14 Mayıs 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Umarım bizim ve ailemizin çektiği acıları buna sebep olanlar ve Aileleri hepsi misliyle çeker . İçimiz başka türlü soğumaz. İlahi adalete güveniyoruz
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • geçenlerde okuna sayılarınız söz konusu olmuştu. bunda saklayacak bir şey yok. söylerim tabii demiştiniz.evet bekliyorum.
  • ASLINDA BAZI KİŞİLERİN YORUMLARINI YAYINLAMAMAK BENİ ÜZÜYOR.ANCAK BAZI ARKADAŞLARIMIZ HEDEF GÖSTERİRCESİNE İSİM VERİYORLAR YORUMLARINDA.HANGİ TARAFTAN OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL. KİMSE KİMSE İÇİN BÖYLE YAPMAMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. İKİNCİSİ İSE YAZI KONUSU İLE İLGİSİZ, KİŞİSEL KONULARI KAPSAYAN YORUMLARIN YAYINLANMASINA KARŞIYIM. ÜZGÜNÜM Kİ SİZİN YİĞİT EVLAT BAŞLIKLI YORUMUNUZU DA BU NEDENLE YAYINLAMADIM. BU YAZIDA SEHVEN YAYINLADIĞIM İKİ YORUMU DA ÜÇ DÖRT SAAT SİSTEMDE KALDIKTAN SONRA SİLDİM. HANGİLERİ OLDUĞUNU TAHMİN ETTİĞİNİZİ ZANNEDİYORUM.HAK VERMENİZ DİLEĞİ İLE.
  • Senin hukuk işleri ne iş yapar,iftira atıp çıkardığın tüm işçiler Yargıtayda bile tek tek kazanıyor.Attığın imzalar senin iftiracı olduğuna delildir.
  • Eyy THY Yönetimi, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste....
  • ağabey, korkup ağzını kapatanlara ne kadar kızdığınızı biliyorum. sizle bu yazışmayı sürdüren hanım veya bey her kimse bunu açık açık söyledi diye ona ters gelen cevabı yazdınız herhalde.neyse bunu uzatmanın bizler açısından faydası yok.biz sizi tanıyoruz.O arkadaşa da kızmayın.hem sıkıntılı hem de gençtir bizler gibi.
  • 211 den biri olarak 24 haziran sonrasinda cok daha ozgur demokratik modern ve adaletin oldugu ohal’in kaldirildigi bir ortamda bu is T A M A M dedikten sonra ben de sizinle bazi bilgiler paylasmayi planliyorum. Bunlarin butun kirli yuzleri ortaya cikacak insallah.
  • Cetin bey oncelikle bu kadar guzel ve dokunan bir yazi icin size cok tesekkur ederim. Bende 211 kisinin arasinda isine son verilmis gm personelinden biriydim Yasadiklarimiz duyduklarimiz beni bir daha hicbirseye sasirtmamayi ogretti. Arkadas olarak gorduklerimizin screen shotlarimizi nasil aldigini telefon kayit cihazlarinin nasil calistirildigini gosterdi. Kendisi icin tehdit kabul ettigini, ATATURKCU VE LAIK bir anlayisa sahip yani kendinden kabul etmedigini gondermeye calistigi ve bunun icin de en uygun zamanin bulundugu bir sureci yasadik. Adi baskan olan bazi insanlarin tuzaklarini ogrendik. Halbuki ozelde yaptiklari harcamalari, pis ve seviyesiz iliskilerini, ahlaksizlarini hepsinin bizzati sahidi olan bir departmanin vaktiyle calisani olarak bunlarin hesaplari bir gun sorulacaktir. Su an SOYADLARI ile ovunenler gun gelecek o soy adina sahip olduklari icin saklanacak delik arayacaklar. Buna cani gonulden inaniyorum. Size her turlu bilgi ve belgeyi de istediginiz takdirde sunabilirim Sevgiler
  • kolonya koklamak orucu bozmaz ama kindarlık orucu bozar. unutarak su içmek orucu bozmaz ama gaddarlık orucu bozar. denize girmek orucu bozmaz ama ihbarcılık orucu bozar.

