16 Aralık 2017, Cumartesi 09:35:23

Turizmciler vizenin kalkmasını bekliyor

Abhazyalı turizm işletmecileri, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı vizenin kaldırılmasını beklediklerini belirtti.
  • Pegasustan aldik bileti 330 TL git-gel. Vize desen 500 tl bu ne arkadas??? Kaldirin artik. Eskiden ne guzel vizesiz girerdik.
  • Vize 140 ile 160 dolar 15 günlük veya 30 günlük ucak bileti 1300 ile 1500 yl
  • Yakın zamanda biraz zor gibi
  • rusya ile ticaret neredeyse durma noktasında,vize desen alması da kalkması da çok zor,pkk'nın resmi olarak ofisinin olduğu tek yer orası ve suriye'de kime ne destek verdiği de ortada. dış politikayı belediye yönetmekle karıştıranlar,eyy demekle aklınca posta koymakla her işi halledeceğini sananlar akıllanmış mıdır acaba?
  • Adamlar kaldırınca ne yapacaksınız? :) Dua edin kaldırmasınlar o şeyi, vizeyi. :)

Abhazyalı turizm işletmecileri, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı vizenin kaldırılmasını beklediklerini belirtti.

Türkiye ve Rusya arasında geçtiğimiz yıllarda yaşanan uçak krizi neticesinde Rusya, Türkiye’ye vize uygulaması başlatmıştı.

Yaşanan krizde Rusya ve Türkiye kadar Abhazya da zarar gördü. Abhazya’ya ulaşım için Rusya’nın Soçi Havaalanının kullanılması, Abhazya’ya seyahat etmek zorunda kalan Türk pasaportlu kişilerin Rus vizesi almasını mecbur kıldı. Bundan dolayı Abhazya’ya Türkiye üzerinden gelen turistlerin sayısı azaldı. Abhazya, Türkiye üzerinden gelen turist sayısının azalmasından dolayı ticari anlamda sıkıntılar çekti. Abhazya’da faaliyet gösteren turizmciler ise Rusya’nın uyguladığı vizenin kaldırılmasını beklediklerini açıkladı.

Abhazya’da otel işleten Nizam Hapat, Rusya’nın uyguladığı vizeye değinerek, “Vizenin uygulanmaya başlanması Abhazya’da turizmi derinden etkiledi. Türkiye, yaklaşık 6 milyon Kafkas ve Çerkes diasporasını barındıran bir ülke. Dolayısıyla Abhazya’ya tatilini veya akrabalarını görmek isteyenler vize uygulaması nedeniyle sorunlar yaşadı. Vize demek engel demek, vize demek problem demek, vize demek zaman kaybı demek, vize demek ticari kayıp demek. Kaldı ki Türkiye ve Rusya bölgenin iki büyük gücü, birçok alanda ticaret yapılabilecek ülkeler. Dolayısıyla vize bizim için büyük engel. En kısa zamanda, canı gönülden vizenin kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

"Barış görüşmelerini Abhazya başlattı"

Rusya ve Türkiye’nin yaşadığı krizden sonraki sürece değinen Hapat, “Türkiye ve Rusya’nın krizden sonra bir araya gelmesini ilk olarak Abhazya sağladı. Rusya, Türkiye ve Abhazyalı yetkililer Abhazya’nın başkenti Sohum’da bir araya geldi. Sonra Rusya’da bu görüşmeler Petersburg’ta devam etti. Son olarak Moskova’da görüşmeler yapıldı. Bu barış görüşmelerine Abhazya’nın küçücük bir katkısı olduysa biz bununla gurur duyarız. Rusya ve Türkiye arasında küçük Abhazyamız köprü vazifesi gördü. Şu an gelinen noktaya da büyük katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

Abhazya’nın en tanınan otel sahiplerinden biri olan Dima Argun da vize konusunda, “Erdoğan ve Putin’in yaptığı ikili görüşmeler sonuç getiriyor. Vizelerin kaldırılması durumunda Abhazya’ya Türkiye üzerinden turist sayısının artmasını bekliyoruz. Umarız kısa zamanda vizeler kalkar” dedi.

"Vize kalkarsa Abhazya için canlanma olur"

Rusya’nın Soçi şehrinde bulunan Soçi Havaalanından Abhazya’ya yolcu taşımacılığı yapan turizmci Haluk Arısta da, “Şu an Rusya’nın uyguladığı bir vize var. Eğer önümüzdeki günlerde vize harici bir ulaşım olursa Abhazya için büyük bir canlanma olur. Ulaşım konusunda büyük sorunlar var. Bu sorunları aşarsak Abhazya birkaç basamak aşabilir. Sadece Soçi üzerinden gelişler var. 942 kilometrelik İstanbul-Soçi uçuşu 300 doların üstünde. İstanbul-New York arası 6 bin kilometre bin 200 gibi bir rakam ödenmesi gerekiyor. Dolayısıyla burada büyük fark var. Soçi’ye tek uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yollarından fiyatları gözden geçirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu

"Vize bedeli turisti maddi olarak zorluyor"

İşletmeci Abdulkadir Kapba da sorunun çözüme kavuşması gerektiğini söyleyerek, “Vizelerin kalkması maddi olarak fayda getirecek. Çok pahalı olan uçak bilet bedellerinin üzerine bir de vize bedeli eklediğimizde maalesef Türkiye’den Abhazya’ya gelmek isteyenler büyük paralar ödemek zorunda kalıyor. Bazen 60 bin Rubleye kadar yani TL olarak 3 bin 500-4 bin TL civarlarında ödemeler yapılmak zorunda kalınabiliyor. Abhazya’ya uygulanan ulaşım ambargosu nedeniyle insanlar sadece Soçi üzerinden gelebiliyor. Dolayısıyla bu bizim için bir kayıp oluyor” dedi.

Turizmciler vizenin kalkmasını bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

EsbBase ~ 6 yıl önce
Pegasustan aldik bileti 330 TL git-gel. Vize desen 500 tl bu ne arkadas??? Kaldirin artik. Eskiden ne guzel vizesiz girerdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatice ~ 6 yıl önce
Vize 500 tl istanbula Moskova ordan perm uçak 1300 1500 tl aeroflot
Hatice ~ 6 yıl önce
Vize 140 ile 160 dolar 15 günlük veya 30 günlük ucak bileti 1300 ile 1500 yl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jjj ~ 6 yıl önce
Yakın zamanda biraz zor gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy rusya ~ 6 yıl önce
rusya ile ticaret neredeyse durma noktasında,vize desen alması da kalkması da çok zor,pkk'nın resmi olarak ofisinin olduğu tek yer orası ve suriye'de kime ne destek verdiği de ortada. dış politikayı belediye yönetmekle karıştıranlar,eyy demekle aklınca posta koymakla her işi halledeceğini sananlar akıllanmış mıdır acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Traş ~ 6 yıl önce
Adamlar kaldırınca ne yapacaksınız? :) Dua edin kaldırmasınlar o şeyi, vizeyi. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derya ~ 6 yıl önce
Tras ailesi işi okulu olanlar tc vatandaşlari var önyargı yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000