12 Şubat 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Havasene kabinden max 300 kişi geçer, boşuna hayal kurmaya gerek yok, bu macera yakında biter, crm ne olur sonra ...
  • Neden bir iş kolunda ki sendika oluşumu ya da seçimi sizin hibi bu şirket için ve sebdika için dış kapının dış mandalı olan birisi için bu kadar önemli.Bana işçi emekçi yanında olma hikayelerinizi anlatmayın , gerçek sebebini merak ediyorum.Not yeni yada ben eski sendika üyesi değilim
  • Peki hava iş haklarimizi peskes cekip, hepsini tektek kaybedilmesine ne diyeceksiniz ? Sizce haklarimiz alinirken hava isi hala desteklemelimiyiz ? Cevap verebilirmsiniz ?
  • Havasen son şansınızdır iyi değerlendirin yoksa o şirket ile sendika sizi aralarında yerler.
  • Eli ayagi titreyenler sendika kurmus.BIZI 305 VE GREVDE SATANLAR SENDIKA KURMUS EMEKLI OLUN GIDIN EVINIZDE CICEK SULAYIN.
  • 24saat teblig kuralı gitti 30dk mesai kapanisi artik eklenmiyor er boslari kirpildi cift boslarin gecesine ucus veriliyor haftalik 30 saat limiti kalkti 7 gun ust uste ucmak kitabina uyduruldu ayni gun iki mesai acmak normal oldu LAX, SFO gibi bazi meydanlarda insanlik disi yati suresi kisaldi. resmen git gel gibi.
  • Uçuş emniyetini tehlikeye sokan gerçekten brifingin kısa yapılması mı yoksa uçucu personelin limitlerde uçurulmasını destekleyen prokollore imza atılması mı? Yapmayın...
  • Havasen seçeneği intihar olur, kurucular kendi arasında birbirine girmiş durumda.
  • Evet Ali Bey güzel propaganda yapıyorsunuz ama bu en çok HAVASEN'e yarıyor.Ekip o kadar kızıyorki yazdıklarınıza akın akın HAVASEN'e geçiyor.Bugün yarın açıklanacak geçen sayısı ve bu geçiş ivmesini artıracak hep birlikte göreceğiz.Aynen devam doğru yoldasınız :)
  • Kaptanların ipiyle kuyuya inilmeyecegini çocuklar bile biliyor. Grev sürecinde kabini nasıl yapayalnız bıraktıklarını kimse unutmadı merak etmeyin. Kendi çıkarları uğruna sendikayı kurup kabinide piyon gibi öne süreceklerini düşünüyorlarsa avuçlarını yalarlar.

THY çalışanları tüm hakları kaybeder…

Hava-İş seçimlerini kaybeden bir grup pilotun başını çektiği ve bazı THY emeklilerinin dışarıdan destek verdiği Hava-Sen (Havayolu Çalışanları Sendikası) adı altında kurulan sendika resmiyet kazandı. İskender Çarkçı önderliğinde kurulan bu sendikada 4 pilot, 4 kabin amiri, bir teknisyen, bir satış memuru bir de THY’de hangi görevde olduğu bilinmeyen personel bulunuyor.

Sendikacılığın çalışma hayatında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Son yıllarda sendikacılık istenildiği gibi olmasa bile çalışanlar açısından hak arayış noktasında yine de azımsanmayacak önemi var.

Havacılık sektöründe sadece THY’yi temsil eden Hava-İş Sendikası mevcut. Her ne kadar memur tarafını yani DHMİ çalışanlarını temsilen sendikalar olsa dahi daha popüler olanı, daha gözde olanı THY çalışanlarını temsil eden Hava-İş Sendikası’dır.

Hatırlarsanız geçen Kasım ayında Hava-İş Sendikası genel kurul yaptı ve Ali Kemal Tatlıbal yeniden başkan seçildi.

Biz bu süreçleri sizlerle paylaşırken, son dakika ortaya çıkan İskender Çarkçı ekibinin başarısız olacağını iddia etmiştik ki; dediğimiz aynen oldu. Çünkü bir oluşumun iki üç ayda kendini tanıtması, yapacaklarını anlatması, üye nezdinde itibar kazanması imkansıza yakın bir durum olarak değerlendirilmeliydi.