THY: Kuru Yaprak Çukuruna Kalleşçe İtilen 211 Yeşil Yaprak



Ağustos 2016’da THY’ den uzaklaştırılan 211 kişi vardı. ; Bunlar kimsenin halen ne olduğunu anlayamadığı  işletmesel gereklilik gibi çok önemli ve hayati bir nedene ilaveten verimsizlik, performans yetersizliği gibi gerekçeler bir tarafa, ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında Fetö yapılanmasına müzahir olmak gibi gerekçelerle THY ile ilişkileri kesilmişti. Hükümet ülke genelinde Fetöcüleri ayıklayın talimatını vermişti.  THY’nin tepeleri de kadrosunda çalışan Fetöcü bulunmadığı için kavun karpuz seçer gibi 211 kişiyi cımbızla gruptan ayırıp yukarıdaki kulplardan birini uygun bir yerlerine tutuşturduktan sonra dışlamıştınız şirketten. Emir yerine getirilmişti. O gün bu gün THY Yönetiminin bağlılık konusunda mangalda kül bırakmadığı Ankara’ nın tepelerine de yalan söylemekte, başka bir deyişle onları da aldatmakta bir sakınca görmediklerini düşünürüm.

Eminim ki THY ‘nın makam araçlarına FG plakaları takan da, bu 211 kişi içerisindeki ya kabin memuru, ya pilot mutlak bunlardan biriydi. Haklısınız Fetö Okullarının bulunduğu yerlerdeki FETÖ okullarının yöneticilerine BC PASS biletleri de bu 211’in içinde bulunan bir Kabin Memuru vermiştir mutlak. Hatta Fetö Okullarının bulundukları uçuş noktalarındaki THY Müdürlerine okul yöneticileri ile yakın ilişki ve yardımlaşma içinde bulunmalarına ilişkin talimatı da veren yüzde yüz 211’lerden bir  memur kardeşimizdi. Ve hatta o dönemde Fetöcülerin görevde yükselmelerine de karar veren de onlardı. Evet; THY ‘nin bu çalışanları bunları yaptıklarından ötürü işten çıkartılmayı hak etmişlerdi? Temenni ediyorum ki bu 211 kişiyi Türk Hava Yollarından uzaklaştıran 2 Tepe Yönetici de ”İşletmesel Gereklilik “nedeni ile işten atılsınlar. Onları şunla veya bunla karalamaya gerek yok. Yaptıkları her çirkinlikte bir ton karardılar. HavaSen mensuplarını şirketten dışladıktan sonra, artık simsiyahlar.

Sn.Aycı ve Ekşi bir açıklasalar ya. Bulundukları süre zarfında işten çıkarttıkları kaç çalışan şirketi mahkemeye verdi ve bunlardan kaç tanesi mahkemeyi kaybetti “  Efendim İş mahkemeleri çalışandan yana mazeretini bu kez kimse yemez.”  Zira arada diğer mahkemeler ve de Yargıtay var. Yahu bir kez de işten çıkarttığınız çalışanın açtığı davayı kazanın. Zannetmeyin ki, hukukçularınızı zemmediyorum. Onların durumu zor Hukukçularınızı zemmetmek “ 250 promil alkolle araba kullanıp, kaldırımda yürüyen insanları öldüren ve yaralayan katil bir şoförün beraatını sağlayamayan avukatı mesleki açıdan suçlamakla aynı olur. Adamlar ne yapsın. Kazanmaları mümkün olmayan davalara zorunlu olarak davalı adına girip yanlışı savunmak için ter döküyorlar. Zor iş. Kazanamazsınız zira çalışanları işten çıkartma nedenleriniz hepsi sentetik.

Evet; bu gruptan tanıdığım şahısların mahkeme kararlarını Yargıtay onadı. Ve de eski çalışanların işe iade kararları avukatlarınca THY’ na gönderildi. Bilal ve İlker beylerde de kendilerinden beklenileni yaptı. Ve talimatları ile mahkemenin öngördüğü tazminat miktarlarını müracaat sahibi çalışanların hesaplarına yatırıldı.

Bu insanlar neden atıldılar. Atılmasına atıldılar ama kendileri dâhil bu işlemin nedenini bilen yok. Hoş kararı verenlerinde bildiğini zannetmiyorum. Ama şu anda onların atılanların yerlerine adam aradıklarını biliyorum.

