22 Mart 2018, Perşembe 09:31:54

Trabzon'da onarım çalışmaları yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Trabzon Havalimanı’nın pist, apron ve taksi yolu sahalarının onarımının yapılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını açıkladı.
  • Trabzonda pistin ve terminalin bizi uzun yıllar taşıyamayacağı çoktandır belli. Günlük tadilatlarla geçici makyajlarla uğraşmak sadece günü kurtarır ve işin özünde Trabzona yeni bir HAVALİMANI lazım. Trabzonaposr tesisleri her halükarda Kamulaştırılmalı. Mevcut pist seviyesine çıkmak yani 50-60 metre dolgu yapacağına kodu deniz seviyesini biraz geçecek kadar doldurup (30 metre civarı) bırakıp üst yapıyı da orada inşa etmek lazım. Ancak 50-100 sene ihtiyaca göre ihtiyaç arttıkça terminal binası uzayacak şekilde, güvenlik şartlarını tam olarak yerine getirilebilecek, raylı sistemle entegre olabilecek, kapalı otoparklı modern ve iki terminal yerineESB benzeri yani tek terminal olarak tabii. Bunu planlar ve yapar mıyız? Hayır..Sürekli Tadilatla ve 10 yılda bir yıkıp yenisini yaparak ve sürekli para harcayarak yaşamaya devam 
  • asıl yapılması gereken trabzon-rize arasına deniz doldurularak YENİ havalimanı yapmak olmalıydı bu sayede rize-artvin ViP havalimanına gereksiz yatırım olmazdı bu şekilde mevcut trabzon havalimanından tadilatla verim alınması zor gibi
  • Yapılması gereken okadar çok şey varki uçaklara yanaşmak için insanların arasından zorla geçiyoruz. Türkiyenin belkide en fazla yağış alan havalimaninda ucaklardan inen yolcular 12-13-14 nolu park pozisyonundan koşarak terminal binasına geçiyorlar haliyle operasyona katılacak herkez insanlarin arasından geçmek zorunda kalıyor körük sistemi bukadarmı zor.
  • Madem TZX için böyle yapıldı. SZF yi neden kapattılar ? Uçak seferlerini sabaha alıp , gece pist calışması yapmak cok mu zordu ?
  • Aldığımız duyumlara göre Tarihin özellikle 15 Haziran olması çok manidar. Yaz sezonunu başlaması Bayramın ilk günü Okulların kapanma tarihi, TZX Dış hat uçuşlarının başlangıç tarihi hepsi tesadüfmü acaba ? Yoğun yaz sezonunda günde 100 trafiğin üstünde olan bir terminal belirli saat diliminde bu trafiği kaldırabilir mi acaba. Sayın yetkililerimiz açıklasınlar. Zaten mevcut haliyle yaz sezonunda güvenlik noktalarının,check in kontuarlarının, gate kapılarının yetersizliği bu haliyle yetmezken bu kadar yoğun bir sezonda bunu nasıl yapmayı planlıyorlar acaba. Bu kadar aciliyeti varsa hemen şimdi başlasınlar 15 Hazirana yetiştirilsin. Ama yoksa yoğun yaz sezonu bitince Eylül 15-20 sinde sonra başlayabilirler.
  • Hazır eliniz değmişken komple binasıyla birlikte herşeyini yenileyin,Türkiye'nin en yoğun 7.hava limanına YARAŞIR ne pist nede binası var,günde 2 sefer yapılan Erzincan dhl yi gidin görün,bizim hava limanı onun yanında ahır gibi ayıp ya
  • Hazir pist yüzeyi yenilenirken pistin uzunluguda uzatilsin trabzon havalimani pisti rakipleri arasinda en kisa olandir
  • Mevcut pist 4 cm traşlanacak sonra 4 cm yeni tabaka yapılacak ama havalimanı kapatılmayacak!... Samsun'da havalimanı 3 ay kapatılırken Sayın Funda Ocak hanımefendi 27 Ekim 2017 tarihinde attığı teweette "Tamirat işlerinin tamamı PAT Sahaları üzerinde olduğundan can ve mal emniyeti açısından havalimanı 7 Ağustos-7 Kasım arası trafiğe kapatıldı" demişti. Aynı hassasiyet neden Trabzon'da gösterilmiyor acaba? Trabzon'da can ve mal emniyeti mi gereksiz görüldü, yoksa bu onarımların yapılması için havalimanı kapatılmasına mı gerek yok... Ha bir de kapatılmaması için bir "dayı" mı olmalı acaba?!