Şahsi egolar ve dünden bugüne tüm seçimlerde ezilmiş kişilerin de tahakkümü altında çıkılan yolun, THY düşmanlığı üzerine kurulmuş bir düzenekten öteye gitmesi mümkün değil idi.

Yeni kurulan sendikaya 11 kurucu gönül vermiş. Öyle yaygara kopartılıyor ki; sanırsın ki tüm THY kokpiti ile kabini bu oluşumu destekliyor. Hiç ama hiç sanmıyorum. Ekmeğin, aslanın midesinde değil artık bağırsaklarında olduğu bir dönemde insanların iş kaybetme kaygısı ile yeni sendika macerasına atılacağını düşünmüyorum.

Şu bir gerçek ki, yeni sendika yeni heyecan verecek olsa idi 11 kişi ile kurulmaz onlarca kişi tarafından kurulur ve toplumun karşısına da anlı-şanlı bir toplantı ile çıkılır idi. Bunu göremedik ve ölü doğmuş bir sendika olmaktan öteye gideceğinden şüphem yok.

Bir an gaflet içinde olduklarını varsayarak yorumlama yaptığınızda, nelerin olabileceğini de ortaya koymakta yarar var.

Diyelim ki THY çalışanları üzerinde yapılan çalışmada, çalışanların yarıdan fazlasını üye yaptınız. Toplu İş Sözleşmesi yapma yetkisini de aldınız. Ne olur biliyor musunuz? Yıllar süren davalar süreci başlar. Bu güne kadar kimi zaman iyi kimi zaman kötü de olsa toplu iş sözleşmesi yapan Hava-İş Sendikası sizi kilitler.

Örnek vereyim. İETT’de 7 yıl sözleşme yapılamadı. Mersin’de bir sendika ile diğer sendika arasındaki savaşta çalışanlar mağdur oldu. Sonuçta bir sendika çekildi ama çalışanlar tüm hakları kaybetti.

Şimdi aynı durum ile karşı karşıya kalacak olan THY çalışanıdır.

Vahim olan nedir biliyor musunuz?

Bazı THY pilotlarının yaptığıdır.

Anlatayım. İsimler bende saklı. Kanıtları ile beraber. Biliyorsunuz uçuş öncesi kaptan pilotlarla kabin memurları arasında uçuş öncesi brifing yapılır. Bu brifing uçuş detayları konuşulmak üzere yapılır. Ancak THY’nin ununu elemiş, eleğini asmış bazı pilotları “Zaten her şeyi biliyorsunuz” deyip doğrudan yeni sendikanın propagandasını yapıyorlar. İki dakika brifing geri kalan sendika propagandası.

Levent Yılmaz uyuyor mu veya bu işin bir parçası mı bilmiyorum. THY yönetimi uçuş emniyetini tehlikeye sokan bu girişimlerden haberdar mı onu da bilmiyorum. Ama gerçek olan şu ki THY’de bir kaos var ve kimsenin kimseden haberi yok.

Biz uyaralım gerisi THY yönetimine kalmış.

TGS için çok sevindim.

Bir yazımda yazmıştım ya, kışın ayazını, yazın sıcağını onlar hisseder, onlar Anadolu’nun kavruk çocukları diye. “En çok da onlar primi hak ediyorlar” demiştim ya geçen hafta TGS’den gelen haberle keyfilendim. Bravo Nurzat Erkal’a. Personelinin hakkını verdi veya verdirdi.

THY Teknik’ten sonra TGS çalışanlarının da az da olsa primle ödüllendirilmesi onların nezdinde çok önemli idi.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

SATS Hangi THY Yöneticisinin evin olduğu sitede kuruldu?

Öyle bir duyum var ki “Skandal” diye tabir edilebilir. Henüz net değil ama araştırmalarım devam ediyor. Genel bilgiye göre THY üst yönetiminden bir kişinin evinin bulunduğu yerde SATS kuruldu. SATS biliyorsunuz Do&Co yerine kurulan ikram şirketi.

Böyle bir durum var ise buna kimse tesadüf diyemez ve ben altında çok çapan ararım. Araştırmalarım sonucunda net bilgiye ulaşırsam bu durumu okurlarım ile paylaşacağım.

Bir başka bilgi ise şöyle.

Yine THY yöneticisi bir arkadaş karısı yürümesin diye uçağı pasaport kontrolüne en yakın körüğe çektirmek için olay çıkartmış.