Evet, ruhen hasta olduklarına inandığım bu narsist kişilikler her şeyi bildiklerine inandıkları için başkalarının görüş ve fikirlerini almaya gerek duymazlar. Eğer bir kurumun üst yöneticisi konumundaysa yönetim toplantılarında, hep kendisi konuşur. Başkalarının fikirleri kendi fikrinden önemli ve üstün olmadığına göre mevzuların tartışılarak doğruya ulaşılmasına nasıl olsa gerek yoktur. Tabii ki bu tutumlarını tüm benlikleri ile bağlı ve bağımlı oldukları kişiye karşı göstermekten acizdirler. Yine de bu iki insanı daha iyi tanımak için ruhsal bozukluklar konusunu dikkatle tetkik etmelisiniz. Bir çok rahatsızlığın arazlarında bu karakterlere rastlamanız mümkün.

O kadar fazla beddua aldılar ki. İnsanlar bunlar için o kadar kötü temenni de bulundular ki. Bana lütfen inanın. Bu kötü niyetli insanların kendileri için değil ama aileleri ve çocukları adına korkuyorum.

Yine de diliyorum ki bunların günahını aileleri ve çocukları çekmesin. Canı gönülden temenni ediyorum ki çalışanlara, ailelerine çocuklarına yaptıkları kötülüklerin bedelini bizzat kendileri,  bu yaşamda çeksinler ve ödesinler. Ve de bunu, işten sanki yazı tura atıp belirlemek sureti veya ispiyonla insanlık dışı bir tarzla uzaklaştırdıkları arkadaşlarımızla birlikte bizler de görelim. İnşallah.

Her ne kadar bazı türleri sokunca öldürüyor ise de Akrep adı verilen eklem bacaklıkların bile belirli duygularının olduğu biliniyor. Evet;    bu duygusuzlar akrepten bile beterler. Her ne kadar sokunca öldürmüyorlarsa da kötülük yaptıkları tüm insanlarla birlikte sevdiklerine ve ailelerine de acı çektiriyorlar. Bir gün bu günahları, etraflarında bir ateş çemberi oluşturur ve de bu çirkin yaratıklar bu dairesel alevin dışına çıkamazlarsa, diğer tüm hemcinsleri gibi kendilerini sokup, zehirleyerek öldürmeden saniyeler önce kötülük yaptıklar, perişan ettikleri tüm insanlar gözlerinin önünden geçer mi dersiniz?

ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERİN HALİ NE OLACAK?

Temel sosyal haklara sahip olmadan,  hiçbir güvencesi bulunmayan bu istihdam türünün gün be gün yaygınlaşarak uygulanması çalışanları üzerinde çok büyük menfi bir etki yapıyordu.  devlet Baba ilgileneceğini bu istihdam türünü  kaldıracağını söyledi..  Evet, bu konu ilk ilan edildiğinde ümidimiz bu kötü, esaret uygulamasının sonlanacağı şeklindeydi. Bir süre bu ümidi besledik. Biz önemli değiliz bu esareti yaşayanlar ümitlendi.  Daha sonra anladık ki, uygulama salt kamu çalışanlarına yönelikti. 10 senedir aynı firmada çalışan taşeron işçi için yapılan güvenlik araştırması, imtihan vb..yanan ümit meşalesinin ışığını köreltti. Ve de kamudaki taşeron işçilerin bile tümü kadrolu olamadı. Dikkati çeken bir şart vardı imtihana girebilmek için. İşçiler geçen dönemde işyerine karşı açmış oldukları tüm hak ediş davalarından vazgeçeceklerdi. Tabii ki geçtiler. Merakım o ki davalarından vazgeçip, güvenlik araştırmasında veya imtihanda elenen işçilerin o akları ne oldu? Uçtu gitti. İşverenlerin veya vekillerinin bir takım keyfi uygulamalarından kurtuldukları açık. Ama önlerinde yaşadıkça öğrenecekleri birçok şey var. Belli bir düzenleme onların sendikal haklarını ortadan kaldırıyor. Tabii ki Toplu İş Sözleşmesi ve grev Enflasyona karşı korunmaları da mümkün değil. l hakkını da.   Altı ayda bir alacakları %4’lük artışın ellerine geçmesi için asgari ücret artışını bekleme durumunda olacaklardır. 2020 yılının ilk yarısına kadar çark böyle dönecek. Sistemin dışarıda kalanlar ise eski hallerine bile razılar.   Evet: 2015 yılı seçimlerinde önce bu konunun halli için hükümetin söz verdiği Kamu işçilerinin durumu 2018 yılında seçim öncesi özetle bu şekilde..

