02 Ekim 2013, Çarşamba 13:01:39

THY VE PEGASUS UÇTU… PEKİ, YA DİĞERLERİ?

Türk sivil havacılığı THY ve Pegasus’un başarılarıyla tırmanışını sürdürürken son 5 yıl içinde batan havayolu şirketi sayısı Saga Havayolları’nın da kapısına kilit asmasıyla 10’u buldu.
  • shgm çok iyi çalışıyor.. slot tekeli olduğu sürece daha çok batan olur
  • Bir zamanlar sayın Alı sabancı havacılıkta bırtakım degişiklikler yaptıgında ( İKRAM SATILMASI VS ) Herkez tebki göstermişti Günümüzde bu tür tedbirler alınmazsa heralde sonuç bu olsa gerek şova hiç gerek yok bençe Ali bey bu işi biliyormuş be abii
  • shgm adam kayırmaktan vaz geçipte otorite olduğunu bunu sektöre güç kullanmak değil de sektör varsa onların da var olduğunu bilmesi lazım. nasıl vicdan azabı çekmiyorlar hayret malum genel müdürleri, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları. uçaklar düşünce uykularım kaçıyor diyordu sayın genel müdür yardımcısı merak ediyorum batan şirketlerden dolayı hayatları kararan hatta parçalanan aileleri hiç mi görmüyorlar yoksa görmek mi istemiyorlar. saga 2 senedir darboğaz da onurair den uçak kiralama formulünü bulan da shgm değil miydi ? SAYIN SHGM BIRAK BU KAYIRMACILIĞI İNSANLAR EKMEK PARASI DERDİNDE SİZE RAĞMEN !!!
  • Bu SHGM aynı kafayla devam ettiği sürece daha çok şirket batar... Ha bu arada SHGM yi bu kafada tutanda onları oraya atayan agalarıdır...
  • KONU TÜMDEN ULUSLARARSI STANDARTLARA UYGUN OBJEKTİF MALİ YÖNETİM SİSTEMİNİN ÖNCE SERMAYE SAHİBİ TARAFINDAN İSTENİLMEMESİ VE DEVAMINDA DEVLET DENETİMLERİNİN YUMUŞAK YAPILMASIDIR.. BATAN FİRMALARI İNCELEYİN GÖRÜŞE KATILACAKSINIZ.
  • Alacaklı kesim pilot ve teknisten yer hizmetleri çalışanları onlar asıl batanlar hayatmızı kaydırdınız sağ olun sizin yüzününden bir çok aile parçalandı tebrikler.
  • Atlasjet nasıl ayakta kalacakmış
  • Pegasusunda batış sebebi THY olacak buraya yazıyorum. Onurda batacak, fakat atlasjet ayakta kalacak. Sizce neden :) ✈️
  • Tarhan Tower 'ı Ali Arıduru kapattı yazın
  • KTHY de Turk Sirketi, yazınızda adı gecmiyor...

Türk sivil havacılığında son dönemde çok sayıda havayolu şirketi kuruldu, kurulan şirketlerden bazıları bir süre sonra farklı nedenlerle kapanmak zorunda kaldı.

THY ve Pegasus’un başarılarıyla şahlanan Türk sivil havacılığının bu iki şirket dışında beklenen seviyeye erişememesi, zayıf yapılı şirketlerin birbiri ardına sektörden çekilmesine neden oldu. Dünya havacılığının krizle boğuştuğu 2008 yılından bu yana Türkiye’de batan havayolu şirketi sayısı 10’u buldu.

Mali ve yönetimsel gerekçelerle 2008 yılında havacılık sahnesinden çekilmek zorunda kalan Fly, İnter ve Tarhan Tower gibi şirketlerin kapanmasıyla başlayan süreçte o günden bu yana 7 şirket daha kapısına kilit asmak zorunda kaldı.

2008 krizi sırasında kurulan Turkuaz Havayolları ile Golden ve Best Havayolları gibi şirketler de kriz sonrası ayakta kalmayı başaramadı.  Ekonomik darboğaz ile birlikte sendikal sorunlarla da boğuşan Kıbrıs Türk Hava Yolları da 2010 yılında pes etti.

Isparta’da yaşanan uçak kazasından sonra adını Ankair olarak değiştiren World Focus Havayolları da kazadan sonra bir daha kendine gelemedi ve uçuş serüvenini noktaladı.

Bu yaz uçuşlarını durdurmasından sonra SHGM tarafından ruhsatı iptal edilen SKY Havayolları ile Haziran ayında ruhsatı askıya alındıktan sonra geçtiğimiz günlerde tamamen ruhsatı iptal edilen Saga Havayolları ile birlikte  son 5 yılda kapanan havayolu şirketi sayısı da 10 oldu.

2003 sonrası kurulan havayolu şirketlerinden sadece Tailwind ve Borajet ayakta kalmayı başarabilirken toplam havayolu şirketi sayısı 2003 yılı öncesinin de gerisine düştü. O dönem 16 olan havayolu şirketi sayısı bugün, THY, Pegasus, Onur Air, Atlasjet, SunExpress, Corendon,  MNG, Free Bird, myCargo, Tailwind, Borajet, ULS ve İZair olmak üzere toplam 13’e indi.

