16 Ocak 2018, Salı 19:45:46

Trabzon Havalimanı uçuşlara kapatılacak!

Pegasus Havayolları'nın Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak denize metreler kala durabilen uçağının bulunduğu yerden kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmaları için havalimanı pisti 24 saat uçuşlara kapatılacak.
  • 24 dk da tahliye mi ? acele etmeselerdi ya geniş geniş tahliye yapsınlar. kabin ekibinin üstün başarısı tebrikler meslektaşlarım!!! kabin hizmetleri yetiştirdiğin memurlara bak birde hala uçuyorlardır o yetiştiremedikleriniz.
  • Trabzon Havalimanının kapalı olacağı Perşembe günü için Ordu Giresun Havalimanına THY 2, Anadolu Jet İstanbul için 2, Ankara için 1 ve Pegasus İstanbul için ek 6 sefer koydu..
  • Uçak kanat üzerine oturmuş, motor kopmuş, yakıt sızıyor. 24 dakikada tahliye bitmiş, onunla övünüyor. Patlama, yangın olmaması tamamen Allah'ın lütfu. Bunu başarı olarak lanse ediyorlarsa gerçek acil durumda karşılaşılacak felaketlere hazır değiliz demektir.
  • ekip hala ucuyormu acaba.merak ettim.kokpit ucmazda kabini ucururlar gibime geliyor
  • Simdi herkes konusacak, akil verecek ama onemli olan daha buyuk zarara yol acmadan ki daha onemlisi bir can kaybi yasanmadan ucagi cikarabilmek. Gercekten cok zor bir surec... Tum calisacaklara Allah kolaylik versin. Tez zamanda bu zor gunler geride kalir umarim...
  • Dünyada ilk defa dik rampa yokuştan uçak kurtarılacak. Çok zor operasyon çok zor
  • 24 dk tahliye için çok uzun bir süre . Normal de inen uçakta tüm yolcular 15 dk içinde uçağı terk ediyorlar.
  • Hostesler cok korkmuslar anlasilan.Sesleri tir tir titriyordu konustugum kisilerin.
  • O bir gün Or Gi havalimanını kullanabilirler sadece biraz yol uzar
  • Görgüsüzlerin el bagajı almaları yüzünden 24 dakika sürdü bütün koridoru felç ettiler

Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu beraberindeki Trabzon Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Aydın ile birlikte, Trabzon Havalimanı'nda iniş sırasında pisten çıkarak sürüklendiği çamura saplanan yolcu uçağının bulunduğu yamaçtan çıkartılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Hatipoğlu, pistten çıkan uçağın bir bütün olarak ağır tonajlı 2 vinç yardımı ile Perşembe günü bulunduğu yerden çıkartılarak havalimanında güvenli bir noktaya çekileceğini söyledi. Hatipoğlu çalışmalar sırasında havalimanında uçak trafiğinin de 24 saat duracağını da duyurdu.

90 SANİYEDE MÜDAHALE EDİLDİ

Trabzon Havalimanı'nda 13 Ocak günü saat 23.26'da gerçekleşen kazanın ardından 90 saniye içerisinde kazaya acil müdahale edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Olay yerinde itfaiye hizmeti olarak uçakta ortaya çıkan risklere karşı söndürme ve benzeri faaliyetler başladı. Yine aynı anda ortaklaşa aynı ekibimiz ile birlikte uçağın tahliyesini de yapmaya başladılar. Öncelikle büyük bir özveri içerisinde bu faaliyetler gerçekleştirildi. 24 dakikada gibi bir süre içerisinde uçağın tahliyesi gerçekleşti"

HAZIRLIKLAR YARIN BİTECEK

Uçağın bulunduğu yerden çıkartılması ile ilgili detaylı çalışmaların yapıldığını da aktaran Kaymakam Hatipoğlu şöyle devam etti: "Gerek uçağın bulunduğu yer gerekse hava şartlarının değişikliğinden dolayı bir çalışma ve planlama yapılması gerekti. Uçak gövdesinin daha uygun bir alana alınması için bir planlama yaptık. Bununla ilgili olarak 18.01.2018 ile 19.01.2018'e kadar uçağın bir bütün halinde havalimanımızda uygun bir alana naklini gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili teknik çalışmaları ilgili firmalar yaptılar. Biz de havalimanı mülki idare amiri olarak burada sorumluluğu olan devlet hava meydanları işletmemiz ve diğer birimlerle gerekli eş güdümü ve koordinasyonu sağlamaya çalıştık. Şuanda hemen hemen pek çok hazırlığı yapıyoruz. Vinçler gelecek. Bu vinçlerin yerleştirileceği alanda zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Yarın öğleden sonra hazırlıkları bitmiş olacak. Çünkü iki ayrı vinç bir 500 tonluk, bir de 300 tonluk vinç havalimanımızda uçağın mevcut hali ile çıkarılmasını gerçekleştirecekler. Perşembe günü bu operasyonu planladık. Hava şartları bu şekilde bir çalışmanın uygun olacağını gösterdi. Daha sonra hava şartlarının denizde bozulacağını gösteriyor. Tüm bunların ışığında biz havalimanımızda her türlü çalışmayı kurumlar arasında işbirliğini gerçekleştirmeye çalışıyoruz"