Biraz önce internete baktım. Hayli de aradım. Bu arada Özel sektörde çalışan taşeronların durumun söz konusu eden üç dört uzman yazısından başka bir şey bulamadım. Özellikle tirajı büyük gazeteler bu konuyu hiç gündeme almamıştı. Sayıları az mıydı?  Hayır. Prof. Dr Ahmet Saltık özel sektörde 2 milyon civarında taşeron işçinin özel sektörde çalıştıklarını söylüyor.  Ancak kamudaki, taşeron işçiler kadar seslerini duyurmaları mümkün değildi. Zira işverenin  “ işten atarım “  tehdidi Demokles’in kılıcı gibi tepelerinde sallanıp duruyor ve kendisini unutturmuyordu. İşten uzaklaştırılıp sıfır maaşla sürünmektense kölelik yaparak da olsa olsa eve birkaç kuruş götürmek daha iyi geliyordu.

Kimse cevaplamaz ama sorsak “ biz özel sektör adına karar veremeyiz diyecektir ilgililer.” bazıları ise “ Ellerini tutan mı var yapsınlar, Devletin işi değil diyerek” topu taca atacaktır alışılagelmiş olduğu üzere. Oysaki belirli konularda özel sektör işverenlerinin hükümetin isteklerini öyle veya böyle yerine getirdiği malum. Ancak bu günkü ortamda bir işin halledilebilmesi için iki tarafında istek duyması gerek. Duyarlar mı? Bana göre hayır. Örneğin Türk Hava Yollarından Teknik ünitenin ayrılarak A.Ş haline getirilmesi, Habom vb. düzenlemeler sendikanın grev yapmasını önlemek ve de bu durumlarda çalışanların sosyal haklarını tırpanlamak düşüncesi ile yapılmıştı. Eğer Hava-İş Havacılık sektörünün tek sendikası olarak kalmış olsaydı, taşeron personelin üye olup olmaması bir tarafa yine de sendika üzerinde bir baskı yaratarak konuya müdahil olmalarını istenebilirdi. Bu bile konunun halli için bir ümit olarak yorumlanabilirdi.  THY çalışanları Topçu beyin yönlendirmesi ve çalışanların karar ı ( ? ) ile bu ihtimali de ortadan kaldırdı.

Evet, özel sektör işyerlerinde aynı anda belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan işyeri işçileri, belirli süreli iş sözleşmesiyle çalışan işyeri işçileri, kiralanmış işçiler, taşeron işçileri, yerli kaçak işçiler ve yabancı kaçak işçiler bulunabiliyor. Çoklu bir denklem.  Çözümlemek zor görünüyor.

Daha fazla kazanmayı hedefleyen özel sektör patronları ve onlara seçim ortamında dişini göstermekten çekinen bir hükümetimiz mevcut. Ve de 2 Milyon oy. Belki de daha fazla. Ancak şunu da düşünmeden edemiyorum. Bu konu salt hükümetin elinde olsaydı sizce yapmazlar mıydı?  2 milyon çalışan demek, aileleri ile birlikte 4 milyon oy demek. Konu ile ilgili bu seçim sürecinde bile  bir adım atılmıyorsa neye bakıp ümitlenmeliyim.

Arkadaşlarım bu konuyu yaz dedikçe sıkılıyordum. Söylenecek bir şey yoksa neyi yazacaksın? Hele hele içinde ümit kırıntısı bile yoksa kime ne söyleyeceksin? Malumun tekrarından öte bir şey söyleme ihtimalin yok. Yine de bu konumdaki arkadaşlarımızın istediği olsun diye yazdım. Ne söyleyebilirim ki? Veya Ankara’nın tepeleri dışında kim ne söyleyebilir ki?