Ne diyeyim.

Allah ıslah etsin.

THY çalışanları tüm hakları kaybeder…

Yorumlar Tüm Yorumlar (222)

Suzanna ~ 6 yıl önce
Havasene kabinden max 300 kişi geçer, boşuna hayal kurmaya gerek yok, bu macera yakında biter, crm ne olur sonra ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Kıdık ~ 6 yıl önce
Neden bir iş kolunda ki sendika oluşumu ya da seçimi sizin hibi bu şirket için ve sebdika için dış kapının dış mandalı olan birisi için bu kadar önemli.Bana işçi emekçi yanında olma hikayelerinizi anlatmayın , gerçek sebebini merak ediyorum.Not yeni yada ben eski sendika üyesi değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 6 yıl önce
Peki hava iş haklarimizi peskes cekip, hepsini tektek kaybedilmesine ne diyeceksiniz ? Sizce haklarimiz alinirken hava isi hala desteklemelimiyiz ? Cevap verebilirmsiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son ~ 6 yıl önce
Havasen son şansınızdır iyi değerlendirin yoksa o şirket ile sendika sizi aralarında yerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Eli ayagi titreyenler sendika kurmus.BIZI 305 VE GREVDE SATANLAR SENDIKA KURMUS EMEKLI OLUN GIDIN EVINIZDE CICEK SULAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmayan grev ~ 6 yıl önce
olmayan greve katıl sonra işten atıl ondan sonrada kaptanlara çamur at. hak hukukunuzu tam bilin olmayan greve neden katıldınız
hava is haklarimizi satti! ~ 6 yıl önce
24saat teblig kuralı gitti 30dk mesai kapanisi artik eklenmiyor er boslari kirpildi cift boslarin gecesine ucus veriliyor haftalik 30 saat limiti kalkti 7 gun ust uste ucmak kitabina uyduruldu ayni gun iki mesai acmak normal oldu LAX, SFO gibi bazi meydanlarda insanlik disi yati suresi kisaldi. resmen git gel gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Uçuş emniyetini tehlikeye sokan gerçekten brifingin kısa yapılması mı yoksa uçucu personelin limitlerde uçurulmasını destekleyen prokollore imza atılması mı? Yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş ~ 6 yıl önce
Havasen seçeneği intihar olur, kurucular kendi arasında birbirine girmiş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gece ~ 6 yıl önce
şu an zaten bilinçsizce yavaş yavaş ölüyorsun bu mesai ile, hiç olmazsa kendi iradenle bir şey yapmış olursun intihar ederek!
Yooooo ~ 6 yıl önce
Yok canım seni yemişler. Herkes bal kaymak ve mutlu. Trolleme git.
Güzel propaganda ~ 6 yıl önce
Evet Ali Bey güzel propaganda yapıyorsunuz ama bu en çok HAVASEN'e yarıyor.Ekip o kadar kızıyorki yazdıklarınıza akın akın HAVASEN'e geçiyor.Bugün yarın açıklanacak geçen sayısı ve bu geçiş ivmesini artıracak hep birlikte göreceğiz.Aynen devam doğru yoldasınız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence yanlış ~ 6 yıl önce
Akın abi hava sen e gecmedi :)
CMC ~ 6 yıl önce
Kaptanların ipiyle kuyuya inilmeyecegini çocuklar bile biliyor. Grev sürecinde kabini nasıl yapayalnız bıraktıklarını kimse unutmadı merak etmeyin. Kendi çıkarları uğruna sendikayı kurup kabinide piyon gibi öne süreceklerini düşünüyorlarsa avuçlarını yalarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 6 yıl önce
Sizi kaptanlar değil sendika sattı.Yanliş yoldasınız dedik anlamadınız.Kaptanlara bahane bulacağınıza kendi kabin arkafaşlarınıza bakın.Sahi siz kaç bin kişiydiniz?
bir calisma arkadasi ~ 6 yıl önce
hic kimse kimseyi yalniz birakmadi , atilay aycin gaz verdi kendini aklamak icin . grev olunca kimse hesap soramayacakti , giden trilyonlarin.
? ~ 6 yıl önce
Nasıl kabini yalnız bıraktılar ? Greve katılan kabin ekibi 305 kişi dersek katılmayan çoğunluğun yanında değiller miydi ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000