  • Aman kapatmayın. Sonra ORGİ ye gitmek zorunda kalacağız.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Trabzon Havalimanı’nın pist, apron ve taksi yolu sahalarının onarımının yapılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, Trabzon Havalimanı’nın pist, apron ve taksi yolu sahalarının onarımının yapılmasına yönelik çalışmalar başlatıldığı bildirilerek, “Söz konusu çalışmalar kapsamında; mevcut pist, 4 cm tıraşlanacak, ardından tekrar 4 cm asfalt yeni aşınma tabakası ile kaplanacaktır. Pist Aydınlatma Sistemi, CAT II kategorisine göre yenilenecek ve bir adet 400 m2 büyüklüğünde Regülatör Binası ve 11 Pist başında İstinat duvarı yapılacaktır” denildi.

Açıklamada, çalışmaların havalimanının uçuş trafiğine kapatılmadan belli saatler arasında yapılmasının planlandığı bildirildi. Bu doğrultuda onarımların yapılacağı tarih ve saatlerin belirlenmesine ilişkin çalışmaların devam ettiği aktarıldı. 

Trabzon'da onarım çalışmaları yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Hava -Civacı ~ 6 yıl önce
Trabzonda pistin ve terminalin bizi uzun yıllar taşıyamayacağı çoktandır belli. Günlük tadilatlarla geçici makyajlarla uğraşmak sadece günü kurtarır ve işin özünde Trabzona yeni bir HAVALİMANI lazım. Trabzonaposr tesisleri her halükarda Kamulaştırılmalı. Mevcut pist seviyesine çıkmak yani 50-60 metre dolgu yapacağına kodu deniz seviyesini biraz geçecek kadar doldurup (30 metre civarı) bırakıp üst yapıyı da orada inşa etmek lazım. Ancak 50-100 sene ihtiyaca göre ihtiyaç arttıkça terminal binası uzayacak şekilde, güvenlik şartlarını tam olarak yerine getirilebilecek, raylı sistemle entegre olabilecek, kapalı otoparklı modern ve iki terminal yerineESB benzeri yani tek terminal olarak tabii. Bunu planlar ve yapar mıyız? Hayır..Sürekli Tadilatla ve 10 yılda bir yıkıp yenisini yaparak ve sürekli para harcayarak yaşamaya devam 

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salih kaptan ~ 6 yıl önce
Çok doğru yorum.