1980'li yılların başından itibaren Türkiye'de kapanan havayolu şirket sayısı ise 59'a ulaştı.

Son 5 yıl içerisinde batan havayolu şirketleri binlerce kişinin işsiz kalmasına sebep oldu.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THY VE PEGASUS UÇTU… PEKİ, YA DİĞERLERİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

:) ~ 10 yıl önce
shgm çok iyi çalışıyor.. slot tekeli olduğu sürece daha çok batan olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞİBİLMEK ~ 10 yıl önce
Bir zamanlar sayın Alı sabancı havacılıkta bırtakım degişiklikler yaptıgında ( İKRAM SATILMASI VS ) Herkez tebki göstermişti Günümüzde bu tür tedbirler alınmazsa heralde sonuç bu olsa gerek şova hiç gerek yok bençe Ali bey bu işi biliyormuş be abii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm ~ 10 yıl önce
shgm adam kayırmaktan vaz geçipte otorite olduğunu bunu sektöre güç kullanmak değil de sektör varsa onların da var olduğunu bilmesi lazım. nasıl vicdan azabı çekmiyorlar hayret malum genel müdürleri, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları. uçaklar düşünce uykularım kaçıyor diyordu sayın genel müdür yardımcısı merak ediyorum batan şirketlerden dolayı hayatları kararan hatta parçalanan aileleri hiç mi görmüyorlar yoksa görmek mi istemiyorlar. saga 2 senedir darboğaz da onurair den uçak kiralama formulünü bulan da shgm değil miydi ? SAYIN SHGM BIRAK BU KAYIRMACILIĞI İNSANLAR EKMEK PARASI DERDİNDE SİZE RAĞMEN !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu SHGM aynı kafayla devam ettiği sürece daha çok şirket batar... Ha bu arada SHGM yi bu kafada tutanda onları oraya atayan agalarıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEDEN ? ~ 10 yıl önce
KONU TÜMDEN ULUSLARARSI STANDARTLARA UYGUN OBJEKTİF MALİ YÖNETİM SİSTEMİNİN ÖNCE SERMAYE SAHİBİ TARAFINDAN İSTENİLMEMESİ VE DEVAMINDA DEVLET DENETİMLERİNİN YUMUŞAK YAPILMASIDIR.. BATAN FİRMALARI İNCELEYİN GÖRÜŞE KATILACAKSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALACAKLILAR ~ 10 yıl önce
Alacaklı kesim pilot ve teknisten yer hizmetleri çalışanları onlar asıl batanlar hayatmızı kaydırdınız sağ olun sizin yüzününden bir çok aile parçalandı tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Atlasjet nasıl ayakta kalacakmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jemaat ~ 10 yıl önce
cübbeli ahmet hoca sağolsun
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasusunda batış sebebi THY olacak buraya yazıyorum. Onurda batacak, fakat atlasjet ayakta kalacak. Sizce neden :) ✈️

Yanıtla

Kalan karakter 1000
puff ~ 10 yıl önce
tk nın batıs sebebı yada kuculme sebebı pegasus olmasında.tk nın sadece bır hukumetlık ısı var.sen sanıyormusun ucarak kazanıyor parayı.devlet desteklemekten geberdı.ama hukumet degısır yada koalısyon olursa ıste ozaman yandılar
puff'a cevap ~ 10 yıl önce
Tabi ki ucarak kazanıyoruz. Uçmadığımız yer kalmadı. Uçaklar yerde yatmıyor ve devamlı para basıyor. Son 5 senedir devletin kasasından 1 kuruş bile alınmadı...
puffff ~ 10 yıl önce
son 5 yıldır devletın kasasından bır kurus bıle almadınızmı.buna kım ınanır.ucaklar bır kere dolmuyor.180 kısılık ucagın 90 kısısını doluyor kabul edıyorsan onu bılemem.bırde heryere uctugunu gortermek ıcın destınasyonlar acıyor.kımseyı kadıramassınız.bunlar bılınen seyler:)))))
Airmail34 ~ 10 yıl önce
Tarhan Tower 'ı Ali Arıduru kapattı yazın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batan ~ 10 yıl önce
KTHY de Turk Sirketi, yazınızda adı gecmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne bileyim ben ~ 10 yıl önce
yatmayan SSK primlerim ve maaşımla ilgili SGK'ya yaptığım başvuruya göre Türk şirketi değil. Türkiye'ye kayıtlı olmasına ve Gnl Mdr.'lük adresinin Mecidiyeköy olmasına rağmen. Buyur burdan yak
komik ~ 10 yıl önce
KTHY nin nerede olduğu belli değil ki :)
KTHY ~ 10 yıl önce
Yazıda geçiyor, Kıbrıs Türk Hava Yolları olarak. Kısa adını yazmadığı için dikkatinizi çekmemiş...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000