THY: Kuru Yaprak Çukuruna Kalleşçe İtilen 211 Yeşil Yaprak

Yorumlar Tüm Yorumlar (172)

Ama ~ 5 yıl önce
Umarım bizim ve ailemizin çektiği acıları buna sebep olanlar ve Aileleri hepsi misliyle çeker . İçimiz başka türlü soğumaz. İlahi adalete güveniyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdarok ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SÖYLEYECEK.. ~ 6 yıl önce
geçenlerde okuna sayılarınız söz konusu olmuştu. bunda saklayacak bir şey yok. söylerim tabii demiştiniz.evet bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SÖYLEYECEK ~ 6 yıl önce
ŞU ANDA 1.435.679. KARDEŞİM BU SAYI YARIN BELLİ OLUR. TABİİ Kİ SÖYLERİM.NE FARK EDER Kİ. TABİİ Kİ VERDİĞİM RAKAMIN BİNDE 2 SİNE FİTİM.
CVP YİĞİT EVLAT ~ 6 yıl önce
ASLINDA BAZI KİŞİLERİN YORUMLARINI YAYINLAMAMAK BENİ ÜZÜYOR.ANCAK BAZI ARKADAŞLARIMIZ HEDEF GÖSTERİRCESİNE İSİM VERİYORLAR YORUMLARINDA.HANGİ TARAFTAN OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL. KİMSE KİMSE İÇİN BÖYLE YAPMAMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. İKİNCİSİ İSE YAZI KONUSU İLE İLGİSİZ, KİŞİSEL KONULARI KAPSAYAN YORUMLARIN YAYINLANMASINA KARŞIYIM. ÜZGÜNÜM Kİ SİZİN YİĞİT EVLAT BAŞLIKLI YORUMUNUZU DA BU NEDENLE YAYINLAMADIM. BU YAZIDA SEHVEN YAYINLADIĞIM İKİ YORUMU DA ÜÇ DÖRT SAAT SİSTEMDE KALDIKTAN SONRA SİLDİM. HANGİLERİ OLDUĞUNU TAHMİN ETTİĞİNİZİ ZANNEDİYORUM.HAK VERMENİZ DİLEĞİ İLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aycı Efendiiii ~ 6 yıl önce
Senin hukuk işleri ne iş yapar,iftira atıp çıkardığın tüm işçiler Yargıtayda bile tek tek kazanıyor.Attığın imzalar senin iftiracı olduğuna delildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 6 yıl önce
Işten çıkartılan bir kabin memuruyum.mart ayında arabuluculuk görüşmem oldu.thy avukatı aynen şunu dedi "haklisiniz ama ise iade kararını personel yöneticileri veriyor biz vermiyoruz onlarda geri almayın dedi" bende bunun üzerine dedim ki adaleti siz bulamayacaksaniz hukuk birimi neden var. Cevap vermedi. Ne desin..
THY Mağdurları ~ 6 yıl önce
Eyy THY Yönetimi, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SELAM. ~ 6 yıl önce
ağabey, korkup ağzını kapatanlara ne kadar kızdığınızı biliyorum. sizle bu yazışmayı sürdüren hanım veya bey her kimse bunu açık açık söyledi diye ona ters gelen cevabı yazdınız herhalde.neyse bunu uzatmanın bizler açısından faydası yok.biz sizi tanıyoruz.O arkadaşa da kızmayın.hem sıkıntılı hem de gençtir bizler gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SELAM. ~ 6 yıl önce
ÖNEMLİ DEĞİL.HERKES BİZİM GBİ DÜŞÜNMEYECEK YA.GEÇTİ, GİTTİ. TEŞEKKÜR EDİYORUM.
T A M A M ~ 6 yıl önce
211 den biri olarak 24 haziran sonrasinda cok daha ozgur demokratik modern ve adaletin oldugu ohal’in kaldirildigi bir ortamda bu is T A M A M dedikten sonra ben de sizinle bazi bilgiler paylasmayi planliyorum. Bunlarin butun kirli yuzleri ortaya cikacak insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAMAM ~ 6 yıl önce