Yeni havalimanı ~ 6 yıl önce
asıl yapılması gereken trabzon-rize arasına deniz doldurularak YENİ havalimanı yapmak olmalıydı bu sayede rize-artvin ViP havalimanına gereksiz yatırım olmazdı bu şekilde mevcut trabzon havalimanından tadilatla verim alınması zor gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tzx ~ 6 yıl önce
Yapılması gereken okadar çok şey varki uçaklara yanaşmak için insanların arasından zorla geçiyoruz. Türkiyenin belkide en fazla yağış alan havalimaninda ucaklardan inen yolcular 12-13-14 nolu park pozisyonundan koşarak terminal binasına geçiyorlar haliyle operasyona katılacak herkez insanlarin arasından geçmek zorunda kalıyor körük sistemi bukadarmı zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap Faik ~ 6 yıl önce
Madem TZX için böyle yapıldı. SZF yi neden kapattılar ? Uçak seferlerini sabaha alıp , gece pist calışması yapmak cok mu zordu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MADİNAR ~ 6 yıl önce
Aldığımız duyumlara göre Tarihin özellikle 15 Haziran olması çok manidar. Yaz sezonunu başlaması Bayramın ilk günü Okulların kapanma tarihi, TZX Dış hat uçuşlarının başlangıç tarihi hepsi tesadüfmü acaba ? Yoğun yaz sezonunda günde 100 trafiğin üstünde olan bir terminal belirli saat diliminde bu trafiği kaldırabilir mi acaba. Sayın yetkililerimiz açıklasınlar. Zaten mevcut haliyle yaz sezonunda güvenlik noktalarının,check in kontuarlarının, gate kapılarının yetersizliği bu haliyle yetmezken bu kadar yoğun bir sezonda bunu nasıl yapmayı planlıyorlar acaba. Bu kadar aciliyeti varsa hemen şimdi başlasınlar 15 Hazirana yetiştirilsin. Ama yoksa yoğun yaz sezonu bitince Eylül 15-20 sinde sonra başlayabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tzx ~ 6 yıl önce
Hazır eliniz değmişken komple binasıyla birlikte herşeyini yenileyin,Türkiye'nin en yoğun 7.hava limanına YARAŞIR ne pist nede binası var,günde 2 sefer yapılan Erzincan dhl yi gidin görün,bizim hava limanı onun yanında ahır gibi ayıp ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 6 yıl önce
Hazir pist yüzeyi yenilenirken pistin uzunluguda uzatilsin trabzon havalimani pisti rakipleri arasinda en kisa olandir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.640 m.Kafi ~ 6 yıl önce
Nereye uzatılacak ? 11 ve 29 pist başlarındaki Localizer'lerin hemen ardında uçurum var...
Tulgar ~ 6 yıl önce
Milyon ton tas dokup havaalani yapiyorlar. Bir ucurum mu dolduramayacaklar. Ucus emniyeti olunca ucurum da dolar deniz de dolar, dag da traslanir.
Korsanpilot ~ 6 yıl önce
Arsin tarafi dolgu yapilabilir biraz sürer ama imkansiz degil
SZF ~ 6 yıl önce
Mevcut pist 4 cm traşlanacak sonra 4 cm yeni tabaka yapılacak ama havalimanı kapatılmayacak!... Samsun'da havalimanı 3 ay kapatılırken Sayın Funda Ocak hanımefendi 27 Ekim 2017 tarihinde attığı teweette "Tamirat işlerinin tamamı PAT Sahaları üzerinde olduğundan can ve mal emniyeti açısından havalimanı 7 Ağustos-7 Kasım arası trafiğe kapatıldı" demişti. Aynı hassasiyet neden Trabzon'da gösterilmiyor acaba? Trabzon'da can ve mal emniyeti mi gereksiz görüldü, yoksa bu onarımların yapılması için havalimanı kapatılmasına mı gerek yok... Ha bir de kapatılmaması için bir "dayı" mı olmalı acaba?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Closed ~ 6 yıl önce
Aman kapatmayın. Sonra ORGİ ye gitmek zorunda kalacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
OGU kadar taş düşsün kafanıza :)) Bırakın herkes işini yapsın. Trabzon lobisinden çekinen bürokratlar doğru kararları alamıyorlar. Ne olur yani TZX kapatılıp adam gibi onarımı yapılsa, bu süreçte OGU'yu kullansanız ve daha sonra içinize sinen TZX'i güvenle kullanmaya başlasanız.. Bu nasıl bir kompleks, anlamak zor!!!
Provokatöre ~ 6 yıl önce
Provokatör, Kendin yorum yazıp bir de kendine cevap yazıyorsun :)) her Trabzon haberinde aynı türden yazılar yazıyorsun. Trabzon geceleri rüyana da giriyor mu ? :))
OGU ~ 6 yıl önce
Trabzon karadenizin en kullanışlı ve amacına uygun havalimanı. OGU birkaç oy alacağız diye yapılmış olan siyasi havalimanı. Şimdi hangisi daha faydalı.
PROVOKATÖR'e ~ 6 yıl önce
Paranoya tavan yaptı anlaşılan... Bak da aklının önüne geçmesin :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000