oyun içinde oyun mu var

TAV Havalimanları’nın kurucu ortaklarından Tepe İnşaat ve Sera Yapı hisselerinin bir kısmını yabancı kurumsal yatırımcılara sattı. Tepe ve Sera yönetim kurulunda yer almaya devam ederken, Sani Şener 2020’ye kadar İcra Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek.

TAV Havalimanları Holding hissedarlarından Tepe İnşaat Sanayi ve Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret, şirket sermayesinin yüzde 3,76’sına denk gelen 13 milyon 659 bin 376 adet hisseyi yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara sattı. Hisse başına 19,85 TL’den gerçekleşen işlem sonrasında paylarını satan ortaklar, 270 gün süre ile başka TAV Havalimanları Holding payı satmama taahhüdü verdi.

Satış sonrasında TAV Havalimanları Holding A.Ş.’de Tepe İnşaat Sanayi yüzde 5,06; Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret yüzde 1,29 paya sahip olacak. TAV Havalimanları’nın halka açıklık oranı ise yüzde 44,33’e yükselecek.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener “TAV Havalimanları Holding’in kurucu ortakları olarak sahip olduğumuz hisselerin sadece bir kısmını sattık. TAV Havalimanları Holding’de Yönetim Kurulu üyeliklerimiz ve ortaklığımız devam ediyor. Tepe İnşaat’ın sattığı pay miktarıyla orantılı olarak Sera Yapı Endüstrisi beraber hareket etti. Son dönemde Borsa İstanbul’da gerçekleşen hisse satış işlemlerine kıyasla düşük bir miktar olmasına rağmen, yabancı kurumsal yatırımcılar tarafından yüksek talep gelmesi ve çok kısa sürede satışın gerçekleşmesi, uluslararası şirketlerin Türkiye ekonomisine olan yüksek güvenlerinin bir göstergesidir” dedi.

TAV Havalimanları’nın karşılaştırmalı hissedar yapısı şu şekilde oluştu:

Hissedarİşlem Sonrasıİşlem Öncesi
Groupe ADP%46,12%46,12
Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.%5,06%8,06
Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş%1,29%2,05
Halka açık olmayan diğer%3,20%3,20
Halka Açık Kısım Diğer%44,33%40,57


Sani Şener, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı olarak 2020 yılı başına kadar, 2020 yılından sonra ise en az iki yıl süre ile TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Şirketin Yönetim Kurulu Groupe ADP tarafından gösterilen beş aday, Sera ve Tepe’nin gösterdiği birer aday ve dört bağımsız üye ile toplam 11 üyeden oluşuyor.

Hisse satan hissedarların danışmanlığını Credit Suisse Securities (Europe) yürüttü.

TAV Havalimanları'nda flaş hisse satışı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Hm ~ 7 yıl önce
Köktem batar umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hm ~ 7 yıl önce
Neden batsın istiyorsunuz
Hm ~ 7 yıl önce
Daha Türkçe yazamıyor bir de kalkmış binlerce kişinin çalıştığı şirkete kökten batar diye yorum yazıyor. Akıl fukarası. Batarsa ne kazanacaksın acaba ?
Hm ~ 7 yıl önce
Ukala ! Türkçeyi çok iyi biliyorum.Elim kaymış olamaz mı?Tav hak yiyen,torpilin had safhada olduğu bir şirkettir.Balondur balon.
hm ~ 7 yıl önce
Türkçe özürlü vatandaş. Böyle beddua mı okunur. Çalışanlara yazık günah değil mi ?
Turk ~ 7 yıl önce
1-2 yildir Turk sermayesinin ulkeden cikisi hizlandi. Bilmem tehlikenin farkinda misiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavburak ~ 7 yıl önce
Birşeyler oluyor ama hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 7 yıl önce
Fransızları çıkarıp, 3. Havalimanını işletmesine doğru gidişat var. ( Akfen+Tepe+Sadi Şener )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iki ay once ~ 7 yıl önce
Fransizlar hisselerini %8 arttirdi.. lutfen bilgiye dayali.yorum yapalim. Tav sansliysa SAW in isletmesini devralir.. onun haricinde IGA ya yanasamaz.. kesin bilgi, yayabikir forumlarda kullanabilirsiniz..
bilmeden konuşmak ~ 7 yıl önce
benim merak ettiğim konu yurt dışı yatırımcı 3. havalimanı açıldıktan sonra kapanacak olan (AHL) ve gelirlerinin en az yarısını kaybedecek olan bir holding e niye yatırım yapar ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kime satildi ~ 7 yıl önce
Araplara mi suudileremi BAE mi kime satıldığı yazmıyor ayrıca bu kadar kazanan şirket neden hissesinin bir kısmını verir oyun içinde oyun mu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parasız... ~ 7 yıl önce
para baldan tatlıdır şekerim... emin ol senin de o kadar paran olduğu zaman daha fazla para geleceğini bildiğin anda değil aşağılamak için yazdığın araplara, uzaylılara bile satarsın hisseni.... zenginin parası züğürdün çenesini yorar böyle. sana ne kime satmıisa satmışlar.
Parasiz ~ 7 yıl önce
Sende cok tatlisin.. !!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000