PLANLAMA YAPIP BOŞUNA YORULMAYIN. DEDİĞİNİZ OLURSA BİLGİ VERECEK İNSAN ÇOK OLUR.HİÇ BİRİNİ DİNLEMEYECEĞİME EMİN OLABİLİRSİNİZ.MALUM GİDENİN ALEYHİNDE OLAN ÇOK OLUR.BEN O TÜR DEĞİLİM.VE DE O TÜRLER İLE İLİŞKİ KURMAM.
Ters cevap! ~ 6 yıl önce
Siz bilirsiniz. Ben gidenin arkasindan iftira atacak biri degilim. Belgelerim var ama bu zamanda aciklayamam. Sizin anlayip dinlemeden verdiginiz bu ters turs cevabiniz ile zaten benim sizinle iliski kurabilmem mumkun gozukmuyor.
CVP TERS C.. ~ 6 yıl önce
BUNDA BİR TERSLİK YOK. NEDEN TUHAFINIZA GİTTİ Kİ? SİZİNLE YARADILIŞIMIZ DEĞİŞİK.
Yaradilis ~ 6 yıl önce
Benimle yaradilisinizin ayni olmasini bekliyor olmaniz ve sadece kendi yaradilisiniza uyan insanlarin sesi olmayi arzu etmek ne kadar dogru siz ona karar verin once!
CVP YARADILIŞ ~ 6 yıl önce
SİZİNLE AYNI YARADILIŞTA OLMAK GİBİ BİR BEKLENTİM OLDUĞUNU NEREDEN ÇIKARTTINIZ Ki.HEM ŞİRKETTEN AYRILMIŞSINIZ HEM DE BU GÜN KORKUYORUM, YARINA DİYORSUNUZ.PEKİ YARINDA BEKLEDİĞİNİZ DEĞİŞİKLİK OLMAZ İSE NE YAPACAKSINIZ? LÜTFEN BU KONUYU UZATMAYALIM.
çetin'e ~ 6 yıl önce
evet bu arkadaşlar da diğerleri gibi yorumlara grup halinde beğendim veya beğenmedim diyorlar.211 kardeşimizin içinde değişik karakterlerin bulunması doğal. siz bizim konularımıza yakınsınız. lütfen devam ediniz. Bu sözlerin sizi kıracağını, üzeceğini zannetmiyoruz. Bu yazışmayı yapan sizi tanısaydı zaten ilk yorumu başka şekilde yazardı.aczini, belkide bir çoğumuzun aczini ifade etti. Biz size teşekkür ediyoruz.
CVP ÇETİN'E ~ 6 yıl önce
YORUMLARI DERECELENDİRMENİN ŞEKLİNİ BİLİYORUM. ZİRA TÜRK HAVA YOLLARINDA YÖNETİME YAKIN VE İSPİYONLARI İLE 211 KİŞİNİN CANININ YANMASINA NEDEN OLAN GRP. MENSUPLARI DA AYNI ŞEYİ YAPIYOR. TUHAFTIR İNSANLAR KONU KENDİLERİ OLUNCA TENKİT ETTİĞİ ŞEYLERİ YAPABİLİYORLAR. DERT DEĞİL.
Tenkit edilen? ~ 6 yıl önce
Konu kendimiz olunca tenkit ettigimizi yaptigimiz sey nedir acaba? Ben size efendi gibi dogru zamanda bir aciklama yapacagim dedim, siz bana gidenin arkasindan konusan cok olur ben bu turlerle iliski kurmam dediniz. Beni gidenin arkasindan iftira atan biri moduna soktunuz ben de ters cevap vermeyin dedim siz bunun ters olmadigini dusundugunuzu soylediniz ve yaradilisimizin farkli oldugunu soylediniz. Tek katildigim nokta da bu oldu. Velakin yaradilisimiz veya sizin deyiminizle “turumuz” farkli diye bizim sesimiz olmamak ne demek oluyor bunu es gectiniz. Her neyse sonucta soylediginiz tenkit ettigimi soyledigim sey nedir bunu aciklarsaniz ona gore cevap verim lakin uzatmamaya karar vermisken halen yorum yaparak siz uzatiyorsunuz isteginiz bu ise hay hay!
CVP TENKİT EDİLEN ~ 6 yıl önce
