12 Eylül 2017, Salı 15:43:06

Türkiye Paraşüt Şampiyonası'na rekor katılım

9 Eylül Cumartesi günü İzmir-Selçuk’ta başlayan 45. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nda gökyüzünde adeta bir bayram havası esiyor. 116 amatör paraşütçü, rengârenk paraşütleriyle 17 Eylül Pazar gününe kadar gökyüzünde şenlendirmeye devam edecek.
  • Türkiye'de THK da ve paraşütçülükte bitmiştir. Bu 116 paraşütçünün %90'nı 70 li 80 li 90 yıllarda yetişen paraşütçüleridir ve yaş ortalaması 45 tir. 116 kişi olmasının en büyük nedeni de CASA dan bedava atlayışı duyup gelen eski amatörlerdir. Yarıştığı söylenen 19 takım lafı tam bir palavradır. Desinler diye yapılmış sözde bir şampiyonasıdır maalesef. THK asli görevinden uzaklaşmış artık bu sporların eğitimini çok yüksek para karşılığında çok az sayıda istekliye vermektedir. Gerçek budur.
  • Helal olsun! Herkese selamlar!
  • Herkese keyifli atlayışlar özledik ya :(
  • Parasutcu abilerimizin hocalarimizin bekledigi destek umarim gelir ve THK ile daha fazla ugrasmazlar
  • Şampiyona bahane beleş atlayis şahane.;)))
  • THK'nın baş kalesinde böyle güzel katılım harika.
  • Ne zaman görecez genel başkanın yarışmacılarla iç içe.. protokole uğraşmayan.. sırtında esofmanı.... Fazla hayal kurdum galiba...şimdi gelir protokole..2 saat millete konuşma yapar...gider...

Türk Hava Kurumu tarafından 9-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Selçuk Havacılık Eğitim Merkezinde “hedef” ve “formation skydiving” kategorilerinde düzenlenen 45. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’na bu yıl rekor katılım gerçekleşti. 116 paraşütçü/19 takımın katıldığı şampiyonada 50’li Çoklu Atlayış Çalışması da yapılıyor.

Sivil-asker işbirliği ile düzenlenen şampiyonada Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait CN-235 Casa, C-1060 tipi uçaklar da görev yapıyor. Şampiyonanın 4. gününe kadar toplam 651 atlayış yapıldı. Hedef Kategorisinde sona yaklaşılan şampiyona da çoklu atlayış çalışmalarıyla birlikte paraşütçüler gökyüzünü renklendiriyor.

Amacı, Türkiye’deki amatör paraşütçülerin dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma, dayanışma ve rekabet duygularını geliştirmek, Türk Milli Takım aday kadrosunu belirlemek ve uluslararası yarışmalara hazırlamak olan şampiyonanın hedef kategorisi madalya ve kupa töreni THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ın katılımıyla 13 Eylül 2017 Çarşamba günü (yarın) THK Efes Havacılık ve Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

Türkiye Paraşüt Şampiyonası'na rekor katılım

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Gerçek ~ 7 yıl önce
Türkiye'de THK da ve paraşütçülükte bitmiştir. Bu 116 paraşütçünün %90'nı 70 li 80 li 90 yıllarda yetişen paraşütçüleridir ve yaş ortalaması 45 tir. 116 kişi olmasının en büyük nedeni de CASA dan bedava atlayışı duyup gelen eski amatörlerdir. Yarıştığı söylenen 19 takım lafı tam bir palavradır. Desinler diye yapılmış sözde bir şampiyonasıdır maalesef. THK asli görevinden uzaklaşmış artık bu sporların eğitimini çok yüksek para karşılığında çok az sayıda istekliye vermektedir. Gerçek budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paraşütçü ~ 7 yıl önce
Helal olsun! Herkese selamlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skydiver ~ 7 yıl önce
Herkese keyifli atlayışlar özledik ya :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para para sut ~ 7 yıl önce
Parasutcu abilerimizin hocalarimizin bekledigi destek umarim gelir ve THK ile daha fazla ugrasmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şampiyona mı ;) ~ 7 yıl önce
Şampiyona bahane beleş atlayis şahane.;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 7 yıl önce
THK'nın baş kalesinde böyle güzel katılım harika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground ~ 7 yıl önce
Kale ne haci?savasta misin?su sportif havacilik ruhunu anlamadan gideceksiniz su dunyadan.spor bu spor.keyfe keder gonullu yapilan bir is.
Hadi bakalim ~ 7 yıl önce
Taklacilar toplanmis
Air e cvp ~ 7 yıl önce
Ozmanout tan kalan harabeden mi bahsediyorsun :))
Air ~ 7 yıl önce
Vallaha bu nickle ben cok yorum yaptim ama yalakalik yapmadim. Bu tursu kimse... Thk calismis
Zzz ~ 7 yıl önce
Ne zaman görecez genel başkanın yarışmacılarla iç içe.. protokole uğraşmayan.. sırtında esofmanı.... Fazla hayal kurdum galiba...şimdi gelir protokole..2 saat millete konuşma yapar...gider...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000