10 Ocak 2018, Çarşamba 09:02:28

Türk pasaportu ne kadar güçlü?

Henley & Passport Index, 2018'in en güçlü pasaportlarını açıkladı. Indekse göre Almanya, dünyanın en güçlü pasaportuna ülke olurken, Türkiye Mikronezya ile birlikte 50. sırada yer aldı.
  • Terör belası olmasa ilk 10’da idik. Yine de eskiye nazaran çok daha iyiyiz. Daha yukarılara da çıkacağız kimsenin kuşkusu olmasın. Eleştirenleri kaale almıyorum
  • kalbimizde Turk pasaportu guclu onemli olan bu!! bir liste herzaman degisebilir. kan, uyruk , gurur ve onur degisemez!!
  • Ahaber’i izlersen ilk 3’te oldugumuzu hissedersin. Mubarek isvicrede yasiyorum saniyorsun. Uzerimizde olan ulkelere bakin hele.soylenecek soze ne hacet?? Ama avrupa bizi kiskaniyor.
  • Turk vatandaşlığından çıkmakta iyi yapmışız valla. Alman pasaportu taşımak bir gurur duyuyorum.Hasbelkader oldu işte. Siz eyyy meyy aykalarına devam edin bakalım.
  • Vizesiz girilen ülkelerin kişi başına düşen GSMH'larının toplamlarına göre sıralama yapalım.
  • Geri kabul anlaşması yaptık 4 milyon arabı dışarı çıkartmadık, hatta çıkanı da geri kabul ediyoruz , güya schengene vizesiz gidecektik , gene kandırıldık
  • Eyyyy singapur sen kimsin yaaaa! Yok yav o oyle degildi :ppl
  • Sallama rumuzlu arkadaş, Katar zannedildiği gibi dünyanın en zengin ülkesi falan değil. Kişi başına yıllık gelir Lüksemburg’da yüzbin doların üzerinde iken Katar’da atmış bin dolardır (ppp değil, gerçek dolar hesabı ile). Vatandaşlarının da diğer Araplar gibi Türkiye dışında dünyada seveni yoktur.
  • Lihteştayn denen mahalle nüfuslu ülkenin pasaportu bizden katkat değerli. Ama avrupa bizi kıskanyürmüş. Hadisin ordan senin hiçbir şeyini kıskanmıyor sen kıskanıyorsun.
  • Altımızdaki ülkelere ve bizden önceki 40-50 ülkeye baktığımızda kendimizi sorgulamamız gerektiğini gösteren bir liste. Artık "neden" diye sormak gerek... Lafa gelince on yıllardır aynı, uçuyoruz, kaçıyoruz, ama gerçekler ne?.. Eğitim şart, düzgün bir eğitim çok çok şart...

Henley & Passport Index, 2018'in en güçlü pasaportlarını açıkladı. Indekse göre Almanya, dünyanın en güçlü pasaportuna ülke olurken, Türkiye Mikronezya ile birlikte 50. sırada yer aldı.

Henley Passport Index, 2018'in en güçlü pasaportları listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında 177 ülkeye vizesiz girebilen Almanya pasaportu yer alırken, ikinci sırada 176 ülkeyle Singapur yer aldı.

Listenin üçüncü sırasında ise 175 ülkeye vizesiz girebilen Danimarka, Finlandiya, Fransa, İtalya, Japonya, Norveç, İngiltere ve İsveç yer aldı.

Türkiye ise, Mikronezya ile birlikte listenin 50. sırasında yer aldı. Bu iki ülke vatandaşları, 107 ülkeye vizesiz girebiliyor.

İşte o liste:

Türk pasaportu ne kadar güçlü?

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Erhan ~ 6 yıl önce
Terör belası olmasa ilk 10’da idik. Yine de eskiye nazaran çok daha iyiyiz. Daha yukarılara da çıkacağız kimsenin kuşkusu olmasın. Eleştirenleri kaale almıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 6 yıl önce
kalbimizde Turk pasaportu guclu onemli olan bu!! bir liste herzaman degisebilir. kan, uyruk , gurur ve onur degisemez!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiskaniyorlar bizi ! ~ 6 yıl önce
Ahaber’i izlersen ilk 3’te oldugumuzu hissedersin. Mubarek isvicrede yasiyorum saniyorsun. Uzerimizde olan ulkelere bakin hele.soylenecek soze ne hacet?? Ama avrupa bizi kiskaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eziklere cevap ~ 6 yıl önce
Türk olmaktan gurur duyuyor ve ahaber izliyoruz. Ne mutlu ki senin gibi ezik değiliz çok şükür
TKR ~ 6 yıl önce
Turk vatandaşlığından çıkmakta iyi yapmışız valla. Alman pasaportu taşımak bir gurur duyuyorum.Hasbelkader oldu işte. Siz eyyy meyy aykalarına devam edin bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GSMH ~ 6 yıl önce
Vizesiz girilen ülkelerin kişi başına düşen GSMH'larının toplamlarına göre sıralama yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geri kabul anlaşması ~ 6 yıl önce
Geri kabul anlaşması yaptık 4 milyon arabı dışarı çıkartmadık, hatta çıkanı da geri kabul ediyoruz , güya schengene vizesiz gidecektik , gene kandırıldık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hululeyyyy ~ 6 yıl önce
Eyyyy singapur sen kimsin yaaaa! Yok yav o oyle degildi :ppl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik müspet bilimdir ~ 6 yıl önce
Sallama rumuzlu arkadaş, Katar zannedildiği gibi dünyanın en zengin ülkesi falan değil. Kişi başına yıllık gelir Lüksemburg’da yüzbin doların üzerinde iken Katar’da atmış bin dolardır (ppp değil, gerçek dolar hesabı ile). Vatandaşlarının da diğer Araplar gibi Türkiye dışında dünyada seveni yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Equos ~ 6 yıl önce
Lihteştayn denen mahalle nüfuslu ülkenin pasaportu bizden katkat değerli. Ama avrupa bizi kıskanyürmüş. Hadisin ordan senin hiçbir şeyini kıskanmıyor sen kıskanıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:( ~ 6 yıl önce
Altımızdaki ülkelere ve bizden önceki 40-50 ülkeye baktığımızda kendimizi sorgulamamız gerektiğini gösteren bir liste. Artık "neden" diye sormak gerek... Lafa gelince on yıllardır aynı, uçuyoruz, kaçıyoruz, ama gerçekler ne?.. Eğitim şart, düzgün bir eğitim çok çok şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000