PİST UÇUŞLARA 24 SAAT KAPATILACAK

Uçağın nakli sırasında havalimanının 24 saat süreyle uçuşa kapatılacağını da duyuran Hatipoğlu şöyle dedi: "Perşembe saat 00.04'den Cuma 00.04'e kadar uçuşları gerçekleştiremeyeceğiz. Bu uçağın nakledilmesi süreci bir planlanmaya tabi. Bu husus Ulaştırma Bakanlığımızın ve ilgililerin izni dahilinde bu operasyon gerçekleştirilecek. Bagajlar ve yakıt uçak tamamen sabitlenip bir yere çekildikten sonra aynı gün içerisinde güvenli şekilde bagajların tek tek tespitli bir şekilde ilgili kişilere teslimi sağlanacak. Firma çalışanları bunun hazırlığını yapıyorlar. Sigorta firmasından yetkililer incelemeleri yaptılar. Detaylı çalışmayı uçak park yerine çekildikten sonra yapılacak. Ulaştırma Bakanlığımızın Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu var. O kurulun uzmanları havalimanında incelemeleri yaptılar. Kara kutuları merkezlerine gönderdiler. Artık o süreç içinde kazanın nedeni ortaya çıkacaktır"

Trabzon Havalimanı uçuşlara kapatılacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

onurlu ~ 6 yıl önce
24 dk da tahliye mi ? acele etmeselerdi ya geniş geniş tahliye yapsınlar. kabin ekibinin üstün başarısı tebrikler meslektaşlarım!!! kabin hizmetleri yetiştirdiğin memurlara bak birde hala uçuyorlardır o yetiştiremedikleriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 6 yıl önce
Trabzon Havalimanının kapalı olacağı Perşembe günü için Ordu Giresun Havalimanına THY 2, Anadolu Jet İstanbul için 2, Ankara için 1 ve Pegasus İstanbul için ek 6 sefer koydu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahliye ~ 6 yıl önce
Uçak kanat üzerine oturmuş, motor kopmuş, yakıt sızıyor. 24 dakikada tahliye bitmiş, onunla övünüyor. Patlama, yangın olmaması tamamen Allah'ın lütfu. Bunu başarı olarak lanse ediyorlarsa gerçek acil durumda karşılaşılacak felaketlere hazır değiliz demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekip ~ 6 yıl önce
ekip hala ucuyormu acaba.merak ettim.kokpit ucmazda kabini ucururlar gibime geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 6 yıl önce
O havalimanını yapan akıllıda hiç mi suç yok
Agzi olan ~ 6 yıl önce
Simdi herkes konusacak, akil verecek ama onemli olan daha buyuk zarara yol acmadan ki daha onemlisi bir can kaybi yasanmadan ucagi cikarabilmek. Gercekten cok zor bir surec... Tum calisacaklara Allah kolaylik versin. Tez zamanda bu zor gunler geride kalir umarim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor operasyon ~ 6 yıl önce
Dünyada ilk defa dik rampa yokuştan uçak kurtarılacak. Çok zor operasyon çok zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ~ 6 yıl önce
Operasyon zor değil. Bu konuda eğitimli personel de yok maalesef. İtfaiyenin işi değil bu. Ayrı bir uzmanlık konusudur
OfliHoca ~ 6 yıl önce
24 dk tahliye için çok uzun bir süre . Normal de inen uçakta tüm yolcular 15 dk içinde uçağı terk ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 6 yıl önce
Normalde inen uçak demişsiniz.anormal bi durum olduğu için 25 dk gayet doğal o zaman.
9dk ~ 6 yıl önce
küçük uçak 9 dk :)
?? ~ 6 yıl önce
Körük yanasmamis hoca!! Belki o sebepdendir!!!
Kazmatör ~ 6 yıl önce
Arkadaşım uçak 30 derecelik eğimle duruyor. İnsan uçağın içinde ayakta zor duruyor.Diğer kapılar da tahliye için uygun değil. O pozisyonda tahliyenin 90 sn de mi olmasını bekliyorsunuz?
ah ofli ah ~ 6 yıl önce
çamura saplanmış, sahil kıyısına mı uçmuş uçaktan mı 15 dakikada tahliye ediyorlar yoksa körüğe yanaşmış uçaktan mı. yav bu trabzon nasıl bir yerse akıllısı bilimadamı, aklı olmayan da ofli gibi oluyor.
korkular ~ 6 yıl önce
Hostesler cok korkmuslar anlasilan.Sesleri tir tir titriyordu konustugum kisilerin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oda ~ 6 yıl önce
insan!Sesi titremismis...Senin gibi 2 kulagi,bir beyni var! Ama kapasiteler seninkinden daha yuksek tabi
......... ~ 6 yıl önce
O bir gün Or Gi havalimanını kullanabilirler sadece biraz yol uzar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El bagajı ~ 6 yıl önce
Görgüsüzlerin el bagajı almaları yüzünden 24 dakika sürdü bütün koridoru felç ettiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000