22 Mart 2018, Perşembe 14:48:38

TEI zirveye çıktı

TEI, tüm havacılık otoriteleri tarafından tanınan ve sektördeki yetkinliğin en önemli göstergelerinden olan Nadcap akreditasyonlarının sayısını 10'a çıkardı.
  • thy'ye hamdi ile beraber fetocuları tıka basa dolduran,makam,yetki veren, mobbing,adilik,yalan,iftira vs yedikleri her haltı görmezden gelen tei'nin başındaki zat neden soruşturulmuyor ? bu adamı kim,neden,nasıl koruyor ?
  • Sanayi bölgelerinde, havacılık ve uzay sanayiinde fark oluşturabilecek firmalara easa part 21 tasarım üretim yetkisi için kosgeb destek olunmalı. Uçak parça tedariği endüstrisinde daha iyi yerlere gelmek için pazara giriş belgelerini edinmek gerekli.
  • Hangi üretimden bahsediliyor yazıda? Tei'nin ürettiği bir motor var mı?

TEI, tüm havacılık otoriteleri tarafından tanınan ve sektördeki yetkinliğin en önemli göstergelerinden olan Nadcap akreditasyonlarının sayısını 10'a çıkardı.

Havacılık sanayisinde motor teknolojileri konusunda uluslararası üretici olan TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), üretim kabiliyetlerini ve sahip olduğu standartları daha da yukarı taşıyor.

Havacılık motorlarında Türkiye'nin lider firması olan ve vizyonunu "küresel rekabetçi özgün güç sistemlerinin sahibi olmak" şeklinde belirleyen TEI, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Motor parçası ve modülü üretimi, motor montajı ve testi, bakım, onarım ve revizyon çalışmaları yürüten TEI, aynı zamanda hava platformlarında ortaya çıkan milli ürünlerde kullanılmak üzere insansız hava aracı, uçak ve helikopter motor projeleri için yoğun çalışma yapıyor.

TEI, tüm bu faaliyetleri havacılık sanayisinin aradığı yüksek kalite standartları doğrultusunda gerçekleştiriyor.

TEI öncülüğü bırakmadı

Türkiye'de havacılık, uzay ve savunma sanayisine yönelik uluslararası kalite standartlarını belgeleyen ilk şirket olan TEI, revizyona geçişi de başarıyla tamamladı. TEI, "Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayi Organizasyonları İçin Kalite Sistem Gereklilikleri Standardı AS9100" ve "Havacılık Bakım Organizasyonları İçin Kalite Sistem Gereklilikleri Standardı AS9110"u revize ederek geliştirdi. Şirket, yeni revizyona geçiş denetimlerini başarıyla tamamlayarak belgeleri almaya hak kazandı.

TEI, böylece AS9100 ve AS9110 kalite yönetim sistemlerinde yeni revizyona geçen Türkiye'deki ilk şirket, dünyada binlerce kuruluş arasında da ilklerden biri oldu.

AS9100, havacılık endüstrisi için kalite ve risk yönetimi standardını ortaya koyuyor. Bu standartlara uyum, ürün ve hizmet hataları riskinin azaltılması, ölümcül iş kazaları ve risklerinin azaltılması ve ticari lisans sağlanması gibi faydalar sağlıyor.

AS9110 ise özel, ticari ve askeri uçaklara bakım, onarım ve revizyon sağlayan işletmeler için kriterleri belirliyor. Bu standart, ABD sivil havacılık otoritesi FAA'dan parça imalat onayı almak isteyen uçak parçaları ve bileşenleri üreten şirketler için aranıyor. AS9110 diğer düzenleyici ve sözleşme gereklerini de tamamlıyor.

Dünyaya da liderlik ediyor

TEI, tüm havacılık otoriteleri tarafından tanınan ve sektördeki yetkinliğin en önemli göstergelerinden olan Nadcap akreditasyonlarının sayısını da 10'a çıkardı.

Son olarak "ölçüm ve muayene akreditasyonu"na sahip olan TEI, dünyada 4 bin firma arasında akreditasyon sayısıyla bu alanda liderliğe yükseldi.

Nadcap Programı ile şirketlerin yönettiği özel proseslerin havacılık sektörü kurallarına uygunluğu değerlendiriliyor ve onaylanıyor.

Tüm havacılık sektörü otoriterleri tarafından tanınan Nadcap kapsamında kimyasal işlemler, kaplamalar, kompozitler, akışkan dağıtım sistemleri, ısıl işlem, tahribatsız muayeneler, yüzey geliştirme, kaynak gibi bir dizi özel proses için denetim programı bulunuyor.

TEI zirveye çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

??? ~ 6 yıl önce
thy'ye hamdi ile beraber fetocuları tıka basa dolduran,makam,yetki veren, mobbing,adilik,yalan,iftira vs yedikleri her haltı görmezden gelen tei'nin başındaki zat neden soruşturulmuyor ? bu adamı kim,neden,nasıl koruyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koruma ~ 6 yıl önce
Filibinler devlet başkanı koruyor diyorlar
Sinerji Havacılık ~ 6 yıl önce
Sanayi bölgelerinde, havacılık ve uzay sanayiinde fark oluşturabilecek firmalara easa part 21 tasarım üretim yetkisi için kosgeb destek olunmalı. Uçak parça tedariği endüstrisinde daha iyi yerlere gelmek için pazara giriş belgelerini edinmek gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi üretim ~ 6 yıl önce
Hangi üretimden bahsediliyor yazıda? Tei'nin ürettiği bir motor var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mülayim ~ 6 yıl önce
Şu an akreditasyonları tamamlıyor. Bitirince motor üretimine başlayacak. Biraz sabır.
Sağol Mülayim ~ 6 yıl önce
Kaç yıllık bir kurum bu TEI? Akreditasyon tamamlamak için 30 sene geçtiyse ilk ürünler 2050 gibi hazır olur sanırım. Gurur duydum.
Mülayim efendi ~ 6 yıl önce
Akreditasyonu tamamlanıyor dediğin haberlere konu olan 250 tonluk motor mu yoksa? Yılların uçak üreticisi Airbus mekanik kapıdan elektronik kapıya geçmek için en az 5 sene ve 5 milyar euro lazım diyor makarnacılar da motor yapmaya başlayacağız diyorlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000