ARKADAŞIM. BEN SON YAZDIĞIMDA SİZE DEĞİL, YORUM YAPAN BİR ARKADAŞIMIZA HİTAP ETTİM. BAŞLIĞA BAKINCA GÖREBİLİRSİNİZ.SİZİN 211 KİŞİYİ TEMSİL ETTİĞİNİZİ DÜŞÜNMÜYORUM.BU NEDENLE SİZİNLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUM DİYE KONUYU BIRAKACAĞIM YOK HERHALDE. BU 211 KONUSUNDA YAZDIĞIM YA 2 Cİ, YADA 3 NCÜ YAZI.TABİİ Kİ SÜRDÜRECEĞİM.O KADAR GEREKSİZ VE AMACA HİZMET ETMEYEN YAZIŞMALAR YAPIYORUZ Kİ? BU BENİM İÇİN SON VE AYNI KONUNUN DEVAMI BİR MESAJ GELİRSE YAYINLAMAYACAĞIMI BİLGİNİZE SUNUYORUM.
TAMAM a ~ 6 yıl önce
Kardeşim amma kafa ütülemişsin yani! 25 haziranda şartlar uygun olursa size bazı bilgiler vereceğim diye mesaj gönderen bir kişiyi kimse kaale almaz. Açıkça karakter zaafını ortaya koymuşsun. Ne bekliyordun ki ? Bırakın bu klasik bildiklerimi söylesem yer yerinden oynar ayaklarını. Zaten sahte nick le yazıyorsun. Bu ortamda bile korkuyorsun ! Ne biliyorsan yaz. Buradan yaz, özelden yaz ama yaz. Çetin Beyin korkaklarla işi olmaz.
cvp tamam ~ 6 yıl önce
dostum. aynı gemideyiz.bu yazarla bu kadar kapışacağına Temmuz 2016'da kapı dışarı edildiğimiz zaman bize bunu yapanlarla VPN üzerinden mücadele etseydin. Adamın bizi düşünen biri olduğunu anlayıp o sana istemediğin formatta bir cevap versede susar insan.aslına bakarsan cevabı bana çok çok ters gelmedi. sen yazdığın ilk yorumla bunu hak ettin.
Hayirlisi ~ 6 yıl önce
Cetin bey oncelikle bu kadar guzel ve dokunan bir yazi icin size cok tesekkur ederim. Bende 211 kisinin arasinda isine son verilmis gm personelinden biriydim Yasadiklarimiz duyduklarimiz beni bir daha hicbirseye sasirtmamayi ogretti. Arkadas olarak gorduklerimizin screen shotlarimizi nasil aldigini telefon kayit cihazlarinin nasil calistirildigini gosterdi. Kendisi icin tehdit kabul ettigini, ATATURKCU VE LAIK bir anlayisa sahip yani kendinden kabul etmedigini gondermeye calistigi ve bunun icin de en uygun zamanin bulundugu bir sureci yasadik. Adi baskan olan bazi insanlarin tuzaklarini ogrendik. Halbuki ozelde yaptiklari harcamalari, pis ve seviyesiz iliskilerini, ahlaksizlarini hepsinin bizzati sahidi olan bir departmanin vaktiyle calisani olarak bunlarin hesaplari bir gun sorulacaktir. Su an SOYADLARI ile ovunenler gun gelecek o soy adina sahip olduklari icin saklanacak delik arayacaklar. Buna cani gonulden inaniyorum. Size her turlu bilgi ve belgeyi de istediginiz takdirde sunabilirim Sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAYIRLISI ~ 6 yıl önce
ÖNCELİKLE GÜVENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. 211'LERDEN OLAN BİR ARKADAŞTAN İŞTEN AYRILANLARIN İSİM VE ÇALIŞTIKLARI DEPARTMANLARI İSTEDİM. ONU BİLE ALAMADIM. BU KONUYA BİLAL BEYLE VE KOMŞUM OLAN BİR 211 KAZAZEDESİ İLE KONUŞA KONUŞA GİRDİM. VE DE BİR ŞEKİLDE PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM. TABİİ Kİ SİZİNLE GÖRÜŞMEK, SOHBET ETMEK İSTERİM.( 0532 2831823 )VE DE BUNDAN MEMNUNİYET DUYARIM.SAĞOLUNUZ.
hoca ~ 6 yıl önce
kolonya koklamak orucu bozmaz ama kindarlık orucu bozar. unutarak su içmek orucu bozmaz ama gaddarlık orucu bozar. denize girmek orucu bozmaz ama ihbarcılık orucu bozar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000